BKV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De jobb és egyszerûbb verzióban is utalhatok mondanivalóm lényegére!

Néhány apró gondolat:

-Miért van az, hogy ha Németországban vagy mondjuk teljesen máshol, mondjuk Kanadában egy 2x4 sávos útra lelépek gyalogosként akkor az egyész forgalom egyszerre megáll?!

Nekem a busszal rendszeresen keresztbe kell megálljak egy kétsávos úttesten, hogy így fedezzem az általam elengedett gyalogos útját. És így teszik az értelmesebb kolegáim akik már végignéztek 1-2 halálra gázolt gyalogos "balesetét". De ha van gyereked, akkor csak azt kívánom, hogy amikor elsõként engeded iskolába egyedül akkor ezek az esetek jussanak eszedbe a "bátor" autósokkal.

-Miért kell nekem kikönyörögni a saját elsõbbségem?!

Nem értem, hogy amikor a drága oktatók tanítják a gyakorlati oldalról nézve a kreszt egy B-snek, akkor miért hagyja rá a tanítványra, hogy a menetrend szerint közlekedõ autóbusznak elsõbbsége van amikor nincs?! Az elsõbbséget lehet zavarni csak HIRTELEN fékezésre vagy irányváltoztatásra nem szabad kényszeríteni az elsõbbséggel rendelkezõt.
Az autóbusz ebben az esetben KI KELL ENGEDNI!!!
Próbáld ezt értelmezni magadban Mike!

És már csak történetnek szúrnám ide annak az országnak az esetét akinek nem volt saját sem semmilyen KRESZ szabálya mert nem volt rá szükség! 1950 körül vezették be náluk mert a szomszédos országok autósai nem merték átlépni a határt. Külön felhívnám a figyelmet, hogy egy európai országról van szó! Éspedig az akkori közlekedési bizottság tagja volt!!!
Meglepõ volt, hogy a kresz bevezetéséig NEM TÖRTÉNT AUTÓS BALESET! Miután bevezették lett...

(Megf.: Belgium)

Én lehet radikálisan járnék el. Lassabb lenne a forgalom de az biztos, hogy beválna. Eltörölném a közúti jelzéseket! 1-2 hét és olyan nyugi lenne a városban mint egy alföldi kisfaluban. Merthogy senki nem száguldozna a városban az tuti.....

De legalább tudatosítanám közlekedésben résztvevõket, hogy mi az a zavarás és hol tilos!
Az egyik a gyalogos. Namost azért eszembe jut egy gyalogátkelõhely a Rákóczi úton ahol épp nem mûködik a jelzõlámpa. Valahogy így magyaráznám az értetlenebbeknek:
Gyerekek! A Hungária körúton a 70-es sebességkorlátozás a keresztezõdésIG tart! A keresztezõdésben 50 a megengedett!!! Majd a keresztezõdés végén megint kinn van a 70-es tábla. Ez a példa tökéletesen szemlélteti, hogy az utca nem az autósoké hanem a gyalogosoké. Hiszen a járda meghosszabítása a gyalogátkelõhely! Nem pesti paraszt 90-nnel megy át a terhes anyukán akit vár otthon a másik gyerek! MERT ÕKELME SIET!!! Én és a társaim meg bûntudattal élünk, hogy mi a fasznak engedtük át! Be kellett volna állni a barom B-kat.-ás szintre és megmutatni, hogy én magyar vagyok! Leszarom a szabályokat! Én fostam a spanyol viaszt!!! Kicsit úgy is lehetne értelmezni, hogy a lámpás keresztezõdés a gyalogosokat tartóztatja fel. Hiszen ha nincs lámpa a gyalogosnak van elsõbbsége a "zebrán" ahol zavarni sem lehet!!!

Sebaj! Siessünk tovább...

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

8. kerületi vagyok! Ide születtem és itt is nõttem fel!

De elõzõ hozzászólásomhoz még annyi jár, hogy a kötelezõbiztosítás is valami miatt majdhogynem 2Xese egy Pesti fiatalembernek mint egy Vas megyeinek. Ez azért elég életszerû, nem gondolod?! Nem védem a vidékieket mert egy vidéki fiatal kap eleget a szájára egy Pesti gyökértõl. (Mint ahogy te is azt hitted vidéki vagyok. Gondolom más is olvasta és egyetértenek velem abban, hogy nem épp bóknak szántad a le VIDÉKI-zést.) A szomorú az, hogy ha valakinek a szülei tehetõsebbek és kiköltöznek az aglomerációba, hogy ne érezzék a magamfajta pesti kisköcsög által elfogadott és nagy tisztaságú város bûzét még azt is leugatja egy ilyen fasz mint te. Azár Szentendrén lakik akár Gödöllõn.

Valamint vitába szállnék veled, hogy vajon egy kamionos krumpliszállító az agresszívebb vagy egy autóbuszSOFÕR akinek 1-2 halott utason csupáncsak a teljes jövõje múlik...

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

"Hiába tilos tolatni, volt már rá példa, fõleg úgy, hogy a busz szépen rátolatott a mögötte álló autóra (te is értsd: személygépkocsira)"

Ezek szerint nem volt számodra teljesen egyértelmû.
Nem azt mondtam, hogy nem tesszük! És nem azt mondtam, hogy nem fordult elõ!
Azt mondtam TILOS!
Márpedig ezért csúnyán faba tehetnek.

Én nem szoktam versenyt ûzni abból, hogy kimennyire mer rámászni az elõõte lévõ buszra vagy autóra. Nem szoktam nem észrevenni a buszért szalató utast.
Csupán csak zavar ha általánosítás miatt hátrányos helyzetbe kerül az ember.

"Nem igaz, mert az utasok az autósokat szidják"

ezt azért majd lesd már meg, hogy ha bevág eléd egy autós és Te satuzol akkor az elsõ ajtónál még talán látnak valamit. A másodiknál már kevésbé. De, hogy a 3.-nál a kést mártogatnák belém az tuti!!

...agresszív lettem volna?!

HALLOTTÁL TE ENGEM KÁROMKODNI?! VIPERÁZNI MEG MIEGYMÁS?! MÉGCSAK A DRÁGA ANYUKÁJÁT SEM HOZTAM ÖSSZEFÜGGÉSBE A LEGÕSIBB MESTERSÉGGEL!!!!

De téllleg! Említsd már meg, hogy mikor voltam agresszív!

<#taps>

😄

Indokolt eset: Lerobbant elõtte egy autó vagy egyéb útakadály amit elsõsorban jobbról kell kikerülni...

Mike
õ nem ellenõr, hanem sofõr

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

#1088:
"mondjuk én sem mondom, hogy semmiben sincs igaza, de sok esetben túloz, meg eléggé egy oldalról nézi a dolgokat"

Csak én értettem félre?

Mike
hol irtam ezt?

Abban, hogy az ellenõrök túloznak. De ez az õ bajuk, azzal nem segítünk, ha mi is túlozunk.

Mike
ilyet én hol irtam? miben van igazam?

ott kb. Belga-szinten folyik az ellenõrök ócsárlása...

"Nem adhatok mást, csak mi lényegem"

Az ellenõr sok esetben túloz. A tökéletes, hibátlan, példakép utas válasza: szemét k****g b**i, szívja a vérem, rámszáll, az egész BKV s**r, ki****ott pénzhajhász csaló banda.
Igazad van. Ez tényleg nem túlzás. :-)

Mike
ott is soka hülyeséget beirnak?

egyébként pl. jellemzõ rád, hogy a buszsöfõr mellé álltál

mondjuk én sem mondom, hogy semmiben sincs igaza, de sok esetben túloz, meg eléggé egy oldalról nézi a dolgokat

"ki kell érdemelni" - ejha, megint nyalni kell.

Ajánlanám szíves figyelmedbe a "túljárni ellenõrök eszén" topicot, nem is lesz nehéz megtalálnod, megjelöltem Neked.

Mike
mondott
csak azt ki kell érdemelni, tudod
meg nem kell hülyeségeket beszélni

Off, ezért apróbetû:

Mike mondott már valakinek jó szót? Nekem már egyszer igen, amikor ügyvédi stílusban mondtam el azt, hogy kis barátnõm tökönrúgott egy hülegyereket...

Mike
te is emnnyire korlátolt vagy. vannak fix sztereotipiáid, nálad így néz ki a külvilág

Mike
"nagyvárosi emberekre jellemzõ értékrendi zavartság" igen? szal te vidéki vagy?

lassan elkezdhetünk arról is beszélni, mekkora faszfejek a buszokat vezetõk. hogyan tolakodnak, és mennyire agresszívek. ha valakire jellemzõ, hogy én vagyok az erõsebb, letollak vazze, akkor az a busz. szarik rá, hogy te ott vagy-e vagy se.

Ja igaz is. Hogy merészelne veled szemben gizdázni? Ahhoz csak neked van jogod.

Mike
mütyibb betükkel nem tudsz írni?

😊

Mike
pár megjegyzés:
(csak végigolvastam)

Ne nyelvészkedjünk. A soför tökéletesen jó, a köznyelvben elfogadott szó.

Hiába tilos tolatni, volt már rá példa, fõleg úgy, hogy a busz szépen rátolatott a mögötte álló autóra (te is értsd: személygépkocsira)

Nem igaz, mert az utasok az autósokat szidják

Ezek szerint azért mégsem hallatszik be minden a kuckóba

De látom agressziv utashoz, agressziv buszsöfõr <#mf1> dukál, és kedves kioktató stílus

jé, Mike nem engem támad. :-)

Mike
"kis patkányok"
grat. magadat hová solorod? 😞

Mike
ad 1 - milyen melóhely az, ahol 3 percért kirúgnak? egy fos
fönöknek jobb horog, beszólás
ad 2 - ha a villamosvezetõ õrûlt, azt be kell jelenteni, mivel közveszélyes ilyen állapotban ennyi embert szállító jármûvet vezetni, szal nem ide kell írni, hanem a BKV-nak járatszám (viszonylat) idõpont, tag miket mondott, stb.
télleg nem kell majd vezetnie

<#eljen><#eljen><#eljen>
(Éljenek a szoci autósok)
A autós részét hagyjuk a másik topicra inkább.
Az viszont igaz, hogy a Trabis, Ladás jobban beengedi a buszt, mint egy Suzukis (nyugati autóm van, most vettem, minden szomszéd ezt nézi, nehogy már telebüdösítse itt nekem a busz - a Trabinál ez már mindegy :-) ), de a luxusautókat sem mindig Padló Géza vezeti. Aki megengedheti magának ezt az autó-kategóriát, az már kinõtt a pisis korszaskból, nem Carmageddonozik a közúton. Az ilyen vezetési stílus inkább a papa kedvenceire jellemzõ, általában a részletek tovább tartanak, mint az autó.

Néha tényleg késik a busz, példa (Ismerõs mesélte)
Helyszín:
Négyes keresztezõdés, busz É-D, autós K-NY irányban halad (bridzseztünk a hétvégén:-) ) K-NY irányban nem messze a keresztezõdéstõl vasúti átjáró, fénysorompóval.
Eset:
Busszal megyek, a lámpa piros. Keresztben egymás után mennek az autók, amikor a fénysorompó elkezd villogni nekik. Persze, megállnak, érkezik a papa kedvence csilli-villi Daewoojával, bemegy a keresztezõdésbe, és dudál, hogy menjenek már. A fénysorompót nem veszi észre, csak késõn, de akkorra már rázárták a keresztezõdést. A lámpa azobnban nekünk vált zöldre, és mennénk is, csdak hát a buszon kevés a magssági kormány... Újra piros, aztán újra zöld, aztán újra piros, a vonat most ér az átjáróhoz. Ez cirka 5-6 perc tökölés egyetlen hülye miatt. Kit tol le az, aki a következõ megállóban várja a buszt? A sofõrt, természetesen. Persze, ez egy jó támadófelület a bliccelõknek, hogy a busz mindig késik, meg aztán a jegy is drága, ezért kapja be mindenki, aki jegyet vesz ilyen szolgáltatásért... az "erkölcs" szó náluk is csak a idegen szavak szótárában van meg.

SoDI---
na ha ezt egy picit bõvebben is méltóztatnád...

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

Mike at home
mit tepett ki?
es miert?
mire kell a vipera?

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

kiszállt a soför, üvöltve végigment a szerelvényen és a végén álló gyerek fülébõl kitépte -->erre csak egy jó megoldás van:vipera elõ és párszor izomból ugy megütni hogy ne tudjon többé megszólalni...
CaviaR
mi ennyi?

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

Ennyi?

CaviaR
Pl ha jobbra akarsz kanyarodni, akkor le kell húzódnod a jobb oldali sávba, akár buszsáv akár nem.

Vagy ha kikanyarodsz az útra és egybõl a jobb oldali buszsávba mész, egy egész utcahosszat is mehetsz a buszsávban ha újra be akarsz fordulni jobbra.

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

Mike at home
"LEHET, HOGY ÖREG ÉS LASSÚ! DE KI VAN FIZETVE ÉS A SAJÁTOM!!!"

hát öregem már megbocsáss, de kend a hajadra a skodádat

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Taranov
Köszönjük, köszönjük.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Mi az indokolt eset?

CaviaR
A BKV biztos örülne egy ilyen derék igazságosztónak, de mielött nagyon belelendülnél a lövöldözésbe, fusd át a KRESZt is, mert indokolt esetben használhatja a buszsávot az autós.

Ugh! Kicsit long lett...

Sajnos nem áll módomban. 😞
A mai "fejlett" társadalomban kezd feledésbe merülni az a szó, hogy empátia. Így talán nem is volna értelme.

Még azt is el tudom képzelni, hogy valaki van olyan gyökér, hogy az elé a busz elé vág ki amin épp a saját gyereke utazik véletlenül...

Dehát MaO-n nem nagyon beszélhetünk közlekedési morálról. Itt kérem a mentális szint kiütközésérõl van szó. Gyönyörûen láthatóvá válik mi mindenre képes egy ember a BP-i forgalmi dugóban. Beülsz egy átlag fazon mellé és leesik az állad, hogy mimindenre képes. Kicsit azért közrejátszik a fõként nagyvárosi emberekre jellemzõ értékrendi zavartság. Eldöntik ugyan az emberek, hogy mit akarnak csak azt nem, hogy milyen áron és mit nyer ha bejön.

Soxor hallom a munkatársaimtól, hogy amikor bepöccennek inkább bevesznek még egy leszarom tablettát a reggeli adagra és nem centizget egy fax miatt hanem behúzza a kéziféket és nagy általánosítással annyit mormog magában, hogy:

"sz.pjatok ha már engem besz.pattatok"

Télleg hajlamosak a szgk vezetõk azt hinni parkoláskor, hogy arra csak kicsikocsi jár. Eszébe nem jut, hogy egy busz hogy férne ott el. Ha mégis akkor meg elfelejti, hogy az a busz kanyarodva kicsivel több helyet kér. Van aki még annyi fáradtságot nem vesz, hogy az álcaként kitett elakadásjelzõvel tilosban leparkolt autóját a járdára tegye ahol a gyalogosok hamarabb kikerülik mint a busz a buszsávban. Így is - úgy is szabályt sért, akkor meg nem mindegy?!

Vagy amelyik nagy sebességrõl kiteszi a buszsávba a kocsi orrrát, gondolva, hogy az így legalább hamar kiengedi mert muszály lesz neki megállnia.

Nem gyõzöm hangsúlyozni, hogy az autóbuszvezetõ akkor végzi jól a dolgát ha mindíg szem elõtt tartja a fontossági sorrendet:
1. az utasaim élete;
2. az emberek élete;
3. a saját anyagi kár elkerülése;
4. a más anyagi kárának elkerülése;

Ebbõl az következik, hogy ha az 1. pontot összevetem a 3.-kal, 4.-kel vagy mindkettõvel, akkor az elém kivágó és utána hirtelen besatuzó Merci/BMW-t kötelezõ jelleggel picsán fogom vágni mert az utasaim élete sokal fontosabb mint az õ 10-20 millás verdája és a pénzzel megvásárolt elsõbbsége. Kicsit mindenki végigzongorázza, hogy mit veszíthet az autóbuszvezetõ és rádöbben, hogy nem is olyan jópofa dolog kivágni a busz elé, mert nem fog "mindenáron" megállni!!! Mindez "B"-kat. fejjel nézve nem túl nagy fontosságú dolog de ha számításba veszem a busz lassulását akkor megdöbbenhet a kicsikocsi tulaja. Ezt már csak tetézi, hogy az autóhoz viszonyítva egy csöppet magasabban van az ember súlypuntja ha buszon áll, esetleg félkézzel jelez a másikkal meg táskát fog. Járókeretes mami az elsõ ajtónál tökéletes indok egy Jaguárt megtolni.

Máspedig neharagudjon az autós világ de a régi hiedelem semmennyire nem igaz, hogy majd a Trabantos beenged, meg a Ladás. Kéremszépen saját tapasztalataim alapján egy 10-15 millás Merci vagy egy vadiúj A8-as hamarabb beenged a sávba mint egy Suzukis, pedig abból több van. Sajnos az emberek még nem lépték túl a versenyszellem hatását a közutakon, de az ilyen és ehhez hasonló emberektõl szeretném megkérdezni:

Mivel akarsz gizdázni? Egy Opel Astrával?! Egy Suzuki Swift-tel?! Nem érzed kicsit röhelyesnek magad?! Egy Subaru Imprezzával esetleg! De Te vagy a VALAKI, mert hitelbõl elhoztál egy 2-2.5 milkás autót?!

Szégyen a magyar autós társadalom!!!
Semmi önkritika, semmi értékrend!

Itt jegyezném meg, hogy azért kicsit vicces az a fószer aki egy 8 milliós lakótelepi lakásban él és az utcán áll egy 5 millás verdája. Pedig ez Magyarországra igencsak jellemzõ!

Én legalább beismerem, hogy sóher vagyok! Nem fizetek havi 30-40 ezer törlesztõt, hogy a fallisztikus jelképem ott álljon az utcán és várja, hogy mikor törik össze (akár álló helyzetben). Helyette vettem 90-ért egy Szaros 105 S Skodát és leszarom, hogy ledudálnak az útról. Ugyanúgy elvisz A-ból B-be és 4 havi törlesztõbõl itt áll a lakás elõtt. De a legnagyobb öröm az ilyen autóban, hogy ráírhatom a farára:

LEHET, HOGY ÖREG ÉS LASSÚ! DE KI VAN FIZETVE ÉS A SAJÁTOM!!!

Mike at home
grat

Én az összes autóst fejbe lõném, aki a busz sávban közlekedik dugóban...

<#hehe>

CaviaR
(szidnunk)

CaviaR
elgondolkodtattál... <#kacsint><#eljen>

...de valamit nekünk utasoknak is szidnünk kell. <#crazya>

"ugyebár dicsérnivaló nincs a bkvn"

Miért?!

Mert ha kifogásolhatatlan szolgáltatást kapsz azt észre sem veszed...
Ha nem kell hárommarokkal fogni a kapaszkodót...
Viszont igazság így is van a dologban:

A szép dolgokat el lehet mesélni de inkább át kell élni azokat. A rosszról meg szinte kötelezõ beszélni ha más nem azért, hogy a másik felebarát embertársunk ne essen ugyanabba a hibába mint Mi. Vagy, hogy megváltoztassuk, szebbé tegyük.

Ezért mondom Én, hogy KELL a rossz dolgokról beszélgetni de nem szidhatjuk sem az ellenõrt, sem az autóbuszvezetõt (merthogy a sofõr az eredetileg a szenes volt a vasúton). Higgye el mindenki, hogy nem viccbõl tûrik el, hogy le BKV-s ozzák Õket!

És személyes kötelességemnek érzem, hogy tájékoztassak minden félre- vagy sehogysem tájékoztatott utast. Éppenezért mondom illetve írom:

A tábla nem szentírás! Elég ha a megálló elé vagy mögé parkolnak! Máris nem tudod rendes íven odatenni a verdát. Mielõtt bárki megkérdezné nem a járdára sem mehet fel mivel azok nincsenek úgy aládolgozva mint az úttest maga. Ezért a magyar kresz értelmében a járdára nem hajthat fel 1 tonnánál nagyobb tengelyterhelésû (!) jármû!!! Én IK 412-vel járok, az üres tömege 9 tonna a max pedig 16. Itt jegyezném meg érdekesség képpen a járdán parkoló autósokat akik sajnos nem tudják, hogy CSAK AKKOR ÁLLHAT/PARKOLHAT A JÁRDÁRA HA ODA KÜLÖN "MEGHÍVÓT" KAPOTT!!! Tehát semmilyen más indokkal nem állhat a járdára (kivéve a kapubeálló)!

Érdekesség: A pasaréti téren a buszvégállomás a körforgalomból nyílik és ugyanolyan íves. Kedves idõs hölgyek a mai napig szidnak minket érte, hogy nagyott kellett lépni a 2-es vagy a 3-as ajtóból. Tehát kissebb logikával kikövetkeztethetõ, hogy egy íves öbölbe nem lehet minden ajtót "odatenni" a járdához. És ha oda lehet tenni akkor 2 féleképpen lehet ezt kivitelezni:

1: Felmész a járdára amit nem lehet és így "hozod" közelebb a hátsó kereket a járdaszegélyhez.
2: Elõrébb mész és visszatolatsz, ami szintén nem jó megoldás mert ha van valakinek "D"-kategóriás jogsija az tudja, hogy busszal "fedezõszemély" nélkül TILOS (!!!) tolatni.

(Fedezõszemély: tolatást segítõ másik embertárs akinek a menõver végrehajtásakor SEMMILYEN FELELÕSÉGE NINCS !!! Õ csak egy "meghosszabbított" szem.)

Namármost az utasok lennének a legjobban felháborodva ha "elõrántanám a zsebembõl" a tolatószemélyt (akiben megbízok) és csigalassúsággal betolatnék a végállomásra, hogy a néni az utasok által (sajnos) igencsak közkedvelt 2-es ajtót amit ugyebár a busz egyenes oldala és a járda íves kialakítása miatt sehogysem tud a nyomorult busz"sofõr" 15-20 cm-nél közelebb tenni tehát ismét én lennék a szarszemét és már nemcsak azért mert nagyot kellett lépni, hanem mert ráadásul a megállás után még 2 percig manõverezgetett miután nagynehezen kinyitotta az ajtókat és így ismét lekéste a 08:00:00-ás teáját a munkahelyen. Tehát ezért enyhénszólva is 20 év kötéláltali fejbelövés jár a kormánytekergetõnek. Még további vicc, hogy a járda kialakításakor a járdaszintet az IK 415-ös autóbuszhoz tervezték és a "már jól bevált" viakolor kövekkel rakták ki. (Most 412-esek járnak ott.) Eredeti rendeltetése az volt, hogy a rések közt elszivárog a nedvesség így nem sikerül a kialakult vájúkban megálló 20-30 literes víztócsát utolsó cseppig a buszra várakozó utas inggallérjának belsõ felére löttyinteni. Sajnos a magyar építõipar mégjobb munkásokat tudhat magáénak ezért ûberfasza HUNmunkás kitalálta, hogy alábetonozva még stabilabb és nem tördelõdik annyira össze ezért bizonyára tartósabb és a gyárilag hozzárendelt jóvaldrágább aládolgozási anyagot is meg tudja spórolni. Tévedett, nem strapabíróbb :-(. Ezt szemlélteti a budapest területén megtalálható számos autóbuszmegálló ökörhuggyozás szerû kialakítása (lehet, hogy így gyári ?!). Idevág az az észrevételem is, hogy sajnos az igenmagasan kvalifikált (tiszt. a kiv.) utazóközönség (kedves utas) a 412-es autóbusznak kizárólag a 2-es (!!!) ajtaját hajlandó használni mert a hátsó az keskeny az elsõnél meg túlságosan közel kerül a (buzi) busz"sofõr"-höz és elviselhetetlennek érzi a formaruha (nem egyenruha) visszataszító auráját. Természetesen a fel és leszállás rendre megtörténik a "kedves utasok"-által kevésbé közkedvelt 1-es és 3-as ajtóknál mikor a 2-es még le sem "ürített". ezért hát a "kedves utasok" ismét nem érnek be idõben a 08:00:00-ás kávéra. Nem teccik' tudni miért?! Megmondom! Mert a 10mp-es kiesés a 78-as buszon 1p-es töbletet jelent mire leér a végállomásra. Csakhogy azzal az 1p-cel még nem is volna baj. Hanem az a fránya forgalmi indok! (megjegyzem a "kedves utas" ilyen jellegû késésrõl soha a büdös életben nem hallott.) Annak a forgalomnak nem mondták meg, hogy K. Béla villanyszerelõmester (és teljes menetfelszerelése) késni fog a 07:00:00-ás kávéautómata-végtermék elfogyasztásáról, ezért iparkodjon azon lenni, hogy ne kapjon pirosat kedvenc kék dobozunk. Dehát talán mégis akad olyan (kedves) utas aki megérti, hogy az a 10 mp nem 1 perc késést eredményez hanem legfinomabb számítások szerint is 5-6 perc lesz a késés a végállomáson! (ahol aztán ismét a busz"sofõr"-re lehet kenni a balhét) Ezt (és a megkövezést) még csak-csak elviselné a pedálrúgdosó "kolléga", de azon a lapon amit reggel a fõnökeitõl kapott és tartalmazza az elõírt indulási és érkezési (!!!) idõket, azon nem áll az, hogy K. Béla villanyszerelõmester (és teljes menetfelszerelése) lábujjanként fog felvánszorogni a legzsúfoltabb ajtónál (nemám megtenne 3 lépésbõl 2 métert az 1-es vagy a 3-as ajtóig) így szinte kierõszakolva azt a nyamvadt 10mp-et. Namármost! Mivel ez nincs a menetrendbe belekalkulálva (sok esetben), ezért a végállomáson adnak 2-3 percet a visszaindulásra amibõl következik az, hogy a 10 mp-ekbõl felhalmozott 5 perc még halmozottabb lesz és így szépen belecsúszik az "ajtónyitogató-mester" 30-40 perces kajaszünetébe.

Ezért van az, hogy a tapasztalt és sokat megélt munkatársaim vagy felveszik a harcot és csöngõvel kierõszakolják a mihamarabbi utasátfolyást az ajtóknál (mert nem akar a vele egy vonalon járó kollégáivel kibaxni és visszafogni a jól megtervezett körmenetet), vagy beleszarik az egészbe (úgyis órabérbe fizetik) mert nem ér neki annyit, hogy az irodában fényesre keféljék a seggét egy esetleges karambol (BKV berkeken belül sajáthibás vagy idegenhibás esemény) miatt. (esetleg kibasszák) Ezért egy igen egyszerû tollvonással beírja, hogy forgalmi okból késett!!! Mindezzel persze a vele egy körben forgó kolegáit feltartja, ezért jönnek a sorozatos késések és a "kedves utas" joggal (VAGY MÉGSEM?!) panaszkodik.

Tehát ismét felhívom a figyelmét KEDVES UTAS:
Ha maga miatt vagy a másik kényelmesebb utas(***) miatt kések, akkor egy tollvonással elintézem a dolgot. A baj akkor van ha sietek és hamarabb érek a megadott idõponthoz képest a végállomásra és így számos "kedves utas"-t otthagyok a megállóban a sietésem miatt. De higgye el! NEM FOGOK A MEGADOTT IDÕPONTNÁL HAMARABB ODAÉRNI!!! Mitöbb késni fogok! Mert nem hiányzik, hogy Ön vagy a másik "kedves" feljelentsen. Azt a megoldást tudom javasolni, hogy induljon el korábban!

(kokaii #1039: "Tegnap reggel, 18 percet késett a busz.")

Kényelmesebb utas: személyautóban egyedül siet a melóhelyre és sürgõsebbnek érzi a saját dolgát mint a nálam fenn ülõ 100 ember. De természetesen Õ pénzért megvette a jogot, hogy siethessen és fontosabb legyen a maga 1 személyében másik 100 embertársával szemben. Mondjuk én ebbe belerottyantok egy nagyot mert én már a melóhelyemen vagyok és fizetnek, hogy dugóban üljek. Csak a nálam tanyázó "kedves utas" nem fogja ezt megérteni és ezért én vagyok a hibás.(szerinte) Pedig könnyen meglehet, hogy holnap Õ is autóba vágja magát és fontosabbnak érezteti a saját dolgát és beleszarik a másik 100, buszon melóhelyre igyekvõ embertársának igyekezetébe. És ha már megmutatta kúltúrális és mentális szintjét, akkor valakit kéne keresni akire rá lehet kenni az egészet.

...na itt jön a képbe a kormánysergetõ kollégám...

É egyszer kabarét hallgató fiatal kiscsajjal találkoztam. On szinten megfeletkezett magáról, hogy már az egész busz hahotázott rajta olyan jóízûen nevetett... <#vigyor>

egész érdekes lehetett. Legalább feldobja a hangulatot. Bár a második menet után megúnnám...

kokaii
és mi van ha a sofõr énekel és szórakoztatja a közönséget folyamatosan? Mert régen volt egy járat a 18 ker felé, ahol rendszeresen mindennap vicceket mesélt, énekelt és hülyeségeket dumált.

az élet apró örömei...

az fun lehetett <#hehe>