243
3D modellezés, rajzolás
  • hiftu
    1. nem nagyon lesz magyar tutorial (Sajnos) Itt lévő spílerek segíthetnek a kezdőknek..
    2. Egyáltalán nem konvenciónálisan működik. Amíg nem érez rá valaki, addig olyan, mint linux alatt a VI editor. Nyögvenyelős, nem érthető a koncepciója, stb... De ha ráérzel, akkor elszáll az agyad.
  • hokika
    hali!

nem tud vki vmi magyar Tutorialt ehhez a progihoz? még nem sikerült tájönnöm hogy hogyan is kell használni...
  • 4D
    Tényleg kicsit, de az alapokhoz jó az.
  • hiftu
    Elnézést, nem fejtettem ki teljesen. A Gnomontól az Introduction to ZBrush, ami kicsit szétszórtnak tűnt. A többi lehetséges, hogy jobb...
  • 4D
    Jó még a Gnomon tól, Az Illustrating with Zbrush 2DVD-s anyaga Meats Meierrel, és a Get in Zbrush Glen Suthern-el.
  • Boba
    Gnomontol Zack Petroc-tol a Digital Sculpting Male anatomy vagy mi nagyon jo. Zb2hoz van de nagyon korrekt. Vegigviszi a lowpoly mesh elkesziteset, a ZBrushban a lepeseket, elmagyaraz par dolgot, hogy mit miert, max ujratopologizalja a mesht. (Maya+Zbrush de barmilyen progira alkalmazhato termeszetesen)

Mindenkinek ajalnom, nagyon jo.
  • hiftu
    Digital Tutor: Introduction to ZBrush. Nekem bejött. (Gnomon annyira nem. Mintha rögtönözne, hogy mit is csináljon.)
    Továbbá zbrushcentral-on megtalálható a practical manual. 20 Mb. Ingyenes. Igaz, hogy ZBrush 2.0-hoz való, de kezdetben úgysem a legújabb toolokat kell feltétlen kihasználni.
  • ThomasGins
    F*szák!
  • lac coo
    Néhány jó ecset....

Meg még néhány ...
  • lac coo
    Milyen jó is az a MAX-os help.... :))))))
  • ThomasGins
    video tutor nagyon sok van,aokbol lehet ellesegetni.
    http://www.psionic3d.co.uk/page.php?3
    pár basic
  • lac coo
    Valami nagyon kezdőknek való tutorialt nem tudtok ? Csupa haladó dolgot találtam, de pl nem tudok törölni mesh-eket stb ....Alapok nélkül meg mehetek a búsba....
  • lac coo
    Na most nagyon láma kérdésem lesz, de az egész délutánomat rászántam és nem jövök rá a megoldásra.

Ha egy objektumon pl. hookbrush-t akarok használni akkor kirak 2D-be , na most onnan hogyan tudok ismét rendes 3d editbe visszakeveredni ????

THX !!!
  • hiftu
    Arghh.. Valaki megmondhatná hogyan lehet értelmesen kezelni egyáltalán az alap funkciókat. Gondolok itt sima rotate-re. Van, hogy elmászik a fókuszpontja és valami 5km-rel arébb lévő pont körül forgat. Ha a Zphere-t szeretném elforgatni akkor valami nagyon idióta eljárás alapján csinálja. 1 mm-t mozditom az egeret, semmi. 2 mm-t mozditom, akkor 3 kört tesz meg körben. Scale szintén ilyen. Inkább csak zsugoritani lehet, mert az megy faszán, de nagyitani azt nem... Ti ezt hogy oldjátok meg?
    (Gőz ki... elmegyek lenyugtatom magam egy fürdéssel.)
  • lac coo
    Zbrush3.
    PW:hereisthethoothpaste...nowwhereis

7 napos próba verzió ...
  • Toby0501
    Hello! Elkezdtem próbálgatni a programot, de van egy kis gondom vele.. Van egy alakzatom és szemet 3D Sphere-ből próbáltam varázsolni, ez még ment is... De miután ezt megcsináltam, sehogy sem tudtam tovább szerkeszteni a 3D-s modellemet :(
    A honlapon néztem egy videót, ahol ugyan így csinálnak szemet egy halnak és ott valamiféle "Polymesh3D displacement in progress" feliratot látok, miután megcsinálja a szemet, de ilyet nem találtam a progiban! Valaki segítsen légyszives!
  • 4D
    Javaslom, azokat a tutorokat/tutor scripteket nézzétek rendesen át, amiket kissé lejjebb belinkeltem, különben örökké ilyen alap kérdéseitek lesznek.
    Illetve a Zbrushcentral tutor fórumait.

Export=értelemszerűen, ha már van mit exportálni, a Tool palettán található.(Obj,Dxf)

Új layer=Layer paletta, ott pedig create, vagy duplicate ha klónozni akarod.

Render=a Render palettán a neked tetsző beállítással, renderelsz, majd
    amit látsz, a Document palettán export.

• imp99
    ÉS h lehet renderelni?
  • imp99
    Haliho!

Hohy lehet rétegeket csinálni zbrushban? teháth külön rétegekre mást festek.
  • EasyDriver
    Sziasztok! Nemrég kezdtem foglalkozni 3d progikkal (cinema 4d, 3dsmax, zbrush). Elég kezdő vagyok még, de tutorialokból igyekszem megtanulni dolgokat. Egy valamire viszont nem tudok rájönni.. Zbrushból elvileg ki lehet exportálni a modelt? Mert át szeretném vinni cinema4d-be pl. Én csak BMP, PSD és TIF kiterjesztéssel találkoztam exportnál. Előre is köszi a segítséget!
  • 4D
    Ja tényleg, lol. A5 öt akartam írni, A6 nál nincs is kisseb..
    Intuos meg rulez!
  • Boba
    En egy vagy 4 eves Intous2 A4-et hasznalok... piszok mod megerte az arat, nagyon szeretem! En a minimumnak inkabb A5-ot mondok, bar nekem meg az is pici lenne. A6-on _szerintem_ keptelenseg dolgozni, az nagyon picike mozgasterulet, szerintem pontatlan is lenne.
  • 4D
    I
    tt van egy pár
    http://www.pixmania.com/hu/hu/757/160/xx/104/9/criteresn.html?itag=10528
    A6 nál kisebbet nem érdemes venni.
  • berlinboy6329
    Én is kíváncsi lennék mi az a Wcom Tablet,Googlen rákerestem,talált is de olyan 20k-tól 750k-ig van mindenféle.
  • 4D
    Még jobb lesz majd kidolgozva!
    A hátsó 2 dupla(?) mi célból? Fogó szerv, vagy farok?

Más: Próbált valaki már több gyártótól tablet-et, persze Zbrush használatra gondolok.
    Namert azt hallani, hogy a Wacom-ok az obertuttik.
    Én most egy kis A5-ös geniust próbálgatok ami kölcsön van, és igen jónak tűnik. Érdekelenének a tapasztalatok, mielőtt veszek sajátot, mert feleslegesen minek fizesek esetleg többet.
  • 4D
    THX, pedig tényleg csak végigtoltam a spider tutort.
  • berlinboy6329
    Hmm,ide még nem linkeltem 1 képet sem(Vagy igen?)

Itt van a mostani projectem,sajna október vége óta nem nyúltam hozzá.Ezt még Tutor alapján csinálom,de ha elég videót megnéztem,hogy kb mit hogy kell modellezni.A lényeg:ZSphere modelling,és onnan csak sculpting.Subdivie:6-os.Itt is lesz letextúrázva,csak az a baj,hogy utána mayába kellene átvinnem,a tutor meg lightwavehez ven,szal az LW-hez mellékeltr scenet,kell a.)Lemásolni b.) sajátat alkotni(Ez jobban hangzik)Még van 1 kis sculpting a testén,el kell érni,hogy kicsit rücskösebb legyen,aztán mehet a textúra,Displacemnet map gyártás és végül....nem is kell displacemnet,nincs is mire rárakni. :/ Akkor megy be úgy.Szal a kép:

• ILLNeo
    Ne viccelj azért ez tsztnek túl jó... szerintem
  • 4D
    Abszolút igazad van!
    Amint meg jön (valamikor) az ihlet/téma, hogy milyen komplett scenebe is tegyem, abban így is lesz, ez momentán csak teszt volt.
  • ILLNeo
    ha már ilyen szépen kidolgoztad...
  • ILLNeo
    szép!

Szerintem viszont a szörös verzió miatt ugy kellene a világítást beállítani hogy jobban látszódjon a szeme, attól egy kicsit élethűbb lenne. (Csak egy ötlet nem kioktatás)
  • 4D
    Na ilyen lett a pókom a tutor alapján
    Brushpók
  • 4D
    Itt pedig igen jó tutor videók:
    Tutvids
  • ILLNeo
    Köszi
  • 4D
    Hi mindenki.
    Igen hasznos plugok/scriptek a Brush-hoz:
    Scripts
  • berlinboy6329
    Vagy ha más megoldás nincs,és nem jön be semmi probléma,akkor azt a kb.15 db videót egyszerre megnézni és megcsinálni.5-6-7-8 percesek 1enként kb.
  • Boba
    Amugymeg, ha nagyon fontos lenne akkor nezz utana a multi displacement-re Zbrush alatt... vagy valahol a neten. Azzal megoldhato, hogy kulonbozo szeletekre oszd az objectet, de ahhoz mar mayaban is ugy kell UV-znod. (meg ezt kezdoknek inkabb nem ajanlom... inkabb a bump)
  • Boba
    Miert nem csinalod azt, hogy 4es subdiven maradsz es a tobbit pedig mint bump fested ra?
  • berlinboy6329
    Tudok,csak a reagálási idő hatalmas meg sajnos mégsem tudok dolgozni,mert isolatenél félni kell hogy kilép,meg egyáltalán nem tudom elmenteni a modellt.Save tool,és ncomplete file write,rendszerösszeomlás(Na jó csak a progi :) )és vége mindennek.Ha meg nem tudom elmenteni,az baj. :/ Nagyon.Nem tom mi legyen.5-ösben mégis csak többet lehet részletezni,mint 4-esben.Vmi majd lesz.
  • Boba
    nemkell pontosan, igy is jo... Hat, lehet, hogy ennyi rammhoz ennyi poliszam eleg. Ez is jo szam... a Zbrush 32 bites program, 2 gigat tud megcimezni es igy tud 4 millat kezelni. Ha ugy nezzuk orulhetsz, hogy 2.3-al tudsz meg dolgozni.:)

Sajna a ZB ilyen.:(