48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Timber
    Na nekem pont sikerult belefutnom egy "hibas" lencsebe Ebayen... ma jott meg a Takumar es bizony van egy szep sarga color castja... Ez persze RAWban love semmi gondot nem okoz, de vakut hasznalva JPG modban nagyon zavaro sargasagot okoz minden kepen (mert olyankor a gep a vaku WB-t hasznalja).

• Timber
    mindenre :)

Ha neten veszed ott altalaban oszinten leirjak ha baja van. Olyantol vegyel akinek sok csillaga van es 95% felett (Ebay). Vateran ne vegyel :D

Meg egy megoldas, hogy elmesz egy foto borzere es ott veszed.

Ha a frontlencse vagy a hatso lencse iszonyatosan koszos az nem gond... ellenben le lehet alkudni miatta egy kicsit. Legyen nalad egy ledes elemlampa amivel at tudod vilagitani az obit hogy lasd mennyire vannak karcok a lencsen. A blendet nezd meg zar-e rendesen, es hogy nincs tisztak, szarazak :)

Ha K-s obit veszel akkor annak igy kell viselkednie. Azaz a blende pengek zarnak amikor tekered es nyilnak ha a kis pockot pocogteted :D

M42-es obibol csak olyat vegyel amin van M mod (azaz a blende zar akkor amikor tekered a blende beallito gyurut). Nemelyik obin csak az van, nemelyiken van egy kapcsolo (ellenorizd muxik-e) de van par obi amin csak A mod van.
  • repvez
    Köszi és örülnék a leirásnak róluk, hogy mire kell figyelni a vásárlásnál meg egyebek .
  • acsati
    Rendben, köszi szépen! :) 28,49$ tényleg nem sok érte, meg azt írják, hogy ingyen hozzák. Amúgy az a kábel micsoda amit adnak hozzá?
  • Timber
    Rola beszeltem.
  • Timber
    Ez teljesen manualis obi. Pentax-al vagy A vagy M modban tudod hasznalni.
    Az ara picit magasabb mint mondjuk egy Pentacon 50mm f1.8 (ma vettem egyet kemeny 5 fontert egy Praktica MTL 50-el mogotte) de elvileg a kepminosege jobb. Ha gondolod hamarosan meglesz mind a ketto akkor majd csinalok osszehasonlitast.

Van meg egy obi amit imho erdemes vadaszni ez pedig a Porst 55 f1.2. Ritkan a nemet EBayen fel-fel tunik es neha igen olcson.
  • Timber
    Nem okozhat problemat mert minden Nikon ugyanazt a vakurendszert hasznalja. Ergo jo lesz a D3000-hez is. Ebayrol a legolcsobb es legjobb beszerezni.
  • Timber
    oh vazze :) osszemosodott a ket poszt. Az elobbi az acsatinak ment volna ha O tette volna fel a kerdest LOL

SG.HU es az Edit hianya :D
  • Timber
    A kerdesedre a valasz: Ez nem manual obi. :)

Lenyegeben mindent neked kell allitani a vakun.

Letezik olyan, hogy Phottix Odin, ami TTL es te csak a koNpenzaciot adod meg a vezerlo egysegen... de annak az ara is teljesen mas :D
  • repvez
    Ez manuál obi ? ha igen akkor milyen funkciókat lehet használni amit a váz állit és miket kell nekem állitani?

Ezt hol lehet beszerezni biztonságos helyről olcsón? Vagy fel kell kutatni a netet elfekvő példányokért?
  • acsati
    Köszi! :)
    Még annyit, hogy az sokat számít, hogy milyen vázra van? Azt hittem az ilyeneknél ez lényegtelen. Nekem Nikon D3000 van. Amit linkeltél a legtöbb meg Canonra van, ami Nikon, azok között sincs D3000 említve. Ez okozhat problémát?
  • Timber
    Ez jofajta.
  • neevous
    Pana G3 beépített EVF-fel?
  • acsati
    Van egy Yongnou vakum és találtam most Ebay-en egy ilyet. Az ára egész csalogató számomra. Szerintetek használható? Ismeri valaki a terméket? Jó lenne nem a vázról vakuzni, de sajnos nincs pénzem a drága kioldókra. Ez mennyiben különbözik azoktól?
  • G_ArchAngel #47543
    Koszonom;)
  • neevous
    +1 75mm:

Link
  • neevous
    45-ösöm van, ha hazaérek tudok berakni saját képet is, de itt vannak E-P3 + 45mm F1.8 kombóval képek:

Link

Itt meg a 75mm F1.8 + E-M5-tel készültek:

Link
  • Lateralus
    Ha nem csak egy olyan kísérlet volt, mint az R1 jó pár éve.
    "Csináljunk valamit, amire mindenki felkapja a fejét, aztán egy modell után húzzuk le a WC-n!"

Persze ettől az ára még mehet lefele.
  • Timber
    Az valoban az. Majd megy az lefele is vagy kijon az RX10 :D
  • G_ArchAngel #47538
    erre gondoltam, mint ertelmetlenul draga szotyi
  • Timber
    O jajj! mit irtam? Optikai kereso... Mar latom a Spanyol inkviziciot eljonni ertem... Szoval VAN EVF is! Ertem? :D
  • Timber
    Nekem Sony A77 van egy 18-250-os obival. Meretre nem tul nagy de nem is kicsi, ergo a fogasa iszonyatosan jo (ami nekem szempont igencsak). Viszont a sulya nagyon barati.

A MILCek egyik problemaja, hogy semmilyen fogasuk nincs gyakran a kis meret miatt, es kicsit unbalanszosak a nagyobb obik miatt. A NEX 6/7 fogasra is nagyon jo es van EVF. Raadasul a NEX 6 az uj 'pancake' kitobival jon, szoval akar zsebre is lehet dobni. Szerintem ha varsz picit akkor lejjebb megy az ara is... talan mar karacsonyra is.

A NEX 5N tenyleg nagyon jo de a fogasa picit kenyelmetlen ha nagyobb meretu kezed van virsli 10 ujjal :) Szenzora u.a. mint a Pentax K5 / Nikon D7000...

Szoval en mint esetleg otletkent ha felvethetem (Mr.G.Sz. beszolasanak veszelye nelkul :D) akkor talan egy SLT-t is nezz meg... a fel zarszerkezet hianya sokat dob a sulyproblema megoldasan :) Es vannak kisebb gepek is mint az A77... En pl. nagyon szemezek az A57-el is asszonkamnak naszajandekba :D U.a. szenzor mint a Nex5n es van optikai kereso.
  • Garfield
    Sziasztok!

Jelenlegi szitu: Canon 450D + Sigma 17-70 (képstabi nélkül)
    használat: túrázás, utazás

Két problémám lenne vele.
    1. Nagy és nehéz. Jóóó, tudom, mihez képest, de amikor a hátizsákban van 3 liter víz, ilyen kamásli, olyan esőkabát, meg túrabot, meg anyámkínja, akkor azért már sok, ráadásul nagy helyet foglal el.
    2. A Sigmának gyönyörű a képe - leszámítva azt, hogy elég fakóak a színei, és mintha kissé ki lenne égve alapból. Iigen, tudom, expozíció korrekció, de akkor is...

Szóval helyettesítő után keresgéltem, és adta magát a MILF MILC kategória, konkrétan a Sony NEX 5N. Most, hogy jön a 7, illetve 6, kitobival 150k-ért kaphatók az utolsó példányok, így még azon a határon van, amennyit hajlandó vagyok kiadni egy új rendszerért. (Nem, annyira nem akarnék kiadni cirka +80/120k-t a 6/7-ért.)

Elvileg a fenti mindkét problémát megoldja:
    1. Némileg kisebb, mint a 450D.
    2. A képéről mindenfelé hanyatt vannak esve szerteszét az interneten, külön kiemelve a csökkent fényviszonyok közti fotózást, illetve az ISO 1600-ig nagyon jó képminőséget.

Ami nem szempont:
    - minél nagyobb megapixel,
    - videófelvétel

Amitől húzom a számat kicsit:
    - EVF hiánya: igen, tudom, lehet kapni hozzá. 150k-s kithez 109k-ért. Köszi, de nem.
    egy-egy combosabb túra vége felé a fáradságtól azért van/lehet kézremegés: EVF-nél az archoz szorítás és az alátámasztás orvosolni tudja ezt a kérdést, az EVF nélküli Sonynál a "kitartás" nem biztos, hogy jó ötlet ilyen helyzetben
    - a 18-50 nem igazán 17-70; pluszban az obik szűk választéka: ha egy példány elfogadható árban van, akkor erősen félmegoldást nyújt, ha jobbfajta, akkor meg köcsögdrága;
    - ahogy olvasgattam: némileg rosszabb akkuidő

Hajlok a Sony felé, de azért még infót gyűjtök a végleges döntés előtt: ha bárkinek van bármilyen gyakorlati tapasztalata vagy egyéb, lényeges infója, megjegyzése, szempontja, azt szívesen fogadom.
  • Timber
    Eztet-e
    Mondjuk ezt ajanlanam barmihez ami nem Nikon :D
  • repvez
    Pentax K200d-hez milyen fényerös obit ajánlanátok 50 vagy 60as fokusszal 1.4, 1.8as fényerövel?
  • Timber
    Sohase? :)
  • Timber
    Sonympus!
    Panasonic meg asszem olyasmit jelentett be, hogy Fullframet akar? Hat tuti nem vennek 4/3-ot. :D
  • Timber
    hat a millios nagysagrendhez kepest, igen olcsobb. Az A99 meg fogja dobni az arat hamarosan (tipikus Sony arazas... kidobni sokert hogy aztan nagy akciokat lehet ra csinalni)
  • G_ArchAngel #47529
    olympus om-d e-m5?

ha tudnal csinalni egy felalakos portre a 85-ossel, kinyitva, azt megkoszonnem, vagy kutyarol is jo, csak kivancsi vagyok kozelponton mennyire mossa a hatteret ilyen kis szenzoron
  • neevous
    Van egy olyan faktor is, hogy nincs az az isten, hogy D700 mérető gépet + FX obikat cipeljek magammal.

• Dzsini
    Ebből talán el tudsz indulni (ha erre gondolsz).
  • acsati
    Sziaszok!
    Szeretnék egy rádiós vakukioldót vásárolni, de ahogy nézem elég drágák. Angolul mi ennek a neve? Körülnéznék Ebay-en és társain.
  • G_ArchAngel #47525
    600k HUF az olcso szegmens? 6D-nek nincs ara, Sony pofatlanul draga, D700, 5D mark II olcsobb...
  • Timber
    petapixel ala nem kene adni...
  • Timber
    jol van Gabor megint hozod a formad (szep kerekded es gyermeteg) :D

Amire probaltam celozni, hogy nagyon nyomjak az FF-t az olcsobb szegmensben is, ergo nem az a lenyeg, hogy sok megapixel menjen az APSCbe (Sony 24-e mar szerintem ertelmetlenul sok...) hanem a megapixel novelessel mar kezd egyutt jarni a szenzormeret noveles is inkabb...
  • morcosqtya
    A Penchan már előrébb jár..

• G_ArchAngel #47521
    Nikon D800 - 36mpixel
    Canon '3D x' - 46mpixel (pletyka)

Szerencsere vege a megapixel haborunak:)
  • Dzsini
    Az a hülye Nokia meg 41 megapixelt tolt bele egy mobilba...
  • G_ArchAngel #47519
    "En is ugy erzem, hogy a megapixel haborunak vege"

• Timber
    En is ugy erzem, hogy a megapixel haborunak vege es inkabb a FF olcsositasa volt a cel. Ami engem elgondolkodtat annyibol, hogy ez mennyire fogja erinteni azokat a gyartokat akik meg az APSCnel is kisebb rendszerrel rendelkeznek (4/3 es Sigma)...