63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    akkor nezd meg jobban otthon egy uvegtargyat aminek vastag a fala, es sima a felulete, pontosan igy latszik. Csak eddig nem vetted eszre. :)

Oryon, simcloth3.
  • oryon
    Leírhatnád (ha még nem esett volna szó róla), hogy mivel készült a ruhaszimm.?! :)

Nagyon szuper lett. Grats.
  • Ronin666
    Nekem is tetszik, de nem vagyok kibékülve az üveggel. Az erőzőnél sokkal jobb lett, de még mindig zavar, hogy olyan hatása lenne, mintha ketté lenne vágva az üveg. Ilyen az életben tuti nincs, valamit még állíts rajta, mert nem kéne a belső rétegnek ennyire látszani!
  • ThomasGins
    Szép lett!
    Egy kis bor folt?:)
  • nenad

ruha az uvegben projekt. :) vegul ketto kerult bele. nem akartam nyosztetni oket igy szep termeszetesen beleestek. Elsore sikerult. Makom volt :)
  • Ronin666
    ,,Vagy a beepitett ik/fk+bone rendszer"

Igen most ezzel próbálkozok. Szerintem azt amit meg szeretnék csinálni, így elsrő ránézésre ebben is menni fog. Na majd még meglátjuk.
  • GixEr
    Pedig az animacio egy masik szakma, lehetosegek:
    Character Studio
    CAT
    Motionbuilder/Filmbox
    Vagy a beepitett ik/fk+bone rendszer
    (es itt el is halgatok, mert kozom sincs a karakter animaciohoz)
    amugy a realflow jo valasztas,dolgozhatsz proxy objektumokkal.
  • sunny
    olyan mozgashoz probald a CAT-ot, Ronin.
  • putyi
    akkor azokat a drapériákat is nurbs-sel készítetted ugye?
  • Ronin666
    Nem vetted el a kedvem. A modellezést megoldom, nem akarok egyébként sem bonyolult modelleket. A szőr haj dolog jó lenne akkor is, ha a vízzel nem csináls semmit, de egy ütközésmodellezés akkor is kellene, hogy ne lógjon át majd a közeli tárgyakon a kis pali szőre haja, és jó lenne, ha kicsit mozogna is, hogy látszódjon, hogy van benne élet.

A rendert megoldom, a kamerát megoldom, a textúrázás stb stb. meg lesz oldva. Ami új és nem foglalkoztam még vele, az a realflow és a character stúdió, azaz a mozgásanimálás.

Most átnyálazom a helpben a character mozgatást, most épp egy csontvázas példát csinálok, ez nagy segítség lehet majd.

A fizikai részt a maxban meg tudom csinálni, de részecskerendszerre még nem próbáltam fizikázni, szóval ezt is át kell rágnom és akkor már a realflowot veszem elő, mert azzal lenne az igazi.

Igazából a kis modellemhez jól jönne a ZBrush, de azt sem ismerem, bár kb. fél év múlva szeretnék elkészülni a videóval, így a tanulására még sort keríthetek addig. Azzal lehetne az én modellemet a legszebben megcsinálni, mert az elképzelésem pont olyan, amit az támogat.

Na akkor megyek vissza tanulgatom a karakter modellezést...
  • uzsidoboz
    Csá Üdv!
    egy 3d-s képet szeretnék csinálni vmi jó kis betűtípussal vagy sablonnal, igazából nem tudom melyik programhoz nyúljak! 3d studioval lehet vmi jó kis logót krehálni? Ha igen melyik verzióval és hogyan?

Köszi
  • GixEr
    Gratula! szepen kialltal a NURBS mellett :)
    Ha lehet en is inkabb a Rhinoban hasznalom es onnan vissza a max-ba renderelni. Egy allvanyt pikk-pakk ossze lehet benne dobni, utana meretezni, atdobni maxba egy latvany erejeig. Mikor az okos megrandelo szajtatva rebegi el az "igen erre gondoltam"-ot akkor mehet a gyartasnak a rajzok es a tiszta IGES vagy DWG a reszletek kidolgozasara (nem vagyok hajlando csavarkotesekkel meg alatetekkel bajlodni) :)
  • GixEr
    Ezekhez, amiket leirtal csak par ev gyakorlat kell semmi mas.
    Nezd meg a Pixar lampajat, az is egyszeru, de eletet lehelni bele nem konnyu sot... hatmeg szemelyiseget adni neki.A szor es a viz zalalkozasat egyenlore felejtd el, hacsak nem vagy ILM-nel programzo, de meg ott sem szamoltatnak szor<->viz kolcsonhatast. Majd ugy 5-10 ev mulva (vagy 1-2)
    A mozgasnal el kell dontened, hogy kulcsolt animaciot akarsz (az a bizonyos ket kulcs kozott.....) vagy MotionCapture-t akarsz (ala Gollam, bar ot is kezzel finomhangoltak/igazitottak), de ehez nem biztos, hogy talalsz 100%-os capture filet ami meg is felel(biztos hogy nem).
    Szoval amit meg kell tanulnod:
    Modelezes, kamerakezeles, bevilagitas, riggeles, characterstudio (ezenbelul a key animacio es a motioncapture kezeles), reszecskerendszerek, szor/haj kezelese, dinamika, rendereles ja es a realflow (vagy a maxban levo particleflow), persze az utomunkakat is meg kell emlitenem
    roviden ennyi, de nem azert irtam hogy elvegyem a kedved....
  • Ronin666
    Lenne egy olyan kérdésem, hogy felsőfokú mozgásanimációt mivel érdemes csinálni?

Szeretnék csinálni egy apró vicces figurát, de mozgatni is szeretném, de én csak azt a módszert ismerem, hogy a két frame között kijelölöm a mozgás távot meg mindent és áthelyezi. Namost ha azt akarom, hogy a figurám sétáljon, akkor ez elég macera lenne és nem is lenne szép szerintem. Hogyan lehetne mégis megcsinálni? Character Studió erre való? azzal próbálkozzak? Nem akarok bonyolult modellt, csak egy kis gnóm fejű jópofa figurát, aminek pálcika lába és keze van, de nincs teste és semmi, csak a fej és rajta a pálcika végtagok, meg egy kis szőr/haj.
    Viszont úgy szeretném, hogy totyogás közben esetleg a hasa is kicsit lötyögjön, meg a szőre/haja és mozogjon. A végtagok és a mozgása nem kell hogy élethű legyen, csak valami vicces tulyogás lenne.

Mit ajánlotok hozzá, mert akkor azt megtanulom.
    (jah és majd szeretném egy pohár vízbe is beledobni, ott meg pl. a szőrzetnek másképp kellene mozognia. Ezt hogy lehet összehozni? Gondoltam RealFlowal csinálnám a vizet, de akkor a szőr nem fog alkalmazkodni, ha az nem ott lett készítve.
  • nenad
    khmm, en meg gyakorlialag csak nurbsozom (nem maxban). Mindent ebben csinalok es meg nem talalkoztam olyan probelmaval amit ne lehetne megoldani. :)

Sok sok elonye is van a nurbsnek, hibas feluletek generelasanak az eselye gyakorlatban is (mostmar :) 0, nagyon gyors, a felulet mindig 'vegtelenul' sima.
    nagyon keves memoriat foglal a tiszta geometria (nem a kontroll polygon)
    Nagyon gyorsan, es tisztan lehet benne modellezni.

A legegyszerubb pelda ahogy a program magaban tarol egy korvonal altal zart feluletet (surface) az egy negyzet, es a negyzetbol kivagando kor "egyenlete" tehat a kor kozeppontja es sugara. Ezert foglal olyen keves helyet.
    Ha megnezed pl egy polyban hany vertexnek a koordinatajat kell eltarolni egy korfelulethez... Jo sokat :)
    Na mind1, en nem hallgatnak a helyedben a polymodellezos, vertextologatos """orultekre""""
    :)

A hatranya az hogy bar egyszeru, a profi szintet elerni talan tobb ideig tart mig a vertexcibalos technikakkal. Komplexebb dolgoknal is megkoveteli azt hogy teljesen tisztaban legyel a formaval es a folyamattal ahogy felepitheto.
    Ha ez megvan akkor kezes barany.
  • Evogordon
    Kösz az infót
  • Mayer
    A NURBS (Non-Uniform Rational B-Spline) nem többesszám :D. Térbeli felületek leképzésének egy módja, mely során splineok és ezekkel való műveletek segítségével írjuk le a felületeket. Ezek a felületek végtelenül görbültek mert matematikailag vannak meghatározva. A felület mindíg a pontok által meghatározott térfogaton belûl jön létre (a konvex burkon belül), és a széleitõl eltekintve mindíg lekerekített. Illetve persze nincs olyan hogy végtelenül görbült mert amikor le kell renderelni akkor meg kell határozni hogy mennyire legyen részletgazrag a felület (ez a tesszelláció szépen magyarosan:)). Nagy hátránya hogy csak 4 oldaló felületeket képes leírni U és V irányú paraméterezéssel (de legalább nem kell uv-zni :D).Ellentétben a polygonális modellezéssel itt másképp kell elkészíteni a modellt mert később nem fogsz smooth algoritmust használni így nem lesz "low poly" objected.

"Hogyan lehet használni?"

Nehézkesen. Én NURBSöztem egy ideig de aztán rájöttem hogy igazából sok haszna nincs. Leginkább 3d formetarvezésben és az autógyártásban terjedt el.
  • Evogordon
    Lenne egy kérdésem.
    Mi az a NURBS és hogyan lehet használni?
  • Mayer
    Én is gondoltam rá hogy csinálok ilyen üvegbe gyűrt rongyos képet de kiakadt a gépem a kalkulációnál szal storno :D. Pedig egy szép festővászon néhány ecset egy két szál virág meg az üvegbe gyűrt festékes rongy megvilágítve egy erős side lighttal egészen szép kompozíció lenne. Már el is képzeltem :D.
  • ThomasGins
    Elsőre nekem is az ugrott be a több ruhához,h egymás fölé pár ruha és bele egy golyó. Bár ha forog a golyó akkor lehet h még szép is lenne.
  • nenad
    ket oldalrol van megpilacsolva az egyk indirect, azert nincs arnyak az uvegnek, meg egyebkent is annyira atlatszo szegeny :D Na jo este mas lesz.
    A renderido nem mervado mert bennfelejtettem a refractive causticsot. Az meg rendesen meghuzza..
  • nenad
    bendel megtekertem. Az eredeti terv az volt hogy egy golyoval segitem be, de az lesz asszem hogy beledobok vagy 3 darab rongyot majd este, kikiserletezem.
    (hogy ne tartson sokaig :)
  • youth #20118
    Ejj! Ez döfi!

Mondanál valamit róla? Renderidő mennyi, miket használtál, fények stb... Hol van az üveg vetett árnyéka? Vagy csak nagyon halovánka? :)
  • ThomasGins
    Jaja!:)
    Összehajtva engedted le, v máshogy trükközted bele?
  • MrGeE #20116
    nagyon baró
  • nenad
    fasza! :) Nemtom milyen arnyekrol beszlesz jo ez! A villanykortenek is van arnyeka ha erosebb feny jon mashonnan...

na en meg a ruhat akartam begyomoszolni ebbe az uvegfelesegbe, de a vegen a nagy relaxolasban nem vettem eszre hogy alul belevag. Mondjuk amugy is sokkal tobb ruhat akarok belegyomoszolni ugyhogy ez csak egy teszt :)

• ThomasGins
    ...tom, árnyéka van...:)
  • ThomasGins
    Lézer sörnyitó lesz, ha a sötét erők is ugy akarják,addig meg lézerbicska:)
  • ThomasGins
    Elmult az Edison project:(
  • Mayer
    Nekem jobban tetszene ha nem csak egy laikus hanem te sem vennéd észre :DD.
  • GixEr
    Nem probaltam, nekem is csak ajanlottak, de en jol erzem magam a helyemen :)
  • nenad
    gixER, erdekes modon egyik email cim sem valos annal a hidretesnel. Kivancsisagbol irtam nekik. Az egyik azonnal visszajott, irtam egy masikra, az is... :)
  • Pitbull90
    Sziasztok tudna valaki segíteni nekem aban hogy hol tudom letölteni a max 5höz a shag:fur, meg a hair pulingot??? mégozzá INGYEN mert találtam csomó helyen de 300 dolcsi vagy ilyesmi (annyim meg nincs:DD)
    előre is köszi
  • nenad
    a kis gyaloglos tok jo lenne ha nem rohanna at mogotte az a valami.
  • ThomasGins
    :)))
  • Free
    Ezeket készítettem ide SG re . gondolom látod melyikben van használva :c)))

• ThomasGins
    Muti:)
  • Tomato
    Sziasztok tudna segíteni valaki új VRay ügyben?
    plz.plz.
    Három napja kutatok utána de semmi használható. Először a lapjáról
    Akartam le tölteni, de a reg. után nem küld semmi emailt nem küld.
    Ha valaki tud segíteni, küldene egy emailt a címemre?
    Előre is THX.
  • Free
    ismerős azzal készítettem egy jóőár logot ide az sg re :c))) csak az enyámben nem volt egérke :c(
  • ThomasGins
    (codec hozzá itt )