BKV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
még iskolás koromban volt divat az UFO "zenekar", egy hmcs a ducifejhallgatójából rákezdett az "akarok egy férfit" címû slágerükre, azt hittem, elvisz a szívbaj a röhögéstõl...
De ebben az esetben tényleg semmit nem lehetett hallani, de teljesen be volt dilizve az ember.
Tegnap reggel, 18 percet késett a busz. A fõnököm ki akart rúgni, mert késtem 3 percet miatta, pedig mindig negyedórával elõbb itt vagyok a melóhelyen mint kellene. Ráadásul tömve volt a busz és kiszakadt a kabátom az ülés fogntyújáról felszaggatott burkolattól és rálépett a cipõmre egy pasi telitalppal és fõnök ezen is ki volt akadva, hogy nem elég, hogy kések, szakadtan és mocskosan merek idejönni.
Ma reggel a villamos megállt útközben és kiszállt a soför, üvöltve végigment a szerelvényen és a végén álló gyerek fülébõl kitépte a fülhallgatót és szidta és káromkodott, hogy õ így nem tudja a munkáját ellátni, ha állandóan itt zizegtetik azt a k.. szájba..b.. sz..t!
És akinek nem tetszik, hogy õt ez zavarja, ez az örökös zizegés, az üljön be és vezessen és próbálja meg ellátni a munkáját ilyen körülmények közt.
Miután megint hajlandó volt a munkáját ellátni,folyton kicsapkodta az ajtaját és hátrafordulva üvöltött, hogy hallom ám a sustorgásokat! Be lehet fogni, vagy megáll és le lehet szállni.
Az tök mellesleges, hogy mikor elõször kiba..ta az ajtaját, azt a hátamnak lökte úgy, hogy még most is fáj.
Hozzátenném, én a vezetõ mögött állva (ugye ülõhelyem szinte soha nincs!)
és a többi utas se hallottuk a gyerek zizegését.
Ma reggel nem késtem e miatt, csak 10 percel késõbb értem ide, mint szoktam. Épp munkakezdésre estem be. És eléggé fáj a hátam. Biztos belilult.
Ha belegondolok, hogy ezekért még fizettem is volna...
Ígérem, nem iszom többet :-)))
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Én csak azt mondtam, hogy én voltam depis, akkor láttam sz@rnak a világot. Az nem hangztt el, hogy Ti is azok vagytok :-)
Szerintem kezdjük a pozitívumokat:
"Reggel idõben jött a busz, és jó helyen állt meg, nem fél méterre a járdától!"
(az a baj, hogy ezt természetesnek veszitek, pedig több tíz ember összehangolt, átgondolt munkájának eredménye: sofõr, forgalmis, szerelõk...)
Mára megtaláltam az örömet a pozitívat, a TE hozzászólásodban 😊
Csak, hiába van örömöm is, és én is látom a szépet, de azt itt nem írhatom meg, mert ez itt a nyomorult bkv topik 😛 itt csak panaszkodni lehet és szidni (ugyebár dicsérnivaló nincs a bkvn)
Ha lenne egy tampon és fogamzásgátlótopik, ott is csak panaszkodni tudnék, mert horror árban használják ki és vágják meg a nõket és még azt is nekünk kell fizetni. Igazságtalan.
Csak ezeknél "szebb" topikokban lehet az örömet kimutatni és a pozitív gondolkodást elõvenni 😊
Mint ahogy egyes játék topikokban meg is teszem és kimutatom örömöm és rajongásom, fõleg a Zelda és társai iránt 😊
De bkvnál, mit lássak szépnek?
Mindenesetre, én köszönöm ezt a szép hozzászólást, Széplelkû. 😊))
(bocsi, nem akartalak túludvarolni 😊 nem akarlak megfogni vele 😊 van már kialakulófélben lévõ kapcsim 😊 azért egy puszit küldök neked.-pussz-)
Ezt a negatív gondolkodást nem tudom megérteni, az ember már nem tud pozitívan gondolkodni. Ne nézzetek tévéhíradót, abban nincs helye a jó híreknek. Azt nem lehet eladni.
Tök szép idõ van, dorombol a macskám, ellett a szomszéd tehene, tök édi a boci, a múlt hónapban kapott cserepes virág kezd kihajtani, egyre több betegség ellenszerét fedezik fel, úgy néz ki, az iraki konfliktusnak is vége, nyugi van az egész világon, az internet közelebb hozza egymáshoz a távoli ismerõsöket, és mire használják? Panaszkodásra...
"Mer' drága a bérlet. Ez is azé' van, mer' keveset keresek, mer' elmegy a péz mindenre, kaja, rezsi, astöbbi.Oszt még a BKV is szíja a vérem, mer' nem akar ingyé vinni."
A kulcsszó: pozitív gondolkodás. Nézétek már a napos oldalát, ne azon versenyezzetek már, ki él sz@rabbul... jól van, én is voltam depis, amikor versenyben ittuk a söröket / fröccsöket / feleseket a szintén depis haverral, aztán kihánytuk és kezdtük elölrõl, de mire jó ez, amikor szebb is lehet az élet?
"Tavasz van, csipognak a mobiltelefonok, ciripelnek a cippzárak, virágba borulnak a sírhalmok, baccák egymást a kutyák, mindenki tök hepi, meg szerelmes, csak nekem ilyen szár az élet? Mi vagyok én, béna gyökér? Én miért nem tudok örülni az apró örömöknek?"
Drága a bérlet? Drága a benzin! Drága az élet! Ez van! Mindenkinek drága! A többiek miért tudnak mosolyogni?
Kimaradt a busz? Jön a következõ! Azon úgyis több hely lesz.
Jön az ellenõr? Megmutatom neki a jegyemet, esetleg megkínálom Tic-tac-kal :-)
Mosolyogj a világra, visszamosolyog Rád!
akinek nem tetszik, vegye a drága igazit. 😛
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
Mesélj!!!
Hogy osszam be a 100at, miután a 75öt kifizettem albira és rezsire?
Tanácsot faszikám!!! Fogod? Vagy diploma kellene, hogy vedd a lapot, kis pöcs???
De, ha gondolod, végy feleségül és tarts el a 75ötbõl, és hordj munkába a kocsiddal.
Nagy az isten állatkertje!!!! Csak a túlszaporulatot kellene kilõni! Téged és a hozzád hasonlókat!!!
Végre valaki, aki nem a prolik szemszögébõl látja a dolgokat, hogy tõlünk mindig csak lopnak, hanem kimondtad végre, hogy a BKV addig veszteséges, amíg ennyien bliccelni fognak. Kicsit túlzás lenne 300 Ft-oos vonaljegyekkel leverni a tartozást a becsületes, jegyváltó utasokkal (a gyáva nyulakkal, akik nem mernek bliccelni - csak hogy a másik oldalnak is kedvezzek :-) ), ráadásképpen az az általános tapastzalat, hogy a buszt nem azok rongálják, akik fizetnek az utazásért... Botond helyében én azt mondanám a népnek, hogy lóf... a s...etekbe, menjetek ahogy akartok, ha nem kell a BKV, nem lesz BKV.
Kukucska: majdnem egyetértek, azonban ez a "vásárlóérték" szó elég idegen tõlem, amióta az MSZP ezzel promózott... szerintük sokkal jobban léünk, mint a Fidesz-kormány alatt. Szerintem nem, de no politics, peace and respect.
kokaii: szép dplpg, hogy neked nem szabad beszólni, holott te mindenkinek osztod az igét. (régi önmagamra ismertem benned.)
Képernyõ és billentyûzet mögül könnyû, de igazi eredményeket a városházán való reklamálással érhetsz el. Pls oda menj ezzel a szöveggel.
(jaj, most beszóltam neked? Nem akartam...)
Eléggé sajnállak, a helyedben félretennék 10 ezret, amivel le lehet fizetni egy orvost, és leszázalékoltatnám magam. Ha már a nettó 100-ból "nem lehet megélni". Nekem bruttó 75 van, meg saját autóm (nem apuciautó, nem is részletre vettem), szüleimmel élek, de a lakásfenntartásba beszállok. Szerinted hogy csinálom?
ha szabad egy-két észrevételt tennem
szal
-szvsz ha valaki igénybe vesz egy szolgáltatást az fizessen érte!(csak gondoljatok bele ,ha ti adnátok azt a szolgáltatást.........)
-a jegyárak bérletárak meg ....nos mindenki azt az érvet hozza fel,hogy milyen drága az utazási költség. emberek!.... mikor érik már fel ésszel ,hogy magyarországon nem az árak a magasak!!..........hanem a bérek vásárlóérteke van a béka feneke alatt
-az meg 1ccerûen röhejes amikor a sofõröket basztatja az utazóközönség ....
mi a fenét tehetnek azok arrol ,ha késik a busz(villamos troli,stb)...vagy az elõzõ valamilyen oknál fogva nem jött(lerobbant,kigyulladt,a nagy forgalom ,stb)
-az ellenõröket utálják!?? miért is? hiszen ez a munkájuk vazzee!vegyenek jegyet (bérletet)és nem lessz probléma!ha meg soknak tartják az árakat.....nos nem kell ám a bkv jármûveivel utazni!!fogja a jegye vagy bérlete árát és menjen oda valamejik másik személyszállítással foglakozószolgáltatóhoz és mondja meg neki ezért a pénzért el akar utazni innen oda...vagy egész hónapban ,korlátlanul budapest teljes területén utazgatni szeretne!!.....höhöh....legjobb esetben is kiröhögik!!!
nos ennyi ...pá all
<#banplz>#banplz>
Gyúrunk vazzee? Gyúrjunk vazzeee!!
Nekem az fáj képzeld, hogy hülyére dolgozom magam és nem jutok semmire, és képtelen vagyok a 25 ezrembõl megvenni a bérletet a ruhát és néha a vacsorát.
Nem hinném, hogy keveset keresek netto 100. Szerintem a minimálnál több kicsit. Meg is dolgozom érte. De nem tudom kifizetni akkor sem a bérletet.
Nem tudom ezt miért olyan nehéz felfogni???
Talán nem árulnak értelmet a boltokban?
De ha valaki megmondja, hogy hogyan tudom beosztani 30 napig a 25 ezret, úgy hogy jusson kajára, ruhára, tisztítószerekre és mindenre ami kell a háztartásban és még a bérlet is jöjjön ki belõle, akkor szabad az út! Be lehet szólni és lehet nagy pofátok!
Nem elég, hogy nem iszom, nem dohányzom, nem szórakozom, egy üveg kólát nem tudok megvenni fiatalon begubózom a nincstelenségbe? Tényleg nem elég? Nem teszek eleget ahhoz, hogy éljek? Ki mit akar még tõlem???
Adj tanácsot a beszólás helyett basszus!!!
Szívesen meghallgatom a jó tanácsot, a nagy pofák helyett!!!
Legyen az ami az Angol metroban kis kapunt tudsz csak bemmeni akkor no bliccelés...
ez nem luxus... de ha hazsnálsz egy szolgáltatást akkor fizess érte ha meg nem fizetsz akkor jobb ha csendben maradsz és lapitasz nem felvágni azal hogy hü de okos ügyes gyerek voltam hogy blicceltem (ez a rész nem neked szolt bocsi .) nem személyeskedés akar lenni.
Engem jobban zavar az emberek viselkedése a jármüveken.. tolakodnak, nem engedik leszállni az embereket, némelyik büdös a zsebtolvajok akik elszaporodtak a metroban/buszokon stb stb... engem zavar a kis pattanásos hüdekeményvagyok csávo lazáén ül ahelyett hogy átadná a helyét a kisanyukának , idösemberkenek stb... ez sokkal zavarobb, mint az hogy kellemetlenséget okoz a BKV ellenör.
Impi is komolyan vette a logomat, és el is küldött Károlyi Alberthez, pedig csak egy fizetetlen hirdetés... Régebben oda is az volt kiírva, mint az aláírásomba.
A bliccelõket megértem, persze, hogy mindig másra kell a pénz, hajzselé, napszemcsi, cigi, bármi, amivel csajozni lehet. (ugyan meddig veszel még komolyan, vazz? Ha a bibliaidézetembõl nem jöttél rá, hogy ennyire én sem lehetek marha, akkor már tényleg nem tudom, mit írjak...)
Nézd:
1) én nem bliccelek, minden hónapban megveszem a bérletem
2) nem fikázom a bkv-ellenõröket, ismerek is nem egyet 😉
3) én magam nem hamisítoma bérletet...
A különbség kettõnk között tehát csak az, hogy én képes vagyok felfogni, hogy miért is 1) bliccelnek, 2) fikázzák a bkv-ellenõröket, 3) hamisítnaka bérletet az emberek..
Már megszoktam.
"Boldogok a bliccelõk, mert övék a bérletnek ára.
Boldogok, akik fikázzák a BKV-ellenõröket, mert övék a megbecsülés az SG-n.
És boldogok, akik hamisítják a bérletet, mert jól kibacnak a BKV-vel."
Ez a hegyi láma beszédbõl volt :-)
"mennyé gyalog"
Nem a 100+ rongyos fizetéshez köll nézni a bérlet árát,
hanem a minimálbérhez.
Ahhoz szokták mérni és nálunk ez az aránypár a nemjó.
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Azt hittük, hogy csak cégforma váltás az RT utótag.
Akkor most, hogy is van ez a Videoton Transman?!
SZerintem ott bliccelnek a legkevesebbet...
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
1. Ha nem sírok, nem emelhetek árat, nem lehet nagyobb nyereségem.
2. Ha privatizálni akarom, hamis infóval (veszteséges), olcsóbban tudom megvenni.
Százával van rá példa és ezt sosem kötik halandó orrára.
Akkor az ország egy más világrendszerbe tartozott, mint most.
ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.
Aki viszont bódét állít az aluljáróban, az nem.
ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.
már csak 18-at, pedig a 2700 Ft családipótlékot bele sem vettem a fizuba 😞"
Akkor a 40 es vonalon egyszerre járt 40 busz. Ma már a fele sem jár. Na akkor ekkora volt a pazarlás! Meg ment hitelre ezért nem kellet többet kérni érte. 😞
Havi fix fizetésért árulják a bérletet és fillérre elszámolnak az eladott
mennyiség után. De javítson ki valaki ha nem így lenne.
Ne veszekedjetek, hanem írjatok a chipkártya rejtelmeirõl 😊
Szerinted az árus haszonrése 3000 forint? Elárulon, hogy a 6 ezer forintos bérletért õ is fizet minimum 5 ezret.
Aba Botond sikerdíjként kapja a 20 milliót, amiért a BKV veszteségeit le tudta szorítani annyira, hogy ne legyen többszöröse annak, mint most.
Neki ez a munkája, nekünk többieknek meg nem ez.