48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • szenesember
    (bocs a dupla post-ért!) Lakhelyet illetően sajnos tévedsz... Ukrajnában élek, Kárpátalján. Az itteni (Ungvár város) üzletekben ugyan ki lehet próbálni a gépeket, de sajnos nem sokat érek vele, mert minden kb 30000 HUF-al drágább, mint ha Kijev-ből rendelném, ezesetben viszont nem lehet kipróbálni. (Mellesleg furcsa módon Kijevből rendelve még a magyarországi áraknál is jóval olcsóbb sok minden)
  • szenesember
    Helló!
    Sajnos sikerült félreérthetően leírnom... én nem a nikonra gondoltam, hanem a Canon EF 50mm f/1.8-asra. A nikon 50mm-ese remek kis obi sztem is, csak jóval drágább...
  • Roger6
    Szia!

Én használtam vettem a Nikon 1.8-amat, ismerőstől. Én nem hallottam amúgy ezt az 5-ből 4 hibás elméletet, ezt inkább mindig az ellentábor szokta mondogatni. Hivatalos teszteket nézz meg, és ami a legfontosabb: próbáld ki a gépet. Bárhol laksz, biztosan van a közelben egy pláza vagy nagy műszaki áruház, ahol kipróbálhatod a gépeket / objektíveket. Ha viszel memóriakártyát, haza is viheted a képeidet, így te magad elemezheted ki a készített képek minőségét, értékét. Én általában 2.8-on használom, élesebb képet ad, mint 1.8-on. Amióta megvettem, az első számú kedvencemmé avanzsált. Bár mindenképp egy kötelező darabnak tartom, azért jó ha van a tarsolyban egy zoom is (18-55), azért a fix 50-nek korlátolt a használhatósága.
  • szenesember
    Helló!
    Szeretnék egy kis segítséget, de sajnos nincs időm átfutni az egész fórumot, ezért inkább kérdeznék. Tervezem megvásárolni első DSLR gépemet, és egyelőre 2 verzió áll fenn: Nikon D3100 + nikkor AF-S 50mm f/1.8G, illetve Canon 1100D + canon EF 50mm f/1.8. A legfőbb szempontom az ár alacsony szinten tartása, ezért a Canon rendszert választanám szívesebben, de vannak kétségeim az objektívet illetően. Sok helyen olvastam, h. kb. 5-ből 4 objektív front (,vagy back) fókuszos, és, h. a Canon szervizesek sem tudnak mit kezdeni vele, mert szerviz után is megmarad a probléma. (Sajnos fórumokon és egyéb helyeken az ilyen hibás obikat egyenesen használhatatlannak írják, és házi barkácsolást ajánlanak a javítására.) Szeretném kérni azokat, akiknek van személyes tapasztalatuk az objektívvel, segítsenek! Mennyire nagy mértékű a hiba, illetve annak előfordulása? Van e mód a kiküszöbölésére, illetve mi az? Kell e egyáltalán tartanom efféle problémáktól?

A segítséget előre is köszönöm!
  • Dzsini
    Milyen illúzióromboló hátulról nézve az a képernyő és a modern kezelőgombok garmada :/ legalább ha behajtható lenne...

• G_ArchAngel #47792
    3000 USD, elmehet a Nikon a jo budos... Ezert mar inkabb veszek egy masodik D800-at.
  • GregSB
  • GregSB
    +1
  • GregSB
    Ááá!

Rég nem írtam ide, de ez most megdobogtatta a szívemet. Nagyon kéne! :)
  • Loál János #47788
    FA jelzésű, azaz tudod bármelyik autofókuszos vázon használni, korlátozás nélkül. Ingyen pláne jó.
  • repvez
    Erről a Pentax FA 100-300mm F4.7-5.8 obiról ki mit tud mondani? Egy K200D-vel rendesen tudom használni?Autómata modon is vagy csak manuálisan ?
    Egyenlőre semmi infót nem találtam ezzel kapcsolatban róla.Egy ismerősőm ingyen odaadná,de nem tudom hogy fogom e tudni használni,de nagyon jó lenne mert araméterit nézve a 50-200as kitobimnál nagyobb a nagyitása és a fényereje is jobb a végállásban is. a kép minőséget nem tudom osszehasonlitani.
    Természet és repülögépek fényképeésére használnám, igy fontos a nagy zoom és hogy gyors záridövel is éles képeket tudjak késziteni.
  • Pistike 007
    Ez szerintetek rendben van így árat illetően? Jóval több az ára külföldön, írtam nekik levelet, hogy is van ez, de akkor is :D
  • papi08
    Ismerem a tulajt, jó barátom, ráadásul a váz jobban megnézve kívülről kifogástalan állapotban van :D
  • Zoli007
    Keveslem, de végül is, tíz éves gép. Lehet lősz vele kettőt, és meghal.
  • papi08
    48-at ér csak a váz vajon? +2 akku, és memkártya.
  • Zoli007
    Simán, de inkább egy 20D, 30D, gyanítom, nem sokkal drágább. A gond az, hogy egy értelmesebb obi egy ilyen használt készülék ára. Nekem 20D-m van, és pár bugtól eltekintve nagyon jó, masszív gép.
  • Pistike 007
    Rendben! Hosszútávon a feltöltési sebesség miatt is megéri :)
  • bertino
    nah, most asszem okosabb lettem, kosz a tippet, ha lesz della, kiprobalok egy jo gyors 8 vagy 16 gigasat :)
  • Pistike 007
    Sony Class 10, több is van, egyikkel sem volt még soha semmi probléma.

Persze az írási sebessége nem 94MB/sec, hanem 45! :D De jelentősen gyorsabb, mint az átlag, így megfelel videózásra is.
  • bertino
    94 MB-os ? milyen kartyat hasznalsz ?
  • Pistike 007
    Hát igen.

Olvasási sebesség 30MB/sec
    Írási sebesség 5MB/sec

Ez sajnos nagyon kevés HD videókhoz. Ami gyorsabb és ugyan úgy 32 gigás az meg zsebbenyúlós, de hát ilyen a popszakma :D
  • bertino
    ezt vettem bele, tenyleg nem valtja meg a vilagot, lehet akkor, hogy ez a gond ? :D
  • Pistike 007
    Milyen a kártya sebessége? HD videókhoz elkél a gyorsabb fajta. Én 94MB/sec-es 8 GB-osat használok, teljesen zökkenőmentes a felvétel.
  • bertino
    sziasztok, van nekem egy canon EOS T3i gepem.
    mikor megvettem, jott hozza egy sandisk 8 gigas sdhc kartya.

de ha fullhd videot rogzitek, akkor nyilvan nem tudok hosszu felveteleket kesziteni a kis kartya miatt.

ugyhogy vettem en egy 32 gigas sandisk sdhc kartyat, amit ha a gepben hasznalok, mindossze 10 mp-es felvetelt keszit, aztan azt irja, hogy a felvetel automatikusan leallt.

keresgeltem mint a hulye a beallitasokban, de semmit nem talaltam erre, a 8gigas kartyat vegig veszem ha kell, de ezzel a 32 gigassal 10 mp-et tudok csak felvenni, marha idegesito, tud valaki erre valami megoldast ?

elore is koszi
  • papi08
    Vagy esetleg a korábban említett gép (Panasonic DMC-FZ62).. Arról nincs senkinek tapasztalata? :)
  • papi08
    Canon 10D mennyire rossz gép? tudom, tudom.. Jó régi de kezdésnek megérné?
  • Jaffa 2843
    Cserélhető objektíves gépeknél sajnos az az összeg amiért megveszed a gépet+egy obit, az csak a kezdeti fázis. A végösszeg ettől jóval több lesz, persze a többi cuccot be lehet szerezni később is. Pl táskák, normális "strap" (hordpánt, vállpánt?), többi objektív, egyéb apró vackok (távkioldó, esetleg szűrők). Plusz ha komolyabban szeretnél ezzel foglalkozni, akkor egy jóféle állvány sem áll meg 40 alatt.
    A MILC is elég drága, viszont ha csak lövöldözni kell otthoni és egyéb családi eseményeket, akkor valami APS-C szenzoros kompaktot érdemes venni. (nem tudom, hogy létezik-e ilyen)

Tény, hogy ha bele akarod ásni magad, akkor mélyen a zsebbe kell nyúlni. Csak példa, de egy olcsó telezoom is 100k körül kezdődik újonnan, és ez még nagyon az alja.

Mondjuk ha sikerül használtan kifogni valami Canon 550D-t 18-135-ös obival, esetleg Nikon D3100-at egy 18-105-ös üveggel, az már jó kiindulási pont lehet.
  • papi08
    Én meg sajnálom hogy nem tudtam róla..:D
  • Laceee
    Én 75eFt-ért adtam el az 550D-met 8500 expósan :P
  • papi08
    Jogos, az kimaradt :) :D

DSLR érdekel, de 70-ből azt hiszem nem áll meg. (A legolcsóbb amit láttam 90k volt, az 1100D-s Canon)

A MILC is érdekel, de abból sajna nem tudom hogy melyik fér bele a 70-be.

Tegnap este ezt a márkát találtam, pont 70, de lehet tudtok olcsóbban jobbat :) "Panasonic DMC-FZ62EP-K"

Köszönöm!
  • Jaffa 2843
    Milyen rendszer érdekelne? (MILC, DSLR, kompakt, stb..)
  • papi08
    Sziasztok!

Max 70k-ból milyen gépet ajánlotok? :)
  • Roger6
    Aszta leborult szivarvégit!
  • repvez
    Ez viszont nem lehet rossz elképzelés, a megvalósitásra kiváncsi lennék milyen a minősége:
    http://prohardver.hu/hir/ph_tv_sony_qx10_es_qx100_a_mobil_fotoalom.html
  • Pistike 007

• Tikal #47762
    van még olyan belépő tükörreflexes aminek kevesebb MP-je van mint az iPhone-nak?
  • Jaffa 2843
    A garancia megléte nem elhanyagolható szempont egy ilyen értékű gépnél. Ezen kívül tesztképek készítése mindenféle módban és beállítással (saját üveggel/üvegekkel) és lehetőleg azok ellenőrzése monitoron.
  • Laceee
    Üdv!
    Mennyi a Canon EOS 7D-nek a reális ára használtan ? szeretnék venni egyet, de 140-300-ig vannak eladóak, mire kell odafigyelni vásárlákor: expo, külső állapot kivételével ?
  • Tetsuo
    Wow, GMO-kukorica nátrium glutamáttal, a legjobb! :D
  • G_ArchAngel #47758