.
  • I.C.ram
    Tök irreleváns dolgokat írtál.

"- Kína Datang tartományában 9 milliárd pár zoknit gyártanak évente (másfél emberiség!).
    - 50 millió kínai emelkedett a középosztályba másfél évtizednél rövidebb idő alatt.
    - A világ luxus-termékeinek 30%-át Kína fogja fogyasztani 2014-ben (most a japánok vásárolják a 41%-át)."

Ezeknek mi köze van ehhez? Afrikában meg a világ gyémánt termelésének nagyrésze van, mégis szarul élnek az emberek.

50 millió kínai? Nézzük csak... 1,4 mrd a lakosság. Ez 3,5%! Lófasz. Ennyien itthon is középosztályba kerültek a rendszerváltás után... Azt már meg se említem, hogy kínában a közép osztály kb egy EU-s csórónak felel meg.

A luxus termékeknél meg kurvára nem mindegy, hogy azt a 30%-ot a lakosság 20%-a vagy a 0,00001%-a fogyasztja. Szép dolog ez a statisztika, csak tudni kéne a számok mögé is látni.

Az autókról meg annyit, hogy szinten csa kengem támasztottál alá vele... Nézd meg, hogy kínában milyen autók futkosnak? Nem BMW-k, Audik... Hanem szar kínai fosok, amiket EU-ban el se lehetne adni. Ja igen a VW is gyárt kínába autót, csak kb tized olyan minőségűt és felszereltségűt. Attól még, hogy valami VW, nem biztos, hogy ugyanaz a megszokott termék, mint az EUban.

"Lehet hogy szerinted a Kínai "gazdasági lufi" egyszer csak kipukkad, de erre had válaszoljak ezzel:
    TIME, 2005.08.01 - Stephen Roach: 'Give China Credit': Elismerőleg szól arról, hogy Kína elindult a rugalmasabb devizapolitika irányába, 2,1%-al felértékelte a jüant (RMB-t) ez egy kicsit messze van a -70%-tól."

Totál nem is érted, hogy mit írók, csak a számokat látod. 70%-ot nem a leértékelésre mondtam.... szép is lenne, ha ennyit értékelnének le egy pénzen egyik napról a másikra. Ez kb hiperinfláció lenne, vagy legalábbis szuper. 70%ot arra mondtam, hogy a kínai "csoda" 70%ban köszönheti a monetáris politikájának a fejlődését és 30%-ban a fiskálisnak.

Na mindegy, hagyjuk inkább.