101030
.
  • ChevyG #46525
    ehh:O
  • ChevyG #46524
    mért? mentözől?
  • hykao
    Hát ha összecsukta volna magát rendesen, akkor visszafordultam volna, de láttam, hogy nem lehetett végül komoly baja az autónak sem, mert szép simán csúszott jó hosszasan az árokban tovább, míg meg nem állt. Ha meg esetleg a kerék kilyukadt, vagy a futómú bekalácsolt, akkor azért ne kelljen már nekem lecserélni a kerekét, vagy segítségért telefonálgatni, ha nem muszáj! :)

Ehh, egyébként most erről a segítségnyújtásról megint eszembe jutott egy régi kaland. A változatosság kedvéért ennek is szemtanúja volt ua. a haverom, aki a Jaguarban is mellettem ült, csak ezesetben ő mögöttünk jött egy másik autóval.

Szitu: volt egy régi Ford Sierra-m, amit törötten vettem meg (de nem volt veszélyes a törés, csak az egyik küszöb, meg az ajtó alja).
    Hogy minél olcsóbb legyen a szállítás, kibéreltem egy napra egy trélert, és megkértem a "nagymenő" legázosított kockaladás haveromat, hogy vigye le nekem az autót a szerelőmhöz. El is indult a kis csapat éjjel az M7-esen Velence irányába. Elöl mi a kockaladikkal, kögötte a tréler, rajta a Ford, mögöttünk meg a szerelő haverom egy másik autóval. Na most mondanom sem kell, hogy a gázzal hajtatott kockaladik a rakománnyal alig bírta felszenvedni magát az érdi emelkedőre...de aztán jött a lejtő, a amdár meg nagy vidáman, felszabadulva az emelkedő stressze alól, elkezte nyomni neki, zenét felcsavarta, s még megkért, hogy gyújtsak neki egy cigit...
    100, 110, mndom neki, jó' van má' ne nyomja annyira neki bazz, mert a ladának nincs elég önsúlya, ha elkezd az egész "lélekvesztő" lengedezni, az életben nem hozza vissza...de csak nem, megy a zene, bagózás, 120...erre érzem, hogy az ülés alattam szép lassan, jobbra-balra...aztán egyre jobban, egyre nagyobb kilengések, a madár meg elkezdett ide-oda kormányozgatni, korrigálni akart a szerencsétlen, de egyre nagyobb túlkormányzások lettek belőle, majd végül szépen bebicskázott a lada, és pördült vagy kettőt... :)
    A szerencse az volt, hogy ahogy bebicskázott, a tréler valahogy leakadt a vonóhorogról, és a továbbiakban külön életet éltünk mi a ladával (ami pördült egyet-kettőt), meg a tréler és a rakomány, ami meg úgy fejreállt, hogy a Ford cigánykerekezett egyet (még a motor is kirepült, motorháztető el, s végül nem maradt egy ép darabja sem, egy ajtót kivéve...), a tréler is fordítva landolt...
    Szép látvány volt az biztos... A mögöttünk haladó srác utána mondta, hogy látta, hogy baj lesz, amikor elkezdett gyorsulni a lada, aztán meg himbálózni rakományostul, még akart telefonálni ránk, de aztán hamar késő lett...azt mondta, hihetetlen volt a szikraeső az éjszakában, amit a fémek produkáltak a betonon. :)
    Na a lada sofőrjére meg idegi alapon olyan fosás jött rá, hogy képes olt a leálló sávban visszatolatni az érdi benzinkúthoz...hiába mondtam neki, hogy most ne menjen sehova bassza meg, ha jönnek a zsaruk, én nem fogok ott egyedül állni az éjszakában, mint egy főbuzi a szana-széjjel szóródott Ford cumókkal, meg a ronccsal és a trélerrel...de hiába, eltolatott fosni...

Na de ami miatt eszembe jutott az egész, hogy aztán sorra álltak meg az autók, ugráltak kifele az emberek, s rángatták az embert, hogy mi történt, hol a sofőr, stb....először nem értettem mit vakernak, de aztán kiderült, hogy olyan volt az "elrendezés", hogy azt hitték, a Ford húzta a trélert, és tisztára be voltak parázva, hogy mi lehet a sofőrrel, s miért álldogálunk ott ilyen nagy nyugodtan közben... :)))

A nagy "olcsóskodásnak" meg az lett az ára, hogy a rendőrök végül kirendeltek valami "hivatalos" trélert oda, aztán kb. 30 ezrembe került az a huszon valahány kilóméter Velencéig...ez olyan '98-ban lehetett, és amúgy 12 körül levitték volna az autót Bp.-ről...utólag belegondolva tuti, hogy a zsaruknak valami osztozós haverjuk volt a szállítmányozó, mert nagyon erőltették a dolgot, hogy vagy azzal szállíttatom, vagy elvitetik különben ők az egész roncshalmazt az ő telephelyükre, s akkor még drágább lesz...de ház ez egy ilyen szokásos bekényszerítős patthelyzet volt... :)
  • Lteebee
    "nédd má' a madarat..."

Előttem van, ahogy mondod:D
  • I.C.ram
    Egyelőre még csak 1 tárgyaláson volt, és egy ilyen szarság elhúzódhat évekig is akár :(
  • Borg
    Azért ha suzukival belerongyol 100-al az árokba, akkor ne abból induljunk ki, hogy semmi baja nem lett :)
  • DanielT
    Ha nem lett semmi baja én még pofán is vertem volna, de az tuti, hogy 2 óráig üvöltök az arcába 1 centiről...
  • Borg
    Mondjuk azért megfordulni illett volna, hogy odamenj segíteni. Az emberek általában úgyis így suhannak el egy-egy baleset mellett, hogy majd valaki más úgyis megáll...
  • DJ Bee18
    hülye állat... (mármint a Suzukis term.)
  • hykao
    Egy öreg '88-as XJ6-os Jaguar volt amúgy. Épp valami autó-cserebere ügyben mentünk vele.
  • DanielT
    Felétek a baromfiak és egyéb szárnyasok is kaphatnak jogsit? :D
  • hykao
    Hát majdnem kétszer olyan nehéz volt, amiben én ültem, de attól még nem kockáztattam volna meg egy frontálist... :)
    Amúgy amit mondtál, az a logikus, és azt is tanítják. Azonban én végül nem csináltam semmit, az erőteljes fékezésen kívül, mert valahogy éreztem-láttam, hogy a madár nagyon rántaná már a kormányt valamerre...s végül ő rongyolt bele az árokba mellettem.
    Na most ha én is félrerántom, akkor lett volna frontális, az árokban... :)
    Szerencsém volt, nem állítanám, hogy rutin, meg ilyesmi. Talán ráéreztem, hogy mit akar, fene tudja.
    Mindenesetre a melletem ülő srác, majd szívrohamot kapott, mert épp olvasgatott valamit, én meg csak odaszóltam neki, hogy: "nédd má' a madarat...", erre nagy nyugodtan felnézett, és akkor látta, hogy mi a szitu, s majdnem becsokizott. :)
    Aztán, amikor a madár belerongyolt mellettünk az árokba, még percekig fogta szivét, meg anyázott, hogy forduljak vissza, megöli a madarat, meg ilyenek.
    De mondtam neki, hogy hagyjuk, faszom fog forgolódni az autóúton, hogy a végén még legyen még valami okosság...no meg a madár már amúgy is eléggé maga alatt lehet ott az árokban... :)
  • CeeZee
    Mondd, hogy legalább egy Hummerban ültetek!
  • Borg
    Hacsak nem sokkal nagyobb vasban ültél mint a suzuki, akkor árok. A frontális ütközésnél bármi jobb.
  • DanielT
    Sok variáció nincs a helyzetből adódóan, így ha tuti a csatt és nincs hely, akkor irány az árok :)
  • hykao
    Hát ez tény. Erről jut eszembe egy másik eset. Valamelyik vidéki autóúton zötykölődtem az egyik haverommal, olyan 80-90-nel, amikor egyszer csak a szembesávból kivágódott egy Suzukis madár, az előtte lévő kispolákot megelőzendő...
    Annál is inkább fura volt a dolog, mert a kispolák előtt is volt pár autó, illetve az én sávomban mögöttem is volt néhány, sőt közvetlenül mögöttem egy fehér dobozos teherautó. Tehát a madárnak esélye sem lett volna a műveletet végrehajtani, semmilyen autóval sem.
    Egyszerűen nem értem, hogy nézhette el ennyire a dolgot, de mindenesetre a szituáció adott volt: szűk autóút, irányonként egy sávval, a szélein nem túl mély, széles árok. ...s egyszer csak megjelenik a sávodban veled szemben valaki olyan 100-as tempóval...elég közel ahhoz, hogy ne legyen sok idő vacakolni.
    A fickó fején látod, hogy észlelte, hogy baromságot csinált, és épp jár az agya, hogy mit csináljon most...
    Te mit csináltál volna a helyemben? :)
  • DanielT
    Egy rutintalan ember még azért tovább ronthat a helyzeten pár felesleges mozdulattal, idegességből gáztaposással és egyebekkel :)
  • hykao
    Hát az ilyen hirtelen eseményeknél szvsz mit sem ér a rutin.
  • Borg
    toyota tekknika
  • CeeZee
    Én azon az oldalon laktam ahol megpördültél, csak visszább kb. 200 méterrel(az első gyalogos felüljáró lábánál) Az ablakunk a Nagykőrösire nézett és nem egyszer keltünk arra, hogy az ablak előtti telefonfülkét kaszálta el valaki.
    Amúgy ennyire rutinos vagy vagy csak szerencséd volt?
  • Lteebee
    Majd írd meg a fejleményeket!

Barátomék ladáját az interpol moldáviában találta meg, de ott teljesen legális minden papír, szal...
  • DJ Bee18
    150? azért az ott túlzás :D
  • Borg
    Nem bántásból mondtam, vagyunk még ilyen faszok páran :P
  • hykao
    Valószínűleg siettem. Ritkán van ilyen. Általában olyan 70-80 körül baktatgatok, ahol nem vészes, hogy az automata még elváltsa az 5.-et. :P
    De mondom, nem tőlem kell félteni a rokonokat, és egyéb zebrán is közlekedő ismerősöket.
  • DanielT
    "általában azért ok nélkül csak úgy brahiból nem száguldozom"

És krvára okkal száguldoztál 150-nel lakott területen :DDD
  • hykao
    Hát lehet, hogy fasz vagyok, de általában azért ok nélkül csak úgy brahiból nem száguldozom, és még soha életemben nem okoztam olyan balesetet, hogy bárki is megsérült volna. Mellesleg meg ahol a dolog történt, kb. annyira lakott terület szerű, mint amennyire egy autópálya is az... :P
  • streeter
    BBC Primeon MOST Pagani Zonda F van!! Nagyon dúúúrva
  • Borg
    Általában zavarja őket a sárga villogás sötétben, ami valahol érthető is.
    Persze ettől még használnia kellene, hátha jön egy ilyen fasz 150-el lakott területen :)
  • DanielT
    Uhhh :) Kemény :)
  • hykao
    Ja, hát úgy igen, de az ott már a Gyáli út vagy mi...érdekes, hogy ott 3 lámpa is van azon a szakaszon, az 50-esen meg egy sem...bár gondolom a gyalogosátkelők különbsége miatt van ez (az 50-es részen van nekik felüljáró, a 70-esen nincs) :D

Egyébként azon a Határ úti felüljárón egyszer nagyot pördültem. Éjszaka volt, és kintről igyekeztem befele a belváros irányába. A felüljáróról (akkor még egy sávos volt a ráhajtás) meg szépen araszolgatott lefele a forgalommal - így velem is - szemben egy úttisztító munkagép. Ami igaz, az igaz, mentem vagy 150-nel, de a bajt az okozta, hogy a munkagép nem volt kivilágítva, s nem használta a sárga villogóját sem a marhája...kb. a felüljáró lábánál találkoztunk össze, még láttam is a sofőr ijedt fejét, ahogy gyorsan felkapcsolta a sárga villogóit...de már késő volt, épp, hogy el tudtam kapni a kormányt, és volt rápördülés a felüljáróra. Pár flikk-flakk után a felüljáró tetején találtam magam. Szerencsére nem kaptam el egyik lámpaoszlopot sem, és az éjszakai óra miatt más autó sem járt arra épp. Csak az útelválasztó padkára ugrottam fel, de azt is a pörgés végén, így szerencsére semmi baja nem lett a kocsinak sem.
  • DanielT
    De van :) Először jöhetsz 70-nel, aztán van az elágazás balra fel a felüljáróra a és jobbra egyenesen. Na ez előtt kell 50-nel menni vagy 1 kilómétert, aztán a felüljáró kanyarja után megint 70.
  • hykao
    Hát az 50-es tábla után szvsz nincs 70-es megint, elméletileg onnantól már csak 50-nel lehetne menni, de persze azt csak nagyon kevesen tartják be...
  • DJ Bee18
    az hagyján, faterom Lada Samaráját 92-ben ellopták, és tavaly jött egy papir, hogy súlyadó tartozása van, sokat kinlódott vele, mig elintéződött az ügy :DDD
    Abszurdisztán...
  • DJ Bee18
    azért bár lennének olyan hülyék,
    hogy kilépnének minden kamion elé :DDDD
  • DJ Bee18
    az, mivel szegedi vagyok, egyszer beszoptuk azt az 50-est...
  • I.C.ram
    Unokatesómnak meg még kb 7 éve ellopták a Yamaha DT-jét, aztán kb 3 hete jelentkezett a rendőrség, hogy megtalálták, és jöjjön tanuskodni :D
  • I.C.ram
    Ezért szerencse, hogy a cigányok lopkodnak, mert ők kellőképpen hülyék is hozzá :D
  • Borg
    A hétköznapi csodák kategória.

A hondás fórumban kb 1 hete, egy srác bejelentette hogy ellopták az autóját. Egy 92-es türkiz civic. Ha valaki látja szóljon címszóval.
    Néhány nappal ezelőtt egyszercsak feltűt egy újreges post az adás vételben, hogy türkiz civic alkatrésznek bontásra eladó
    Jöttek is a postok, hogy milyen érdekes egybeesés, aztán csend.
    1 nap hallgatás után egyszercsak ír a srác, rámentek a hirdetőre a rendőrökkel, és megvan a kocsija :D
    Egyékét alkatrész, mint pl a szélvédő nincs meg benne csak...

Hihetetlen.
  • DanielT
    "de van egy 50-es szakasz is rajta."

Hogy rohadna meg. 70-50-70 ugyanazon az útszakaszon, nyílegyenesen, 2+buszsávon.
  • hykao
    Óóó, autópályáról szó se volt. Én az m5-ös bevezető szakaszáról beszéltem (Nagykőrösi út), ez bőven városon belül van, elméletileg 70-nel lehet menni, de van egy 50-es szakasz is rajta. :)