63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Quasar
    az url-t copyzzátok be, nekem az működik
  • K.András
    Mire gondolsz amikor azt irod mit lenne érdemes venni modellezéshez???Szerintem egy jo egéren kivül ahoz nem kell más,én egy logitech trackball-al(optikai) nyomom és mitmondjak a legjobb egér amit valaha használtam...
  • fle go
    Nah végig jártam a monitor kálváriámat...és ami a meglepö a CRT mellett döntöttem. A LaCie ElectronBlue IV 19? Flat Diamondtron nagyon jó vételnek tünik és elég profi cucc, olcsóbb mint a TFT viszont sokkal profibb!
    Most ráfekszem a gép összeállításra, szükségem lenne majd a tanácsaitokra, hogy mit érdemes venni modellezéshez.
    Üdv mindenkit!
  • K.András
    Elsö autonak nem rossz!Következö jobb lesz azutáni mégjobb,igy megy ez :)))
  • FRenkie
    ja igen és szerintem sürgősenn végezz azzal az ikszhárommal mert bullshit az egész,válts uw re vagy freewebre (de nem muszáj magyar)!
  • FRenkie
    nem későn,hamár az idő függvényében akarod kifejezni a távolságot akkor már inkább-hamarabb.tehát nem elég éles a RÉS.meg ott a hátuljánál vannak röfik.
    de ha 1. akkor ellég zsér :)
  • youth #7932
    Ma este tudsz lenni ICQ-n? mert most megyek el egy barátomhoz...
  • Aldaryn
    Eh, igen, messziről. Kicsit én törni még magyart.
  • fle go
    Quasar: egyik kép se jön be:( Mind ERROR!
  • Quasar
    későn helyett messziről :)
  • Quasar
    Hogy tulságosan későn? Bár a rések szerintem sem nagyon élesek. Ez még csak az első kocsim, amit viszonylag végig is csináltam. De most nincs kedvem megint végig nézni, majd egyszer.
  • Aldaryn
    :) Mutathatnék. De asszem itt ugyan az a helyzet, mint anno Nenad munkáival. :) Bocsesz.
    Azt sem tudom, hogy aztán hol (pl. melyik adón) ment le a film. :(

Frenkie: Pedign nem is fantasys szöveg volt. Csak baromira szeretem a réteket.

Quasar: Jó lett ez, csak egy-két helyen olyan "gyurmás" a mesh... talán nem elég éles. Igazából maga a tükröződés árulja el. A réseknél túlságosan messziről kezdődik a "lekerekedés", ezt kellene orvosolni.
  • Quasar
    Ott van az csak én vagyok béna.
    http://free.x3.hu/quasar/nissan1.jpg
    http://free.x3.hu/quasar/nissan2.jpg
    http://free.x3.hu/quasar/kerék.jpg
  • FRenkie
    oké.thx.
  • Sonajk @:o)
    Sziasztok!
    Szeretnmém tudatni veltek, hogy mától létezik egy "HTML szerkesztés kezdőknek" c. topic a fórumban, ahol mindenkit, akinek e kérdésben problémája, másokkal megosztani való gondolata lenne, szeretettel látnak. Természetesen várjuk azokat is, akik a témában már tapasztaltak és segítséget tudnak nyújtani az olyan kezdőknek, amilyen én is vagyok.
    Bye all.
  • FRenkie
    bírom a M.A.G.U.S. szövegedet!%!!! :)

Quasear: a szervered másik létsíkra költözött,remélem átmenetileg csak.
  • Nyiri
    Videot is mutathatnal :)
  • Aldaryn
    Ja, és még valami: Menjél ki egy rétre, és kattints egy-két képet. Meglepő lesz a végeredmény: eszementül változatos tud lenni egy rét "sima füvezete" annak ellenére, hogy gyakorlatilag pl. csak fű... De mennyi fajta, féle, huh.... Ez benne a gyönyörű! :D
    Kulcs a szép fű készítéshez: min. 6-7 fajta füvet kell variálnod, és egy-egy helyre lokális, kiemelkedő nagyobb érdekesebb csoportokat beiktatni. Pl. van a Győr-Komárom vasútszakasz mellett egy kis fás liget egy domb tetején, ott, az akácok tövében kislevelű, szinte puha nagyon sűrű fűpárna nő, olyan, mintha CG-s fű lenne, annyira egyhangú. Mégis élő, mert egy-egy kisebb csoportban árvalányhaj sarjad szinte egész éven át, és szépséges óriásként a kisebb fűszálak fölé hajladozva búsul a szélben...

Csak pár tipp.. :D
  • Aldaryn
    Aha, meló volt, egy kis történelmi dokumentumfilmbe kellett egy ma már csak romokban létező épületet újra "összerakni", és azt egy-két kameraállásból, forgásból bemutatni.
  • Aldaryn
    A PaintFX jó dolog, de annak is (mint minden technológiának) megvannak a hátrányai. Ja, amúgy érdekes dolgo a Maya PaintFX, egy csomó potenciál van benne, mégsem fejlesztik érdemileg. Pl. egy kis módosítással teljes körű 3D fraktál generátor lehetne, de mégsem.... Kár. Mondjuk ez minden programra igaz, egy-egy ziccert annyira ki tudnak hagyni a fejlesztők.
    És még mindig nincsen hálókártyám... Grrr...

Ja a kérdés: Szóval a szálakat lehet minden szinten textúrázni Shag-ben, ez csak egy opacity textúra, ami egy, a kertünkben nőtt terméses fűszál alapján készült. Azért ilyen ratyi, mert csak 64x64-es a texmap, sebességnövelés érdekében. Különben sem látszódott távolról sem ilyen közelről (de szép kifejezés) a cuccos az animban.
    A renderidő TÉNYLEG annyi volt. Hidd el, ha 3 percig számolta volna a dolgot, akkor dobhattam volna ki ezt a fajta fűmegoldást a fenébe, mert sosem lett volna kész az 1200 frame. így is elég volt kivárni... :))
    Sok múlik ám azon, hogy pl. a nézőponthoz igazítod a fűvet: kicsit kaotikusabb elrendezéssel, és egy kis trükközéssel pl. oldalról nézve akár negyedannyi fűszállal is élethű füvet kapsz. Gondolj csak a mostanság annyira szeretett, és jól alkalmazott FPS füvekre: "FPS nézetből" eszementül élethű, de ha pl. felülről nézel rá, akkor eléggé kiábrándító tud lenni.
    Nos itt is, csak oldalról néz így ki a fű, felülről "annyira" nem meggyőző (mondjuk ott se rossz annyira...) de nem is volt szükség az animban.
  • Quasar
    Inkább copyzzátok be. Többet enm is próbálok semmit se beszúrni.
  • Quasar
    Na, kicseréltem a képeket. Remélem nincs benne olyan hiba amiről én nem tudok. :)
    Még nincs kedvem kijavítani őket.kerék
    Nissan Skyline GT R34 I.
    Nissan Skyline GT R34 II.
    Várom a véleményeket, irigyeket stb.
  • FRenkie
    remove
  • FRenkie
    cuki,de te kis sunyi,nagyobb méretbe küldjed,hogy a hibákat is lássuk! :)
  • Quasar
    Ha esetleg nem látnátok akkor.
    http://free.x3.hu/quasar/nissan1.jpg
  • Quasar
    Ez itt az enyém. Végre néz ki valahogy. Nem nagy kép, de véleményeket várok.
  • youth #7911
    Hogy csináltad a fűszálak végén a kis termést vagy mit? (nem vagyok bioszos :)) olyan mintha bűúza lenne... van errre is beállítás hogy a végén kis búb legyen?

Nem mintha érdekelne azóta mióta összetalálkoztam egy bizonyos Paint FX-szel :DDDDDDDDDDDD na de nem tényleg érdekel...

Ja és ez is csalóka hogy 32 másodperc mert emlékszem én is szórakoztam shag hairral és 3 percig számolt valamit, gondolom a fű geometriáját aztán 10 másodperc alatt kirenderelte a képet és kiírta hogy 10 másodperc a renderidő holott 3:10...
  • fle go
    Jaja a 3d totalos tutor alapjan csinaltam, csak nem jött össze, de ez a ShagHair-t ki fogom probalni mert nagyon tetszik amit csinaltal!!
    És köszi a tippeket!
    Gondolom neked se tellett 10 percnel többe az alul látható kép:)
  • Nyiri
    Mire csinaltad ezt? Melo?
  • Aldaryn
    Ez a fű pl. Shag:Hairrel készült, egy vár körül forgó jelenet kis kiegészítője volt. A renderelésnél (mivel animnak ment) a sebesség is fontos szerepet kapott, ezt a képkockát ha jól emlékszem 1024x768-ban 00:00:32 alatt renderelte, azaz alig volt 1 perc. A végső animációban (standard PAL felbontásban ment ki) így a rét gyakorlatilag alig dobott 1 percet egy-egy képkocka renderidején (ami asszem kb 4perc/kocka volt), ráadásul szépen hullamzott a szélben, stb...

Persze akár geometriaként is lehetett volna renderelni, pl állóképnek.
  • Aldaryn
    Amúgy a 3D Total-os tutorialt csinálod?
  • Aldaryn
    Hmmm... Érdekes... :) mondjuk nem tudom, hogy pontosan hogyan működik ez a plug, de ez a kép kisértetiesen hasonlít egy magasból felvett képre egy erdős tájról. A Sturmovikban nézett így ki a felszín. :))
  • fle go
    Aldaryn köszi! Megpróbálkozom, mert a Grass-O-Matic-kal ezt sikerült elérnem, de tuti valamit elbénáztam!
  • aniko
    Mostmár értem :) Köszönöm!
  • Ackro
    Alapból 45 fok a fov maxban... Javaslom, hogy a viewportokban inkább az egér görgőjét használd zoom-olásra, vagy a jobb alsó sarokban lévő kis nagyító jelű ikont, mert ezek nem állítják a FOV-ot ellenben a valószínűleg általad használttal, ami az említett zoom ikon alatt van pont. :)
    Ha erre a szög emblémára jobbegérgommbal rákeccintesz, bejön a preferences panel, ahol vissza tudod állítani a fov-ot.
    A felni 1ébként király! Granulátum! :)
  • aniko
    Köszönöm :)
    Ez egy kamera képe. A FOV 10,424 fok. Hmmm, tényleg.
    Ha kb 40 -re veszem, úgy jó, vagy nagyobbra kell állítani? VAgy ez mindig a tárgy méretétől függ?
  • Aldaryn
    Szép lett!! :D De Frenkie-nek igaza van a perspektívával kapcsolatban. Kicsit kicsi a FOV, vagy ez egy izometrikus nézetablak képe?
  • Aldaryn
    Flego: Vegyél elő egy jó öreg Shag:Hair-t azzal teljesen kontrolláltan, akár a szélben ingadozó, akár a jelenet elemeivel (pl egy ledobott labda) fizikai kapcsolatba kerülő füvet csinálhatsz gyorsan, és egyszerűen. Főleg, ha egyszer végigmentél rajta, hogy hogyna kell belőni. Egy kis gyakorlás után 5-6 katt, és meg is van.
    Sokan erre azt mondják, hogy nem lesz a renderelt fű élethű, nos, geometriaként is lehet ám Shag-ben renderelni, és pl. Vray (mivel a shag geometria instancolt...) baromi gyorsan megbirkózik vele... :)
  • FRenkie
    kafa!de már megint nem stimmel ez a perspektíva :(
  • fle go
    ...na most maaa aztan felidegesitett a Grass-O-Matic...
    birom ha valami nem ugy mukodik ahogy le van irva!!