16997
-
VirághAttila #16275 Sziasztok, épp most nyomom a GTA5-t
50-60fps simán megvan, 45 alatt nem volt, és megy a torrent, a neten csevegek közben...
Watch dogs szintén....
fogalmam sincs mitől lehet, de ahol eddig szaggatott ott is most mindenhol tökéletes.....
pedig azon kívül hogy meg van nyitva a böngésző semmi sem változott...na j annyi hogy most este van :D -
VirághAttila #16274 Értem.
köszönöm hogy segítesz
Szerinted mi lehet az oka annak, hogy 8350-es procival gta5 felvétel közben is 60fps-t hozott videósoknak, gyengébb videokártyával?
S nekem sem esik az fps fraps felvételtől?
Miért nem pörgeti jobban a hardvert, ha másnak is tökéletesen megy? -
Az ilyen ETS2-féle játékoktól soha nem várnám el hogy tökéletesen fussanak, egy milliós PC-től sem, mivel szoftveres oldalon tökéletlenek általában, így hardveres téren lehet ölni bele súlyos százezreket, nem feltétlen lesz jobb a helyzet...egyébként a hivatalos gépigény is beszédesnek tűnik számomra, hogy a videokártyánál AMD-t még nem is említenek...az nVidia általában jobban teljesít ilyen-olyan szimulátorokban. CPU szempontjából is jobb esetenként az Intel, a több szálra használatára kevésbé optimalizált programoknál, a jobb feldolgozási teljesítmény per mag okán...habár kétségkívül felsőkategóriás a konfigod, a bizonyos felhasználásra sajnos elég nagy öngólnak tűnik...
ui.: Persze az Intel + nVidia páros sem garancia az általános gondtalan játékélményre, de az AMD CPU + VGA kombótól sokszor közelebb juttathat hozzá... -
VirághAttila #16272 De olyan szomorú már, hogy 4k-ért laggol vmi.
Meg ugye ott az ETS2, ami a fülkében is csinálja, időnként, kinti nézetben meg semmi akadás :(
direkt azért költöttem ennyit rá, hogy minden szó nélkül maxon menjen. :((( -
30%-on van a CPU terheltsége de a clock state változik ugye? Tehát a gyári 4.0/4.2 GHz adott? Egyetlen magot legalább húznia kell a játéknak számottevően - a jó szokásuk szerint - és általában még további 3 magra jut valamennyi részterhelés. A GTA V-ben próbáltál a 4x-es MSAA-nál kisebbet is? Ugye a bizonyos eljárás lényegében a futtatottnál jócskán magasabb felbontáson számolt képet képez le az aktuálisan használatos felbontásra, így nem csoda hogy horror teljesítmény lehet a végeredmény...én 2x MSAA felé nem tettem. Valamint a Reflection élsimítást is hanyagoltam, bár állítólag nem vészes a teljesítményvesztés miatta... A látótávval is érdemes lehet trükközni stb... Sajnos egy felsőkategóriás PC-vel sem feltétlen fut minden vajsimán a legmagasabb grafikus beállításokkal... -
VirághAttila #16270 köszönöm a gyors reakciót
mikor már egy game laggol, akkor is a proci csak max 30%on van
sose ment a fölé win 7 app-ja szerint
nem lehet hogy mint a régieknél, a fele mag korlátozva van vagy ilyesmi?
már felkötöm magam tőle.... -
Tehát a hőfokok kipipálva, bőven a megfelelő kereten belül vannak, a hardvereid színvonalától elvárhatóan... Szerintem érdemes lenne turkálni egy Ctrl+Alt+Del nyomán a Win Feladatkezelőben, vannak-e számottevő CPU időt felemésztő futó alkalmazások... Állíts le mindent (del az adott folyamaton), amire nincs szükséged, nem a rendszer alapvető szükséglete és próbáld ki utána valamelyik bajos játékot... :)
ui.: Említetted az AMD Gaming Evolved appját, azt is bezárhatod, nálam telepítve sincs, az sem számít alapvetőnek például, viszont a Catalyst vezérlőpult futását meghagynám mindenképp! -
VirághAttila #16268 sziasztok
HWiNFOvan csináltam egy logot, GTA5 sivatag, ahol a legnagyobb az fps baj, a proci alaplap minden 50-51celsius, a gpu dióda volt 70, a többi része 50-60közötti celsius fokban -
HWiNFO64 mindenesnek - az alaplapi szenzorok hőfokai számomra elég fura értékek voltak több alaplappal is, de a CPU & VGA stb adatok mérvadónak tűnnek vele... -
gforce9 #16266 Az everest már régi nem fejlesztik már rég. AIDA64-el próbáld az az utódja tudtommal, van ingyenes próbaverzió belőle, tökéletes ilyen célra. -
VirághAttila #16265 Everesttel nem tudom mérni csak a winyó hőfokát, van valami jó program erre a célra? -
alyr2 #16264 Lehet melegszik valami -
VirághAttila #16263 Tudtok valami ötletet mondani? -
VirághAttila #16262 Tudtok valami ötletet mondani? -
VirághAttila #16261 Sziasztok!
Köszönöm szépen a segítséget.
SSD azért maradt ki mert már nem maradt rá keret, de igyekszem mielőbb beszerezni.
Gaming Evolve a legfrisebb drivert írja, illetve a Radeon honlapról elvileg a legújabb van rajta.
Fullra pedig úgy értettem, hogy minden grafikai beállítás maxra van húzva, akkor nagyon akad.
MSAAx4-en is 20-22-25 fps van a sivatagban Trevornál a kezdésnél is.
Illetve ETS2 pl. mikor indítom szépen fut minden 60fps-el, majd 5-10 perc után ugyanúgy megvan a 60fps, de belső nézetben mégis laggolva látszanak ahogy elmennek a fák, oszlopok, ha kiülök akkor pedig nem tapasztalható.
WD is akkor szaggat nagyon ha minden maxon van, gpu pufferelt, msaa, stb.
Pedig elvileg mindent bírnia kellene a kinfignak :( -
VirághAttila #16260 Sziasztok!
Köszönöm szépen a segítséget.
SSD azért maradt ki mert már nem maradt rá keret, de igyekszem mielőbb beszerezni.
Gaming Evolve a legfrisebb drivert írja, illetve a Radeon honlapról elvileg a legújabb van rajta.
Fullra pedig úgy értettem, hogy minden grafikai beállítás maxra van húzva, akkor nagyon akad.
MSAAx4-en is 20-22-25 fps van a sivatagban Trevornál a kezdésnél is.
Illetve ETS2 pl. mikor indítom szépen fut minden 60fps-el, majd 5-10 perc után ugyanúgy megvan a 60fps, de belső nézetben mégis laggolva látszanak ahogy elmennek a fák, oszlopok, ha kiülök akkor pedig nem tapasztalható.
WD is akkor szaggat nagyon ha minden maxon van, gpu pufferelt, msaa, stb.
Pedig elvileg mindent bírnia kellene a kinfignak :( -
Valóban és a 'fullon' sem igazán tisztázott kifejezés, mert ha a GTA-ban pl. 8x MSAA @ 1080p, akkor nem is csodálom hogy úgy megy ahogy, a WatchDogs főleg... :) -
gforce9 #16258 Halkan megjegyezném, hogy nem kell SSD a gta5-nek. Tökéletesen fut hdd-ről is. Nem kell semmi extra hozzá. Mondjuk ha emellé ugyanarra a hdd-re torrent dolgozik, akkor persze laggol tőle mint állat. AMit leírt Attila hibajelenség annyira sok dologtól lehet, hogy lövésem sincs róla. Melegedő alapplapi vagy vga chipsettől kezdve rossz drivereken át olyan háttérfolyamatokig, amik eszik az erőforrásokat. Egyszerűen túl sok ludas lehet. Egy biztos a hardverei bőven elegek a gta5-höz. -
Szerintem az alaplapot és a RAM-ot ki is lőheted a játékból, általában nem azon a területen keresendőek az ilyen gondok...melyik videokari drivert használod? Az említett játékok a legújabb frissítéssel mennek? A gépből egyébként miért maradt ki az SSD? Mindkét játék nagy nyílt világú cím, így a géped gyenge láncszeme a vinyó, ami habár WD Black is...akármilyen gyors is egy vinyó, akkor sem lesz belőle SSD. :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.07.01. 22:36:08 -
VirághAttila #16256 Sziasztok.
Szeretnék segítséget kérni az alábbiakban.
Új gamer PC összeállításon fullon pl. GTA 5 Watch dogs állandó FPS drop, illetve sokszor 30fps alatt marad, néha meg felugrik 40-60ra is.
Tudtok segíteni mi lehet a baj? (RAM nem oksi- vagy az alaplap gyenge)
Neten láttam teszteket simán 60-80fps -t hozott ennél gyengébb gép.
MSI970 GAMING
AMD FX8350
Corsair 2x8GB DDR3 1866MHz Vengeance Pro Blue-->UEFIben felhúzva az OC-nél 1866-ra
WD BLACK SATAIII 2TB
ASUS BD olvasó/író
RADEON R9 290 Vapor-X TRI-X UEFI 4GB
Corsair 750W CX750
ZALMAN Z11
DARK ROCK 3 HŰTŐ
SAMSUNG UE32H6400 32"
hálásan köszönöm mindenkinek -
AMD set to release first ‘Zen’-based microprocessors in late 2016 -
Ugyanaz lényegében, csak az 'E' egy újabb, gyári órajelekkel energiahatékonyabb modell a régihez képest, más érdemi változás nincs. Tuninggal pedig elvileg ugyanazt hozza minden tekintetben mint a régi...
Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.06.08. 20:36:51 -
sanya200 #16253 Fx 8320 és 8320E között van teljesítmény különbség vagy elhanyagolható?38-ért van az E a sima meg 43. -
Bemutatkozott az AMD Carrizo APU -
Hi Jim, fogalmunk sincs, csekkold az AMD vagy a HP support oldalat.. :) -
AZ AMD bemutatta a Godavari APU-t -
Jimanszky #16249 Sziasztok!
HD 7660G+ HD 7670M dual graphics kártya van a HP Pavilion G6 2018SH típusú laptopomban.Melyik erre a legújabb beta driver?
-
nyilván nem holnapra gondoltam, de pont itt van az orrod előtt, pl a dual corok hiába gyorsak meg jók bizonyos folyamatokban, simán van olyan dual core ami egyszálasban veri a 4 magost, de mégis a 4 magos tud futtatni egy olyan játékot pl ahol elvárás a 4 mag a dual core meg nem. nekem is 4 magos procim van, de ha most újítanék biztos nem vennék 8 magostól kevesebbet, mégha az a 8 magos a lenézett FX-8 széria is... -
Megnézem én azt, hogy mikor fognak kizárni egy program futtatásából egy modern 4 magos i5-öt... :D Maximum majd akkor, hosszú évek múltán, amikor esetleg Intelben is a 8 mag lesz a mainstream, de akkor viszont az FX-8xxx 8 magja sem fog semmit érni, hiába névlegesen annyi... -
hát azért ebben van valami, mert előbb utóbb core lockos lesz egy program. -
Valamint bizonyos 'egy bites userek' ránéznek a 8 magos FX-ekre és el is dőlt hogy a 4 magos i5-öknél 2x jobb, az elemi matek elvén... 
Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.05.13. 17:36:47 -
Ha erre 10 evvel ezelott rajonnek, talan elorebb tartananak. Ugyanis az atlag egy bites user "ami a dragabb az a jobb" elven mukodik. -
Nem olcsóbb hanem erősebb akar lenni az AMD -
steweee #16242 ettől nem lettem okosabb, de azért köszönöm a választ ! -
alyr2 #16241 asszem az r7 szeria kartyaival megy az apu grafikus egysege egyutt CFben. delehet az r9 alja is. de r7 az tuti -
steweee #16240 a mostani chip magazinban olvasom két ajánlott prociról, hogy :
Athlon X4 860k - 24.000 Ft
A8-7600 - 30.000 Ft
az utóbbiban van APU grafikus egység, ami miatt elhagyható a videokártya beszerelése
kérdés :
nyilvánvalóan játékra akarom használni a gépet, és lesz benne erős videokártya (vagy egy R9 270x, vagy R9 285)
ebben az esetben ugye mindegy hogy van e APU-ja a processzornak vagy nincs ? érdemesebb az első procit venni ? -
zritya #16239 Mindenki ezen van oda hogy kevés lesz-e? Még nem is jelenet meg, kár latolgatni hogy mennyire lesz jó az intelhez képest. A csatába indulásról pedig annyit hogy cikkben le van írva az is hogy a Zen tovább fejlesztésére is van már terv.
Végre lesz új AMD CPU, sejteni lehetett hogy dolgoznak valami mert nem igazán volt mozgás náluk CPU téren. Lassan már kezdtem fontolgatni a processzor vásárlást, de most ez számmora jó hír, így marad még a Phenom II (GTA így is elfut
)
-
Inquisitor #16238 Elég nagy csúszásban vannak, de a 14 nanométeres Samsung kapacitás kihasználásával talán végre előreléphetnek. Nem csoda ha hülye pletykák keringtek a Samsung és AMD viszonyáról. Viszont ha sikeres is lesz a ZEN, nem lesz már késő azzal csatába indulni 2016-ban? -
Az AMD felvázolta az aktuális terveit -
Négyféle változatban érkezik az AMD Carrizo SoC APU