101030
.
  • GregSB
    13:06-nál van.
  • I.C.ram
    ? Én nem hallottam ott semmit. Tuti ott van?
  • GregSB
    A legnagyobb vicc hogy a Corsa-s végig indexel kanyarokban :D
  • GregSB
    Azon én is jót nevettem :DDD
  • Hassan B
    Csúnya helyzet, mert úgy nem igen okozhatnak neki kárt a sündőrök, meg ugye a leszorítás veszélyes is lenne, de amikor már a szembe-sávba száguldozott, akkor igazán csinálhattak volna valamit...
  • CSOCSO
    szep
  • CSOCSO
    Megneztem a videot vegig. Hulyeseg leszolni oket. A nagy amerikaban is egy csomo autos uldozes nemhogy fel oraig tart de neha 2-3 oraig is uldoznek egy autot legalabb 10 rendor autoval!!!

De valoban sokszor megvolt ra az esely, hogy letoljak az embert es egy kis letolas meg mindig olcsobb es jobb mintha telibevernek egy masik autot amiben egy egesz csalad ul.

Nem kell nagy racsokat epiteni az autora. meg kell nezni az amcsi autokat azokon is van ket lokos az auto elejen es kesz. Az auto hatuljat kell kiforditani annyira hogy az auto kiforduljon es az auto lefulladjon avagy szet is bassza a valtot es nincs tovabb uldozes. Ezt persze kozepes sebessegnel kell csinalni nem akkor mikor eppen 100 al mennek es tobb tucat esely volt ilyenre. meg az autot se tortek volna romma.
  • Borg
    Ilyen Sopronban is van :)
    Még busz is volt hogy elakadt a vízben...

Tavaly nyáron volt egy hirtelen esőzés, amikor nálunk a céges területet is elöntötte a víz.
    Itt épp a rezsó partnerrel úszok :)

Egyre mélyebb lett itt is a víz, itt épp a közepén jártam, és a víz már felcsapott a motorháztetőre... szerintem ha nem szívódízel, már nem ment volna :D

• Szabi1991
    12:12-nél Cobra11 csengőhang XDDD
  • desigo
    Dunaharasztin vagy egy aluljáró ami jó mély és meg szokott állni alul a víz nagy esőzés után.Volt már,hogy inkább kikerültem és más útvonalat választottam.
    Azt mondjuk nem értem,hogy miért oldalra nézelődsz amikor ELŐRE kellene!
    Legalább lesz mit mesélned a Scion talikon xD
  • CSOCSO
    Csak nekem tunik gaznak/viccesnek ahogy beszelnek a rendorok?
    A magyar nyelv nagyon szep de neha uber gaz ahogy emberek beszelnek.
    Ugy beszel a rendor mint valami robot. Borzaszto gazul hangzik egy ket embertol a magyar nyelv.
  • Szabi1991
    de van 1-2 nagy duma :DD
  • desigo
    Tiszta szégyen...
    Mire vártak egyáltalán,hogy valaki ártatlant elüssön?
    Mintha nem lenne így is több 100 rendőrautó totálkárosra törve
    simán letolhatták volna az árokba
    Felénk egyébként az Octaviákból a többség RS
  • pajti
    Kérem szépen ez Magyarország! Most megy műszakira..
  • CSOCSO
    Nah... akkora esozes volt csutortokon, hogy az auto felig viz alatt volt!
    Egy kis utcarol akartam megkozeliteni a nagy utcat ahol mindenki megy, a baj csak az volt, hogy pont a ket utca talalkozasanal olyan ive van a kis utcanak, hogy kb fel meterrel megy a szint ala!
    Amit persze nem latni mert az egesz utca viz alatt volt.

Az utca elejen meg azt neztem hogy milyen szep kis hullam van mellettem kepecske itten

Aztan mar majdnem elertem a nagy utcahoz mikor latom, hogy a viz szint jon feljebb es meg feljebb es a nagy utcan halado autok miatt a hullam mar fel felcsap az autom ablakaig. nah itt azonnal leallitottam a motort. Meg se probaltam rukvercbe rakni es kimenni onnan ( mivel sport legszurom van a cso lemegy a lampam ala es szinte fel meterre (se) van a konusz filter a foldtol) szal ha idaig epp nem volt vizbe most tuti vizbe van. De mivel csak belegurultam a vizbe gondoltam nem szivott fel semmi vizet az auto. Remeltem hogy az autonak semmi baja lesz.Legalabbis remenykedtem hogy nem lesz baja az autonak. Ultem egy fel percet gyujtve az eromet. Most mi legyen? Nem akarok megazni, kene menni dolgozni, nem fogok menni de rohadtul nem fognak neki orulni. Kinyitom az ajtot es zodul be a viz a kocsiba. Be is csuktam az ajtot. mondom magamnak: B#$@#$MEG! Ehhez k#$#@$a nincs kedvem! Jottek mogottem ugyhogy kiraktam a villogot kiszalltam es elkezdtem visszafele tolni az autot mikozben terdig alltam a vizben. jo jatek volt. Betoltam az utcan levo templom parkolojaba az autot ahol a keritesen nagy tablara volt kiira hogy tow away zone ( elvontatjak az autod) dehat ez van.
    Elsetaltam a munkahelyemig ami kb fel km re volt, szarra aztam kozben de volt idom gondolkodni, hogy... oh nagyon fasza: valszeg az also kodlampam tele van vizzel, szedhetem szet az auto elejet hogy kivegyem a kodlampat, a kipufogo is viz alatt volt teljesen...Felesegem dolgozott anyam meg pont akkor vegzett ugyhogy felhivtam es ertem jott a celicaval. nincs leultetve, hasmagassaga nincs annyira lent mint az en automnak de az egesz auto igy is kb olyan magas vagy kicsivel alacsonyabb mint az en autom, hangsulyozom : leultetve) Anyam eltevedt, sirva hivott fel, hogy az auto ablakaig er a viz es nemtudja merre menjen............... valamilyen isteni segitseggel kiuszott az autoval oda ahol csak a kerek kozepeig ert a viz es eljott ertem. Masnap elmentem azt automert, kiszedtuk a gyertyakat viz: nem volt a motorban. Beroffentettuk, hanyta a vizet a kipufogo mint egy vizagyu, all a viz belul, mondtam ocsemnek, hogy menjunk haza kitisztitani az autot.

Ez volt az elso ilyen elmenyem autoval. Elegge ledobbento mikor ulsz az autodban a viz kozepen es erzed, hogy himbalodzik az auto a vizen.

Mikor anyam hazahozott egesz vigig az hazafele vezeto uton azt hallgattuk, hogy valaminek borzaszto hangja van. Mikor hazaertunk rajottem, hogy a viz sulyatol a motor alatt levo muanyag elengedte magat es ugy vonszoltuk hazaig. Ez vhogy az ut alatt nem esett le nekunk. Szerencsere van szonyegtisztitonk ugyhogy mindket autobol kiszivtuk a vizet.

Masnap szedhettem szet az autot es meg magaban az egoben is allt a viz!!!
    Az auto budos volt mint atom de beparkoltam a garazsba, kinyitottam az ajtokat, szortam egy talra ilyen szag elszivo port ( nedves szonyegre nem akartam raszorni) meg befujtam illatositoval az uleseket. ma mar turtheto volt a szaga.
  • pszihopata
    gondolom meg kell még halnia pár vétlen embernek hogy az idióta törvényhozók reagáljanak végre

nem irigylem a rendőrőket!
  • SötétBarom
    Az elején lekoccolta az audit?

Amúgy LÁL. Viszont roppant unalmas videó.
  • I.C.ram
    Mondják is a vége felé rádióban: "vigyázzatok, főnök, magatokra meg a technikára" :D Kegyetlen :D
  • Borg
    Ez mekkora vicc bazmeg.

Nem igaz, hogy MO-n nem lehet letolni a gecibe az útról (a fejlövésről már nem is beszélve). Bár a 75LE-s Octavia "elfogóvadászokkal" nem is csodálom mondjuk...
  • kemszi2
    az ilyen azt se tudja mi az
  • pszihopata
  • pszihopata
    okos bmw reklám
  • pszihopata
    'Thats why we don't have front wheel drives"
  • Willi Betz
    7-es BMW-re van pénz,téligumira nincs:S
  • Adaaam
    Nem bírtam ki hogy ne menjek ki egy kicsit a friss hóra :D
  • I.C.ram
    Nekem is az jutott eszembe rögtön :D Abban is volt egy garázstípus, aminek a falán más autók képei voltak, és ugyanígy a föld alatt volt a garázs.
  • bertino
    tdu.
  • RelakS
    saját fordítás, vagy kopipészt

Pekinget írjunk már magyar szövegben, ha lehet, ne Beijing-et
  • I.C.ram
    Tök irreleváns dolgokat írtál.

"- Kína Datang tartományában 9 milliárd pár zoknit gyártanak évente (másfél emberiség!).
    - 50 millió kínai emelkedett a középosztályba másfél évtizednél rövidebb idő alatt.
    - A világ luxus-termékeinek 30%-át Kína fogja fogyasztani 2014-ben (most a japánok vásárolják a 41%-át)."

Ezeknek mi köze van ehhez? Afrikában meg a világ gyémánt termelésének nagyrésze van, mégis szarul élnek az emberek.

50 millió kínai? Nézzük csak... 1,4 mrd a lakosság. Ez 3,5%! Lófasz. Ennyien itthon is középosztályba kerültek a rendszerváltás után... Azt már meg se említem, hogy kínában a közép osztály kb egy EU-s csórónak felel meg.

A luxus termékeknél meg kurvára nem mindegy, hogy azt a 30%-ot a lakosság 20%-a vagy a 0,00001%-a fogyasztja. Szép dolog ez a statisztika, csak tudni kéne a számok mögé is látni.

Az autókról meg annyit, hogy szinten csa kengem támasztottál alá vele... Nézd meg, hogy kínában milyen autók futkosnak? Nem BMW-k, Audik... Hanem szar kínai fosok, amiket EU-ban el se lehetne adni. Ja igen a VW is gyárt kínába autót, csak kb tized olyan minőségűt és felszereltségűt. Attól még, hogy valami VW, nem biztos, hogy ugyanaz a megszokott termék, mint az EUban.

"Lehet hogy szerinted a Kínai "gazdasági lufi" egyszer csak kipukkad, de erre had válaszoljak ezzel:
    TIME, 2005.08.01 - Stephen Roach: 'Give China Credit': Elismerőleg szól arról, hogy Kína elindult a rugalmasabb devizapolitika irányába, 2,1%-al felértékelte a jüant (RMB-t) ez egy kicsit messze van a -70%-tól."

Totál nem is érted, hogy mit írók, csak a számokat látod. 70%-ot nem a leértékelésre mondtam.... szép is lenne, ha ennyit értékelnének le egy pénzen egyik napról a másikra. Ez kb hiperinfláció lenne, vagy legalábbis szuper. 70%ot arra mondtam, hogy a kínai "csoda" 70%ban köszönheti a monetáris politikájának a fejlődését és 30%-ban a fiskálisnak.

Na mindegy, hagyjuk inkább.
  • pajti

• Black Ghost
    Mazzurati = Maserati :D
  • CSOCSO
    khm... a 2009es megbizhatosagi felmeres szerint a top 10 ben semmi nem volt csak japan meg korea

az elso 10 ben volt a toyota a scion es a lexus is :D
  • Black Ghost
    70%-át!!! Jézusom :DDD

Pár adat, csak a tisztánlátás végett:

TIME, Style & Design különkiadás

- Kína Datang tartományában 9 milliárd pár zoknit gyártanak évente (másfél emberiség!).
    - 50 millió kínai emelkedett a középosztályba másfél évtizednél rövidebb idő alatt.
    - A világ luxus-termékeinek 30%-át Kína fogja fogyasztani 2014-ben (most a japánok vásárolják a 41%-át).

Ha Kína fejlődése csekély mértékben vissza is esne ( a gazdasági recesszió végett 1990 óta idén volt először 10% alatt, ez 5,5%) , 2030-2040 körül a főbb gazdasági mutatók tekintetében utolérné az USA-t.
    Az 1$/fő napi jövedelem alatt élő kínaiak száma másfél évtized alatt 200 millióról 70 millióra csökkent; Pekingben lehetetlenné vált a közlekedés, annyi az autó. (A 70 millió még mindig döbbenetes szám, de Kína ismereteim szerint az egyetlen állam, amelyik ilyen tempóban számolja fel a nyomort!)

De hogy az autókról is szó essen, az alant írottak 2005-s adatok:

Kína a világ leggyorsabban fejlődő autó-piaca. Kínai állami statisztikák szerint több mint kétmillió autót értékesítettek 2003-ban, ami közel 80%-os növekedés 2002-höz képest.

A külföldi gyártók régóta észrevették az ázsiai óriás potenciálját - és milliárdokat költöttek piacrészesedés szerzésére Kínában.

Különösen Beijingben hihetetlenek a közlekedési dugók - mondta egy szakértő, megjegyezve, hogy a városban hat sztráda-gyűrű van és további három építését tervezik.
    Az autók száma Kína útjain 2020-ra meghétszereződik és eléri a 140 milliót, jelzi a kormány.

Az autók száma 250-nál fog telítődni. azaz 1000 főre 150 autó fog jutni, közölte a Közlekedési Minisztérium.

Külföldi autógyártók 13 md $ befektetésre kötelezték el magukat Kínában az évtized végéig, ez a beruházás megháromszorozza az ország teljes autógyártó kapacitását.

Gyártás 2005-ben 2,6 - 4 millió (Furcsán eltérő adatok, de Kína mindenképpen közvetlenül a világ vezető autógyártói mögött tör előre. A megháromszorozás azt jelenti, hogy Japán mögé, a második helyre pályázik.)

Autókiállítás Sanghajban (valamelyik magyar TV): két, fényűző kocsikat gyártó cég, a Mazzurati és a Rolls-Royce képviselői nyilatkoznak, hogy itt kell lenni, mert a világ legfontosabb autó-piaca ma Kína. A Rolls-Royce embere hangsúlyozza, hogy cége Kínát helyezte a paletta élére: ez az egyes számú piac!

A Volkswagen gyár több autót értékesít Kínában, mint Németországban.

Lehet hogy szerinted a Kínai "gazdasági lufi" egyszer csak kipukkad, de erre had válaszoljak ezzel:
    TIME, 2005.08.01 - Stephen Roach: 'Give China Credit': Elismerőleg szól arról, hogy Kína elindult a rugalmasabb devizapolitika irányába, 2,1%-al felértékelte a jüant (RMB-t) ez egy kicsit messze van a -70%-tól.

Szeretném leszögezni NEM kötekedni akarok, de ez a téma borzasztóan érdekel, ráadásul a cégünkön keresztül egy kicsit érintett is vagyok.
  • pszihopata
    929 luce
  • I.C.ram
    Laurel?
  • pszihopata
  • I.C.ram
    Hidd el a gazdasági növekedésének 70%át a folyamatosan leértékelésnek köszönheti. emiatt lesznek olcsók az exportra szánt termékei Kíának a nyugat számára, mert a kínai pénz reálértékben szart sem ér az USDhoz vagy az Euróhoz képest. Az már más kérdés, hogy ennek a kínaiak eszik meg a levét, mert számukra viszont megfizethetlenné válnak a nyugatról jövő dolgok. Kína mesterségesen van felpumpálva, és addig jó neki, amíg marad a világ gagyigyárosa.

Szerinted ki a franc tudná megtermelni azt a rengeteg középkategóriás autót, hogy pl kína lakosságának kb az 1/3-ának legyen? Senki... Ekkora kereslet növekedés olyan áremelkedést jelentene, hogy hiába lenne közepesen tele a kínai paraszt zsebe, ugyanúgy nem tudná megvenni, mert az ő gazdagodásával práhuzamosan ugyanolyan arányban drágul minden. Nesze semmi, fogd meg jól kb. Ezt hívják közvetett inflációnak, ha úgy tetszik. Nem a pénzkínálat növekedése gerjeszti, hanem az árszínvonal emelkedése.

Szóval azt el lehet felejteni, hogy kína egyszercsak olyan lesz, mint az USA, max úgy, ha cserébe az USA+EU válik olyanná mint Kína.

Ezek a piaci elemzések meg úgy készülnek, hogy "mi lenne ha..." Tehát mindig idealisztikus környezetet vesznek alapul, ahol a növekedésnek nincsenek korlátai. Pedig vannak...
  • Black Ghost
    Azért ez így nem teljesen igaz.

Kína egy gazdasági nagyhatalom, az USA után a világ negyedik legnagyobb gazdasága, GDP tekintetében meg a harmadik, a gazdasági növekedés évről évre 10% felett van és ezt nem annak köszönheti hogy a "pénzét állandóan leértékeli".

Bizony nagy a szakadék a vidék és a városok között, de Európának és az USA-nak is az egyik hanem a legnagyobb piaci lehetősége Kína, gondolj bele 1,5 milliárdan élnek ott.

Olvastam egy piaci elemzést, melyben azt írták hogy ha a fejlett nyugati társadalmak vásárlóerejének színvonalát vesszük alapul, és ha Kína lakosságának csak a 20%-a (300 millió!!! ez kb az USA teljes lakossága) hozza ezt a szintet, akkor az akkora piaci erőt képvisel, hogy azt egész Európa nem tudná kiszolgálni. Például egy kínai mobilszolgáltatónál több előfizető van, mint ahányan az Amerikai Egyesült Államokban laknak.

Úgyhogy óvatosan ezekkel a kijelentésekkel, Kína jelenleg úgy rohan el a fejlett államok mellett mintha azok állnának.
  • Szabi1991
    jobban mint a csapot seggü impreza.. :D
  • SötétBarom
    Mé' egy avensis kombi hogy néz ki?

Ronda. Japán kombi. Ronda. Majdnem rímmel is :DD Szép kombit csak az alfa csinál. Az meg nem jó semmire mert nem lehet beletuszkolni semmit