63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• K.András
    Szerintem nagyon gyenge ember vagy,nem mersz berakni képet amit te csináltál mert fingod nincsen az egészröl csak nyomogatod a render gombot!Elöveszel egy auto modelt amit más csinált és lerendereled,berakod ezt a forumba hogy látjátok milyen hyper super render ez a vray,kb ezt csinálod, na ha igy nézzük akkor a te szemetedet lehet nézni mindenhol ,meg ahogy behánysz minden topicba!!!
  • youth #6109
    Most maya-t próbálgatom (polymodelleezés stb...) és összehasónlítgatom a maxszal... a z4-es pihen amíg fagy a max most meg nem akarok formázni, mert már az is ráférne a gépre...
  • K.András
    Vedd már észre hogy itt egyedül a te saját készitésü képeid nem voltak kirakva soha,milyen szakértelemröl beszélsz amikor ekkora szavakkal dobálozol kisgyerek???Te mindig csak abba nyultál bele amit valaki más csinált, nem raktál ki képet hogy ezen vagy azon dolgozol...
    Másik az hogy rakjál be egy 20 perces rendert ami fotorealisztikus és mond azt hogy lehet utánad csinálni,ne pedig az legyen hogy levegöbe dobálozva(!) reál képet soha fel nem mutatva itt sztárolod magad hogy te mekkora mayer vagy,meg te mennyire ott vagy a szeren.
    "Mutasd! :)"
    Erröl van szo bazze mutasd, csak még loszart sem mutattál...
  • nenad
    K. ha en belinkelnem azt a sok szemetet es mocskot amit eddig eldobaltal mar az SGn akkor az maga is kitenne egy terjedelmesebb forumot...
  • Aldaryn
    Feladom.

Az összes eredményjavulás, amit ki tudtam csikarni, csupán potom 40mp volt. Ami ugyebár 4 perces renderidőnél nem sok.
    Ha érdekel, itt a scene.
    A te általad készített scene renderideje nélam: (csk max fut, meg Iexplorer...) 00:05:12
    Az én általam beállított scene renderideje nálam: 00:04:11

Ez siralmas eredmény. Bevallom, többre számítottam, de ez a hose objektum nagyon csúnyán elbánik a Brazillal...
    A legtöbb, amit el tudtam érni egy csupán egy-két beállítással, az az, hogy a hibák nem jönnek elő. De a renderidő akkor sem hajlandó nálam 4 perc alá menni...

Talán akik értenek is hozzá, nagyobb teljesítménynövekedést is képesek produkálni... de ezt uygebár nem tudom semmi bizonyítékkal alátámasztani...

A scene: Scene
  • FRenkie
    igaz.Most éppen gondolkodom a következő projektemen:)
    és te csinálod a Z4est?(az a neve?)
  • K.András
    "Szerintem te elmebeteg vagy. "
    "Neked ez nem fert a fejedbe, ezert elkezdtel megint egetvero barom lenni."
    "bazzeg ezt mindenki tud tamaszd ala vagy csak egy flame ez is."
    "Ams bazel, most nezem mi van a logodon! HEEE azert ezt mar nem kene! Bar ha mas nem jol jon a peldamhoz, legalabb K.Andras is meg tudja merni a sajatjat! :)))"
    Szerintem én nem irtam ilyet neked és nem is megyek le veled ilyen mélységekbe...
    Amit beraktál példának az 5930-ban az lesz az a vray etalon?Ébredj most már tényleg fel...
  • nenad
    Allat, az van hogy itt mindenki olyan konnyeden flamel, mostmar en is fenemod kivancsi vagyok mint van e szakertelem is mogotte.Vagy csak ugy dobalozik a gyermek. Mindenki (aki erintve van) peldaulozik ezzel azzal, Ki a fenet erdekel? Mutasd! :)
    Szerintem fogalma sincs az egeszrol. De szep is lenne ha meg lennek cafolva. Orommel kernek bocsanatot. Az a test pedig egy olyan kommon dolog, mi van akkor ha egy motorblokkot kell renderelni? Orakat varsz es arra hivatkozol hogy ez a common brazil reneder beallitas (productionra). AHA...
  • youth #6102
    Szerintem jobb ha mi nem szólunk, bele... :D Amúgy dolgozol mostanság valamin Frenkie???
  • FRenkie
    milyez a cirkusz emberek? :))
  • nenad
    ezt szeretnem en latni, kizartnak tartom, ott a scene, Hajts!
  • nenad
    NEM! vegigolvastam te ertetted felre, azt szeretnem ha megmutatnad hogy a JELENLEGI BRAZIL RENDERNEL gyorsabban megcsinalod a feladtot es szebben, EZT IRTAD>
    "inkább azt, hogy megfelelő beállításokkal gyorsabban is le lehet vele renderelni - mint neked tette -, sőt, jobb minőségben. "
  • Aldaryn
    Miért nem olvasod végig azt, amit írok, mielőtt kiakadsz?
    Lassan már semmit nem merek írni, még a legmeggondoltabb formában sem, mert félek, hogy azt hiszed, neked akarok, (vagy bárki másnak) ugrani a saját iagazamat bizonygatva...
    Pedig pontosan azt mondtam, hogy ettől akarok tartózkodni. Az elhamarkodott kijelentésektől, attól, hogy lehetőleg többet ne égessem magam előttetek, akik többet tudtok a "szakmában".
    Ezért igyekszem a jövőben a mondandómat diszkréten, és nem kapkodva, elordibálva mondani...
  • nenad
    ennyire egyszeru csinald meg hogy szebb es gyorsabb legyen. Olyan nagy dolog ez? ott a scene, ha gyors a render akkor meg vegkepp. Az eredmenyeket meg le is ellenorizheted, hiszem ott van minden,(ja es meg valami vraynel nem volt hasznalva semmi tweak (qmc))
  • nenad
    Alardyn pelda! Pelda, tamaszd ala, ne a levegobe beszej!
    bazzeg ezt mindenki tud tamaszd ala vagy csak egy flame ez is.
  • Aldaryn
    Flego, mindent, amit el tudok mondani caustics témában nagyjából benne van ebben... Kicsit lámer dolog, hogy ezidáig csupán ez vann fenn a neten, de még mindig keresek normális szervert, meg domaincímet...
    Ja, ez az URL... :)
  • nenad
    Szerintem te elmebeteg vagy. Mondjuk ezt mar egy eve is gyanitottam. Te voltal az aki mindig nekiment mindenkinek a sajat igaza miatt.
    Hat igen egy dolog igaz, te aztan jol megtanultad mi a szubjektiv/objektiv/relativ abbol a szempontbol hogy hogyan told el az idiota szovegeidet egyikbol a masikba. Mibol is indult el az egesz? Egyszeru osszehasonlitasbol(nem szubjektiv velemenybol)(ja ezt matematikaval is be lehet bizonyitani (pixel ertekek kulonbsege)vagy az is "Szubjektiv" tudomany? HAHA)
    Neked ez nem fert a fejedbe, ezert elkezdtel megint egetvero barom lenni. Hogy en milyen ember vagyok?
    Nyugodt szivvel kijelnthetem messze-messze jobb mint te.
    (jajj, ugye ez nem szubjektiv?!)
    Alapvetoen azert mert soha nem kamuzom veled ellentetben
  • Aldaryn
    Nagyon jellemző erre a fórumra, hogy az emberek szépen egyméás mellett elbeszélve, és egymás érveit kicsit kifordítva, lényegében ugyan azt mondják, közben azt gondolva, hogy teljesen az ellenkezőjét állították. Nevek nincsnek. Akik ebben a fórumban jobban konyítanak a témához, tapasztaltabbak (nem tehetségesebbek!) minden ezt csinálják! Magamat is beleértve. Sokszor beleestem ebbe a csapdába, és én mindent meg fogok tenni, hogy többet ez velem lehetőleg ne essen meg!
    //Gabo ezen már túlemelkedett... sokszor megdöbbentően normálisan képes megnyilatkozni...//

Nenad: Az általad készített összehasonlításban - ugyan nem kérdőjelezem meg az értékeket - de lehetne a Brazil oldalára tolni jobban a mérleget. Az általad berakott scene-ben a fő "problémát" a furcsa tagolt képződmény jelenti sampling szempontjából. Brazilnál jellegzetes hiba, vagy inkább típusjellemző, hogy alacsony image undersamplingnél komoly hibákat követ el pixel láthatóság szinten. Ezen a contrast emelésével némileg lehet segíteni, azonban ez csak kis tűréshatáron belül működőképes (tapasztalataim szerint...). Ilyen problémával rendszerint, nap mint nap találkozok. A Brazil általánosan elfogadott image sampling értéke production rendernél 1,2 vagy 1,3 azaz minden pixelre min 2x2 sample-t használnak a Brazilosok. Ennél gyérebb a pixelenkénti 1 sample, de tesztelésre, vagy animációhoz elfogadott.
    A gyorsítást elsősorban a GI undersample használatával érik el, ami az éles és keskeny sasrkokon okoz (konkávoknál...) hibákat, de ezek nem annyira jellemzően, mint a szimplán vékony diszkrét vonalak egy scene-en belül.
    Persze mindezek mellett nem állítom, hogy gyorsabban végezne vele megfelelő beállításokkal, mint a Vray, főleg mostani Vray-es tapasztalataim után, inkább azt, hogy megfelelő beállításokkal gyorsabban is le lehet vele renderelni - mint neked tette -, sőt, jobb minőségben.
  • K.András
    "a phtotrealisztukustol kb olyan tavol a keped mint a gyerekrajz. Ha mutatsz valamit, akkor en is megteszem aztat! :)"
    Ember nem arrol volt szo hogy ez fotorealisztikus!!!Arrol hogy te még életben nem mutattál itt képet,olyat ami fotorealisztikus,söt talán olyan képet sem amit magadtol csináltál volna és nem abbol a célbol hogy megmutasd a másiknak hogy te mennyivel jobb vagy nála,te mindig sokkal hamarabb és szebben megcsinálod amit a másik kitalált vagy megcsinált...
    Ébresztö én tényeket irtam, ezután leirod pofátlanul hogy ha igazam is van akkor sem élesen a témában...Azért mert valaki felvilágosit téged arrol hogy nem lehet ezt ugy kimérni mint egy kilo hagymát, ezért elkezdesz mégjobban ocsárolni???Milyen ember vagy te?
  • nenad
    http://free.x3.hu/losalamos/brzcaustics.zip
    ha kelllene esetleg.
  • FRenkie
    fle go!a photons in estimate-nek nem kell olyan magas érték!
  • nenad
    FleGo megegy Nagyon Fontos Tanacs, minden scenere vonatkozoan. Mindig REAL WORLD SCALE-t hasznalj,(igy jobban hangzik) Tehat mindig a valosagos vilag meretaranyait hasznald, mert ezek a rendererek ahhoz vannak belove. Fokepp photon mappingnal/causticsnal fontos ez. Jobban latod mit is takarnak a szamok...
  • nenad
    valamit nagyon elrontasz most ez milyen scene?
    Lampa van benne vagy csak hdri?
    nekem a default beallitasokkal ezt csinalja.
    Semmit nem allitottam csak bekapcsoltam.
  • youth #6087
    Nem vagyok itt és mik történnek :)))

Figyu András!!!! ICQ-n soha nem vagy mostanság vagy csak nem találkozunk :( gyere már fel valamikor és akkor megbeszéljük az Expot meg mindent :D várlak...

Flego: Te hol dolgozol amúgy? milyen munkahelyen? múltkor mondtad hogy van valami design főnököd vagy grafikus má nem emlékszem...
  • fle go
    ez lett rosszabb de ez meg nem aszerint van amit javasoltal nenad
    kiprobalom azt is
  • fle go
    ez megrosszabb lett, asszem...
  • nenad
    na jo, felgo elarulom, a IOR ertekkel van gond.
    Nagyon szep hogy levetted kozel 1.00ra csak eppen igy a cuastics sem mukodik, inkabb tedd vissza 1.6 korulire es bar torzot ami belul van, de legalabb latszik a causticsod
  • ceas
    Hello!
    Tudna valaki segíteni, volna egy problémám? Most tanulgatom a progit és az egyik tutorial-nál -modelling an apple- valami nem stimmel. Elkészítem a sphere-t a front viewport-ban, ahogy írja a tutorial, rá az alma textúra, majd taper és itt jön az első probléma, mert azt írja, hogy a taper axis-nál a primary-t y-ra, az effectet xz-re kell állítani, csakhogy így nem az alma csúcsa lesz a csúcsa. Ezekután a további lépések egészen addig, amíg a soft selection-t aktiválom és módosítani kéne a fallof értéket. Nos én módosíthatom akárhogyan semmilyen hatása nincs. Szóval ez lenne a probléma. Ha valaki tud, legyen oly szíves és segítsen. Köszi!
  • fle go
    KOszi meg egy kicsit gyotrom magam vele, hatha magamtol is rajovok, aztan ha mar nagyon felidegesit akkor johet a scene.
    Nenad: ok
  • nenad
    Ams bazel, most nezem mi van a logodon! HEEE azert ezt mar nem kene! Bar ha mas nem jol jon a peldamhoz, legalabb K.Andras is meg tudja merni a sajatjat! :)))
  • nenad
    mondjuk nem tudom hogy a gomben egy masik gomb causticsa tudja e a renderer. megnezem
  • nenad
    FLEGO> csereld le a renderert :))
    HAHA csak VICC VOLT :)
  • Ams

kell a scene?
  • nenad
    Nem gitarozik valaki itt? Kene egypar szep Klasszikus darab (akusztikusra)
  • nenad
    a phtotrealisztukustol kb olyan tavol a keped mint a gyerekrajz. Ha mutatsz valamit, akkor en is megteszem aztat! :)
  • nenad
    jah azt en nem banom ha te elmesz, mindig is szeretted szitani a tuzet.
  • nenad
    jo sokaig gondolkodtal rajta :))
    A kulonbseg az hogy te mindig is ilyen voltal, ha volt okod ra ha nem...Egyszer mar elhagytam egy forumot miattad mert meguntam a hulyesegeidet. Ezt nem kell mondani senkinek sem.
    Na ez mar veszekedes :))

Persze mindenki mashogy latja, es mindenkinek mas a futyi merete, azt viszont mindenki tudja hogy eleg e az adott feladat maradektalan teljesitesehes vagy nem.(hadd ne reszletezzem honnan...). De hidd el kisbaratom itt megint elbaszatad mert meg ha igazad van(csak megint nem elesen a temaban), mivel osszehasonlitasrol van szo es nem megitelesrol ,es bar mindenki mashogy latja a szineket, es az is igaz, hogy mindenki maskepp tesz kulonbseget is koztuk, azonban egy tureshatron belul mindenki ugyanugy latja a szinek kozti kulonbseget.(ezt olvasd el megegyszer)(a sajat rendszerere lebontva) Pl tegyuk fel te szinvak vagy,(:) akkor is latni fogod a ket kep kotott a kulonbseget,(vagy nem) a sajat szinvaksagod rendszeren belul. (tomuskulonbseg vagy akarmiben)

Ja de ha meg messzebb akarunk menni akkor beszelhetnenk arrol hogy egy majom, meg egy ember hogyan tesz kulonbseget a kepek kozott... De azert ennyire nem allunk egymastol tavol gondolom.(?)

Na igy FAIR, csak meg mindig nem mutattal semmi kezzelfoghatot, csak filozofalsz, nem lesz ez igy jo.
    Ilyenkor mindig kesztetest erezzek hogy ujabb peldaval tamasszam ala amit mondtam...
  • Ams
    vmi tényleg nem ok
  • Ams
    Nenad: tényleg kib*szottúl profi vagy de ezzel nem kell felvágni:)
  • fle go
    nem nagyon akar nekem osszejonni ez a caustic
    350000 photon van megadva es a photons in Estamite erteke 2000 ezek szerint jonak kene lenni, de szerintem megse jo, van valakinek otlete?