AMD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
Szerintetek érdemes Phenom 2 X6 1045T (2,7Ghz) váltani erre a procira?
Jelenlegi konfigom: ASROCK N68C-S UCC, Sapphire HD 7870 2GB, 8GB DDR3, OCZ SSD 60 Gb. FullHD-n játszom, a videókártyám eddig mindendt szépen visz. Azt hallottam, hogy ezen felbontáson már inkább ez a döntõ, nem a proci nyers ereje.
Köszi
Adam
AMD Phenom II X6 1045T, 8 GB DDR3; Sapphire HD7870 2GB OC PCIE ASROCK N68C-S UCC;WDC - 500 GB - SATAII,OCZ Agility 3 SSD 64GB FSP HEXA 500W;Benq G2222HDL
Kérdés, aki ismeri a lapot vagy a chipkészletet az ajánlja e az új lap vásárlást?
!Forza Ferrari!
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
!Forza Ferrari!
Ahogy élsz annyit érsz. Hajrá Diósgy?r & Amunt Valencia!!
egy kis segítséget szeretnék kérni.
Gigabyte GA-970A-D3 (rev 1.4) ebbe a lapba belemegy az fx 8350 es proci?
most ez a lapom van egy x4 phneom al és szeretném lecserélni, király lenne ha nem kéne lapot váltani.
köszi
!Forza Ferrari!
De meggyõzött,jelenlegi 7 éves gépemnél sokkal jobb,nekem ez elég.
Most amd athlon 64 3000+, am2nf4g sata2 van,laikusként így is nagyot lépek elõre,nem erõmû kell nekem,hanem megbízható és kicsit erõsebb gép a mostaninál,elfogadható áron.
Késõbb majd veszek bele vga-t is de ezzel már elleszek egy darabig.
Köszi még 1x ,hasznos oldal volt.
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
Véleményeket kérnék hogy ez az összeállítás mennyire életképes,külön vga nélkül,bírná-e a viszonylag újabb játékokat,megéri-e beruházni rá?
Asrock FM2A75 PRO4 alaplap (sFM2,AMD A8 X4 5600K (FM2) BOX processzor.
4 giga memória kezdésnek,késõbb bõvíteném még,de szükös a tárca...
'Az alábbi videót a PC Games Hardware csapata készítette az AMD Hawaiin rendezett bemutatóján, ahol is a legújabb csúcskártyájukon, a Radeon R9 290X-en futtatták a Battlefield 4-et. Egyetlen VGA volt a gépben, három monitorral, Eyefinity használatával. Ez 5760x1080 pixeles felbontást jelent. Az AMD hivatalosan is megerõsítette, hogy valóban egy kártya képes erre a Mantle API használatával, vagyis nem három 290X-et látunk CrossFireX üzemmódban.'
I met God. She's black
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Ahogy élsz annyit érsz. Hajrá Diósgy?r & Amunt Valencia!!
Dübörög a 965ös x4
Szerintem nagy valószínûséggel nem a driver volt hibás, hanem az int. VGA! Alapból nem kéne ilyeneknek elõfordulni egyik videókártyával sem.
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
En is lattam ,hogy az a par % lepkefing de az ötlet jo.
Ha ugyan ezt a VGA-t bepárosítod a proci mellé dualban, akkor 194%ról felmegy a csík 205%-ra. Halvány molyfing manapság az egész. De amúgy az ötlet jó, kíváncsian várjuk a fejleményeket. Csak jelenleg ne gondolkozz azon, hogy veszel egy olcsó videókártyát amivel megy dualban, inkább olyat vegyél ami maga is megállja a helyét.
Dübörög a 965ös x4
AMD Dual Graphics Analysis: Better Benchmarks; Same Experience?
tom'sHARDWARE-ék tesztjébõl is jól látszik hogy az APU+VGA párosítás láttán nem táltosodnak meg a mai szoftverek, egyelõre inkább csak az FPS értékek fentebb tornázását lehet felhozni eredményként (azt sem túlzottan érezhetõ mértékben), de idõvel a gameplay élményt alapjában véve átformáló számításokra is rábírhatják majd az APU-k grafikus prociját, megtámogatva mindezt egy különálló videokarival ütõs végeredmény születhet, de sajnos mindez jelenleg még csak gyerekcipõben jár, szükséges még minimum 1-2 év a nagyobb áttörésekhez... 😊
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
"Hogyha AMD APU-t és egy gyengébb teljesítményû dedikált videokarit vennél, akkor nagyon számítana a párosítás, mivel tudna együtt dolgozni a két grafikus processzor, "
Ha az embernek van egy APU processora, es van mele egy ATI kartya, összelehet hozni hogy a APU integralt grafikai resze összedolgozzon a videokartyaval es megtöbb eröt nyerjen ki az ember a szitubol ?
Vagy van egy pénzmagod amit el tudsz költeni és akkor megnézik neked a szakértõk, hogy mi fér bele, vagy eldöntöd tesztek alapján, hogy na neked ez meg ez meg amaz feltétlen kell, mert csak és akkor addig kuporgatsz míg össze nem jön.
Nekem a 965ös x4 mellett egy GTX 560 videókari van. Ez úgy jött össze, hogy megvettem a procit és a lapot de nem volt pénzem VGA-ra, ezért az integrált amd 4250el neteztem. És folyton jött, a hibaüzenet, hogy a videóvezérlõ súlyos hibát észlet ezért alaphelyzetbe állt vagy valami ilyesmit írt ki. Egy ideig elsötétült a kép majd visszajött. Akkor gondoltam, hogy erre nekem nincs szükségem ezért vettem egy nV-t a másik meg az volt, hogy szeretem használni az egyik videóvágó progit ami akkor csak nV VGA-t tudott használni besegíteni a procinak. Ezen két érv miatt van nVidiám. Hogy azóta mit javult az ati driver nem tudom. Mostanában alig van bekapcsolva a gép és nem tömörítek videót lehet egy idõre kiveszem belõle a GTX-et és akkor meglátjuk mit csinál az alaplapi ATI és legfrissebb drivere mostanában.
Dübörög a 965ös x4
A grafikus kártyák terén általában best buy vétel tud lenni az aktuális egy GPU-val rendelkezõ csúcskártyától eggyel lentebb figyelõ modell, így a HD7950 alapvetõen megérheti a pénzét. Persze kérdéses milyen felbontásban értendõek a magas grafikus beállítások és magas élsimítást is szeretnél-e mellé (pl. 4x MSAA). Szvsz én grafikus kártyát egy HD7870/GTX660 szintje felett nem vennék, mivel a teljesítményük nagyon is tisztességes, még a 2GB grafikus memória is alig kihasznált általánosan 1080p-ben, 3GB grafikus memót pedig jellemzõen csak extrém igények mellet, 1080p felbontás felett vagy multimonitoros felállással szokás elhasználni, esetleg agyonmodolt Skyrim-mel vagy hasonlóval 1080p-ben. Szerintem kicsit overkill egy HD7950 általánosan magas grafikus beállításokhoz 1080p-ben, szerintem például egy HD7870-hez képest az említett felhasználáshoz nem adna annyi többletet hogy +20e Ft kiadást megérjen.
Nos k valtozatba azert gondolkodtam mert szeretnem kiprobalni az OC-t plussz esetleg (bar lehet most nagy marhasagot mondok) a tavoli jövöbe azt ereznem kezd gyenge lenni lehet meg kitudnak csavarni belöle egy kis extra idöt mielött levaltom.
Mivel AMD topic remelem az utolso kerdesem meg illik ide:
7950-röl mi a velenyetek ? Jok a driverek? Megeri azt a penzt amit kernek erte? Esetleg overkill lenne ilyen kartyat vennem es eleg lenne egy gyengebb is ? (high-on valo jatszashoz)
Alapvetõbb kérdésekre a válaszok:
Az Intel és AMD procikat magjaik száma és órajeleik mértéke szerint nem érdemes összehasonlítgatni, mivel teljesen más utakon járnak, más a processzorok architektúrája. Ebbõl kifolyólag például az AMD FX-szériás processzorai lényegesen másképpen értelmezik a processzor magok fogalmát mint az Intel i-szériás processzorai. Bizonyos értelmezés szerint minden FX procinak csak fele annyi "magja van" mint amennyit az AMD megad, így az FX-8xxx is "csak" 4 magos, ennek tudatában nem csoda hogy az Intel i5 4 magját nem veri magasan oda-vissza minden esetben. A turbo core órajel pedig annyit jelent, hogyha egy bizonyos szoftver nem használná ki a rendelkezésre álló összes processzor magot, akkor a processzor azt észlelni, majd kevesebb maggal dolgozik, viszont magasabb órajeleken, az optimálisabb munkavégzés érdekében.
Az AMD+ATi és Intel+nVidia mítosz már nem újkeletû dolog, a bizonyos párosítás nem feltétlen alaptalan, az AMD ugye felvásárolta pár éve az ATi-t, így már hivatalosan is együtt játszanak, az Intel és nVidia vezetõsége pedig csupán alapvetõen hasonlóképpen gondolkodik bizonyos kérdésekrõl - mindezek persze nem feltétlen eredményezik azt, hogy adott párosítások lényegesen jobbak, mintha azoktól eltérõ, "kevert" párosítást hoznánk össze. Hogyha AMD APU-t és egy gyengébb teljesítményû dedikált videokarit vennél, akkor nagyon számítana a párosítás, mivel tudna együtt dolgozni a két grafikus processzor, ami lényeges teljesítménynövekedést eredményez az azt kihasználó programokban. Viszont amilyen CPU kategóriában gondolkodsz, ott hasonló effektusról nincs szó, így bátran megvehetsz egy Intel/AMD processzort nVidia/Intel videokarihoz, számottevõ eltérést általánosan aligha fogsz észlelni - persze erõsen szoftverfüggõ a téma általában, a "minden szépen fusson" nem kivitelezhetõ a felosztott/megosztott piac miatt, egyik hardvergyártó bevásárolja magát x kiadóhoz/szoftver fejlesztõhöz, a másik gyártó a másikhoz és így tovább, ezért az idõnkénti cumit nem lehet kikerülni, akármit vesz az ember. Mindezek ellenére egy Intel i5/ AMD FX-8xxx már az a termékkategória, amelytõl el lehet várni hogy megszólaljon, akármit is alkot vele az ember... 😊
Amugy lehet ,hogy hulye kerdes de miert van az ,hogy intel a szalankenti sebessegbe gyorsabb ha papiron az oraszam alacsonyabb ? (lasd pl fx8350 4ghz, 3570k meg 3,4 (turbo 3,8 (ezt a tubo dolgot se ertem teljesen mit jelent ) )
Amugy olyasmi letezik hogy amd proci jobban teljesit egy amd videokartyaval mint egy nvidiaval ? (marmint h "azonos" marka jobban jar kez a kezben teljesitmeny teren)
Amugy ismerösömnek a x3as valtozata van athlonbol es nagyon elegedett vele. Aztmondja rengteg dolog elfut neki highon gond nelkul. (egy 7770-est hasznal ha jol emlekszek)
Amugy kicsit offtopicnak erzem kerdesem, elnezest kerek erte 😊
Játéknál egyébként úgyis csak a VGA a lényeg, hacsak nem a benchmarkra gyúr az ember. Most ez a dolog, hogy itt az anandtech oldalon van egy teszt amin medium beállítások mellett 1027x768 felbontásban letesztelik a procikat ultra CPU settings mellett ennek semmi értelme, hacsak nem az, hogy kimutassák a rosszul párhuzamosított programokban a procik közötti eltérést. 1 szálon az AMD sosem volt egy tûnemény, de nem ezért van 8 szálon dolgozni képes procijuk. Vagy mi.
Sõt, továbbmegyek, ha megnézed ezt a tesztet, és ez a proci még mindig a nyár eleji 22ezres árán lenne kapható, akkor én még mindig ajánlanám. 30 ezerért nem.
Fúhádéban a 7970et kis tuninggal majdnem kihajtja.
Dübörög a 965ös x4
Egy ilyesmi osszehasonlitas pl elegge szemleletes (sc2 talan a legdrasztikusabb):
http://www.anandtech.com/bench/product/697?vs=701
Szubjektiv velemenyem szerint a 8350-nek sokkal olcsobbnak kell lennie a 3570/4570-hez kepest, hogy megerje, nem egy idealis jatek processzor.
4570 3,2GHz 49.400
4670 3,4GHz 54.500
Talán egy két videóvágó szerkesztõ stb progiban jobban muzsikál az amd procija a sok szál miatt.
Viszont fogyasztásban nem túl szép a kép, üresjáratban nem sokkal, de pld játék közben akár 100Wal is többet ehet a gép az intelhez képest. Ez a különbség 10 óra mûködés alatt nagyságrendileg 50 Ft. Ha jól számolom. Nem egy egetrengetõ, de sok kicsi sokra mehet.
Dübörög a 965ös x4
Az Intel processzorok manapság eléggé el vannak szállva, pár éve még értelmes árban be lehetett szerezni õket.
Tervezek a közeljövöbe gepet epiteni, föleg jatekokra. 3 processor között vacilalok, fx4350, fx8350, i5-3570k . Fontos nekem ,hogy minnel olcsobban jöjjek ki, de szeretnem azt is ,hogy minden siman fusson.
A 4350es tetszik mert a legolcsobb a harom cpu közul, viszont felek ,hogy ha egy erösebb videokartyat rakok bele akkor bottleneck lesz a vege.
A 8350 tetszik mert erösebb, bottlenecktöl nem kell tojnom, viszont az arcedula nagyobb, de meg talan beleferne.
Az i5, sok meres szerint a csucs (mondjuk nem igazan ver ra sokat az 8350-re ha jol informalodtak ) viszont ezt a procit dragallom mar es nemtudom hogy az arcedula tenyleg jogos-e. Nem igazan tudom elkepzelni hogy az fps kulömbseget eszlelni tudjam közte es egy 8350 között.
Mi a velemenyetek, melyiket valasszam ?
u.i.: elnezest az ekezet hianyert.
Pld milyen melegek a winyók?
Dübörög a 965ös x4
DualCore AMD Athlon 64 X2, 2624 MHz (12.5 x 2100) 5000+
...:::|Supermoto is life |:::..
a problémára visszatérve viszont azt tapasztaltam h a bf3 -at szinte kijátszottam és magában a játékmenetben semmi sem mutatkozott. Feltettem az NFS Most Wantedet meg a Crysis 3 -at és eddig ezekben sem fordult elõ abszolút semmi, simán megy minden!javascript:document.newmessage.submit();
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
vettem egy sapphire 7770 -es videokártyát és olyan problémám lenne hogy játék közben "vonalkód" (bocsi a hasonlatért de ilyesmi) szerû csíkok jelennek meg. Feltettem két játékot a gird 2 és a bf3. Az elõbbinél akkor csinálja ha ütközök a kocsival különben minden oké és szép a kép. A bf3 -ban meg a menü szövegeinél, játékban viszont nem. A driver a legújabbat tettem fel elõször, utána cseréltem a beta verziós legfrissebbre de ugyan úgy elõjön.
Vmi ötlet?? <#nemtudom>#nemtudom>
Ettõl függetlenül jó lenne, ha késõbb jönne olyan proci amivel középkategóriás VGA-k párosíthatóak.
Dübörög a 965ös x4
Gigabyte Gaming 5 8Gb Kingston DDR3 1600Mhz Intel I7 4790K Shapphire R9 270X