243
3D modellezés, rajzolás
  • berlinboy6329
    Gondoltam,hogy több Ram kellene.Még mindig kiírja h incomplete file write,mikor el akarom menteni,és mikor isolate-ot akarok pl a fejre de akkor viszont hiba,leáll és vége mindennek.Amúgy poly szám kell? 2.29 millió kerekítve,mert nem tom pontosan mennyi.
  • Boba
    Az 5os subdive sokat nem jelent... polyszamot kellene mondani. Zbrush 4 milla poligonig kepes stabilan kezelni az objecteket, persze ez ram mennyiseg fuggo. Max 512-t adj meg neki... es ameddig engedi, addig enged. Esetleg lehet meg tobb rammot venni bele, hatha.
  • berlinboy6329
    Már tárgytalan.

De van más:Menniy RAM kell neki hogy 5 ös Subdivedban tudjak dolgozni?Mert alap 256-ra vn a compact mem állítva. Beszarik.(Hibát észlel leáll)

Feldobom 520-ra.(Ugyanaz).Feldobom 720-ra-768MB DDr-em van-kiírja,hogy incomplete file write,mint az előző 2-nél,de most megcsinálja.Elkezdtem dolgozni,és hopp undózni kellett,ilyenkor behal,majd hibát észlel leáll.Puff szevasz.Vmi 5let?
  • berlinboy6329
    Rég nem írt senki.

Lenne 1 kérdésem.Modelleztem vmit.ezt bevittem Zbrushba,és nyomtam vele v 1,5 h-t.El akarom menteni.Hogy kell?Document/save as.. Megadom a nevet,de mikor betöltöm,nem tom folytatni a munkát mert nincs ott az edit object fent.És csak rajzol vmit ha hozzá akarok nyúlni.
  • ILLNeo
    nagyjából ismerem
  • Firebat
    vki,jól ismeri a zbrusht? mert lenne 1-2 kérdésem :)
    tutorialokat csinálatok ahogy van időm , de nah van 1-2 kérdésem :)
    szal aki ismeri a progit, és tudja is, akkor az jelentkezzen =D
  • ILLNeo
    Dragon
  • ILLNeo
    Első Zbrush munkám
  • DEXTER92
    Valaki nem tudja hogy honnan tudom leszedni a zmodeler2-t?
  • Cervantes
    Pofátlanul elegánsan felrúg néhány eddigi megszokott modellezési szabályt és hagyományos módszert. Egyszerûen kolosszális.
  • SoDI---
    ha dvd, minek a könyv? :)
  • QuippeR
    naja, valami dvd+könyv solutiont én is el tudnék viselni :P
  • SoDI---
    nekem igazából a "digital-tutors" teljes zbrush basics cd-je kéne... :(
  • cenobite
    ZBrush tutorial fórum

NAGYONNAGYON sok hasznos tanáccsal, letölthető, ZBrush-ban megnézhető tutorial-al, és nyalánksággal. Must see!
  • SoDI---
    Jaa, hogy ezen ilyen lazán 50 megás videóók?

Akkor duplán köszi :D
  • SoDI---
    Igaz, hogy ez csak egy teljes training 7 sample videója, de nagyon köszi.
    Teljes tananyagnak úgy is ott van a digital-tutor basic összeállítása. :)
  • QuippeR
    innen a head modeling demo, meg a két másik modeling demo _nagyon_ jó! a többit még nem néztem.
  • SoDI---
    Hát finoman szólva is elég szokatlan a cucc kezelőfelülete.
    Mitagadás, elkél hozzá az a több gigányi videótutorial, amiket szedek hozzá :D
  • ILLNeo
    Én próbálkozok a zbrush-sal, de még sehol nem tartok... (nincs időm rá)
  • cenobite
    Kösze!
  • ILLNeo
    Nagyon szép lett...
  • cenobite
    Első próbám ZBrush-al.

Részletek+textúra+színezés még hátravan. Nagyon jó kis program, rengeteg lehetőséggel.
  • cenobite
    Asszem a megalkotott objektumot elraktározza, szóval ha valami miatt nem tudod újra forgatni/szerkeszteni, akkor egyszerűen New Document és a Tools között ott kell lennie az előzőleg rajzolt cuccnak.

Amúgy a zbrushcentral oldalon rengeteg tutorial, letölthető objektum és egyéb csemege található. Látogassátok gyakran!
  • blaholl
    Üdv.Egy kérdés.Megrajzolok valamit és ha más objektumra kattintok vagyis mondjuk újrakezdek valamit a régi objektumot már nem tudom ujból megfogni.Hogy lehet visszatérni az egyszer már elkezdett objektumhoz.
  • nogre
    Hi Mindenkinek!!!

Én nemrég fedeztem fel ezt a joo kis progit és nekem nagyon bejön!!!
    Igazábol nem nagyon tudom használni, csak pár kezdetleges fejet tudtam kreálni vele!! Nem tud valaki egy olyan oldalt ahol magyar tutorialok is vannak??????
    Azt nagyok megköszönném!!!
  • Evogordon
    Ezzel a zbrush2-vel nem lehet textúrázni? Mert én arra értettem a tutort.
  • Temaruk
    Szerintem a legegyszerűbb, és leglegálisabb (már ha vkinek számít) egy ingyenes progival kezdeni a 3d-t. Ottvan például a Blender 3d, minden benne van ami a kezdetekhez kell. Amúgyis egyre komolyabb a progi.

Zbrushal 2napja kezdtem el ügyeskedni. Tegnap este elkezdtem egy rajzom alapján zsphere-ekkel varázsolni. Persze bekakált a progi vmiért, így kárba veszett a cumó. De nekiesek még, majd rakok fel képet! Akik használják már, nem linkeltek be saját munkákat? Kíváncsi vagyok...
  • ILLNeo
    Evogordon!

Photoshop Lap
  • Evogordon
    Honnan lehet texturázási tutorokat leszedni?
  • ILLNeo
    necc
  • repvez
    GPRS nettel nagyon necces lesz!Pláne hogy még DC-t se használtam.
  • ILLNeo
    Felmész DC-re és leszeded valakitől a teljest ahogy én is...
  • repvez
    tud nekem valaki segiteni?Meg van a Zbrush2 demoja de már az elsö inditáskor kér valamilyen kodot anélkül még ki se tudom probálni.Mit tudok tenni vele?
  • Evogordon
    Practical guide mire jó? És hova kell tenni a zbrush2-őn belűl?
  • gaalgergely
    en azt ajanlanam, ha valaki 3dvel akar kezdeni, s total kezdo, akkor
    a maya ple amivel kezdje. toltse le a netrol, s MINDENKEPPEN vegyen
    hozza magyar nyelvu tutorial konyvet. pl ezt: maya , a 3d vilaga.
    en ezzel kezdtem, total szepen elmagyaraz mindent, mi miert van, hova
    kattints. van hozza angol nyelvu video tutorial cd is, szoval ha
    a magyar konyv bonyi, csak nezd vegig hogy csinalja a manus, megeri a
    befektetest. sok 3d alapot megtanulhattok belole.
    http://www.konyvportal.hu/konyv.php?konyv_id=3047&knsid=iXY5RlxUau2y3HXAeT3EIwHBRhBg1bvx5B2V2bZQFsMzaJHHyr
  • ILLNeo
    Save as..., Export... stb...

ha így nem akkor sehogy....

• blaholl
    hogy lehet zbrus-bol kimenteni maxba filet?
  • matiszpapi
    Próbálgatom a 3ds max 7 trial verzióját. Nem tűnik rossz prg-nek, de nem túl egyszerű...
    Pl. homorú lencsét vagy hengerlencsét hogy lehet rajzolni?
  • ILLNeo
    3D Studio MAX 5,6,7.....

www.szoftver.hu
  • matiszpapi
    Hali!

A kérdésem lehet, hogy nem 100%-ban vág ide, de nem akartam új topicot nyitni.

Szóval egy 3d-s rajzprogramra lenne szükségem, amelyik egyszerűen használható. Nem is kell sokat tudjon: optikai kísérleti elrendezések lerajzolásához szeretném használni, tehát elég lenne, ha lencséket (homorú~, domború~, henger~), prizmákat, alapvető 3d-s objektumokat (téglatest, gömb, kúp, henger, gyűrű, cső) tudna rajzolni. Ha esetleg kis animációkat is képes produkálni, nem hátrány (pl. lézerimpulzus áthaladása a rendszeren). Nem baj, ha fizetős, van rá céges keret.

Előre is köszi!