14341
A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!
DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu
-
#10937 Hellósztok.Mivel a DC-n az XP tűzfalát ki kell kapcsolni,honnan lehet letölteni más tűzfalat?? -
#10936 DVDIMAGE=ugyanolyan BIN/ISO/stb file mint amit már a CDknél megszoktál, csak éppen nem 700mega hanem 4,7 giga körüli méretben... Ebből még mindig lerippelheted csak azt ami neked kell, és azt kiírhatod úgy ahogy szeretnéd, de ha másnak más igényei vannak, ő is előállíthatja belőle a neki tetsző lemezt . -
malvin #10935 Egyébként hogy pontosan a wavokkal miért kötöd az ebet a karóhoz, nem tudom, amikor ott van a veszteségmentesen tömörítő .ape formátum.
Ha figyelmesebben olvashattad volna azt amit irtam - mert leirtam: a rip-elok tobbsege igy szedi le a CD-t, es kulfoldon - ha nem akarjak tomoriteni - igy is teszik kozze. Ajanlom keress ra a .wav-ra egy kulfoldi HUB-on - meg fogsz lepodni. Nem ertem, hogy akkor itthon miert kellene atalakitanom.
Mellesleg nem kell nagyn Hi-fi cucc a wav-okhoz. Eleg egy jo erosito meg egy asztali CD lejatszo, meg persze egy CD amit le lehet masolni - ill. ha nem jut hozza az ember, akkor jon a wav-bol eloallitas. De ezt is leirtam! - csak meg kene erteni, hogy nem mindenki csak PC-n hallgat zenet.
Es ugyan ez vonatkozik a vob-okra.
Es en meg nem talakoztam ezzel a DVDimage formatummal, de azt tudom, hogy az eredeti nyomtatott DVD-rol vob-okban jon le az info, es az mindenfele sallang (pl. eppen a menuk) kihagyasaval ezekbol lehet eloallitani egy egyretegu (tehet fele kapacitasu) DVD-n az eredeti filmet az eredeti minosegben. Mellesleg vob ugyben sem artana a .vob-ra kereses a kulfoldi HUB-okon.
ja, esetleg azt is nezd meg, hogy nehany zene/film HUB-on hany [HUN] elotagu kliens van. Erdekes, hogy azokat nem zavarja, hogy ott wav-ot vob-ot, (meg ki tudja mit meg) is megosztanak. Akkor a magyar operatorokat - persze teljesen "onzetlenul", csakis a felhasznalok vedelme erdekeben - miert zavarja.
-
#10934 Nana, ne keverjük a dolgokat. Eliten is mint sok más HUBon is ha jól értettem dentro szavait akkor a DVD image van engedélyezve, nem a vobok! Mégis más így egy komplett DVD menüvel ezzel-azzal mint vobokként. Egyébként amennyiben ilyen minőségű Hi-Fi cuccal rendelkezel, hogy kihasználd pl. a wav-ok nyújtotta minőségi különbséget akkor ajánlom látogass el valamilyen audiphile HUBra, az kiszolgálná az igényeidet. Egyébként hogy pontosan a wavokkal miért kötöd az ebet a karóhoz, nem tudom, amikor ott van a veszteségmentesen tömörítő .ape formátum. -
malvin #10933 sajnos itt nem a vobok tiltasa az alapproblema, hanem egy, a mai igenyeket nem kiszolgalo slotszabalyrendszer. ha kicsit visszaolvasol, errol nemreg irtam.
Olvastam, mivel eppen az en ezzel kapcsolatos felveteseimre valaszoltal. Es egyet is ertek vele, azzal a apro kiegeszitessel, amit meg is irtam.
A "szandekos akadalyozassal" ellenben nem ertek egyet. En is Chellos vagyok, megis letoltottem azt a nyomorult vob-ot, es letoltenem a masik harmat is, ha kozben nem tunt volna el a gazdaja. Igy most egyenlore nem erek vele semmit.
Azt jo hallani, hogy az elit-en ezt a kerdest is megoldottak , de hat addig, amig van hub korlat, az ember kenytelen hol ide, hol oda bejelentkezni, mert a keresett partner is hol itt van, hol meg ott.
-
#10932 Az ADC protokoll a jelenlegi állapotában elég gázos szerintem.
Aki sima 0.401-es DC-t használ (0.401ax, 0.401 dc++, stb), annak nem feltétlenül, de aki már pre-402-t (mint pl 0.401bx bcdc, a strongdc különböző 401 és 402-ként megneevzett verziói), azoknak mindenképp megéri lecserélni, különösképp a mindenféle "file not available"-flood üzik miatt.
Az új ADC még most, a 403-ban sem tökéletes, de nem olyan gáz, mint a pre-402-kben. -
#10931 norti es fleet:
en sem tartom 403-at olyan kiemelkedoen leteszteltnek hogy indokolt lenne erre terelni mindenkit, node ezt a klienst azert tiltani, mert par op nem vette a faradtsagot hogy utananezzen, hogy mitol van a teves botuzenet, es modositson a botban 3 sor progit, az a masik veglet. -
#10930 sajnalatos modon a magyarorszagrol netezok tobbsegere a dsl vagy chello kapcsolat jellemzo, ami általanos esetben 64 kbit (8kbyte) vagy 128 kbit (16 kbyte) feltoltesi sebesseget jelent. a kollegiumokbol netezok lanjat kozpontilag korlatozzak, vagy egy kozponti korlatozastol valo felelemben a felhasznalok maguk korlatozzak max 20K körülire. minderre a hubokon dslnel 6-8 , lannal 15-30 slotot kernek. az 1 slotra juto sebesseg sokszor 1K alatti. ilyen sebesseggel nem elszantsag, hanme eszszerutlenseg kell ahhoz, hogy 700 Megas wavot, 4 G-s .vob -ot kezdjel tolteni... vagyis innentol kezdve egy-ket film .vob megosztasaval kimeriteni a megosztasi kovetelmenyt inkabb a rolad valo toltes szandekos akadalyozasa kategoriaba tartozik. Sok hubon oszthatsz cdkepfileban dvd-t, ha amugy megvan adott G mennyisegu megosztasod ( eliten 10 G felett), ez megoldast jelenthet.
sajnos itt nem a vobok tiltasa az alapproblema, hanem egy, a mai igenyeket nem kiszolgalo slotszabalyrendszer. ha kicsit visszaolvasol, errol nemreg irtam. -
malvin #10929 Hidd el hogy nagyon kevesen állnak neki egy 700 megás wav letöltésének
Nem hiszem el![/] Ha en szeretnek egy CD-t, ami lehetoleg olyan legyen, mintha az eredetit masoltam volna le, akkor nem sajnalom a savszelesseget a wav-ra. Es biztos vagyok, hogy sokan masok is igy vannak vele. Nem mindenki csak mp3-at hallgat. Az egyeb formatumokrol: az en altalam ismert rip-elok wav-ban (esetleg wma-ban - vagy miben?) szedik le a CD-t. Feltehetoen masok is eilyeneket hasznalnak, es ezert igy teszik ki (marmint kulfoldon). En is igy szeretnem tovabbadni, ha egyszer letoltottem.
Amugy volna egy otletem: ha egyes operatoroknak lelki valsagot okoz, hogy egyesek olyan file-kat osztanak meg, amit ok speciel nem szeretnek, akkor irjanak olyan bot-ot, ami levonja ezeket a quota-bol es csak akkor rugaja ki az illetot, ha e nelkul nincs meg a szukseges megosztas.
(nekem pl. a koli-ra is, meg a matrix-ra is megvan!). Igy nem kene minden "hulye egyedi szabaly" szerint allandoan varialni a megosztast.
-
norti #10928 Nem vitatkozom, mert homlokegyenest különbözik a véleményünk és sose jutnánk közös nevezőre, de örülnék ha dühödben nem kevernéd ide a többszálas klienst. Semmi köze ehhez.
-
#10927 "Erre meg annyit, hogy az én discmanem még nem játszik mp3at, mégse cserélem le mert megszerettem és lám, nem hátráltatom a fejlődést az elavult technikával..."
Azzal, hogy a te discmaned nem játszik mp3-at, meg az enyim se (sőt, nincs is discmanem, mert nincs rá szükségem), másokat nem zavar.
De ha mondjuk az általatok üzemeltetett bot kidobálja azokat a usereket, akik látnak fantáziát egy rendes dc-ben, az igenis kihat rájuk és nem egyéni probléma.
Sőt, ha még össze is kavarjuk a felhasználókat, akkor még jobb, majd legfeljebb jól leszoknak a DC-ről. De való igaz, mindenki használjon jó kis 306-os többszálon töltő klienst, az majd jó fasza lesz, az egész hashelés biztos baromság
A bz2 lista megszüntetésének meg ez az oka. Ha lenne benne opció, az olyan lenne, mintha nem szünt volna meg.
"Minden hub saját maga határozza meg a szabályait, és ha úgy tetszik, akkor nem változtat a már bevált dolgokon."
Inkább a slotszabályokon kéne reformálni a sebesség növeléséért, de az, hogy kijelentem, hogy "az új DC-t nem lehet használni, mert szar" az pont a már bevált dolgon változtat, magadnak mondasz ellent.
A "már bevált dolog" az az, hogy mindig megjelent valami új dolog, és a felhasználók áttérhettek rá. De ami itt megy, az már szégyen a hubokra nézve. A felhasználók azt se tudják már, mi van.. -
norti #10926 Hello,
ha már vobokról és avikról beszélsz, tudhatnád hogy az audio formátumok között is létezik veszteségmentes tömörítés, többek között pl. az ape - monkey audio formátum, ami pedig engedélyezett. DTS wav szintén engedélyezett a legtöbb hubon. Hidd el hogy nagyon kevesen állnak neki egy 700 megás wav letöltésének, amikor az csak 1 embernél van meg. Az emberek 90%-a meg amúgy sem high-end hifin hallgat zenét, így tökéletesen megfelel neki az mp3 minősége is. -
norti #10925 "* A 0.403-ban megszűnt a bz2 fájl-lista támogatása,"
Ezt elég nagy butaságnak tartottam és tartom a fejlesztők részéről. Meg lehetett volna emberibb módon csinálni, pl opcióval, hogy kezelhesse a régi filelisteket, ami sztem nem okozna hatalmas terhet a kliensnek.
"* Ezen felül nincs extra slot a dclist-re, csak az xml listára. Ez azt jelenti, hogy aki nem szeretne fájl-listáért sorban állni a jövőben, jól jár, ha frissít új verzióra. Ennek az egyszerű magyarázata az, hogy ezeket az xml listákat csak azok a DC-k kezelik, amelyek ismerik a hashelést (307 és felfelé), és ezzzel lehetne ösztönözni a felhasználókat, hogy olyan klienst használjanak, amelyik kezeli egyre jobban a hashelést, biztonságossá téve ezzel a letöltéseket, csökkentve a hibaszázalékot.
Ezt nem ösztönzésnek hívják, hanem kib****snak, már elnézézt. a 403 sincs messze még olyan jó, hogy egyből át kellene terelni mindenkit rá.
Az utolsó csillagos az ok hogy jó lesz. Azzal meg hogy vhol nem ismeri a bot a 403-at még nem hátráltatja a dc fejlődését. Minden hub saját maga határozza meg a szabályait, és ha úgy tetszik, akkor nem változtat a már bevált dolgokon.
"elavult technikával ne hátráltassátok "
Erre meg annyit, hogy az én discmanem még nem játszik mp3at, mégse cserélem le mert megszerettem és lám, nem hátráltatom a fejlődést az elavult technikával...
-
malvin #10924 [color=red]Ezúton is kérem a különböző hubokat,...[/color]
nekem egyre inkabb az a velemenyem, hogy a HUB-ok uzemeltetoit (operatorait) valoszinuleg sokminden "erdekli", de legkevesbe a felhasznalok.
Pl. amig kulfoldon egyre inkabb terjed a vob, addig Mo-on egy csomo HUB tiltja. Ma a koli-n en voltam az 5-ik vagy 6-ik akit egy on-line operator ezert kilott. Nem esett le neki, hogy ha sokaknal van, akkor talan kell nekikes ha a felhasznalo erdeke egy kicsit is erdekelne, akkor nem tiltana. Ugy latszik, hogy azt sem tudjak az operatorok, hogy ma mar senki sem vesz CD-irot, hanem csak DVD/CD irot, es valoszinuleg meg nem volt alkalma arra, hogy megnezze a vob es az avi kozti minosegi kulonbseget ...
Amugy azt sem hiszem, hogy ez az iras elgondolkodtatna barmelyik operatort is - anno "ezt a harcot" megprobaltam megvivni wav ugyben, es meg nagyon sok helyen ma is titljak a wav-ot. Szoval meg ma sem tudjak az operatorok, hogy az mp3 egy veszteseges tomorites. Arrol mar nem is beszelve, hogy ha valaki a jobb minoseg erdekeben wav-ra pazarolja a disk kapacitasat, a le es a feltolto pedig a savszelesseget, akkor tkp. mi a fene kozuk van hozza?
Szoval, csak azt akartam mondani, hogy mi felhasznalok ne ringassuk magunkat abban a hitben, hogy a hubokat a mi erdekunkben es a mi igenyeink szerint uzemeltetik.
-
#10923 Nos, egy kis magyarázatot fűznék magamhoz, habár már több helyen és fórumon próbáltam fejtegetni:
* A 0.403-ban megszűnt a bz2 fájl-lista támogatása, ami miatt néhány bot kickel, de hibásan, mivel egyszerűen nincsenek felkészítve. Az nem fogadható el indoknak, hogy "majd ha lesz jó bot, akkor bejöhettek", logikátlan, lustaságból és meggondolatlanságból korlátozza a felhasználókat, hiszen:
** A 0.401-ről tudjuk, hogy elég instabil
** A 0.401bx-es, ill az egyéb pre-402-es verziókban pedig az ADC protokoll hibás, ami sokkal nagyobb gond, mint egy macskafüle fájl-lista, ami 1-2 buta bot miatt "csalás"-nak van titulálva. Ehelyett inkább ösztönözni kéne az embereket arra, hogy használják az új klienst
Továbbá:
* Ezen felül nincs extra slot a dclist-re, csak az xml listára. Ez azt jelenti, hogy aki nem szeretne fájl-listáért sorban állni a jövőben, jól jár, ha frissít új verzióra. Ennek az egyszerű magyarázata az, hogy ezeket az xml listákat csak azok a DC-k kezelik, amelyek ismerik a hashelést (307 és felfelé), és ezzzel lehetne ösztönözni a felhasználókat, hogy olyan klienst használjanak, amelyik kezeli egyre jobban a hashelést, biztonságossá téve ezzel a letöltéseket, csökkentve a hibaszázalékot.
* Ezen felül hasznos tulajdonsága a 403-as kliensnek, hogy TTH alapján tölt le, és nem elérési út alapján, így a 403-as kliensek (és az újabbak) akkor is tudnak egymástól tölteni, ha az egyik fél átrendezi a megosztását, mivel attól még a fájlok ugyanúgy megvannak, csak más helyen.
Nagyjából ennyi
-
#10922 Ezúton is kérem a különböző hubokat, hogy cseréljék le a botokat, amik lehetetlenné teszik a 0.403-as kliensek használatát, elavult technikával ne hátráltassátok a DC++ fejlődését -
#10921 Lehet hogy a kliensed veszettül BUGos, próbáld meg másik verzióval is, hogy megy-e a dolog -
winnie #10920 mivel nem kaptam választ, ezért megkérdezem újra:
lehet, hogy láma kérdés, de router mögül dc-zek, (gondolom portforwarddal és az aktuális ip-cím megadásával lehet csak normálisan így - van más mód?), és valamiért nem tudok bizonyos userektől tölteni. csak kapcsolódik, kapcsolódik, de semmi - azt most vettem észre, hogy pont azoktól a userektől nem tudok így tölteni (kapcsolódás egy csomó ideig, majd megszakad a kapcsolat), akiknél a keresési oldalon (pl. rákeresek a titanic.avi-ra) a hub-cím oszlopban nem a hub címe van, hanem valami betűsor (pl. ilyen: TTH:50SKT7IQD44H72QPKXFQ stb) - valami hash-szerű valami, de
1. mit keres ez a HUB-cím oszlopban
2. akiknél ez a kód van a HUB-cím oszlopban a keresési eredményeknél (és nem az, hogy matrix vagy koli) - azoktól miért nem tudok tölteni?? -
#10919 :) irtam privatba -
#10918 Oké, de csak vasárnap lesz gépem.... addigra ér ide a nagykerből :) -
#10917 szia megvan a szamod nekem ha nem valtozot, radcsorgok holnap este es beszelunk, ICQ -n elersz barmikor. -
#10916 kukucs -
#10915 Ezen felül az nDC v1 is hibás, talán a zDC és a többi hasonszőrű kliens is, legalábbis a tesztek szerint a régi (értsd: v1) ndc nem tudja letölteni az új DC-k fájl-listáját, ellenben régi (306-os) DC++-szal és BCDC++-szal ugyanezt meg lehet tenni, tehát ez esetben sem az új 403-as Dc a hibás, hanem a régi ndc/egyéb.
Thx -
#10914 Nos, szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét, aki mindenféle elmaradott bot-ot használ hogy a 0.403-as DC-t nem kellene ám kidobálni azért, mert nem jön le a fájl-lista.. a DC-nek semmi baja, ellenben a bot hibás, ugyanis egyszerűen le akarja tölteni a bz2-es fájl-listát, viszont a bz2-es fájl-lista-formátum nem támogatott a 403-tól kezdve, csak a DcLst és az xml.bz2..
Emellett örülnék, ha a félrevezető körüzeneteket se küldenétek a felhasználóknak ki -
Gábor #10913 Vki legyen szíves a koliról egy adminnak emailjét priviben elküldeni nekem! A harmadik bant kapom másfél nap alatt! Átnéztem a megosztást; privit a bot nem küld, szóval nagyon nem értem!
Előre is köszönöm! -
Gábor #10912 Nincs tiltva, most néztem. -
Gábor #10911 Tudtommal semmit nem tiltok. Hol kell ezt keressem? -
#10910 Amíg nincs biztonságos hashing minden a HUBokon engedélyezett kliensben, addig sztem nem szabad erőltetni a többszálú letöltést, pont az ilyen CRC hibák miatt. Képzeld, ha valaki így, CRChibásan osztja vissza ellenőrzés nélkül amit letöltött... A DC teli lesz szeméttel. -
#10909 Privát üzenetet nem kaptál? Az a BOT mindig küld (ha az offline usertől érkező priviket tiltod akkor mondjuk lehet hogy nem jut el hozzád...) -
pityuk #10908 Sziasztok!
Tudna segíteni valaki? Amióta átálltam aktív módra, szinte az összes letöltésem CRC-hibás; amig passzívban voltam ez soha nem fordult elő. Van a kettőnek köze egymáshoz? Vagy a Chellonál van valami hiba? NextDC-m van, többszálon töltök le. -
#10907 Szia!
Jövő héttől ismét leszek! Új gép meg minden jó.
Elfelejtettem a mail címed... -
Gábor #10906 leginkább játék,zene, néhány film, és utilityk vannak.....átnézem mégegyszer. Csak furcsa,h tényleg nem kaptam semmilyen másik üzit a bottól, h mi nem tetszik neki. -
#10905 szerintem a megosztasodban ne hagyal mast csak filmet meg zenet, es probald ugy meg ugy nem lehet gond!, lehet van valami nalad ami az script elenorzonek nem tetszik. -
Gábor #10904 Megint felmentem, 2sec múlva jön az újabb 12hs ban! Még egy opot sem tudtam megkérdezni, megkérni,hogy segítsen!
Sőt, a koli oldala is connection refused-dal elküld! -
#10903 Ha Dc-n töltök le, és mondjuk nem nyúlok a géphez 1-2 órát, és ezalatt bejön a képernyővédő, akkor a letöltés még megy?
Mert eddig úgy gondoltam, hogy persze hogy tölt le alatta is, de utóbbi napokban vettem észre, hogy ilyen esetekben sokkal kevesebb jön le, mint kellene(stabil töltésnél).
Ilynkor ugye nem jelentkezik ki, mivel képernyőkímélő után még feldobja, hogy kiként szeretnék visszajeletkezni? -
Gábor #10902 chellos vagyok....És tényleg ez az össz üzenet! Két sort nem kopiztam be, ami ugye az ipm:) -
#10901 Olyan igazi "kopirájt" jelzés -
#10900 Akkor valószínűleg dinamikus IPd van és valaki más, korábban bannolt felhasználó IPjét kaptad meg, azért nem enged be a HUB. Egyébként a többi info nem is ebben az ablakban jelenne meg -
#10899 hali.
csak kivi voltam, hogy nekem is lesz-e karikaban "C" betum.
-
Gábor #10898 Azzal a lendülettel, ahogy beléptem kaptam a bant! Ez a teljes üzi, amit bekopiztam.