41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • zamballa82
    Ja ja.
    Mikor lesz eböl valami.
  • DonPedro22
    Az Nvidia twitch csatornája offline és rengeteg ember várta a 7 órai kezdést de nem történik még mindig semmi...
  • broman191
    A 490 kategóriája csak később jön, ha jól rémlik...
  • DonPedro22
    Lehet majd valahol követni az eseményeket?
  • Maala
    nVidia bemutatja a Pascalt, elvileg.
  • zamballa82
    Aha.
    :D

Mi lesz ma este 7-től?
  • Maala
    Valszeg GDDR5X lesz, Vegán meg már HBM2, nVidianál szintén, most GDDR5X, jövőre HBM2.

De ma este 7-től már többet fogunk tudni.
  • zamballa82
    Most az új AMD vga-k.
    Polaris 10 / Radeon 400 / GDDR5/X
    Az új memóriákkal fog kijönni?
    vagy maradnak a régi lassabb memóriáknál?

Én nagyon remélem hogy azt is frissítik.
    Várom már hogy megjelenjen és betudjak ruházni egy R9 490-re. :D
  • broman191
    Mainstream Polarisra gondoltam DX12 alatt. A Pascalt majd meglátjuk... :)
  • Maala
    A Maxwellhez képest jobb lesz DX 11 alatt a Pascal teljesítmény-fogyasztás mutatója? Ha ez bejön, meghívlak egy sörre.

Persze mivel az egyk gen 28nm-en, a másik 14\16nm-en készült, és emiatt nem összehasonlíthatóak, ezért simán kihátrálok bármikor a meghívás alól, ha számomra kedvezőtlen a kimenetel. :)

Én azért kíváncsi leszek egy '13-as konstrukció teljesítményére maimnstream DX 12 alatt. :)
  • broman191
    13' előtt sem volt minden generáció feltétlen új, akkor is ment a második éven többnyire inkább csak átnevezgetős & minimális ránfelvarrós elv és a harmadikon lényegesen újabb architektúra és fícsörök. Az új generáció is csak látszatintézkedésnek tűnhet majd mindaddig, amíg nem alapvetően a korszerű APIkra optimalizáltan újraépített grafikus motorokkal jelennek meg az újabb játékok, hanem 'csak támogatott' pl. a DX12 futtatási környezet, na de minek, amikor semmi előnye nincs a bizonyos motor adott állapotával és esetenként még lassul is a DX11-hez képest...no de előbb-utóbb utolérik a szoftverek is a hardvereket, a lényeg, hogy általában nem kell sietni az új hardverekért a boltba, ha kiadáskor csak erősen korlátozottan lehet kihasználni a tudásukat...már ha az előző generációhoz mért jobb teljesítmény-fogyasztás viszonylatról megfeledkezünk. :)
  • Zsoltee_a_bator
    Regebben evente jott uj generacio, de mostanaban csak ugyanazt adjak el mas cimkevel evek ota. Szoval, aki nem akar 2013-as tech-be beruhazni, az meg birhat 1-2 honapot. Persze lehet, hogy az uj gen is csak latszatintezkedes :)
  • HunAp0
    Biztosra megyek :)
    700-as van csak 80+ vagy bronze-ban szóval vagy az, vagy kénytelen lesz beérni 500-assal a gép :)
    Ami miatt cserélném erősebbre hogy ha proci meg kártya is kicsit húzva lesz, akkor ott azért lesz fogyasztás vastagon.
    Utoljára szerkesztette: HunAp0, 2016.04.29. 16:51:30
  • broman191
    750-es táp? Jön később plusz egy felsőkatos VGA is? Mert egyetlenhez még egy zabálósabb AMD-nél sincs szükség akkorára... :)
  • HunAp0
    Táp van (kezdésnek egy 500-as, 80+ os, aztán köv hónapban jön mellé egy 750-es +extra házhűtés) , meg egy 1 TB hdd, illetve egy 27" -es ISP.
    Nincs régi kártya, pont ez a lényeg, csak egy kölcsön gép amit már így is túl sokáig kértem el, és nyáron az mindenképp elkerül.
    Plusz ha 480-as egy kategória a 970-nel, árban biztos lesz eltérés, akkor meg pláne nem látom értelmét várni az új szériára.
  • arty
    én már nem a 970hez mérem, hanem a 480-hoz (ha igaz, h az lesz vele egálban)

basszus, aki eddig kibírta a "régi" kártyájával, adjon már magának még 2 hónapot - pláne, ha nem félévre veszi, hanem 2-3 a cél
  • Béluska74
    Tápegység? Én még beledobnék egy 1TB-os vinyót is.
  • HunAp0
    Mostani állapot szerint úgy akarom hogy ez a kártya 3 éves gari alatt kiszolgáljon mindenképp, utána ha meg újítok akkor adnám szülőknek, testvéreknek, kinek kéne épp melyik része/egésze.

ez a mostani config
    http://pcpartpicker.com/p/RNxmdC
    Utoljára szerkesztette: HunAp0, 2016.04.28. 17:47:12
  • Béluska74
    Személyes tapasztalatom a Sapphire kártyák ellen? Nos van nem is kevés. A neve BSOD ami itt Black Screen of Death néven ismert és tele is van vele sírva a Sapphire oldala. Nekem is volt vele régebben tapasztalatom. Megvettem a kártyát,hazaviszem,beszerelem,telepítem semmi gond ... csak nem kellett volna vele játékokat elindítani. Változatos időközönként fekete képernyő fogadott amiből csak a reset gomb megnyomásával kerültem ki. Ez ment több napig,visszavittem a boltban is produkálta ezt a hibát,kicserélték és még ott a boltban kipróbáltattam és láss csodát ugyanaz történt. Ekkor kértem ASUS kártyát amiben nincs semmiféle ASUS buzulás csak ilyen volt a boltban. Ami azóta is működik egy régi netezős gépben. Testvérem ugyanígy járt és a vége megint csak csere lett és mi ketten 30 km-re lakunk egymástól. Azóta igyekszek ÉN lebeszélni mindenkit a márkáról. Persze lehet,hogy 100-ból pont mi fogtuk ki a 4 darab (2 vásárolt+2 cserés) kártyát és a többi 96 darab iszonyatosan jó. De számomra csalódás a márka.
  • Dante73
    Mostanság szerintem EVGA, vagy Gigabyte. Utóbbi nem a kínálat teteje, viszont megbízható az árához képest. EVGA pedig... ha beregisztrálod, akkor elvileg a gari "akármeddig" húzható... (Most ajánlottak egy 580-ast, még 5,5 év garanciával... Ha nem a 1,5Gb ramos lett volna, meg is veszem) MSI lehet még jó választás. Nekem pl a 7600Gt-m, még mindig muzsikál, apám P4-esében...
    Én zöldpárti vagyok, de most az AMD-re adom a voksom. Mondják, hogy ugyan, az a 3,5Gb ram- nem is hiba, hanem ficsőr, meg különben sem számít... De ugyan azok azt is mondják, hogy 2Gb vram elég. Pedig nem. Ha 960-at vettem volna, az is 4Gb-s verzió lett volna. GTA5 pl már többet kér, és szinte minden játéknak több kell, ha nem akarod, hogy az legyen a szűk keresztmetszet. Ezért mondom, hogy aki 2-3 évre vesz videókártyát, annak számítHAT az a bizonyos 3,5Gb-s ficsőr.... Sapphire-t ne vegyél sztem, ASUS-nál kiadsz egy +10-est a névért, közben pont ugyan úgy meghal az is, mint bármelyik másik kártya, és nem is erősebb.
  • HunAp0
    Lengyelbe hideg van, kell a fűtés :)
    390 többet eszik, a több memóval, 970 meg kevesebbet a kevesebb memóval.
  • arty
    390 meg sokat eszik... hosszutavra.... haaat...
  • HunAp0
    Nagyjából én is így látom. Minek vegyek olcsóbbat, ha utána pár hónap múlva kukázhatom? Újabbak meg mindig jönnek ki, szal nem látom értelmét hogy tovább várjak, mert akkor mindig csak várok :).
    Ez a gép gamingre lesz szánva, VR még nagyon korai stádium, arra ezek a kártyák amúgy se valók duálba sem szerintem.
    2-3 évig el leszek vele aztán meg már a mostani beharangozott kártyák se lesznek sehol se, ha más nem árban nem a kezdeti kaotikus állapothoz mérten.

Sapphire Nitro-ról szinte csak jót hallottam, személyes tapasztalat a sapphire ellen?
    https://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne-12/,,,,,,,p,0,,8143O1012420,8147O364102/1/#product_list
    Ezek a lehetőségek, na most Sapphire, MSI talán gigabyte, bár azokat én anno rég nem szerettem meg (annál csak a gainwald-ot rüheltem jobban a sok hibája miatt)

Utoljára szerkesztette: HunAp0, 2016.04.28. 15:45:53
  • Béluska74
    Itt az én tanácsom,ha a pénz annyira nem számít akkor az R9 390-est válaszd ki magadnak. Időtállóbb mint a 970. Valami nekem az súgja,hogy jók lesznek ezek a kártyák 2-3 év múlva is játékra. Személy szerint ÉN most nem javasolnám egy olcsóbb akármilyen kártya vásárlását. Vegyél most egy brutálisan jó videó kártyát és élvezd. (csak ne Sapphire legyen!)
  • HunAp0
    Táp nélkül
    Mivel lengyelbe élek, innen rendelem a cuccot is.
    2 esélyes
    MSI GTX 970 GAMING 4096 MB DDR5 - (GTX 970 GAMING 4G) 1529 zl
    Sapphire R9 390 NITRO, 8GB GDDR5, 512 Bit, HDMI, DVI, 3xDP, Box (11244-01-20G) 1539 zl
  • Maala
    Szerintem vegyél egy használt 280x/380x/gtx960-at arra a pár hónapra 50-55k-ért, kevesebbet buksz majd rajtuk, ha kijön az új gen, és váltanál, és addig sem kell sok kompromisszumot kötnöd.

Ha viszont mindenképp most akarsz, akkor bőven elég egy jóárasított 290x is, a 8GB Vramot egyébként sem tudja kihasználni FHD-ban a 390.

110e a táppal együtt, vagy hogy érted?
  • HunAp0
    Nem mindenképp AMD, mondjuk úgy hogy 51-49 vezet az AMD, a 8g vram miatt (emiatt dx12-nél is jobban fog muzsikálni, ergo időtállóbb, viszont a 970 jelenleg erősebb a teszteteken, igaz, néhány %-okról beszélünk)

A lényeg h ha már kiadok cirka 110e-t akkor maxot hozzam ki belőle
  • Béluska74
    Ha már mindenféleképpen AMD-ben gondolkozol akkor inkább ezt vedd meg :
    Asus Strix R9 390

Én már egy ideje nem bízom a SAPPHIRE termékeiben.
  • HunAp0
    Sziasztok

Épp most vennék gépet és én is a nagy dillemába vagyok hogy gtx 970 vagy R9 390 sapphire.
    Már jó ideje halogatom a vásárlást, úgyhogy a nyárig nem akarok még várni a köv szériára ami vagy-vagy lesz ár szempontjából (mégha a fogyasztás lényegesen visszább is esik).
    i5-4690k proci mellé menne a nyertes, ha az R9 lesz a befutó (egy picit jobban hajlok felé) akkor táp is kell hozzá, de az nem számít, keret van rá
    első igazán komoly vasam volna saját zsebből, amolyan szülinapi ajándék, szal a várjam ki Q2 végét nem játszik :)
  • skygt90
    hoppá bocsánat nem tudom miért ide írtam, most vettem észre h rossz topic ! elnézéseteket kérem :)
  • skygt90
    Sziasztok. Alaplapot keresnék, de nem igazán találok olyat amilyenre gondolok. Régen volt egy Asus p5w dh-deluxe alaplapom. Ehez hasonlót keresnék, lehetőleg 1150 vagy 1151es foglalattal. A lényege ennek az alaplapnak az volt hogy volt hozzá egy távirányító amivel betudtam kapcsolni a gépet , a ventilátort szabályozni, a lejátszót tudtam kezelni vele,,,illetve beépített wifi is volt az alaplapon.
    Ilyesmi tudású alaplapot keresnék most :)
  • broman191
    Az R9 280X gyakorlatilag egy HD7970 GHz Edition átnevezve, bizonyos modelleket BIOS modoltak is userek 280X-re.
  • Krocher
    Még egy kérdés felmerült. A 7970-es kártyák teljesítménye mennyire egyezik meg a 280x-ével? Több helyen láttam a használt piacon, hogya 7970es kártyát 280x-ként árulják.
  • Krocher
    Nem késő. Köszi a segítséget:)
  • simonl #40066
    Ha nem késő a válasz:
    Az MSI halkabb és "hűvösebb".
    Mindkét kártya volt a gépemben, tapasztalatból merítem válaszomat. De az EVGA is nagyon jó kártya, azt hiszem az órajelei jobbak alapból.
  • broman191
    Népszerű márka itthon, gondolom a készletet gyorsan forgató boltok jelentős kedvezményt kapnak a beszerzéskor, így olcsóbban tudják adni őket a kevésbé fogyó márkájú társaiknál. Minőségi vonzata nem feltétlen van a dolognak, persze általában érdemes utánanézni a vásárlói tapasztalatoknak egy-egy kiszemelt kari esetében, mivel semmi garancia sincs rá, hogy pl. 'az ASUS csak minőségi terméket fog kiadni'...az R9 280X-ből pont volt DCUII-es VRM melegedős kiadás - ezen a fórumon is emlegették - persze nem voltak vele egyedül, az MSI-nél is egy bizonyos revízióig hasonlóképpen gyártották TwinFrozr hűtéses modelleket és még ki tudja hány gyártó...a Giga nem rémlik ,mint bajos 280X-ezős, de ha mégis, valaki javítson ki... :)
  • Krocher
    Értem. Köszönöm a gyors választ. Még egy kérdés: A Gigabyte kártyák azért olcsóbbak mert gyengébb minőségűek? Vagy mi lehet az oka ennek?
  • broman191
    Ár-teljesítmény arányban annyiért jelenleg én sem tudok jobbat, ha esetleg betévedne a képbe egy 4 GB-os R9 380 hasonló áron, akkor inkább arra csapnék le, de azok többnyire 60e Ft felett vannak.
  • Krocher
    Helló mindenki. 50 ezer forintért körül tervezek használt videókártyát venni. Jelenleg egy i5-2500k van a gépemben 8 Gb RAM-mal és egy Seasonic 520-as táp hajtja ezt. Mit ajánlanátok?? Eddig őszintén R9 280x-et nézegettem. Egyéb javaslat???
    Üdv: Kro
  • zamballa82
    THX. 1000 köszönet a válaszért.