63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Anikó: a felniröl berakott kép az model vagy fénykép?
Ha modell akkor minden elismerésem, rettenetesen jó és aprólékos, mondhatni tökéletes! -
na sikerült...
egyébként azt tényleg nem láttam gogy 6 küllő van ráadásul.
azt ugy kéne szerintem hogy megcsinálod a küllőket egy 6os hengerből,és utána a belsejénél "csalsz" egy kicsit és a 6 sideból ötöt csinálsz egy kis weldel,és onnan már az amit leírtam... -
váááááááááááááá
-
http://frenkie.uw.hu/other/tot_tn.jpg -

na ittvan,remélem látjátok,másrészt meg érthető,és pontos.
ez most csak kizárólag az Anikó kérdésére válaszol hogy azt az 5 lyukat hogy kéne boolean nékül odatenni. -
aniko: csinalj esogumit, ahogy en szoktam :) Az nem kis kockakbol all, hanem a sima feluletbe bevagott vonalakbol, ezert (szerintem) eleg a bump is. Ha kell, tudok kuldeni par bumpot, amit en csinaltam.
A felninel meg szerintem a problemat az okozza, hogy 6 kullos, es 5 csavar van benn. De nem mondok semmit, kivancsi vagyok a tutorra :) -
NA CSINÁLOK AKOR 1 KIS TOTURIÁLT,DE ALDARYN NEHOGY MEGELŐZZÉL AKKOR LÉCI ... -
aniko #7759 Köszi :)
Igen, hengerből illetve csőből készítettem.
Nem valószínű, hogy közelről fog látszani a kerék. -
K.András #7758 Komoly...Egyébként ez egy köris csakhát senkinek nem tetszik ezért kicserélem...
Frenkie thx, de szerintem nem nagy az a reflection, egy lakozott felület van hogy ennél joval nagyobb mértékben tükrözi a környezetet van amilyek majdnem egy tükör szintjén(pl shel lakk)... -
ha fog látszani a bordázat szerintem lemodellezheted.
a kis lyukakat gyönyörűen meglehet csinálni poly modellezéssel.gondolom magát az eddigi felnit is egy hengerből kialakítva csináltad,ha nem akkor célszerű ily módon,és 5-nek egész számú többszöröse legyen a segmens,mert ugye 5lyuk van.5 vagy 10 ,annál már nem kell több.cap-segmenseket is beraksz,és aztán a lyukak helyére mozgatod a polykat... inkább csinálok 1 minitoturt mielőtt Aldaryn megcsinálná:) -
köszi Al.
K.andrás: szerintem túl nagy a reflekcíó az asztalon(nem fresnelnek tűnik),és ilyen igazából nincs.meg jó lenne egy fentebbi nézet...a modellezés nagyon ottvan. -
aniko #7755 Sziasztok!
Az autóm felnijénél tartok. Hogy modellezzem le a felnin a kerékcsavarok helyét? Én csak a Boolean -t ismerem, de úgy tudom, nem a legjobb megoldás :(
A felniről itt egy fotó, és a piros nyíllal jelzett részről van szó:

Az abroncs bordázatára szerintetek is jobb megoldás a Bump, mint az, hogy lemodellezem a futófelületet? (animáció lesz belőle)
Köszi:
Anikó
-
Komoly? NEm procedurális? Pedig echte annak tűnik... :)) (nem kételkedés, megdöbbenés...) -
K.András #7753 Ezért raktam be, a fa miatt:)
Kicserélem, de egyébként ez nem procedurális... -
Miért is lenne baj? :D Különben is, szerintem kb. mindenki, aki nézi a MAx topicot, nézi a Mayát is... :DD
Nem rossz, de minek kellett ez a csúfka procedurális fa? Ez kb. a MAX wood szintjén van... :(
-
Bocsesz, rosszul írtam a plugin nevét, nem a WireTex-re gondoltam, hanem az EdgeMap-ra. A WireTex is uyagn azt tudja, csak a "láthatatlnan" éleket is megjeleníti... :))
Amúgy VRay-hez is van egy wireframe texmap. :) De nekem az is csak "mindenestül" hajlandó renderelni az edgeket... :)
Szép effekteket lehet így elérni, mivel ez egy textúra... , ráadásul procedurális: ergó gyönyörűen simul a meshekre. Kár, hogy csak nagyon minimális kontrollja van, egy color picker azért nem lett volna rossz húzás.... :) Ja, mail ment. Lion, neked is, emrt már nem tudom, hogy a pitlibe van ez a neten. -
K.András #7750 Sorrí hogy a mayas képet ide is berakom csak kiváncsi vagyok ti véleményetekre is:
Breitling -
Nyiri #7749 Miert is ratyi? -
Mibol gondolod? :))
Kedves moderator baratunk finoman ramutatott (privatban) arra a tenyre, hogy a kep amit betettem eleg "ratyi", es valoszinuleg csak elso felbuzdulasra erezhettem ugy, hogy jol nez ki. Utolag belegondolva teljesen igaza van, ezert ha nem haragszotok inkabb nem csufitom vele tovabb a szep forumunkat :) -
Lion csak nem egy hondat csinalsz?:)) -
Csinálsz az új verzióról 50 másoldatot egy másik layerre, aztán ezeket az újjakat hozzá snappeled a régiekhez, majd törlöd az eredeti layer tartalmát:DD xsi-be mondjuk ezt referencia modellekkel meg lehetne oldani, de már ott az elején kellett volna erre a csere dologra gondolni, különben ott is szokáresz a dolog. -
Érdekesebb, ha a wireframe-nek szánt anyagokat a WireTex (asszem freeware) texmappal csinálod meg. :) Így pl. a tükröződésekben is a wire fog tükröződni... -
A felni meg brazil advanced, glossy reflectionnel. -
wireframe redner + sima render + photoshop :) -
Quasar #7740 Hogy lehet ilyen képet, és felni anyagot csinálni? -
bazz már megint félreolvastam :))) sorry!!
hmm... kifeszítetted valahogy az UV-kat? akár sima planar mapra? -
Egyaltalan nincs rajt motion blur :) -
tárcssa helyett tárcsa :) -
Külön objektum a tárcssa nem? lehet hogy a propertisben neki nem állítottad be a Motion blurt csak a felninek... -
vmi miatt nem akarja ratenni a bumpot a fektarcsara -
Hat en ilyenrol nem tudok (kicsereles). Persze ez messze nem azt jelenti, hogy nincs :)
Itt egy kep, gyorsan nezzetek meg, mer kitudja meddig lesz jo megin a nexus :)
-
lenne 2 kérdésem:
lehet olyat hogy egy gombnek pl a felére textúrát rakok,de a másik felén meg vertexpaintezni akarok?
a másik: van 50 azonos tárgyam egy scene-ben, de en ezt az 50 et ki akarom cserélni 50 másikra, de nem egyenként,hanem valami okossággal. lehet? -
De nem az volt a kerdes :) -
nem megabájt? -
Marmint 128 biteset (asszem) -
ha veszel ,mostmár csak 128 megásat(vagy nagyobbat) vegyél! -

itt egy wip.
ez csak a szeme,de még annak is csak 1 része.
a cerebellum latin szó:<kisagy> :) -
en nagyon jó,ismerem... -
Hehe ;]
Ez egy kicsit jobb minőségű. Jó kis Milles anim ;]
-
Nyiri #7724 Ez oke, de en szvsz nem adnek TFT-rt 100 ropit (ennyiert gagyit kapok), amikor mar 70-rt olyan CRT-t kapok, ami le is pippant :)
Ha nagyon el lennek eresztve, akkor sem kellene TFT. Tobb elott ultem mar (jo minoseguek), nem tudom megszokni, nekem a TFT-tol faj a szemem. Korabban ahol voltam, 19"-s moncsik voltak, egy olyat hazavittem volna :D