143
  • Szike
    #143
    "nyljtkksggm"-et én fejtettem meg!
    magánhangók hiányoznak!
    magánhangzókkal:
    "nyAljÁtOk kI A sEggEm"
  • braindance
    #142
    Lusta vagyok visszaolvasni 117 előző hozzászólást, csak az utóbbiakat olvastam el.
    Tényleg furcsa, hogy mi alapján állapította meg a matáv azt a bizonyos 40 órás felső határt. Csak modemes kapcsolatokat vett figyelembe? Mert szerintem ha belevette volna az összes ADSL meg kábeles embert (magamból indulok ki a napi átlag 4 óra netből, de van amikor egész nap gyűr a gép...) akkor csak akkor jöhetett ki az az átlag 15, ha az össz telefontulajdonossal osztották le...

    Másik: valaki frappánsan megjegyezte hogy amerikában az net elérések fele dial up modemes.
    Na most éppen abba gondoljatok bele, hogy a másik fele meg broadband. (éppen most ünnepelték magukat)
    Igaz magyarországon az egy háztartásra jutó személyi számítógépek száma messze elmarad az amerikaitól, mi lenne hogyha a régiófejlesztésbe bevonnák (ahogyan most is teszik, csak egy kicsit előretekintőbben) a hálózatfejlesztést is?

    Jó, tudom, álom marad hogy behúzzák az T1-et minden lakásba ingyen, de miért nem lehet megoldani a hazai helyzetet úgy, hogy már nem a lassan elavuló modemes kapcsolatot tekintjük mérvadónak. Ennek másodlagos megoldásnak kellene lennie.
    A falukban már szétosztani a kapcsolatot nem lenne nagy munka, ha elvinnék a kábelt mindegyikig.

    Én perspektívát a upc féle kábeltévé-telefon-internet szövegben láttam, dehát nem nagyon akarják mindet összesen havi 5-6 eft. fix áron adni... :(
  • Frenzy
    #139
    Nekunk ez nem jo, de szolgalhat osszehasonlitasi alapkent. Vagy ha meg annak sem, akkor vagyalomnak ... es szerintem nem haszontalan dolog az internet dij es az atlagfizetes aranyat venni, es ezeket osszehasonlitani ...
  • skorpio7
    #138
    Bocs ... de nem tudtam , hogy Mo. egy kanadai állam .Vagy én lennék lemaradva ?!
    Mert ha nem , akkor szerintem senkit nem érdekel az , hogy máshol a fizetéshez képest vagy átszámolva mennyi is az alapdíj .Per pillanat , még itt a Mo. a Matáv diktál és elég szemét módon .Milyen jó is nekünk , hogy Kanadában csak annyi az alapdíj !? Ugye skacok ti is örültök neki ?
  • Keszeg
    #135
    Nézz South Parkot és rájössz ;)
  • Keszeg
    #134
    Persze, a telefonközpontban lehetővé válta a technológia. Csak nem áll rendelkezésre a hardver, nomeg a központhoz tartozó kábeleken sem megy az ADSL, szóval ez nem sokat ér. A barátnőm Budatétényen lakik, és véletlenül pont most rendelték meg az ADSL-t és mondták nekik, hogy arra még várni kell...
    "22-re emelkedett azoknak a településeknek a száma, ahol a nagy sebességű, korlátlan és telefondíjmentes internet hozzáférhető" - hozzáférhető, ez milyen jó szó. És vajon kinek a számára? A polgármester fiának?
  • skorpio7
    #132
    Bocs ... közel 50 .
  • skorpio7
    #131
    Ezt már tudjátok ? Straub Elek azt mondta , hogy évvégére 70 %-os ADSL lefedettséget szeretne az országban , de nem hiszem , hogy az a jó 60 városban majd működő ADSL elérés ezt majd igazolja is .

    "...Újabb ADSL-városok
    2002. június 27.

    Július 1-jétől újabb 9 városban rendelhetők meg az Axelero DSL szolgáltatásai. Dombóvár, Eger, Hajdúszoboszló, Komárom, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Oroszlány és Paks bekapcsolásával immár 22-re emelkedett azoknak a településeknek a száma, ahol a nagy sebességű, korlátlan és telefondíjmentes internet hozzáférhető. A vidéki bővítések mellett újabb négy budapesti telefonközpontban (Budatétény, Vörösmarty, Orsova és Tövishát) is elérhetővé vált az új technológia. A távközlési háttérszolgáltató információi szerint a közeljövőben további 5, az év végéig pedig újabb 21 város kapcsolódhat be a szélessávú internetezésbe..."
  • skorpio7
    #130
    Amúgy ezt miért mondtad ?
  • skorpio7
    #129
    tsznymt :)
  • Frenzy
    #124
    Jellemzo Magyarorszagra, nem csak ezen a teren, hogy mindenki rovidlatoan gondolkodik. Rovidtavu sikereket jobban szeretik, elonybe reszesitik a hosszu tavunal. Inkabb kaszalok most sokat, mint hosszutavon szolgatassak valami jot, es neadjisten meg sokkal tobbet keressek igy, mint rovid tavon. De ez a gondolkodasmod errefele teljesen ismeretlen minden (legtobb?) ceg elott ... :(

    Meg ugye rovid tavon az olcsobb megoldast valasztjuk. Lehet hogy tobbe kerulne a hosszu tavu, de amit kesobb ra kell majd kolteni a rovid tavura, azzal egyutt mar sokkkkal dragabb lesz. Ez is tipikusan Magyarorszag ... minek csinaljuk meg rendesen, elsporoljuk ezt azt, maris olcsobb. Aztan ha kesobb kellene megcsinalni, az mar sokkal dragabb. De hat kit erdekel az mar ...

    Szomoru :(
  • Totee
    #123
    Csak azt nem értem miért kell mindenáron ezeket a "kedvezményes" csomagokat erőltetni?Mi lenne ,ha
    ezentúl "150 forintos" kedvezmény helyett "200 forintos" vagy "250 forintos" kedvezmény lenne.Ha utána számolunk ,még így sem rossz és a matáv is jól járna.(persze ez nem akkora bevétel,bár ha figyelembe vesszük a netezési szokásaikról leszokni készülőket,nem is biztos...)
  • Nyiri
    #122
    Amerikaban is meg mindig tobben hasznaljak a a dialnetet mint pl. Adsl vagy kabelnet. De ott a helyi hivas ingyenes alapbol.

    Nekem meg ez az adsl sem tetszik. Ha hatarozatlan bekotest akarsz perkalj le siman tizezreket. Minek??? A nagy semmiért???

    Annakidejen amikor meghirdettek itt a kabeltv palyazatot, az egyik haveromek is palyaztak. Ok ugy terveztek, hogy ha kesz a teljes halozat, lehet majd rajta netezni meg ingyenes lenne a helyi telefon mert megoldhato tok ingyen a kabelen. Es csak 2 millioval kerult volna tobbe a masik palyazonal amely csak kabeltv-t igert.

    Szerintetek ki kapta meg? Hat persze hogy a benabb ceg. Azota kiderult hogy az ujrakabelezes (melyen mar lehetne netezni meg telefonalni) mar csak kb. 150 millios beruhazassal lehetne megoldani. Gondolkodom tehat vagyok szalloiget nem ismerik ezek a kommunista (nalunk mar 10. eve ez a mocsok a polgarmesten) seggfejek.
  • harcu
    #121
    "A Matáv és a D-209 -es kormánya azt hiszi, hogy mi teljesen hülyék vagyunk."

    Még leírsz egy-két ilyen okosságot, és elhiszem rólad.

    Mi a faszért foglalkozna veled a Matáv, ha nem éri meg neki? Minek csináljon magának veszteséget, vagy éppen nullszaldós tevékenységet, amit könyvelni kell, karbantartani, adózni, stb, ha nincs benne nagy lóvé. Drága a cucc, de ez van. Kicsik a fizetések, nincs fizetőképes kereslet. Az kellene, mint nyugaton, hogy van a magas alapdíj, azután helyi minimális, távolsági pedig sokkal olcsób. Ott szinte az alapdíj fedezi a költségeket.Egyszerűen itthon senki sem fizetné meg ezt. Másrészt egész tavaly nem volt Matáv hálózatfejlesztés. Csinálják a felméréseket, és az adatokat dolgozzák fel, milyük is van egyáltalán. Plusz kirúgják a dolgozók jelentős részét, hogy ne legyen akkora fejeltlenség.
    - példa, Matáv programot rendel. OK, szerződés megköttetik. Utána megkérnek, hogy találjuk már ki, mit is akarnak ők pontosan. Azt nem tudják pontosan, mit is tudjon a program. Találjuk ki, ők meg kifizetik. Mi találjuk ki, mit akarnak ők.

    Szóval nincs érdekükben a változtatás, másrészt nincs is még kikristályosodva náluk, hogy igazából mit is akarnak. De akkor is tény, hogy profitorientált cég, és a kisfogyasztók inkább veszteséget termelnek, nem nyereséget.
  • harcu
    #120
    Ez volt aztán az okos és tartalmas hozzászólás
  • Pöty
    #118
    "A piacon lévő ajánlatok alapján az ADSL szolgáltatás havi bruttó 10-12 ezer forintért vehető igénybe " azt, persze! Korlátlan forgalmidij mentes kapcsolat (nem 3 éves kiscsillaggal jelölt nemolvasomelátbasznak szerződés (ide is irom: DATANET >Ne légy barom!!<)) min 12000 Ft bruttó, de ennél csak több.

    Axeleró kedvezmény: első hónap ingyenes. Defasza utána meg ugyannnyit fizetsz! (16000 bruttó)

    Én még erősen gondolkodom hogy van-e értelme ADSL előfizetésnek. Azért rohadtdrága ám ez is még bőven. Szerencsére itt Győrben szinte teljesen le van fedve a város és van egy (szerintem a legkorrektebb) szolgáltatónk az Enternet, aki még a legszarabb modemes kapcsolata mellé is ad 1!db 25Mb-os Mail-cimet (nem 5db kicsit)+ 20MB Web tárhelyet. Korlátlan modemes kapcsolat (nem csak kedvezményes időben) 3000+áfa.

    Igazából én nem vagyok az a tipus aki a szaros 5-6K val nekiáll 6-7 órákat netelni, akkor már ADSL. Oltári mák hogy nekem lehetne, de nem fogok ennyit költeni (a 22000+ forintos beszerelésről nem is beszélve).

    Ezt a 16:00-tól éjféliget rohadtul kitalálták de mi alapján lett éjfél a vége azt nem tudom. A kis köcsögök jól betettek, van aki hivásokat kap még 21:00-22:00 óra felé is és csak utána megy fel a netre!

    Egy lama kérdés: ADSL tud menni ha nem fizetsz a telefonért a matávnak? Ugy értem ha van vonal de csak ADSL-ezel és nem telefonálsz (kikapcsolja a Fatáv a telefonodat)

    Ez nagyon buta lépés volt hogy a kormány a matávnak ad pénzt versenytárs keresése helyett! ):-( Ezek se fognak semmit tenni az országért, kezetfoghat az alcsutdobozi dakota-mesterrel!
  • Moby
    #117
    "a MATAV amikor eredetileg kitalalta a mindenkinek csomagot akkor azt a beszelgetesre talalta ki, es nem netezesre! " - ööö,ha most megpróbálom ezt a rendkívül nagy marhaságot magamévá tenni akkor sem értem a lényegét.A kanyar vonavezetése jó,csak az irány rossz.
    "...pedig a telefonvonal nem folyamatos letoltesre valo! "-ez szakmailag(több is) akkora blama,hogy nem tudom az agyam megerőszakolni egy komment erejéig.
    "...ugyhogy internetezesert inkabb a szelessavu szolgaltatokat kene szidni, hogy csokkentsek az araikat!" - példabeszéd:úgy 5km-re parkol lehegesztett kézifékkel tőlem a matávkábel-axelero sikerduo(még úgy 1-1.5 évig),egyedüliként a városban.Tessék mondani,ott kinél problémázzak?
    "A MATAV alapvetoen NEM internetszolgaltato, hanem tavkozlesi vallalat..." - "alapvetően" valóban nem,mindössze "is",ám ha ez ténylegesen egy érv,akkor azthiszem érdemes visszaülni pár évre az iskolapadokba.
    Érdekelne,hogy tréning előtt vagyunk még,vagy ez már annak a hatása.Elhangzott már ész(szerűnek tűnő) érv is a kedvezmények megszűnését illetően,ennek tükrében bátran állíthatom,hogy ennyi butaság már szórakoztató.Szinte sajnálom,hogy okafogyottá vált néhány órája a topic.Mindenesetre dícséretes próbálkozások ezek,csak a sorrenden kell még csiszolni:előbb gondolkodni,aztán gépelni.
  • gtom
    #113
    NA HALI MINDENKINEK! LEHET HOGY MOST UTOLJÁRA ÍROK IDE BE!(sajnos)
    gtom voltam
  • b
    #112
    no, én meg szeretnék gratulálni a supergamezes skacoknak. rendkívül jó és nézhető oldalt sikerült összedobniuk. kár, hogy ezentúl az idő szűke miatt nem mindíg fog időm jutni, hogy idelátogassak. mindenesetre, hasznos volt minden perc, amit az oldalon töltöttem. hajrá straub, hajrá matáv!
  • Csiszi
    #104
    Látszik hogy rohadtul nem értesz hozzá.
    Ha nem privatizálták volna a matávot, akkor most még mindig egy csomó településen kéne sorbaállni a telefonvonalért. A szerződéssel a matáv egy halom kötelezettséget is vállalt, hogy kiépíti mindenütt rövid idő alatt, és nem úgy, hogy az elmaradott településeken 10* annyit kér a bekötésért mint bp-en ahol kb 10m kábel kell egy lakás bekötéséhez.

    De nembaj, azért szidjad csak őket, az a király. meg olyan macho dolog is. Gondolom lengeted a zászlót a sejted társaságábal a fidesz székháznál, mi? ...
  • Szike
    #103
    upc miértnem terjeszkedik?? haszna meglenne belőle.
    ha matávdoplgozószerint sem kell a matávnak az a pénz amit internetezőktöl kap, akkor meg nemkell náluk netet venni. vegyetek mást. (ha van)
    ha telfonra sem jo a matáv akkor meg ott van 3 mobilszolgáltató. nemmuszáj vele vezetékes telefont hÍvni, mivel mindenkinek van mobilja.
  • Tomcat.no1
    #102
    Elnézést! Az idézet a Terminal-ról való
  • Tomcat.no1
    #101
    Idézet a HWSW-ről: nem indít eljárást a GVH a MATÁV ellen (Gazdasági Verseny Hivatal)
    "Azért nem indokolt az eljárás megindítása a kedvezmények megszüntetése miatt várható áremelkedési hatásokkal kapcsolatban, mert a vizsgált szolgáltatások árszabályozás hatálya alá esnek. Így ezen árak alakulása nem a versenyjogot érinti, hanem csupán szabályozási kérdés, amely azonban nem a GVH, hanem az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, illetve a Hírközlési Felügyelet feladata."

    Az I&HM meg csak ennyire volt képes... hát szerintem tényleg igaz az, hogy az MSZP a nagytőkésekkel alapított kormányt. Ha meg mésem igaz amit az elöbb írtam akkor meg töketlen buzi barmok társulata van kormányon és a nagytőkés árnyékában meghúzódva könyörögték ki ezt a "kedvezményt"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Sub
    #100
    Hát már tököm kivan! Holnap jönnek bekötni az ADSL-t! Majd meglátom mi lesz belőle...
  • mikike
    #98
    én ide írtam, ha tudtok jobbat írjatok ti is

    [email protected]
    [email protected]

    megköszöntem a nagy semmit, amit a matávos tárgyalások alatt sikerült elérni
    többre nem is számítottam
  • Sub
    #97
    Hát itt meg mi volt??? A 89-es beszólástól a 94-esig törlni kellett???
  • Frank99
    #96
    Csak azért volt "nagyszerű" a 150 Ft-os kedvezmény, mert sok helyen nincs más alternatíva, mint a MATÁV és a dialup. Sajnos már réges-réges be kellett volna látnia a köcsög FOSTÁV-nak, hogy az átalány lenne ezeknek az emebereknek a megoldás. KURVA messze vagyunk Európától és a világ többi fejlett országától. pláne internet ellátottság és ára, na meg a sebessége terén. Most meg mint a síró kurvák kisírtak maguknak egy kis pénzt, a veszteségek finanszírozására. Az lehet hogy a FOSTÁV EZEN tevékenysége mínuszos volt, de az első negyedévben rekord nyereséget ért el. Úgyhogy elnennek a büdöspicsába szépen. Április 30-án én is lemondtam az ISDN-emet amit CSAK a net miatt kértem. És sokan így voltunk, és sokan lemondtuk. Hát EZ majd veszteség lesz nekik, az tuti. Ősszel nálunk is jön az ADSL, de nem náluk fogom előfizetni az tuti.
    Akiknél meg nem lehet tényleg csak sajnálni tudom. Mocskos szemét vérszívó, pióca banda.
    Verseny, piacgadaság?
    Na persze....
  • RpPRO
    #88
    Mikor en pl. Angliaban eltem, a telefonelofizetes (www.ntl.com) 10 font volt (akkor 4000ft), ebbe napi 24 ora modemes internet benne volt ES es kanyi buznyakot nem kellett fizetni a telefonkoltsegert sem, mindossze 2 orankent megszakadt a vonal, de rogton fel lehetett lepni. Egy nagyvaros kozpontjaban laktam, leterhelt volt minden DE az 56-os modememet teljesen ki lehetett hajtani (letoltes mindig 6,4kb/s korul). Persze ez Anglia...
  • RpPRO
    #87
    A Zonealarm is megved az ilyen kis köcsögök ellen.
  • Frenzy
    #85
    Szoval Kanada, utanakerdeztem az ismerosomnel .. 16 kanadai dollart fizet havonta (ez kb 2500 Ft). Ezert egy un. 1 mb kabelmodemet kap. A max sebesseg amivel toltott 600 Kb/s volt, atlagosan 150-200 Kb/s a sebesseg. A szolgaltato (ha ez is erdekel) Rogers Cable, www.rogers.com
  • Hustler_hu
    #84
    pupupkiller does the job ... ilyen kis faszok sem fognak ki rajta
  • Frenzy
    #82
    Hehe nagyon vicces ... igazabol most ilyen k***a any*d meg hasonlok jonnenek elo belolem. Kultura az van nalad is latom.

    A tobbieknek, keruljetek a rabokest arra a checkout linkre. Gyengebbek ujrainditassal fogjak meguszni a dolgot, mert vegtelen ciklusban probalkozik ablakok nyitasaval a bongeszo (legalabbis IE).

    Es valami admin emberke torolhetne a megjegyzest a forumbol :(
  • Frenzy
    #80
    Az 50%-hoz egy kerdes. Nem lehet, hogy a matav ugy szamolja az 50%-os lefedettseget, hogy lakossagszamban az orszag lakossaganak felenek lenne lehetosege elni ezzek a lehetoseggel? Mert teruletileg tuti nincs 50%, de jo nehany nagyvarost letakartak, ugyhogy SZVSZ igy ertik az 50%ot, ami esetben persze nagy mocsok dolog ugy megfogalmazni, ahogy tettek, hiszen kozel sem fedtek le teruletileg az orszag felet.
  • Supergamer_real
    #74
    Lehet van ertelmesebb mod is, hogy kifejezd a Matav irant erzett szeretededet.Nem gondolod?
  • Supergamer_real
    #69
    Nana, hogy reklamozza.Nem hiszem, hogy van olyan ember aki elfelejtette, hogy Matav=Axelero.

    Persz lehet folytatni a parasztvakitast... egy cegrol van szo, csakhat ugylatszik kialakult az uzleti erzek a MATAV vezetosegben es most 2x 3x 4x annyit probalnak meg kisajtolni a felhasznalokbol.Ez viszont egy rendkivul sunyi, ovonaluli utes.
  • Frenzy
    #67
    Meg direkt reklamozta is a matav, hogy a mindenkinek telefoncsomagot meg az otthon internetcsomagot hasznaljuk egyszerre, mert "veletlenul" ugyanakkor van kedvezmenyes ido az egyikben, mint amikor korlatlan interneteleres a masikban. Es 8500Ft-ert idealis internetelerest kinalt szerintem.
  • Blamazs
    #66
    Most miert a mostani/volt kormanyra fogjatok ezt?
    Ugytudom a matav csinalta ezt es nem mas. Oket kellene jobb belatasra birni es azokat akik targyalnak veluk, nekik kellene elmondani hogy vannak "hc" netezok akiknek a gepe akar 24 oraban a neten van. Igaz nekik ez elkepzelhetetlen. Pont ezert kellene elmondani nekik es nem egymast hergelni a hulyeseggel!
    Tovabbi jo netezest elerheto aron mindenkiknek!:)
  • Supergamer_real
    #63
    "A MATAV alapvetoen NEM internetszolgaltato"

    Amikor a matav kitalata a mindenkinek csomagot internet szolgaltato volt.A magyar piacot tekintve eleg alapvetoen.
  • PyRex
    #58
    Azon nem gondolkoztál el, te nagyokos, hogy hogy lehet az, hogy éppen a Fidesz távozásakor csinálta ezt meg a Matáv? Talán nem Medgyessyben, hanem a másik oldalon kellene keresni az okot... (GY.K: Fidesz kavarta itt a szart.)

    Ja és le ne merj kommunistázni, mert nem rájuk szavaztam. De akikre szavaztam, azokat most gyülölöm, és nagyon megbántam...

    PyRex
  • Sub
    #57
    Na faszom má megin' politika! Má azt se bánnám ha minden maradt volna a régiben mert ami itt most van az katasztrófa. 1mást baszogatják az országgal meg senki nem foglalkozik!!!