63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
ja a képen is olyan vékony ott ,akkor fasza -
Quasar #4559 Ehez lehet hasonlitani a kocsihoz hasonlo kreálmányomat.
http://free.x3.hu/quasar/ref.jpg -
Quasar #4558 Ok SaWo.
Phantom: A kerék marad de megnézem mit tehetek, ne meg persz e referencia képeket is. -
Quasar: jó a kocsi csak sztem gumi vastagsága túl kicsi a felni és a gumi alja közt -
Kell a Logó, ami aitt a fórumban van neked, plusz egy fénykép jpg-bn és el kéne ide küldeni: [email protected] -
Quasar #4555 Az a görbület ami a hátsó kerék fölött van az kell mert akkor nem látszik a kerék. Ami meg a fölött van, az is kell mert iy van a kaszni.
Az ablakokat meg próbálom meg csinálni. Az élek élezése már folyamatban van. A linkelt kép folyamatosan változik :) Persze ahogy haladok. -
Youth! nekem is tanuld mán meg léci!:)))
Quasar!nemtom hogy a háccsókerék fölött az a görbület kéne e oda.., akkor az ajtó lehetnbe külön objektum,tehát hogy nagyobb rés legyen a kasztni és az ajtó között,meg az ablak...szal az üveg az kicsit bentebb szokott lenni mint maga a fémváz.rövidenennyi -
én rászánom az időt a tanulásra. de mit értessz tanulás alatt? mindent tanuljak meg a maxban, vagy csak a fénykardos részét?
hát a gépem az egy kemény 400 mhz-es szarcsomó. van haverom akinél meg tudnám csinálni, neki jó gépe van. 2.4 ghz-es. na, rajtam nem múlik. max bibliám nincsen.
na, szóval ha nem nagy gond, akkor megtanulnád nekem? előre is köszi! majd meghálálom egy dedikált videóval, amit csináltunk. -
Quasar #4552 Milyen logót? Ami itt van a fórumon? Vagy mást?
Frankie: Ott az oldalánál hol vannak problémák és mik?
Amúgy thx. -
Gladiator a max bibliában le van írva részletesen... De ha olyan lassú a géped hogy alapból szaggat még ha nincs is benn semmi akkor erre a kis időre kérd meg haverod hogy hagy ülj a gépe elé és meg tudjátokc csinálni... ha tényleg szánsz rá időt (max tanaulás...) akkor én is szánok rád időt és megtanulom ezt hogy elmagyarázhassam :) de látom SaWo kolléga :D érti, szóval itt segítő fülek hallgatnak :)))
Milyen géped van? hátha azon is meg lehetne oldani... bár kompozitáláshoz majd komolyabb gép kell ugye tudod?? (a nagyobb cégek kopozitálásra egy duálprocis alaplapot 2 db intel xeon 3 Ghz-es procival ajánlják, stb... persze ez elég megfizethetetlen számunkra... szóval PII-es is megfelelő :))) )
Bye -
nenad #4550 Nem akarlak megbantani, de ilyen dolog csak egyfelekeppen lehet, fogalmad sincs hogyan kell hasznalni a NURBSot. Tenyleg ne ertsd felre, meg mostmar en is befejeztem. :) -
király a kocsid,főleg az eleje tetszik,de ott az oldalánál vannak problémák....
Gladiátor:csak a mex 5 kelll nem kell más program csak érteni kell hozzá.attól hogy letöltöd a programot nem fogsz star warst csinálni,de ha értesz hozzá nem nehéz megcsinálni! -
hát, a max 5 megvan, de mivel lassú a gépem nem nagyon foglalkoztam vele. de jó lenne ha kicsit leírnád, hogy pontoasan hogyan tudok. onnan kezdve, hogy van egy videóm, odáig, hogy ráteszem a fényt, majd a videót elmentem. szal elejétől végéig, de ha nagy munka akkor nem lényeg. -
Quasar: Tőlled is várok fényképet, éss logót :) ha rá szeretnél kerülni a tablóra. -
Gladiator: A kamera Teracking az nem egy program!!! Az a 3D studio egy eszköze, aminek segítségével valós filmbe, fényképre, helyezhetsz virtuális kamerát, és így megteheted azt, hogy perspektívikusan elhelyezel trgyakat, effekteket a már meglévő NEM vektorosan árolt anyagon(pl fotó, videó kép). Ha értesz a max-hoz, akkor leírom kicsit részletesebben, hogy működik, illetve vanak itt nálam hozzáértőbb emberek is azt hiszem ... -
Ja lehetne élesebb az ajtó szél, stb... használj smoothgroupot vagy chamferezzél sokat :)) -
Akartam dobni egy kepet, de haldoklik a nexus... :( -
Quasar: ha en jo dologra gondolok, akkor nekem nem kell logot gyartanod, mivelhogy itt figyel az enyem alatt a beszolasod tetejen levo kek csikon szorosan baloldalt. :))
cskapi: nagggyon kiraly! Mar annak idejen is nagyon tetszett a kep, amit betettel rola! Ez igen!
Azert ne temessuk a modellezesitechnika temat ilyen gyorsan, en is had szoljak hozza (bocsi, de jelenlegi hozzaferesem napi 1x-i forumlatogatast tesz lehetove. Na majd pesten...)
Szoval: igaz hogy nem eleget, de szamtam idot a NURBS modellezes tanulmanyozasara/elsajatitasara. Talan meg emlekeztek, az elso autom (kek szinu volt) karosszeriaja teljes egeszeben NURBSben keszult. A tapasztalat az volt, (mint ahogy ez mar elottem is elhangzott) sok dolgot egyszerubb volt igy megcsinalni, mint polyban lett volna. Pl van a karosszerianak a kerekvajatnal egy felulete, ebbe egyszeruen belevagom a kulso hatarolovonalat, majd pedig osszekotom a belso vonallal, ami - hogyha akarom - 15cmvel kijebb van a kasznitol (mer baromi sportos, extra szelesitett autot csinalok :). Polyban meg tologathatom a vertexeket, es a legtobb problemat az okozza, hogyan csinaljak meg ugy egy "korvonalat", hogy minel kevesebb 3szog legyen benn, mer kulonben ronda lesz a felszin, subdiv utan is. NURBS ilyen szempontbol jobb, mert tiszta, sima felulteket ad. Az mar viszont eleg zavaro, hogy az esetek jelentos reszeben lyukakat hagy a feluletek kozott (vagyis nem zart, hogy az elottem szolokat idezzem) es ez meglehetosen zavar. Polyban ehhez kepest elindulok egy boxbol, es az elejetol a vegeig zart marad. Annak idejen az volt a celom, hogy NFS szintu kocsikat keszitsek polyval, mostanra viszont probalok minel tobbet kihozni ebbol a technikabol, es szerintem nem tulzok, ha azt allitom, hogy nincsenek messze a modelljeim pl a 2F2F vegen levo animacioban szereploktol (persze rengeteget dobna rajta, ha a belseje es az alja is reszletesebben ki lenne dolgozva, de en szinte csak a kasztnira megyek ra, mert ha azt megtudom csinalni, nehogyma egy muszerfal vagy par cso meg drot az aljan gondot okozzon :)))
Tegyuk hozza, hogy en nagyon sokmindent nem tudok NURBSben, hogy mire valo, meg hogy kell hasznalni (az az auto nagyreszt a veletlen szulotte :) es el sem tudom kepzelni, hogy csinalok meg NURBSben egy autot blueprint alapjan. Polyval viszont nagyon gyorsan (mint ahogy ezt mar szova is tettetek), es egyszeruen megy.
Meg vmi: NURBSben modellezve egy ido utan elegge behal a gepem, hogy a renderelesnel valo tomenytelen varakozasrol ne is bszeljek...
Quasar: szepen alakul a Skyline, csak nekem az illesztesek ugy tunnek, mintha egy puha, keplekeny anyagba belenyomkodtak volna oket (értsd: elesebbre kellene venni az egyes elemek szeleit) -
na, a star wars kid az nagyon jó, csak a gyerek kicsit béna:-D főleg amikor elcsúzsik:-D
youth köszi szépen! találtál vmit? -
Quasar #4541 Ehe. Megvan! -
Quasar #4540 Star Wars kid! Én nem értek hozzá, de a Max5-nek van egy hasonló tutja. Mikor az orrszarvút teszi egy bekamerázott képre, meg mikor a billiárd golyókat mozgatja. De azt nem kérdezd hogy a felvétel minden képkockáját hogy szúrod be. Esetleg egy másik tut alapján - valamelyikben van egy robbanás video. Gondolom én.
Más: Csinálom a Nissanom, marha buszke vagyok magamra.
Bár lehet hogy senkit nem érdeklek, még képet sem küldhetek? Logót mivel kell csinálni, és hogy teszem be?
Ha valakit esetleg érdekel az autóm -ami nem tudom hogy kész lesz e 5000-ig - az itt nézheti meg. A Kritikákat szivesen várom. De mire megnézitek lehet hogy már egy másik kép lész róla, mert az elején leszedem az ovális indexeket vagy valami.
http://free.x3.hu/quasar/nissangtr.jpg
A gumik meg azért olyanok mert TOYO, és ez igy van. Még nincs teljesen kész. Na meg még a texturázástól is fosok, mert még soha nem csináltam. Meg a versenyre nincs is brazilom, mert ugye alapfeltétel asszem. Amúgy mivel a kocsi 2F2F filmből van, meg dragster, ezért tele lesz matricával, és azt is olvastam valahol hogy 5000-re nem sok matrica legyen. De próbálkozok! -
Ne tölts le semmit várj utána nézek... -
wááá, megőrülök. mindenki más programot mond, már letöltöttem vagy 5 félét.ki ír tutorialt? -
Nézz utánna a Camera Tracking eljárásnak, és a Mattle Shadow anyagtípusoknak. Egyébként most ír belőle valaki egy tutorial-t de a 3dsmax biblia-ban is jól le van írva, illetve a max help-jépben -
valaki el tudná nekem itt mondani, hogy hogyan tudok egy videókamerával felvett videóba lézerkardot tenni? Pl, hogy tudom at megcsinálni, hogy a vidóaben egy botal hadonászok, és arra a botra teszem rá a fényt? -
nenad #4535 Alardyn a kardot kitalaltad vagy volt valami referenciad? :) -
Na találtam is hozzá ingyneses tutor videókat:
akit érdekel:
http://www.3dbuzz.com/
csak egy ingyenes regisztráció szükséges és le lehet tölteni csomó progihoz videó tutorokat (max, maya, xsi, lightwave, photoshop, zbrush, stb...)
a Zbrushoz:
Introduction to ZBrush
Running Time: 1 hr, 30 min
Video Codec: DivX 5.0.2
Audio Codec: MP3
-
Hát ez tényleg jó progi!!! De ha átalakítom polyba ott is lehet szerkezteni? ja és ilyen kicsi a progi??? -
Huh nagyon Asz a modell!!! Gratula!
Youth,Frenkie: ZBrush nagyon jo kis progi eleg konnyen megtanulhato es rovid ido alatt nagyon szep dolgokat lehet csinalni. Meglepoen gyorsan!Szerintem fokeppen organikus modellezesre jo de persze mas egyeb dolgok is jol modellezhetok, texturazhatok.
www.zbrush.com
Itt van egy kis gallery meg a demo letoltheto
Gix-Er: koszi a tippet muxik
-
nenad #4531 megcsinalom a videot, akar egy tutnak is jo lesz,
Ezen ne muljon! :) Szombat-vasarnap magassagaban szakitok ra idot. (Camastasia/TSCC)
Dolgozom egy reklamfilmem. Tankonyv illusztracion (full3d), weboldalakon, kepeket festek, OKOSKODOM :)) stb-stb :)Es meg a baratokra is szakitok idot, aludni ritkan alszom, (egyszer mar tenyleg jo lenne) De majd ha kifekszem akkor alszom eleget! :) Na most megyek, bocs hogy nem tudok mindig itt lenni hogy meg iziben valaszoljak a felmerulo gondolatokra, kis turelmet kerek majd.
-
a Zbruh engem is érdekel,és szerintem sem kell lenézni a poly-t... -
Jézusom bazzz!!!
Hogy ti mennyit tudztok dumálni és én nekem mennyit kell olvasni! :))
Mivel én tök kezdő vagyok ezért nem is lépek bele a témába hogy melyik a jobb mivel én még elég kevés softwret volt szerencsém kipróbálni... De azért nekem is van ám véleményem :) : én is azzal értek inkább egyet, hogy azt a tchnikát kell használni ami a cél eléréséhez a legjobb: pl.: játékhoz: poly, egy fizikailag pontosan felépített testnek: inkább NURBS, de én is látom a jövőt a polyban!!! lásd CgTalkno jópár műalkotásnak mondható egyecdet... stb... nem is flytatom mert úgyis csak hülyeséget mondanék :(
De érkelene ez a ZBrush vagy mi ez valójában micsoda?
Bye! -
És igen: Gabonak teljes mértékban igaza van:
Nem csak a CG-ben, hanem az élet minden területén:
" Tökölni pedig mind a kettőnél bőven lehet, mire a kívánt eredményt eléri az ember." -
Szerintem a poly modellezés létjogosultságán nem csak mi ketten tudnán vitatkozni. Azért megnézném, hogy 20 perc alatt összedobsz egy ilyen modellt NURBS-el. Úgy, hogy teljesen kész is, meg zárt is, meg minden éltörés megvan... Nem nagyképüsködni akarok, de komolyan... Egyáltalán nem tartom magam mesternek, sőt!, szerintem egy hozzáértő em,ber 40-50 perc alatt megcsinál egy ilyen modellt, feltéve, hogy nem kell közben az alakokon gondolkodnia, teszem azt, referenciából dologzik. :)
Én mégmost is látok filmeket poylmodellezett tárgyakkal, és pl. az összes CG film poly modellezéssel készül többnyire. Bár a finding Nemo-t pontosan nem tudom...
A NURBS-ről csak annyit, hogy a mai renderelőrendszereknek minden képpen kell mesh kimenet, tehát a pontosság addig tart, amíg egyenletek formájában létezik virtuálisan... Amitz felületet generálsz belőle, egyből elvész a pontosság, ha csak nem csinálsz valami nagyon nagy felbontású mesht, mert ez az a pont, ahol a szimpla poly, és a NURBS pontosságkülönbsége megmutatkozna.
A NURBS kiváló modellező eljárás, de ugyan úgy megvannak a buktatói, mint a polynak. Egyik feladatra ez, a másikra az.
A subdiv pontosságáról meg csak annyit: Ha van egy összefüggő NURBS felületed, és van egy mesh vázad, aminek a vertexei ugyan ott vannak, mint a NURBS felületé, akkor (ha a felület tényleg zárt) a NURMS subdiv a polyn majdnem 100%-osan ugyan azt az eredményt fogja hozni, mint maga a NURBS. Nem is véletlen az elnevezés. A felületszámítási mód itt sokkal inkább közel áll a NURBS Surface Approxhoz, mint a hajdanvolt "meshsmooth"-hoz.
De hagyjuk a témát. Majd 10 év múlva vegyük elő megint! OK? :)) Szerintem egyikünk sem ül olyan közel a tűzhöz, hogy a témában dönthessen.
(Ha te igen, akkor bocs, magamról TUDOM, hogy nem... :(( )
Köszi szépen a plugint! Erre nagyon szükségem vlot már!
Tényleg, mellesleg dolgozol valamin mostanság CG-ben? -
Bazze, te tényleg nagyon unhatod magad :DDD -
Gabo #4525 Skacok!
Ahogy már párszor írtam, szerintem nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy melyik modellezési módszer a jobb. (NURBS vs SubDiv/Box) Erről nálunk menőbbek is a végtelenségig el tudnak vitázni és szerintem nincs értelme. Ezek csak eszközök. Egy-egy adott cél eléréséhez hol az egyik, hol a másik lehet a jobb megoldás. Az pedig kinek melyik áll jobban kézre egyénenként változik. És egyáltalán nem igaz, hogy SubDiv-vel nem lehet pontosan dolgozni, csak ismerni kell a MeshSmooth működését a megfelelő használatához. De a Max-ot soha nem is szánták CAD alkalmazásnak. Tökölni pedig mind a kettőnél bőven lehet, mire a kívánt eredményt eléri az ember.
Számomra kellemes meglepetés volt, hogy SubDiv-vel milyen könnyedén és intuitíven lehet alkotni. A lowpoly modellen néhány vertex elmozdításával, néhány él beillesztésével pillanatok alatt megváltoztathatom a modell jelegét. Animálás során pedig elég a lowpoly modellel dolgozni.
NURBS esetén tologathatom, igazítgathatom a görbéket és koránt sem biztos, hogy annyira átlátható az egész folyamat mint az kellene. Ráadásul jó előre el kell tervezni, hogy hol és mit akar elérni az ember. Több NURBS felület illesztésénél pl. biztos gondok lesznek a részletekkel (pl. kézfej+ujjak).
Röviden, ha van rá mód és lehetőség az ember válassza azt, amelyik jobban megfelel az adott cél eléréséhez a számára.
UVW és társaik...
Szép és jó, hogy vannak klassz progik, amikkel a "piszkos munkát" könnyebb elvégezni. De azért azt ne hagyjátok figyelmen kívül, hogy pl. egy stúdióban csak azzal dolgozhatok, amit a kezetek alá tesznek. Vagy azzal boldogulsz ami van, vagy másnap nem kell ott dolgoznod.
Normál esetben nem egy ember végzi a modellezés, a textúrázás és az animálás feladatait. Az egyes munkafázisok szét vannak osztva. A legtöbb esetben a modell még félig sincs kész, mikor már a grafikusok készítik hozzá a textúrákat és az animátorok már a bétás modellel elkezdik az első mozgások kidolgozását. Szóval egyáltalán nincs lehetőség arra, hogy a kész modellt egy 3D-s festő progiba kedved szerint festegesd.
A Maxot, a Maya-t és a többi hasonló progit nem az otthoni felhasználóknak fejlesztették ki, annak ellenére sem, hogy mára viszonylag felhasználó barát rendszerek lettek. Ennyi azt hiszem a lényeg. -
Udv!
Egy lamer kerdes, hogyan tudok egy mar meglevo modelt atvinni ( copyzni) egy masik fajlba? nem tudom vilagos-e mit szeretnek? -
cskapi #4521 a legtöbb elemet poly+meshsmooth-al
de visszatértem az alapokhoz is (extrude, bevel, loft, lathe) ha muszáj boolean-ozni, akkor szigorúan power boolean-t javaslok. Volt még power solids is. -
mivel modellezted? -
cskapi #4519 Aldaryn : TAMIYA a ref. modell
Pphantoom: valóban publikáltam már a matricázott modellt.
A következő lépés: textúra kívül-belül + vray
egy-két héten belül várható az eredmény.