63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Gondoltam, hogy felreerti a tarsasag a sorozgetos beszelgetest, en se vagyok nagy pias, elfogadom az antialkoholistakat, nekik ugy jo, nekem meg neha napjan jol esik valamilyen ital, de nem azt mondtam hogy jojjon ossze a tarsasag es rugjunk be mint az allat!!! Hanem azt szeretnem ha valahova beulnenk, elbeszelgetnenk eszmet cserelnenk, kulombozoek vagyunk kulombozo keppen modellezik mindenki, es ugy gondolom errol jo lenne beszelgetni, vagy nem? Szoval en ugy gondolom hogy valami szolid nem tul draga, es nem lepusztult helyre kene menni ahol hallanank is egymas szavat.
A masik dolog, mindig halogatlzuk az effele alalkozokat,miert? Teli szunet, mag nyari szunet meg majd ekkor majd akkor, olyan ugy se lesz hogy mindenki el tudjon jonni sajnos. Szoval szurjunk ki egy napot aztan lesz ami lesz!
Es megegyszer hangsulyoznam nem berugashoz keresek cimborakat!!!
-
Nem tudom, hallottatok-e róla, de készül MAX sematikus shader szerkesztő, állítólag teljesen felturbózva, a Maya, és az XSI hasonló cuccainak legjobb tulajdonságait összegyúrva.
Ha valakit érdekel, (akár ötleteket is nyomhat a témába...):
CGTalk Thread
-
Igazán nem a subdiv nélküli modellt kellett volna bedobnod... :D Amúgy ez milyen balta? Elég öregnek látszik... mintha most ásták volna ki egy 5-6 éves hulla mellkasából, ahol eddig rohadt. Fincsi!
Nyiri: Akkor te is legyél ICQ-n! S jó lett a shader, talán még annyit, hogy a külsejére egy másodlagos speculart (reflection) is rakhatnál shellack kompozitáló shaderrel. Attól még élethűbb lenne. A színekkel enekem nincs bajom... Várom már, hogy egészben láthassam a művet!
A tlálkával kapcsolatban nekem semmi kifogásom, nekem a söröző (ne nem egy köpködős... valami kultabb pub pl... :D ) ugyanúgy megteszi, mint mondjuk egy kellemes eszmecsere valami zöldövezet közepén, s ez utóbbit inkább támogatom, bár, ilyen időben, ez már eléggé kétséges...
Jut eszembe: Az ELTE TTK-s épületeiben tök jó kis beülős, fotelos helyek vannak, ott kellemesen össze lehetne jönni.
De akár a BME-s infóban is, bár ott nagyon szűken vannak a kényelmes helyek (gyak. egy sincs...) -
Nyiri #7978 Szep... -
Én most ezen dolgozom:

jó8! -
Nyiri #7976 Nekem igy tetszik :) A zold kifejezetten szep, a sarga az alapbol tetszik, a piros is jo, a kek tul vilagos, de majd sotetitek rajta.. -
Nyiri #7975 Ez most hdri az environment es az override is (vrayben az environment menu. A HDRI map pedig az uffizi. 0,4-s multipler. Default light off. 1/2 aa, indirect on -3 / 0
50 a subdiv.
A shader pedig az amit a kocsin latsz.
Sima vray material alap. a reflect majdnem fekete (rgb=30/30/30), a diffuse pedig fresnel fallof foszin az amit latsz (kek,sarga,fekete,piros,zold), a masik szin pedig a foszin ellentetje psben leveve a szaturacio. (vagyis a szurke 1 arnyalata) Remelem ertheto... -
a shader az materiál.anyag.
Nyiri: nagyon frankó lett a kocsi!meg a shaderek is jók,de a színek csúnyák :) a fekete jó,de kiváncsi lennék a fehérre is. -
Quasar #7973 Nyiri: Mi az a shader? Meg jók a képek. Te azt hogy csináltad hogy az alap egy színű a háttérrel? Meg mik a V-ray beállításai? És van rajta HDRI? Tudom már uncsi kérdések és alap vetőek, de tudni akarom hogy mások hogy csinálják meg. Ez azért másnak is jól jöhet.
Esküszöm, nyitni kéne egy honlapot, ahol 3D help van meg warez, kifejezetten MAX-ra (először). MEg csomó villám tutorialok hasonlók amiket itt az emberek összehoznak. NA?
Kéne egy jó tárhely mi? -
Nyiri #7972 Na!
Hogy ne offoljuk szet a topicot, itt van egy ujabb shader teszt.
Nem akartam betenni, de azt gondoltam, hogy miert is ne, haverok vagy nem ? (Há magyarok vagyunk nem?)
Nem rakom be ide, mert tul nagy...
5 szint probaltam ki. Szvsz mindegyik kurva jo :) Majd a kleken picit sotetitek. A Shader nagyon egyszeru, ha van ra igeny elmondom hogy csinaltam (egy haver adta az otletet ajanlotta es bevalt). Nagyon egyszeru es szep eredmeny...
Itta link.
ui.: A modellt ne nezzetek, vannak rajta hibak, csak gyorsan chanfereltem nehany elt, hogy legyen kinezete, van egy-et el, amit nem kellett volna. De most nem ez a lenyeg, nem akartam egy sima gombot vagy teapot-t rakni, mert az nem olyan. :)
Termeszetesen ez is Vray :) -
Quasar #7971 Szintúgy. Én sem iszom, vagyis egyáltalán nem mindig iszok alkoholt. Én csak vizsga időszakban érnék rá, meg valamikor hétvégén. De most már jó lenne veletek találkozni meg minden. -
na jó :(
:P -
Nyiri #7969 En sem vagyok nagy alkoholista. Ha iszok is akkor is inkabb csak minosegi piat. Nem szennyezem a gyomrom szarokkal, csakhogy bealljak es meno legyek :) Inkabb kevesebbet iszok, de az jo legyen. Amugy total egyet ertek veled. Szvsz itt mar komoly emberek irogatnak, lehetne temajai is a talinak :) -
aniko #7968 Teljesen egyetértek veled. -
Quasar #7967 Nyiri + Aldaryn: Megpróbálom az éleket élesíteni, Nagy munka lesz.
Lion: Kösz a bíztatást. Próbálok nem gyurmázni. Amúgy ez a második autóm, az első csúnya lett, nem is tudtam még rendesen be texturázni. De ez az első ami nekemis teccik.
A hátsó lámpát nem tudtam megcsinálni. :) Meg még ez sincs kész.
A HDRI-t meg sajnos nem tudom eljuttatni, mert a proxy miatt nem tudok 1 megánál nagyobbat feltölteni. De valahol fent van az interneten. Ingyenesen. uffizi_cross.hdr uffizi_probe.hdr Asszem ezeken a néven vannak valahol fent. Valamelyik HDRI tutorosnal. Keress rá www.alltheweb.com -on a HDRI képekre valahol meglehet találni. -
te hozd a tablettáidat :) -
A találkozóban benne vagyok, de a sörözgetés...szóval hogy is mondjam...Szigorúan Monoton ANTIalkoholista vagyok :).
Ebből az következik, hogy nem szeretem a sörözöket.
Az pedig, hogy egy szín-józan emberke ülgögéljen és nézze, ahogyan a többiek jól érzik magukat...háááát...nem túl rózsás.
Inkább legyen valami más úticél...persze csak ha a többiek is így gondolják. -
a téli szünetbe kéne valamit csinálni! -
En spec a sort csak kello mennyisegu palinka elfogyasztasa utan szeretem, de ha talalunk megelelo idopontot, en benne vagyok :D -
Megint feldobom a labdat, hogy egy kicsit kimozditsam a társaságot a gép elöl, szoval pesti emberkek (es persze mindenki más is ) mikor röffenünk össze egy sörözgetésre, eszmecserére? -
osszehasonlitas nem is a legjobb kifejezes, inkabb kozos kep, vagy vmi hasonlo :) -
flego: koszi
frenkie: bocsi, nem vettem eszre eloszor (nemtom mer) a hozzaszolasodat, aze tettem csak be kesobb a wire kepeket.
Az impalat meg csinald csak meg, majd Aldaryn otlete nyoman rendezunk egy kelet vs nyugat osszehasonlitast :)
Quasar: szep lesz a skyline. El tudnad kuldeni a HDR kepet, amit hasznaltal hozza? Eszrevetel: az illesztesek jobban is elkulonithetnek egymastol az egyes elemket, mer igy olyan, mintha gyurmaba belekarcoltak volna a vonalakat.
Miert nem mutatod meg a hatuljat is?
// most olvasom csak, hogy Aldaryn is ezt irta, nem beszeltunk ossze! :D
1. autonak tenyleg jo! Latnad milyen volt az en 1. autom...
flego: szerintem modellezeshez mindenbol minel jobb van, annal jobb. -
Nyiri #7959 Termeszetesen paneles -
Quasar #7958 De multkor még azt mondtatok hogy chamfer meg solidify. :(
Ez az extrude mejik extrude? az egeres vagy a jobb oldali paneles.. vagy bvan még? -
Nyiri #7957 Neha lehetnel ICQ-n! -
Ha ilyen baromi éles, "hiretelen" görbületeket szeretnél akkor egy jó módszer, ha a 90 (vagy a közeli) fokban találkozó felületrészeket határoló élre egy Extrude-ot nyomsz, 0 height-tal, csupán a base line width-el játszadozva. Próbáld ki. Ja, és chamfert ne igen használj, ilyen élekhez semmiképpen ne! -
Pl. Chamferezed az éleket így sokkal élesebb lesz a részek széle/éle... -
Quasar #7954 Aldaryn: Hogy kellene azt megcsinálni, hogy ne legyen olyangyurmás a kocsi. Élesebbé kellene tenni a rések mentén? Hogyan? vagy mást kell csinálni? -
Gyakrabban tehetnéd! (mármint a bekukkantást... :D)
...időnként érdemes szétnézni. S ha arra jársz, ahol jól érzed magad, vagy azt teszed, amit kedvelsz, akkor már nem pazarlod az életedet!
Minden jót! És ha épp a fórumot olvasgatva valami gondolatod támad, kérlek, osszad meg velünk! -
Végre valami életjel felőled a fórumban! Mi jót csinálsz mostanában? -
Bocsi Quasar
-
Quasar #7948 Vray-jel. Sokáig szenvestem vele. Főleg az üveggel, hogy hogyan is legyen jó. Aztán elnéztem a vray-info-ra s ott meg volt hogyan kell beállítani. Na mind1. Tanuljátok meg a nevemet leírni. Most nyomatom a Max Payne 2-ot.
-
Quakstar, mivel van renderelve a nissan.-od? Brazil, Vray? Érdekelne -
Aldaryn nincs véletlen egy tutorialod, shag hair fu animaciohoz? :) -
az amikor a hüveléykujaddal kell a golyót pörgetni? -
K.András #7944 Design-ra felraktam nagyban de több szem többet lát alapon ide is ha nem zavar titeket,asszem ez már a végleges kép hacsak nem találtok rajta még hibákat...
-
K.András #7943 Optikai, vannak rajta fekete pöttyök és alatta van egy érzékelö ami másodpercenként 1.5 millioszor leolvassa a golyo felületét és ez alapján történik a mozgás... -
K.András #7941 Hát akkor azt is mond mennyi pénzed van rá,de szerintem egy asus lapba rakjál egy intel procit 1 giga rambusal vagy ddr-el és jo is vagy, vidokártya gf3-töl felfele tökéletes de vehetsz radeont is mondjuk egy 98prot :)))... -
K.András: RAM-ilag, alaplapilag, videokártya stb. ezt értem az alatt hogy mit érdemes modellezéshez venni. -
"Szerintem egy jo egéren kivül ahoz nem kell más".. még az se kell. Lehet pótolni csökönyös kitartással...