48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • DirtyGab3sz
    Addig állj féllábon szerintem!
    Sony-ra állt át.
  • Zoli007
    Nem igaz. Van olyan átalakító is, amiben nincs lencse, de akkor nincs végtelened.
  • Loál János #47475
    Canonos leszel?
  • Timber
    ja es hogy konstruktiv legyek :) Ajanlom a Nikon E-Series 50mm f1.8 objektivet helyette. En most adom el az enyemet 50 fontert (rendszervaltas tortent)... szoval amint latod nem veszes osszeg.
  • Timber
    a valasz igen es nem. Egy Nikon F - M42 atalakito kell hozza, de a Nikon bajonett sajatossaga miatt csak olyan atalakito van amiben van meg egy lencsetag. Ez sajnos minosegi es fenyero romlast okoz... Szoval M42 Nikonon... nem az igazi.
  • DirtyGab3sz
    Egy órája töltöm fel a docs-ba....szóval még ma este megy az anyag!:)
    Nem felejtettem el!
  • gabko
    Sziasztok,

Kérdésem lenne hogy Nikon D3000 -es vázhoz hogy tudok csatlakoztatni egy Helios 44m-6 Zenit 58mm f/2 M52 obit, milyen adaptert kell keresnem?

és megéri ilyen adaptert venni ilyen vázhoz? valakinek valami tapasztalat hasonló vázon ilyen obival,adapterrel?

köszi a segítséget.
  • DirtyGab3sz
    De ha érdekelne ebook-ként pár könyv akkor dobj egy mélt a gabeszfoto.kukac.gmail.com címre.
  • DirtyGab3sz
    David Präkel vagy Bob Caputo könyvei nekem bejöttek. Scott Kelby is jó,ő inkább a könnyen emészthető könyveivel jön képbe. ;-)
  • Dzsini
    A National Geographic könyveit régebben itt elég aktívan dicsérték.
  • shaba23 #47467
    Mivel a fotós könyvek (is) elég drágák, tudtok javasolni valamit, hogy melyiket érdemes megvenni és tanulmányozni egy kezdőnek?
    A linkelt Nikont megnéztem, megtapogattam, megkérdeztem fotós ismerőst is, így úgy tűnik ma vagy holnap meg is veszem, de szeretném magam beleásni a témába, ezért keresnék hozzá valami jó "útmutatót", hogy ne csak kattingassak.
  • Roger6
    Erre már válaszolt is.
  • shaba23 #47465
    Mivel nem értek hozzá, így a minőségi követelményt elég nehéz megadni:)
    Mondjuk 150-ért a lehető legjobbat?:D
  • Lateralus
    De, hogy legyen valami konkrétum is. Például:

Gép+objektív+kártya

Állvány

Pont kijön 150-ből
  • Lateralus
    Mi az a minőség, amit szeretnél?
  • shaba23 #47462
    150000Ft-os max árban keresek fényképezőgépet. Tök amatőr vagyok, ez mondhatni a kezdő gép lenne. A meglévő kompakt gép sajnos tájképekben nem hozza azt a minőséget amit szeretnék, ezért kellene valami komolyabb.
    Az árban alapesetben nincs benne állvány, ilyesmi, max tok, persze ha ennyiért az is bele fér, nem hátrány:D

Közben olvastam, hogy Ulthane is ilyesmi gépet keres. Főként túrázás közben használnám, meg családi összejöveteleken :)
  • Gery Sniper
    Hát azért nekem nem az akksi a fő szempont,ráadásul ez eléggé megosztja a fotósokat, van aki erre esküszik, van aki a másikra! Mindenképpen veszek egy tartalék aksit is, és akkor lesz csere! Én inkább a technikai paraméterekre gondoltam, mert a tesztek alapján elég jól teljesít ez a gép, és mindenképpen kompaktot szeretnék nem bridge-t!
  • Blinkye
    Személy szerint a tölthető gyási akkus gépeket nem preferálom. Jobb a cerka akksis. Ha lemerül nyaralás közben, veszel 4 cerkaelemet és kész. meg ilyen áron a fujik többet tudnak.
  • Gery Sniper
    Sziasztok! Egy hozzáértőtől szeretnék véleményt kérni, kompakt gépet szeretnék és ezt néztem ki! Tudom hogy nem a Samsung a legjobb márka ilyen szempontból, de nekem ez típus szimpatikus! De hallgatok az ellenérvekre! :-) Samsung
  • Blinkye
    Akkor megnyugodtam.. utolsó képek tök jók.. majd kitapasztalom.. Köszi a választ.
  • Zoli007
    Normális. Hotpixelnek hívják, és a gépben kellene lennie módnak az eltávolítására, vagy PS.
  • Blinkye
    most csinált képeim.

1/4 F20
    [URL=http://www.kephost.com/view3.php?filename=0ims998yskrslwmwkd6j.jpg]8" / F20[/URL]
  • Blinkye
    bocsi
  • Blinkye
    na mégegyszer:

link? kep
  • Blinkye
    Sziasztok. Tegnap vettem egy Fuji s4080 fényképezőt. Holdfotókon fehér pöttyök vannak 30x zoomnál. ccd hiba vagy ez normális? kb 10 képből 9 en van.
    linkelek be egyet.

• Gery Sniper
    Bocs, véletlen volt a link! :-D
  • Gery Sniper
    http://www.edigital.hu/Ultrazoom_fenykepezogep/Olympus_SP-720_UZ_digitalis_fenykepezogep_fekete-p299789.html?backurl=clear
  • neevous
    Mit fotózol általában?
  • Ulthane
    Sziasztok!

Töröm a fejem egy fényképezőgép vásárláson, valami normálisat szeretnék, hobbi célból, tükörreflexes gépet.

Mivel abszolút laikus vagyok a témában, szívesen veszek mindenféle javaslatot.

Az ár tudom, hogy meghatározó, mivel valóban csak hobbi célra lesz, 150 ezer körül szánok rá max.

Köszi
  • Gery Sniper
    Köszi! Erre voltam igazán kiváncsi, nem akarom hogy rám sózzanak valami ratyi gépet mert jobban néz ki!
  • Timber
    Ez olyan kerdes volt mint ha azt kerdezned, hogy a szokeknek vagy a barnaknak van nagyobb melluk?

A kepminoseg nagyjabol ket dologtol fugg: szenzor es optika. Vannak olyan koNpaktok amikben jo szenzor es jo optika is van, es vannak olyan bridgek amikben ratyi obi es ratyi szenzor van :D

A bridgek akkor voltak erdekesek amikor meg nem volt ultrazoom koNpakt nagyobb szenzorral... manapsag max annak kell akinek nincs penze komolyabb gepre de megis nagyobb meretu gepet akar. SZVSZ!
  • Gery Sniper
    Köszi! Még egy kérdés, a kompakt és a bridge tipusok között képminőségben van komolyabb különbség?
  • Dzsini
  • Gery Sniper
    Sziasztok! Eléggé laikus vagyok a témához, ezért szeretnék tanácsot kérni! Külföldi nyaralás előtt állunk és szeretnénk vásárolni egy kompakt fényképezőt, max. 40 ezer forint környékén! Nem kell semmi "extra", és elsősorban kültéri, táj,tenger stb. fotózásra használnánk!
  • neevous
    "amugy az eladasok kit igazolnak? Nem vagyok kepben egyaltalan..."

Az eladási számok teljesen irrelevánsak. Menj végig az után és strigulázgasd, hogy hány turista kattingat kitobival és hány használ bármilyen más obit. A vázakat tolni nagyon jó biznisz, de ettől nekem, vagy bárki másnak, aki nem igényel sokat egy MILC rendszertől, csak egy normális méretű, normális képminőségú, nem csillagászati árú sort, annak nem alternatíva a NEX, kivéve, ha nem lusta manunálozni.

MTF-en így néz ki ez a sor: Panasonic 14mm F2.5, Panasonic 20mm F1.7, Olympus 45mm F1.8
    Ha a pénz nem annyira akadály: Olympus 12mm F2.0, PanaLeica 25mm F1.4, Olympus 45mm F1.8, PanaLeica 45mm F2.8 Macro.

""meg ugye a NEX-7 a méregdrága Leica üvegekkel is elhasal"
    ez alatt mit ertesz? :)"

Link., link

"A X Pro1 az bitang draga :D es nagyon sok lencse nincs hozza... Az egy 'sznob' gep ergo teljesen mas celkozonsegnek keszul mint a Nex."

A Fuji elsősorban a niche piacot megcélozva felülről építkezik, mindjárt egy nagyon durva és drága vázzal nyitott és ehhez igazodva kizárólag komoly obikat ont magából. Más a filozófia, ami a rendszer indulását illeti. Én azt várom, hogy a későbbiekben elkezd a Fuji lefelé nyitni (lásd a tevezett üvegek), ami részben már meg is történt. Jön az X-E1, ami, az egyszerűbb váz. Nagyjából E-M5 és NEX-7 szintre lövik be szerintem árban.
    Igaz, hogy egyelőre nincs hozzá sok lencse, de egyrészt februárban indult a rendszer, másrész mindhárom obi értelmes darab,. Egy évesek lesznek, mire olyan obiválasztékot kapunk, amire a több gyártóból álló m4/3 egyáltalán nem volt képes. A roadmapen látszik, rövid időn belül lesznek olcsó fixek és zoomok is.

"Ja es mi a helyzet a Samsung NX rendszerrel? Azt miert felejti el mindenki? Ertem en, hogy nem igazan vallt be szinte sehol :D de megis letezik azert meg nem? :D"

A Samsung 30mm F2.0 nagyon jó üveg, a 20mm F2.8, 16mm F2.4, a 60mm F2.8 is. Igazából a vázaknál csúszik el a dolog. Nem akarnak kollaborálni a Sonyval? :)
  • Timber
    Kerdes: Ha a por referencia kepen (f40, monitornak szegezve, 0 centirol, vegtelenre allitott fokusszal) van egy szurkes csik kozepen... Nem fekete pont mint a porszem, nem is eros korvonalu fekete vonal mint egy szorszal vagy pihe vagy barmi... az mit jelent? Szemmel ranezve a szenzorra olyan mintha egy enyhe karc lenne ott... Fotokon nem latni csak teljesen homogen feher hatterrel szemben es csak f16 korul.

Ha valami karc lenne a szenzor elotti uvegen akkor az kb. mennyi lehet javitas / csere? Sony A77-rol beszelunk :D
  • Timber
    Ja es mi a helyzet a Samsung NX rendszerrel? Azt miert felejti el mindenki? Ertem en, hogy nem igazan vallt be szinte sehol :D de megis letezik azert meg nem? :D
  • Timber
    A zold a legszarabb mert annak csak 1 zaszloja van :D
  • Timber
    meg azert ez eros ferdites... mert:
    A X Pro1 az bitang draga :D es nagyon sok lencse nincs hozza... Az egy 'sznob' gep ergo teljesen mas celkozonsegnek keszul mint a Nex.
    A (M)4/3 meg a kisebb szenzor miatt kepes kisebb obikat csinalni... Akkor ennyi erovel a Pentax Q vagy a Nikon J rendszert is vedd bele... :)
  • Dzsini