Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• LionTR
    Quasar: ha en jo dologra gondolok, akkor nekem nem kell logot gyartanod, mivelhogy itt figyel az enyem alatt a beszolasod tetejen levo kek csikon szorosan baloldalt. :))

cskapi: nagggyon kiraly! Mar annak idejen is nagyon tetszett a kep, amit betettel rola! Ez igen!

Azert ne temessuk a modellezesitechnika temat ilyen gyorsan, en is had szoljak hozza (bocsi, de jelenlegi hozzaferesem napi 1x-i forumlatogatast tesz lehetove. Na majd pesten...)
    Szoval: igaz hogy nem eleget, de szamtam idot a NURBS modellezes tanulmanyozasara/elsajatitasara. Talan meg emlekeztek, az elso autom (kek szinu volt) karosszeriaja teljes egeszeben NURBSben keszult. A tapasztalat az volt, (mint ahogy ez mar elottem is elhangzott) sok dolgot egyszerubb volt igy megcsinalni, mint polyban lett volna. Pl van a karosszerianak a kerekvajatnal egy felulete, ebbe egyszeruen belevagom a kulso hatarolovonalat, majd pedig osszekotom a belso vonallal, ami - hogyha akarom - 15cmvel kijebb van a kasznitol (mer baromi sportos, extra szelesitett autot csinalok :). Polyban meg tologathatom a vertexeket, es a legtobb problemat az okozza, hogyan csinaljak meg ugy egy "korvonalat", hogy minel kevesebb 3szog legyen benn, mer kulonben ronda lesz a felszin, subdiv utan is. NURBS ilyen szempontbol jobb, mert tiszta, sima felulteket ad. Az mar viszont eleg zavaro, hogy az esetek jelentos reszeben lyukakat hagy a feluletek kozott (vagyis nem zart, hogy az elottem szolokat idezzem) es ez meglehetosen zavar. Polyban ehhez kepest elindulok egy boxbol, es az elejetol a vegeig zart marad. Annak idejen az volt a celom, hogy NFS szintu kocsikat keszitsek polyval, mostanra viszont probalok minel tobbet kihozni ebbol a technikabol, es szerintem nem tulzok, ha azt allitom, hogy nincsenek messze a modelljeim pl a 2F2F vegen levo animacioban szereploktol (persze rengeteget dobna rajta, ha a belseje es az alja is reszletesebben ki lenne dolgozva, de en szinte csak a kasztnira megyek ra, mert ha azt megtudom csinalni, nehogyma egy muszerfal vagy par cso meg drot az aljan gondot okozzon :)))
    Tegyuk hozza, hogy en nagyon sokmindent nem tudok NURBSben, hogy mire valo, meg hogy kell hasznalni (az az auto nagyreszt a veletlen szulotte :) es el sem tudom kepzelni, hogy csinalok meg NURBSben egy autot blueprint alapjan. Polyval viszont nagyon gyorsan (mint ahogy ezt mar szova is tettetek), es egyszeruen megy.
    Meg vmi: NURBSben modellezve egy ido utan elegge behal a gepem, hogy a renderelesnel valo tomenytelen varakozasrol ne is bszeljek...

Quasar: szepen alakul a Skyline, csak nekem az illesztesek ugy tunnek, mintha egy puha, keplekeny anyagba belenyomkodtak volna oket (értsd: elesebbre kellene venni az egyes elemek szeleit)