16997
  • broman191
    Feszültség ingadozás miatt talán, akkor nem mindig százas a CPU tápellátása. Ha bizonyos számú fázisnál kevesebbel rendelkezik egy adott alaplap, FX-8xxx fronton előferdülhet ilyesmi. Elvileg még túlhajtani is lehetne az alaplapoddal, de azért nézz rá a Prime 95-tel, lehet throttlingol valamiért...
  • JaSoN HuNTeR #16314
    Sziasztok. Azért miért van hogy leesik az FPSem a játékokba? felmegy 60+ fölé de néha leesik 15re is... Dishonorednél meg tapasztaltam más játéknál is.
    Azóta van amióta kicseréltem a FX6300 FX8350re.. Tudtok megoldás hogy miért okozza a csere ezt?
  • Mozes
    Sziasztok!

Nem tudjátok mi a francot kell csinálni, hogy a monitor lemenjen Alvó módba?! Régen volt egy ilyen bug a Catalyst-ba, de 1-2 éve nem jött elő, most megint ezzel szívok.

Köszi előre is!!!
  • Solten
    Kerdes mennyit szannal a VGA-ra. A kozepkategoria manapsag pl egy GTX 750 vagy R7 260X.
  • Toto652
    Nem játékra használnám, hanem 2D-3D renderre animációra.
    Azt még had kérdezzem meg, hogy mi számít jelenleg középkategóriás vidikártyának? Milyet érdemes ebbe a konfigba venni (használtan is érdekel)?
    Pl most futottam össze egy Asus HD 7770 1GD5-el. A Game Debate szerint ezzel a konfiggal fullba nyomhatnám a GTA IV-et. Úgy tudom az a játék elég nagy gépigényű. Vélemény?
    Köszi!
    Utoljára szerkesztette: Toto652, 2015.10.24. 15:49:09
  • Solten
    Hi. Phenom X4 9950 a legerosebb CPU amit bele tudsz sajtolni, nem tudom hogy erdemes-e. Valami kozepkategorias VGA-t belepakolhatsz ha szeretnel jatszani kisebb felbontasban.
  • Toto652
    Császtok!
    Pár hónapja SOS vettem egy használt Asus M3A76-CM alaplapot, mert az olcsóbb volt, mint egy teljes konfig összeállítása és most azon vagyok, hogy fejlesszem egy kicsit, persze ha tudom. Még újonc vagyok az AMD-ben. Ez az alaplap AM2+-os sockettel rendelkezik. és egy Phenom 9550-es van benne. Egy ideje bújom a netet egy erősebb prociért, de nem járok sikerrel. Létezik, hogy ez a maximum amit ki tudok sajtolni ebből a gépből?
    A RAM-ot felmaxoltam 8GB-ra, videokártya még nincs benne (csak egy integrált focsi). Érdemes egyáltalán videókártyát vennem bele, mennyiben lenne jobb a teljesítménye?
    Köszi a segítséget!
  • Blum
    Rendben, köszi!

7850K lesz, azt helyi boltban odaadják 29k-ért. Többi meg majd jön a 'zinternetről. :D
  • Solten
    7870k-val is kb 100W a teljes rendszer fogyasztasa agyonterhelve. GPU nem kell, a tobb szalat meg szeretik a konvertalo programok (igen, az FX szepen muzsikal alattuk). Szoval egy APU szvsz idealis lenne neki. Igen, gyors memoria sem art.
    Utoljára szerkesztette: Solten, 2015.10.21. 01:42:58
  • alyr2
    6300 95 wattot eszik, és lehet alulfeszelni is. bar nem art ala egy normalis alaplap( bar az fx vidokonvertalasra lett szerintem kitalalva)
    De igy a proci kb 30ezer alaplap 20-24..+vga. APU eseteben 40k+20-25 alaplap VGA nem kell.Aztan ha mégis venne hozza akkor ha R7 kartyat vesz akkor mukodik egyutt az APUval..lehet mar van R9 el is dualban mukodo APU nem vagyok benne nagyon kepben
  • Blum
    Ááá, még a jelenlegi kazán HD4670 is megfelel neki ami a GPU-t illeti. Prociból kéne neki valami combosabb mert konvertál ezt-azt viszont a gép non-stop megy (6x2TB vinyóval, ez a home-szerver is) ezért fontos a fogyasztás is. Annyit mondott, hogy a konvertálás ideje jó lenne ha harmadára csökkenne (legalább). A gépében most egy E8400 dolgozik, gondolom egy 7800/7850K azért rendesen lekörözné az E8400-et, pláne ha kapna mellé valami gyors RAM-ot.

Esetleg tartsa meg a 4670-et és nézzek neki valami AM3+-t (FX)? Csak az meg eléggé éhes, nem?
  • Solten
    Ha kell neki a plusz IGP es CPU orajel... Javasolnam meg az A10-7800-at, kb ugyanazt tudja mint a 7850 csak 65W TDP-vel.
  • zoltang
    Most jön az A10-7890K az lentebb nyomja a 70-et is.
  • Blum
    Akkor jó.
    Én igazából 7850-et javasolnám neki. Megérni a 7870?
  • Solten
    Hi, nem lesz, majd jovore. Majd valamikor.

A10-7870K?
  • Blum
    Üdv!

AMD APU fronton várható valami új, komolyabb előrelépést jelentő fejlesztés az elkövetkezendő 1-2 hónapban? Haverom tervezi lecserélni a jó öreg 775-ös gépét és FM2+-t ajánlottam neki (amire használja a gépet arra bőven sok lenne)

Vegyen FM2+ gépet most vagy várjon?
  • Matthew Baker
    Igen leszedtem a legújabb APU drivert az AMD oldaláról
  • Solten
    Hi. Grafikus drivert is telepitettel hozza?
  • Matthew Baker
    Üdv! Nemrég összeraktam egy gépet, az AMD A10 7850K APU van benne videokártya nélkül de lassúnak tűnik nekem és nem igazán értem. Felraktam az AMD System monitort és az azt mutatja hogy a CPU használatban van de a GPU nem, ez az APU rendszer miatt van vagy nem működik megfelelően? Előre is köszönöm a választ! :)
  • Solten
    Te jo eg, ezt eszre sem vettem pedig a linkben is benne van... :D
  • Palinko
    én se venném, emígy is hiszem hogy ilyen pontos árak mint hogy 3000$ alaposan fel vannak kerekítve :D de azért valljuk, be hogy a srác 2 éve írta az árakat, azóta simán csökkenhettek...
  • broman191
    True, true...

#16292: Apple blogot kizárt hogy fanboy írjon, egészen biztosan obejektív módon áll a témához.
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.08.26. 18:32:29
  • Solten
  • Solten
    Most csak gyorsan atfutva: 8GB DDR3 nem 100 dolcsi hanem 50, a 256GB PCI-E SSD-t kapsz mar 300-ert is, nem 500. Tobbit nem neztem, az illeto valoszinuleg begombazott de inkabb almamergezett fanboy. Na mindegy kicsit sokallok $3000-et egy fekete kukaert...
    Utoljára szerkesztette: Solten, 2015.08.26. 18:19:50
  • broman191
    Látom már lényegében meg is válaszoltad magadnak, de egy olyan professzionális videokártya 300e Ft felett van és bizonyos Xeon E5 CPU-k is mozognak 200e Ft felett, aranyáras téma ez, még ha az Apple vonzaton kívül nézzük is...mindenesetre ha megépíthető az ilyesmi az Apple kihagyásával 10-15%-kal olcsóbban, ilyen összegeknél jelentős pénz...persze aki analfabéta/lusta a hardveres témához és csak dolgozna rajta out-of-the-box, az nyissa tágabbra a pénztárcáját boldogan, én elvből nem néznék Apple termék közelébe sem az életben... :)
  • steweee
    hmmm

http://appleblog.blog.hu/2013/12/23/egyaltalan_nem_is_tularazott_a_mac_pro
  • steweee
    ezt a konfigot pc-n mennyivel olcsóbban lehet összerakni ?

http://www.apple.com/hu/shop/buy-mac/mac-pro

saccra 350,000 ?
  • Solten
  • Blum
    Szerintem a HD7770-nel nem is tudna együtt dolgozni ez az APU. Elég homályos nekem ez az egész, majd valaki okosabb megmondja de nekem úgy rémlik, hogy a 7xxx széria ezekkel már nem megy együtt.
  • steweee
    de nekem pont olyan kellene, ami növeli a grafikus teljesítmény is . bocsi, pár privátot is irogattam, mert meg kellene oldani a régi gépem problémáját. újat 1xúbb venni, azt már kikérdezgettem hogy mit érdemes.

Gigabyte ... UD3 lap - haldoklik
    Athlon X2 7750 proc
    HD 7770 vid
    4*2 giga ram

mivel az alaplapot cserélni kell, akkor már vennék bele egy új procit is, ha azzal növelni lehetne a grafikus teljesítményt :

http://www.arukereso.hu/processzor-c3139/amd/a8-x4-7600-3-1ghz-fm2-p240087387/?gclid=CNKL-PPUtccCFeoJwwodBZkLtQ#velemenyek

szted érdemes ezzel foglalkozni ? mivel közben már válaszoltak hogy az R7 250 gyengébb mint a jelenlegi, így a vidkari cseréje okafogyottá vált
  • Blum
    "azért mert ha a processzor is számol grafikát a vidkari teljesítményéhez hozzácsapva, akkor az inkompatibilitást vagy hibát okozhat."

A barátod nem kérdezte még meg magától, hogy miért bünteti az élet azzal, hogy egy számtech bótban' húzza az igát?
    Segitek: pontosan ezért...mert f.szágokat beszél. :)
    Processzor is számol grafikát azt mondja...ROFL.

Solten, borogass!!! :D

Jó dolog az APU, nem kell tőle félni de ha nyers CPU erő miatt veszel új procit akkor ne ezt válaszd.
    Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.08.21. 14:49:48
  • steweee
    mint a processzorból látszik ez e régebbi történet. nekem inkább az volt a furcsa abban amit mondott, hogy ha valóban lettek volna ilyen problémák, akkor miért nem olvastam róla korábban.

az más kérdés, hogy mi a fenének tiltanám le a vidkari mellé ha jelentkezhet ilyen probléma, vagy éppen úgyse nő a grafikus számítási teljesítmény, ha pont hogy drágább az ilyen processzor ?

de egyébként meg belém ültette ezzel a bogarat, mostmár sima FX-es procit fogok venni mindenképp, akár megalapozott a dolog akár nem
  • repvez
    Sztem rosszul tudja a barátod, mert ha APU processzort veszel amiben van VGA akkor eleve tudod használni a gépet dedikált VGA nélkül is, ha meg van dedikált GPU akkor meg le kell tiltani a CPU ban lévőt, mivel dx11 és az elötte lévő rendszerek nem tudták ezt használni SLI-ben vagy csak minimálisan,de ez inkább a laptopoknál jellemző.
    DX12 alatt viszont ,hogy épp az ilyen rendszerek profitálhatnak a legjobban a fejlesztésből, tehát ha van a proci mellett is GPU+egy dedikált.
    A távlati tervekhez én biztos ilyet vennék.
  • steweee
    egy barátom, aki számtech boltban dolgozott azt mondta, hogy NE VEGYEK HIBRID PROCESSZOR , konkrétan ezt :

http://www.arukereso.hu/processzor-c3139/amd/a8-x4-7600-3-1ghz-fm2-p240087387/?gclid=CNKL-PPUtccCFeoJwwodBZkLtQ

csa FX-est. azért mert ha a processzor is számol grafikát a vidkari teljesítményéhez hozzácsapva, akkor az inkompatibilitást vagy hibát okozhat.

ez elméletileg ugye igaz lehet, de mennyire megalapozott a gyakorlati tapasztalatokból az állítás ? vagy jobb félni mint megijedni ?
  • grebber
    AMD Reveals the Monsterous ‘Exascale Heterogeneous Processor’ (EHP) with 32 x86 Zen Cores and Greenland HBM2 Graphics on a 2.5D Interposer
  • broman191
    Elfutogathatnak, de mára szvsz egyre inkább halad a csereérett kategória felé...
  • Scania20
    Az AMD Atheon x4 840 milyen? Elfutnak rajta az új játékok?
    Utoljára szerkesztette: Scania20, 2015.07.21. 16:21:21
  • VirághAttila
    Nem értem egyébként a dolgot :)
  • broman191
    Akkor egyértelmű a megoldás: gépezz mindig este és legyen megnyitva a böngésző...
  • Blum
    ok