Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

5Dani

When someone saves a new HDR photo, god kills a kitten. Gyerekmunka jó, maláj elnök rossz! http://www.flickr.com/tokeletlen/

neevous
Nézz használtan egy Olympus E-PL1-et.

<#eljen><#worship>

az eladó a panát javasolta, viszont ugye õ a cég érdekeit nézi és nem a vevõét. Két ismerõsöm is a panát javasolta, anélkül, hogy tudnák ennek a gépnek a garija 2 évre szól míg a fujié 1 évre. Szóval nagyon a pana felé hajlok. Egy dolog ami jobb, a panának a kijelzõje nagyobb és azon szebb a kép de hát nem fényképezõn akarok képeket nézegetni... 😄
Dzsini
OIlvasd el azt a számú hozzászólást - kifejtve: ilyen áron (és az utánad kérdezõnek is: 20k-ért ugyanígy) nem kapsz igazán komoly gépet, és az említett márkákon belül azt válaszd, amelyik tetszik, amelyik jobban kézre áll - ha örömmel használod sokkal jobb képek fognak készülni, mintha megvennél egy olyat, aminek nem érzed át a használati lehetõségeit, viszont egy akármilyen tesztoldalon a 12 megapixel sarkába belenagyítva szebb képe van 😊

A saját vs. AA akkumulátor kérdés pedig vagy egy évtizede dilemma, mindkét oldalnak megvannak a hívei, és van ráció a használatában - a saját tovább bírja, általában jár hozzá töltõ is, viszont esetleg drágább lehet pót akkumulátort szerezni, az AA helyre pedig bármikor vehetsz egy adag tartóselemet, amivel még néhány fotót el lehet sütni, viszont plusz befektetés a gép vásárlásakor egy töltõ és legalább egy (de inkább két) készlet jó minõségü akkumulátor. Ítéld meg, hogy neked melyik tetszik jobban, és ez alapján dönts, ha a gépek egyébként megfelelnek..

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

annyi,hogy a fuji-t a panával fotóztam míg a panát a fujival 😄
mapi
lehet, h nem ertem? 😄

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Üdv!
Ezen két gép között gondolkozom.
Ki mit javasol, esetleg milyen más gépet tudnátok ajánlani?
20k felett nem szeretnék költeni.
AA aksis vagy a sima akus fényképezõ lenne a jobb?
nem nagyon értek hozzá, de sztem az AA elemes,aksis jobb lehet 😄

FUJI vagy PANA
Roger6
Csináltam neked két képet, csak méreteztem:
Normal beállítás.
More Vivid beállítás.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

mapi
Udv, a segitsegeteket szeretnem kerni.
Kompakt fenykepezot szeretnek venni max. 65k Ft-ig.
Foleg utazasokhoz hasznalnam, de jo lenne, h ha minden teren megallna a helyet. Szoval legfontosabb az optika/kepminoseg lenne.
Valaszokat elore is koszonom

Roger6
Nem tudom, ezt az opciót láttad-e: nézd meg.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Loál János
Az én 50-esem már rárohadt a vázra.

Az is BOROTVAHEGYES. :-)

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Timber
en a Nikkor E-Series 50 f1.80 Pancake obit hasznalom... igaz fullosan manual a lencse de semmi panaszra nincs ok vele. Es iszonyat pici... Nikon D5100+ E-Series 50 = koNpakt 😄

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

Roger6
Pénteken jutottam hozzá a régebbi fajta 50-es 1.8-ashoz, hát a kedvencem lett rögtön 10 perc után. A rajza, a színek, torzításmentes, 2.8-tól tûéles, egyszerûen imádom. És 1.8-on sem kell szégyenkeznie, nyomtatásban semmi nem látszott a kép lágyságából, bár csak 10x15-ös volt...

Dzsini

Timber
Mar csak Kai miatt is erdemes megnezni 😊 Bar van akit inkabb zavar a stilusa, en imadom 😄

Roger6
Tudom nem sokakat érdekel, de hátha:

Nikon
Régi 50mm 1.8 vs új 50mm 1.8: videó

Timber
jaja... kep betolt, CTRL+SHIFT+L es csokolom... 😄

repvez
És ha PS-ben az autó color és withe balance modositót ráengedem akkor jelentös változások lesznek a képen , ugy értem szinesebb és természetesebb lesz a kép töle.
Timber
a szinek fakosaga az nem a feheregyensulyon mulik. Lehet a Nikon D60-on Vivid szinbeallitas volt a Pentaxon meg Normal...

repvez
K200D-nél valahol be lehet állitani, hogy a fehéregyensuly a helyén legyen?Mert összehasonlitva egy nikon D60assal ugyan abban az idõpontban ugyan azt fényképezve nálam fakók a szinek .
Vagy ez a kit obinak (18-55 és 50-200)köszönhetõ vagy a gép beállitásainál kell valamit állitani?
Roger6
Köszi szépen! <#eljen>

Loál János
Azt nem tudom, Ken Rockwell szerint:

Nikon 50mm f/1.8 G. Weighs more, costs more, and does the same thing.

Ugyanakkor:

the Nikon 50mm f/1.8 AF-D has less distortion for half the price

Még annyi, hogy a G verzió manuálisan utánállítható fókuszú, ez adott esetekben kényelmes lehet, de persze nem létfeltétel.

Kérnék egy kis segítséget Lightroommal kapcsolatban.
Ha elindítom akkor a mappákban vannak olyan képek amiket már töröltem a géprõl. De itt meg tudom nyitni õket, nagyítani meg hasonlók. De az export funkció nem aktív. Hogyan tudnám a képet mégis elmenteni? Vagy valahol ez még megtalálható a gépem?

Roger6
Kép rajzolása érdekelne, hogy megéri-e a plusz felárat? Ugye több lencsetagból is áll, azért kérdezném. (És köszi a választ.)

Loál János
Újabb verzió, az alap vázakkal is tud AF-et, mert van benne motor.

Roger6
Bocs a zavarásért!

Fix 50-est szeretnék, kettõt találtam:
50/F1.8 AF-S G,
Nikon 50/F1.8 AF-D

Miért drágább az elsõ 15 ronggyal, tudja valaki?

VRSDM
objektiv tisztítás mennyibe kerülhet?

nem a lencse, hanem a mozgó alkatrészekrõl van szó. 😊

u dont have to listen anybody else but me

morcosqtya
meg nem is az utolsó.. <#sniffles>

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Dzsini
Az elmúlt kb. 10 évben nem te vagy az elsõ, aki ezt kérdezi, és ezt a választ kapja 😊

Köszi, ez gyors volt 😄
Dzsini
Canon Fuji Nikon Olympus Panasonic Pentax Sony

Ebben az árkategóriában édesmindegy, nincs közöttük jelentõs különbség. Vedd a kezedbe, próbáld ki, és amelyiknek tetszik a menürendszere, esetleg van valami olyan benne, ami miatt jobban tetszik a másiknál, azt válaszd.

Sziasztok, szeretnék segítséget kérni fényképezõ vásárlás ügyében.
Elvárásaim nem nagyok (annyira). nincs sok pénzem, nem vagyok se profi, se amatõr profi, se kezdõ, semmilyen viszonyom nincs a fényképezés tudományával.
Én az egyszerû "meglátok valami szépet és lefényképezem" típus vagyok, csak sajnos ehhez a telefon nem csinál elfogadható képet.
Nagyon remeg a kezem, ezért jó lenne, ha lenne benne ilyen stabilizátor vagy mi a csuda.
Az is jó lenne, ha 16:9-es arányban fényképezne, nem ebbe a 4:3-asba vagy mibe. Valamint elfogadható videot is készítsen.

Szóval nagyjából családi, nyaralás, szülinap, buli témakörben keresek fényképezõt, az elõzõ gépemmel csak annyi a baj, hogy nagyon régi, és 1 percet kell várni, hogy újra fényképezzek, szóval az is jó lenne, ha csinálok 1 képet, akkor utána egybõl tudjak még egyet csinálni és ne kelljen várnom. így hirtelen ennyi.
Árban jó lenne még 40 alatt...

tudom vicces, de tényleg nem kell nekem semmilyen tükörreflexes meg hottentotta... nem vagyok én Debreceni Zitus.

köszi
Mark007
Köszönöm, így már világos!😊

Kétféle van a mai Oly vázakon. 4/3-os (FT) és mikro 4/3-os (MFT). Az E-jelû gépei FT bajonettesek.

MFT-t a kicsi, tükörnélküli rendszerkompaktjai (vagy MILC, ahogy tetszik) használnak.

Mark007
De a mai (pl. E410) vázakon milyen van? Nem 4/3?

Timber
Nem. A 4/3 bajonett az a 4/3-os rendszer bajonett. Az Olympus filmes gepeknek OM bajonettjuk volt. Atalakitoval fel lehet rakni a 4/3-ra konnyen.

Mark007
Segítség kellene😊
Van valami különbség Olympus 4/3, és sima olympus bajonett között? Vagy a kettõ ugyanaz?

kakaoskalacs
Olympus SP 720 UZ
vagy
Fuji FinePic SL300

90ezer a keret, ez a kettõ versenyzõ maradt végsõ döntést nem sikerült hoznom de a szívem a Fuji felé húz , tesztek alapján jobban járok vele.

Már csak az az egy kérdésem maradt , hogy mit jelent az , hogy CCD és CMOS?
nézegettem forumokon de nem világos melyik mit csinál és jobb , vagy nekem ezt értenem sem kell? 😄

Üdv!

You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.

Dzsini
Gazdasági Totálkár - az az állapot, amikor az eszköz elvileg javítható, de a javíttatás többe kerülne, mint egy azonos minõségû, új eszköz vásárlása.

acsati
Értem, hát sajnálom 😞 Csak most nincs rá pénzem, de elkezdek félre rakni, addig meg használom manuállal amennyire tudom.
Amúgy milyen üzletekben foglalkoznak ilyen objektívek javításával, szerelésével? Nem vagyok budapesti, ilyen helyi fényképész boltokban meg gondolom hiába viszem 😊

u.i.: mi az a GTK? <#nemtudom>
Önmagában a keresgélõ autofókusz nagyjából tizeneleje, plusz az egészségtelenül recsegõ-kattogó zoom 0Ft-tól GTK-ig terjedõ költsége.

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

acsati
bocsi, javítva<#vigyor5>
Timber
Mit is csinal pontosan? Privatta teszi a Youtube videokat?

acsati
Sziasztok!
Mit lehet tenni egy objektívvel amiben meghülyült az autófókusz? Szegénykém nem bírta a port 😞 Hogy lehetne ezt szerintetek kitisztítani? Vagy szervizben mit tudnak és mennyiért csinálni vele?
Ezt csinálja
Loál János
Az meg minek? <#wow2>

Loál János
Nagy valószínûséggel PK bajonettes, pár ezrest ér, Vatera, index fórum.

ivjoe
Van rajta egy gyári szám, azt írd le.
Sziasztok!

A birtokomba került egy jó állapotban lévõ fényképezõkre szerelhetõ objektív, de sajnos nem értek hozzá, így nagyon hálás lennék hogyha valaki megtudná nekem mondani, hogy nagyjából milyen értéket képvisel.
Az alábbi információk vannak az eszközre írva:

ricoh kr zoom 1:3.5-4.8 35-70 macro

Valamint még az is érdekelne, hogy milyen boltokban (esetleg piacon?) tudnék tovább adni rajta, budapesten.
Sziasztok!

Van valakinek személyes, használat utáni tapasztalata... (pozitív/negatív) dolgokra gondolok, ezekkel az objektívekkel kapcsolatban?

Sigma 120-400mm F4.5-5.6 DG APO OS HSM
Sigma 150-500mm F5-6.3 APO DG OS HSM

köszi.