14341

A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!

DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu

• malvin
    semmi köze a pénznek a DC-hez (kivéve a hub üzemeltető által befektetettet). És még csak hasonlítani se hasonlítsd egyéb fizetős letöltési lehetőségekhez.

en meg a sajat szememmel lattam - es inkabb hiszek annak! - olyan ajanlatot, hogy kuldj sms-t es kapsz regisztraciot erre es erre a hub-ra.

Mellesleg palyafutasom soran temerdek "szakmainak" meg "onzetlennek" eloadaott erdeket lattam mar. Es termeszetesen mindenki kikerte maganak az esetleges "gyanusitast".
  • PLackó
    oké,sorry.
  • FleetCommand
    Lacko légyszi gondold meg a hozzászólásaidat,legközelebb legalább 4 (négy) szó erejéig olyan összefüggő mondatot alkotni, ami legalább 3 percig érvényes mondanivalót hordoz magában.
  • PLackó
    köszi,most már jó!
  • PLackó
    léci!!fontos lenne!
  • PLackó
    köszi,és hogy állítsam be hogy a DC azt használja amit akarok??
  • norti
    ---------------------> Nemzetközi publikus hublisták:
    http://dcgui.berlios.de/PublicHubList.config.bz2
    http://www.1stleg.com/PublicHubList.config http://free.x3.hu/bflash/PublicHubList.config
    http://www.dcinfo.org/publichublist.config.bz2 http://www.imperialnet.org/PublicHubList.config.bz2
    ---------------------> Magyar publikus hublisták:
    http://www.dcinfo.org/hungaryhublist.config.bz2 http://dcinfohublista.dyn.hu/hungaryhublist.config
    http://free.x3.hu/bflash/HungaryHubList.config http://vnet.hu/csonti1/hublist.config
    http://b-team.tx.hu/publichublist.config
  • PLackó
    plíz help!!
  • PLackó
    hogyan??Hogy kell??
  • norti
    Azért mert hublist.org mostanában halott. Próbálj másik publikus listát.
  • PLackó
    Azt nem értem hogy miért nem tölti le a hublistát.(elég gyakran!!!!)

• PLackó
    köszi,akkor nem:)
    Csak ott a Dc -n mondta valaki hogy az jobb.
  • HiPPoNaX
    http://www.norti.hu fórumában keresgélj, bár én nem ajánlom a BUGjai miatt, illetve a 403as kliensek listáját sehogy nem tudja leszedni.
  • PLackó
    honnan lehet letölteni a nextdc++-t??
  • hot x
    Malvin. Most hadd ne soroljam fel mekkora ökörségekkel szokták baftatni az OP-okat. Hidd el nekem meg lehetne a hülyeségekkel tölteni pár padlást. A user peedig = felhasználó, csak próbáltam választékosan beszélni. Ebbe tudtál belekötni? "Ahány hub blabla..." Azért nem ütnek ám el annyira egymástól. Nézd meg a fő szabályokat Jé, mindehol u.olyan vagy kis kiegészítéssel. A 3 hetes 0 felhasználós bármit megoszthatsz csak csak gyere ide hubokat meg inkább ne számoljuk ide. Remélem érted miért.
  • PLackó
    köszi,de így sem megy.más a probléma,úgy látszik.
    Köszi a segítséget!!
  • norti
    Vagy amikor először indítod a dct megkérdezi, hogy mit csináljon vele és ott is választhatod az always allow-t.
  • norti
    Options > Applications > rányomsz a Trusted applicationre és Add... itt megkeresed a dc exejét és hozzáadod

• PLackó
    ok,köszi,megpróbálom!
  • norti
    1. melyik tűzfalat raktad fel?
    2. engedélyezted benne a dc-t teljesen, vagy csak épp azt a portot, amiről ki akart menni?
    3. ha csak 1-2 portot akarsz engedélyezni, akkor azt be is kell állítanod mind a tűzfalban mind pedig a dcben
    4. ha a hublista nem http porton (80) található, akkor azt is engedélyezned kell a tűzfalon
  • PLackó

Agnitum Outpost firewall pro -m van
  • PLackó
    Azt hogyan??
  • norti
    Engedélyezted fullra a dct?
  • PLackó
    mióta letöltöttem a tűzfalat,nem tölti be a hublistát:(
  • norti
    "Vegul oroy-nak, aki nem hiszi, hogy a idonkent meg penzrol is szo van: nem en hoztam itt szoba a fizetos ftp-t, meg az sms web-et. Gondolod, hogy ezek megrekedtek a technika ezen szintjen."

Fejezd be ezt a pénzes dolgot, semmi köze a pénznek a DC-hez (kivéve a hub üzemeltető által befektetettet). És még csak hasonlítani se hasonlítsd egyéb fizetős letöltési lehetőségekhez.
  • malvin
    nem azért vannak, hogy minden egyes user sirámait megbeszéljék. Az adott hub és annak felhasználóinak segítésére van.

Na ezt nem ertem! A felhasznalok mint olyan, nem egyes userekbol all?

Ellenorzes: regebben lelkesen "jelentgettem" ha valakinek mindig n/n slotja volt, de persze letolteni meg megsem lehetett tole, vagy ha egy user-nel a letoltes megkezdese utan nem sokkal jott a "file not available".
    De amikor eszrevettem, hogy ezek a userek mashol eppen op-ok vagy legalabb is "bennfentesek" abbahagytam ezt a nyilvanvaloan felesleges tevekenyseget. Mert azt ugye mondanom sem kell, hogy az eg vilagon semmi nem valtozott.
    Szerintem minel kevesebb a szabaly annal kevesbebb munka azok betartasa felett orkodni.

Ahany HUB, annyi szokas: na pont e miatt "ragadtam klaviaturat", mert ez q..ra megneheziti az eletet. Amit az egyik helyen letoltok (ld. pl. wav vagy vob), az a masik helyen illegalis. Arrol mar nem is beszelve, hogy ami nekem kell, az masnak is kellhet, meg akkor is, ha az operatorok(uzemeltetok) ezt nem tudjak elkepzelni.

Nem tetszik, keressek mas ik HUb-ot: en nem ragaszkodom egy HUB-hoz sem. De eppen a jelenlegi szabalyok kovetkezmenye, hogy egy megkezdett letoltes tulajdonosa hol itt, hol ott van. (Irigylem azokat, akik egy vagy ket fix HUB-n mindig megtalajak a maguk letolteni valojat).

Vegul oroy-nak, aki nem hiszi, hogy a idonkent meg penzrol is szo van: nem en hoztam itt szoba a fizetos ftp-t, meg az sms web-et. Gondolod, hogy ezek megrekedtek a technika ezen szintjen.
  • malvin
    valami szuper helyen dolgozhattal akkoriban, en pont 10 eve lattam eloszor netet, az egyetem elso eveben

es ott nem dolgoztak emberek? Esetleg mar elotted is?
    Mert az az akkoriban akademiai halozatnak nevezett valami nem 10 eve szuletett.
  • oroy_
    LOL malvin te olyanokat irsz hogy csak nevetni tudok rola, penzert VIP jog :DDDDD Az hogy egy HUB -on micsodak a szabalyok azt elhiheted barminyire nem tudod megerteni tenyleg azert van ugy ami ugy van hogy a usereknek jobb legyen, nem reszletezek peldakal mert amiket irtal, nem nagyon latom ertelmet.
  • hot x
    Hi Dude. Remélem moat már tudok írni. Hüle 24 órás biztonság.:(
    Malvin. M.országon 3 nagy hubon szoktam lenni. Asszem egyértelmű melyik 3. Szerintem te is láttál 2 hetes ill. 2napos op-ot. A hub üzemeltetői is megválogatják kit kérnek fel operátornak.
    Egy visszaemlékezés: új OP hobbija az volt, hogy kirugdosta a VIP vendégeket. Szerinted meddig volt OP?
    Másik: az op-ok is emberek. 1: ők is tévedhetnek. 2:nem azért vannak, hogy minden egyes user sirámait megbeszéljék. Az adott hub és annak felhasználóinak segítésére van. Tök mindegy van-e megosztása, vagy mennyi a upload limitje. Arra még nem gondoltál kell a sebesség az ellenörzésekre?
    PL: 140T3-as egyeztetése a sorral, hogy valóban LAN-os e...
    Én még sose nézem kitől töltöm le az adott cuccomat. 2 dolog érdel:
    1: milyen kapcsolattal tudom leggyorsabban?
    2: hány embernek van még meg.
    És máris kiküszöböltem a problémákat letöltésileg.
    Ilyen egyszerű, a többi már csak hozzáállás kérdése.
  • dentro
    15 eve netezel, elhiszem, de tehetnéd figyelmesebben. (megjegyzem valami szuper helyen dolgozhattal akkoriban, en pont 10 eve lattam eloszor netet, az egyetem elso eveben. ott voltam az emailcimemmel megaldva es egyik haverom se tudta hogy mi az... volt heti 2 emailem mar boldog voltam :) most boldog vagyok ha 2 oran at nem jon uj emailem...) (node hagyjuk a kinek nagyobb a farka temat, nem errol van szo.)

igazad van, mai napig van sok hub, es nem csak az ujonnan alakulo hubok, ahol az opok / nehany adott op azt hiszi hogy ove a kiralysag, es oromet leli abban hogy o maga oszt faket, zar el slotot, akadalyoz letoltest. figyelj oda, keress olyan hubot ahol nem ez a hozzaallas, azert fogsz talalni. ilyennel amugy kulfoldon is sokat talalkozhatsz. szinten kulfoldi szokas, itthon csak ujabban kezd meghonosodni, hogy az opok eleve 0 G-t osztanak, az idejuk es energiajuk megosztasa felett. magam annak a hive vagyok hogy ami userre vonatkozik szabaly az opra duplan, de nyilvan ezt ahany hub, annyifelekepp latjak. hidd el, van sok op-torzsuser akinek nem a megosztasa a leghasznosabb az adott hub eleteben, hanem a jelenlete.

penzert arult vip tagsagrol en meg nem hallottam, lehet hogy nem ugyanazt a netet hasznaljuk :)
  • HiPPoNaX
    Akármilyen hihetetlen, az operátor egyfajta munkát végez. Ő nem feltétlenül a megosztását adja a közösségnek, hanem a tudását, segítségét, munkáját, amivel nektek akar segíteni. Nem várható el, de ha ennek ellenére megoszt valamit az PLUSZ Beláthatod, nem mindig van az ember olyan helyzetben hogy meg tud oszani bizonyos adatmennyiséget (pl. munkahelyéről netezik, adatvesztése volt, stb.) Ugyanakkor a userek elvárják hogy mindig legyen gépnél operátor. Ilyen módon akkor munkaidőben szted. egy nagylétszámú/megosztású HUBon hány OP jutna a rengeteg userre? Elszomorítóan kevés.
    Azt hiszem minden jóérzésű HUBon az OPokat/VIPeket nem pénzük alapján választják, hanem az alapján hogy mit tettek le az asztalra. Amennyiben ez nem így van, sajnálom azt a HUBot, illetve azt az illetőt aki csak így képes "felemelkedni". Egyébként nem erőszak a disznótor: nem kötelező ilyen HUBokon ott lenni, ha nem tetszik az ahogy és amit teszünk értetek akkor lehet menni fizetős FTPre, smswebre, egyéb filecserélőre, esetleg 1-2 HUBal odébb.
  • PLackó
    Köszi szépen mindkettőtöknek!!!!!!
  • malvin
    ...inkább a feltöltés elkerülésére tűnik egy módnak...

na akkor meseljunk errol, meg a hobbyrol...

ugy ket eve, amikor meg alig volt tobb 10-15 magyar HUB-nal, volt egy nick, ami vagy 5 hub-on volt operator, a masik 10-en meg [VIP] (igaz akkor ez meg igy nem elt, de mindenutt ott volt, amig a mezei halandokra persze vonatkoztak a "max. hany hub" szabalyok). Na ettol az illetotol, soha semmit nem lehetett letolteni, bar mindig 10/10 slot-ja volt. Szerinted ez hobby-bol volt operator?. Es meg valoszinuleg ma is az (sajnos azota elfelejtettem a nick-et, meg valoszinuleg o is nic-et valtott)

Mas: valaki nemregen a dchun.hq.hu foruman szovatette, hogy az operatorokra miert nem vonatkozik a min. share?
    Valasz egy szal sem. Mert ugye az sem nevezheto hobbynak, hogy attol toltok le akitol akarok, nekem meg nem kell megosztani semmit.

Tovabb: a penzert arult VIP tagsagrol Te valoszinuleg tobbet tudsz mint en, mert en nem igazan kovetem nyomon ezeket a lehetosegeket.

Folytassam?

• HiPPoNaX
    Ha fizetsz érte, lehet igazad, de mivel mi ezt pusztán hobbiból csináljuk, ezért asszem ez az észrevétel nem jogos. Aki HUBot üzemeltet az sokszor azért üzemelteti mert ebben örömét leli. Rááldoz anyagi erőforrásokat (gép, net, áram, stb.) és egy csomó munkaórát. Hasznot nem lát belőle, ez nem smsweb.
    A szabályokat kik alkották? Képzeld pl. az operátorok, akik azt a bizonyos slotszabályzatot is igyekeztek/igyekeznek megvalósítni (meg persze még sokan mások). Nem anyagi haszonszerzés céljából, hanem hogy nektek jó legyen. Mindig kell újítani persze, vannak elavult dolgok a DCn is mint mindenhol máshol. Ezen igyekszünk változtatni, ld. DVDISOk engedélyezése (mégha feltételhez kötötten is), ape hangfileok engedélyezése, speciálisan ilyen érdeklődésűeknek fenntartott audiophile HUBok üzemeltetése - jószándékból, a usereknek. Arról viszont asszem nem a magyar DC operátorok tehetnek, hogy külföldön sokszor letojják magasról a megosztott anyagok színvonalát, hogy tele van a HUB fakerekkel, stb. Mint ahogy arról sem, hogy audiophilet a csapatok képtelenek veszteségmentes tömörítéssel kiadni. Amennyiben ilyen igényeid vannak, menj specifikus HUBra, mert ahogy den leírta az ilyesmi a nem ilyen dolgokkal foglalkozó HUBokon inkább a feltöltés elkerülésére tűnik egy módnak...
  • malvin
    Sztem, ha ennyire nem tetszenek a magyar szabályok,...{/i]

Jeee, vannak Magyar szabalyok?. Es ki/kik alakitotta/alakitottak ki?
    Es akkor talan kellene egy "erdekegyezteto tanacs", ahova talan nem artana meghivni az u.n. felhasznalokat is.

De ontsunk tiszta vizet a poharba.
    Aki egy HUB-ot uzemeltet, az nem szivjosagbol teszi. (Tobb mint 15 eve internetezek (Mo-on meg nemvagy akig-alig volt internet), es vannak fogalmaim errol a vilagrol... meseljek?).
    Szoval, felhasznalo nelkul nincs HUB.
    Akkor pedig tessek nem "hatosagkent", hanem szolgaltatokent viselkedni.

Hogy egy kepletes peldat is emlitsek, ott van pl. az a humorosnak szant - es majdnem minden HUB szabalyzataban benne levo - pont, hogy "az operatornak mindig igaza van".
    Na ezt kapasbol ki kellene venni!
    A boltban is mindig a vevonek van igaza, es nem az eladonak.
    (Legalabb is, ahol jo kereskedok dolgoznak)
  • malvin
    DVDIMAGE=ugyanolyan BIN/ISO/stb file mint amit már a CDknél megszoktál, csak éppen nem 700mega hanem 4,7 giga

akkor mrg mi a baj a szinten kb. 4-5GB "hasznos" vob-okkal, ami egy DVD-rol lejon?
  • HiPPoNaX
    Hohó norti megelőztél mialatt szakadt a netem :)
  • HiPPoNaX
    StartMenü -> Hálózati helyek
    Bal oldalt -> Hálózati kapcsolatok megjelenítése

< DSL esetén >
    A DSL kapcsolat indítóikonján jobb klikk az egérrel -> Tulajdonságok
    -> Speciális fül -> Internetkapcsolat tűzfalánál NE legyen pipa! -> OK
    Ha ez megvan, bontsd az internet kapcsolatot (előtte lépj ki DC-ből), majd csatlakozz újra.

< Cable esetén >
    A hálózati kártyán jobb klikk az egérrel -> Tulajdonságok
    -> Speciális fül -> Internetkapcsolat tűzfalánál NE legyen pipa! -> OK
    Ezt követően a teljes számítógépet ÚJRA KELL INDÍTANI!

Egy elég jó tűzfalat pedig letölthetsz a http://www.kerio.com címről vagy LonGleY oldaláról.
  • norti
    www.agnitum.com
    www.kerio.com
    www.symantec.com
    stb.

Egyébként meg nem kell kikapcsolni xp tűzfalát, csak helyesen kell beállítani, ami viszont egy 3rd party tűzfalban gyerekjáték, az xp-jében nem annyira. Infok:
    partyface.atw.hu.
  • norti
    Sztem, ha ennyire nem tetszenek a magyar szabályok, akkor nem muszáj magyar hubra járni, Ott van a sok külföldi, ott jól elleszel biztos a wav és vob kereséssel....