Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Riddick21
Ez az a Faster, amiben
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
a fõhõst a végén egy - a fejébe implantált - fémlemez ment meg a fejlövéstõl, illetve aminek a cselekménye abból áll, hogy a fõszereplõ mindenféle következmény nélkül besétál helyekre és pofánlõ embereket? Ez az a kurva jó film, amiben van valami bérgyilkos és a szõke bombázó nõje, akiknek a világon SEMMI értelmes szerepük nincs és kihagynak egy halom ziccert, hogy megöljék a célpontot, de azért õk a világon a legjobbak? Ez a film, aminek a cselekményét és fordulatát a 10. percben ki lehet találni és utána azon röhögni, hogy a film milyen rejtélyesen próbálja titkolni elõlünk?

Ez lenne jobb a Drive-nál? Kérlek...

"All those moments will be lost in time, like tears in rain."

CalebJoe
Na a Faster-tõl nem vártam semmit csak Rock-ot és kellemeset csalódtam benne, elég jó kis bosszúfilm lett belõle tele klisékkel de akkor is.
Bár csak 6.5 áll az imdb-n pedig kb 7.5 simán megérdemelt volna.
barnie1990
Engem is megvezetett a trailer rendesen, ugyanis a filmbõl azt a kevés akciót mind beletették a trailerbe. Én kb. egy Transporter-szerû filmre számítottam ez alapján, sûrû cselekményre, vágásokra, stb.

Ettõl függetlenül szuper filmnek tartom, de ez nem az a film, amit a trailer-ben mutatnak.

Zene nélkül mit érek én?

Riddick21
Csak saját zenéket használ az elõzetes, semmi hollywoodi nincs benne és még csak nem is hazudik. Nem tudom, hogy kellett volna összevágni, mit kellett volna mutatnia. Ez egy elõzetes, olvasd el a cikket, amit linkeltem.
A trailer 2. képe pedig pontos képet fest az egész filmrõl. Ez nem egy kivágott részlet, hanem egy összegzõ elõzetes, ami nem hazudik. Engem is vezettek már meg elõzetessel, de így, hogy háromszor láttam a filmet és kb. 100-szor a trailert, azt kell, hogy mondjam, szépen összefoglalták a lényeget és a hangulatot 2 percben.

precision
legalábbis a trailer legelejére gondolok... a liftes jelenettõl kezdve már okés a dolog

Bazinga!

precision
Itt mintha nem a filmbõl való zenéket használnának... de ha mégis onnan vannak (elõfordulhat, hogy nem emlékszem rájuk teljesen) akkor sem illenek oda, ahova berakták õket... nekem egy tipikus amcsi akciófilm jön le errõl a trailerrõl

Bazinga!

Riddick21
Melyik trailerben van ilyen hollywoodi aláfestés? Mert én kettõt láttam, az egyik a film saját zenéjét használja, a másik pedig szintén, de csak a Nightcall c. számot, viszont egyik sem dolgozik külsõs zenével, szóval pont annak az ellenkezõje igaz, amit írsz.

Itt egy írás a filmrõl, amiben többet között taglalják azt is, hogy miért nem lehet a trailerre fogni a hamis elvárásokat 😊

Riddick21
Kifejtenéd? Nagyon érdekelne.

precision
nem szoktam "védeni" egy filmet sem, meg nem szoktam mások véleményét sem megkérdõjelezni, elfogadom mindenkiét úgy ahogy van
de azért nem igaz az "indokolatlan" összefonódás, mert nagyon is ott van a szemünk elõtt, hogy miért vonzódtak egymáshoz, és még sincs a szánkba rágva
ez adja a szépségét

Bazinga!

precision
szerintem meg aki látta a trailert, pont az csalódott nagyot
a trailerben pl ott is ilyen "halivudi" zenei aláfestés van, ahol a filmben egyébként nincs semmi
személy szerint én a trailer alapján azt hinném, hogy egy tipikus amerikai akciófilm, amolyan The Rock féle Faster 😊

Bazinga!

"Valószerûtlen karakterek, indokolatlan összefonódások közöttük, rossz színészi játék"

ebbõl az indokolatlan összefonódások azért 1 picit igaz...
Lol. Ezeket elolvasva már tutira veszem, hogy meg kell néznem, mert tetszeni fog 😄

CalebJoe
ezek lehet sok filmet láttak csak nem abból a fajtából amibõl kellett volna ez "Az operatõri munka és a rendezés pedig számomra érthetetlen" biztos valami hollywoodi filmes iskolában végzett jelesre hagyjuk már egy nézõ nem a rendezést nézi hanem az összhatást, ez a forma csak valami okosat akart irni.
Az egész amit az utolsó irt összeveti a Gibson-nal meg az Oldboy-al ez nem komplett köze nincs hozzá sõt még a Miami Vice-hoz sem.
Valószerûtlen karakterek autószerelõk gengszterek Ron Perlman jó is volt ez tényleg mást nézett biztos valami Avatarista😊
Riddick21
Mutatok néhány igazán kifinomult, filmbarát véleményt, amikre mindenképpen érdemes alapozni, mert láthatólag igazán közel áll hozzájuk a mozi, hosszú évek filmnézõ tapasztalata érett mára igazi bölcsességgé:

"Sajnos silányra sikeredett.
Bár a borítóján rózsaszínnel írt "Drive" árulkodó jel lehetett volna.
Ennek ellenére jót lehetett derülni azon, hogy hátramenetben még 3.-ba is elváltott az automata, ami a szörnyengagyi motoreffektnek köszönhetõ. A zene minõsíthetetlen."

"hehe
1et értek az elõttem hozzászólóval. Akinek ez az év filmje, az nem sok filmet láthatott idén!! Jóformán 1 semmit mondó film , 1szer nézõs és annyi!!"

"Ne haragudjatok, de ez miféle film? Mûvészfilm? Hatalmas csalódás volt. Dicsérte mindenki, még a Magyar Nemzet is, ez vezetett félre valószínûleg. Aki ezt végig nézi, az bizony "real human hero", azt már egyszer meg kell hagyni..."

"Senkinek nem szeretnék belemászni a lelkivilágába, és mindenképpen köszi az UP-ot, de ez a film egyszerûen nem jó! Megnéztem, mert a hatalmas tetszésnyilvánítások, illetve a pozitív kritikák miatt kíváncsi lettem, de nem tudtam élvezni. Valószerûtlen karakterek, indokolatlan összefonódások közöttük, rossz színészi játék (még Perlman is csak egy SOA nior-t tud hozni.), felesleges lassítások, Badalamenti idegesítõ "bálnaéneke" végig. Az operatõri munka és a rendezés pedig számomra érthetetlen... A történet egy "ruha" amit a mainstreamben hoz Gibson Visszavágója, vagy Willis Utolsó emberig-je, az undergroundból pedig például az Oldboy. B vonalból bármelyik Van Damme, vagy Segal film. Sajnos, azért, mert egy blockbustert art-ként tálalunk és/vagy fordítva, még nem lesz jó.
Ez csak egy szubjektív vélemény, köszi, ha elolvastad."

Ez az utolsó a kedvencem.
"Valószerûtlen karakterek, indokolatlan összefonódások közöttük, rossz színészi játék"
Na ez melyik filmet nézte? Mert ha a zene nem jön be valakinek, az oké. Ha valaki szerint sablonos a történet, hát legyen. De ezek egyike sem igaz, ennek a leírásához már igazi hülyének kell lenni.

CalebJoe
Vágom angolul néztem mivel nemvolt még hozzá felirat csak a cime miatt irtam hogy sok ember arra számit hogy valami kocsis film lesz már ha egy trailer-t sem látott róla akkor nagyot fog csalódni.
nem vicceltem,saját véleményem,kezd unalmas lenni,hogy reagálnak a viccesnekszántértékelésre\10 re 😊

tigeroo
fõleg hogy helytelenül is használja a skálát 😄
precision
erre van az új hsz-rating-system 😄 tessék unlikeolni az ilyen jellegû irományokat és meglesz az eredménye

Bazinga!

Dynamic
Kezd unalmas lenni ez az idióta viccesnekszántkifejezés/10 pontozás.
precision
azt írta, hogy valszeg nem fog neki tetszeni, mert hasonló az ízlése a haverjával, és már megnéztek együtt egy csilliárd filmet, szóval van viszonyítási alap

persze ez még nem jelenti azt, hogy 1-2 film esetében nem lehet eltérõ vélemény (a kivételek, melyek erõsítik a szabályt) és lehet, hogy a Drive be fog neki jönni, ha megnézi (az is lehet, hogy nem, akkor meg annyi, nem baj 😊)

Bazinga!

precision
A Drive nálam 10 pontos, a Hanna mégsem jött be. Szerintem egyáltalán nem hasonlít egymásra a két film. Itt van a Hanna -s értékelésem: link

Bazinga!

Riddick21
Már eldöntötte, hogy szar lesz és nem fog neki tetszeni. Korábban olvashattad, ahogy szó szerint ezt írta. Nem fog neki tetszeni, mert egy haverjának sem tetszett.

precision
a zene tökéletes, a fõszereplõ arcával pedig semmi gond nincs 😊

ne higgy senkinek, majd megnézed te magad a filmet és eldöntöd, hogy milyen

Bazinga!

Riddick21
A "drive" szó ebben az esetben átvitt értelmet nyer, ha láttad a filmet és tudsz egy picit angolul, akkor könnyedén kitalálhatod. Persze szinte minden ilyen többféleképp értelmezhetõ a filmben, de ennyi erõvel pék is lehetne a fõszereplõ, attól még simán lehetne Drive a címe.

CSOCSO
nekem semmi bajom azzal ha egyaltalan nincs benne kocsikazas.
Ugy mondod mintha minden honapban meglesnem a fast and furioust vagy vmi 😄
CalebJoe
inkább Driver cimet kellett volna adni a filmnek mert semmi kocsikázás nincs benne szimplán a sofõrrõl szól ezért tuti nem fog tetszeni neked😊
CSOCSO
10\paksimogyoró 😄

nagyon kivancsi vagyok mar a filmre. Itt odaig van mindenki erte, kozben nekem olyan dolgokat meselnek, hogy az ember tokre nem oda illo idiota fejjel gyilkolaszik vmi oda nem illo zene kisereteben.
ROCKnROLLA
Én én én ajánlottam! 😄 Örülök ha tetszett, mi balcsin néztük haveri társasággal kb 10-en, fél részegen, elõtte valami fos horrort néztünk (Hideg préda), amit végig pofáztunk meg röhögtünk, de az Árvánál rögtön kijózanodtunk, mert mindenki rá volt flesselve a filmre. Ja és a süket kiscsajt mindenki örökbefogadta volna, annyira aranyos! 😄

Drive
10\paksimogyoró

"év filmje" -.-" Melyik év?

desigo
Az 1984-et és mondjuk az Apokalipszis mostot nem is említve...
Tyler1
Drive

Tényleg nagyon jó film, remek színészi játékkal, meglepõen jó zenékkel, a történet egyszerû, nem is lényeges, mert a film legnagyobb ereje Gosling, és a karaktere. Fingom nem volt a film elõtt ki ez a "gyerek", de alakított olyat, amit a nagyok is megirigyelnének. Nekem mondjuk messze van a 10-tõl, a Hesher jobban tetszett ebben a mûfajban(bár az tök más témájú), szóval arra 9-et adtam, ez legyen erõs 8. Mindenképpen többször nézõs darab(amit igényel is).

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

wesker24
Nah Sugarnak Batman jön be ! XD
Ha a Drive az "elvont kategóriába tartozik, akkor pl. egy Dr. Parnassus vajon mi?

precision
Drive

Részletezhetném, de felesleges. Mestermû.

10/10

Bazinga!

PetruZ
The Lincoln Lawyer (2011): Matthew McConaughey-t kezdik megdobni komolyabb badass szerepekkel, most hogy már abban a korban jár, amikor elhagyta a szépfiús imázsát és karakteres, karizmatikus arca lett (amúgy kiköpött Woody Harrelson, csak pár évvel és pár kilóval fiatalabban 😊 ). A filmben egy védõügyvédet alakít, aki sofõrrel és egy régi Lincolnnal jár (ami részben az irodája is), és mindenkit igyekszik kihúzni a sz*rból, bármekkora is legyen az - és bármennyire is bûnösnek tûnik a bizonyítékok ellenére. Ennek érdekében kisebb stikliket is bevállal, kéz kezet most alapon, de csak a törvényesség szürkezónáján belül maradva. Tevékenysége miatt nem túl népszerû az ügyészségen és a rendõrségen, de õ csak azt vallja, hogy "elsõsorban a törvényesség érdekel, nem az igazság". Amikor új ügyet kap, minden tisztának tûnik: fiatal, ultragazdag srác, 400 dolláros, félig agyonvert és megszurkált prosti, ellenmondó vallomások, komoly bizonyítékok, de az ügy nyerhetõnek látszik. Viszont egy régi, elvarrtnak hitt ügy bukkan fel váratlanul, és az ügyvédnek döntenie kell, hogy most a törvényesség, vagy az igazság számít-e neki igazán. Az élete, a családja és barátai élete is múlhat rajta...
Elsõsorban krimi, részben a tárgyalótermes, részben a háttéralkus fajtából, másrészt dráma, de a sztori nem annyira bonyolult és szövevényes, hogy ne lehetne megérteni, és nincs benne mélyenszántó õsfilozofálás sem. 😊 Elég hamar kiderül, ki a hunyó, de utána is izgalmas és érdekes marad, anélkül, hogy akcióba fordulna át. Szûk két óra, de megérte végignézni, nem unatkoztam sehol. Matthew teljesen jól hozza a figurát, aki mindenkit ismer és mindenkivel van valami kapcsolata apróbb szívességek, vagy kölcsönös kiszúrások formájában, és nagyon jól meg van csinálva, amikor rádöbben, hogy mit tesz kockára és hogy milyen tévedést követett el korábban, ami miatt egy ártatlan ember börtönbe került és egy barátja meghalt. A többi karakter so-so, nincs sok szerepük, hozzák a kötelezõt, kivéve a srácot és a volt feleséget, akik szintén jók voltak.
Egyetértek az imdb-s értékeléssel, ez is 7/10, erõsen ajánlott a stílus kedvelõinek.
TaRka0107
Ajánlotta valaki az Árva címû filmet. Fúú hát ez nekem nagyon tetszett. Kis csaj aki süket volt, elég jól játszotta a szerepét szerintem, na meg az Árva csaj.
9/10

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

CSOCSO
<#eljen>
CSOCSO
HANNA jo lett de 7/10 nel nem adnek neki tobbet.
Tyler1
Halálos ítélet /2007/

Jól indult, az elején már-már Law Abiding Citizen emlékeket keltett, de a közepére kicsit leült, a vége pedig vmi totális Tarantino vérengzésbe ment át, ami elég hiteltelen lezárása lett a cselekménynek. Volt pár elég irracionális eleme, de végülis korrekt bosszú film.
6/10

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

PetruZ
Ez lemaradt:

X-Men - First Class (2011): Az "X" filmek közül ez jött be a legjobban, mint laikus, a háttért igen kevéssé ismerõ nézõnek. A Marvel/DC hõsök egyébként is elég távol állnak tõlem (inkább Avatar/MAX/Top Cow, és hasonlók jönnek be), szóval elég kívülállóént tudtam nézni a korábbi részeket és ezt is, és a sztori itt jobban megfogott, mint a többinél. Jól összerakták, szépen beleépítették a hidegháború legveszélyesebb mozzanatát, és úgy általában véve sem tûntek hihetetlennek a karakterek (az egy szem kivétel a "hanggal" repülõ srác volt, na õ szegényke valami szánalmasan gagyi volt) és a cselekedeteik. A látvány kevésbé volt érdekes és a maskarák sem voltak annyira röhejesek, mint a korábbi (de idõben késõbbi) részekben, szóval inkább ezek miatt 7/10 ez is.
PetruZ
Transformers 3 (2011): Az itteni nyifogást nem igazán értem,
mert egész pofás volt, én tök jól szórakoztam rajta, és nem is vártam többet ennél. Mindegy. Szóval a film megfelelõen hosszú, nincs benne felesleges baromkodás, vagy lelkizés sem (nem, nincsenek heregolyós, vagy üzekedést imitáló robotok sem, bár van két mini-robot, akik az elején elég idegesítõnek tûnnek, de a végére szerepük is lesz és kicsit még sajnálni is lehet a sorsukat), a sztorinak - bár nem túl bonyolult - van eleje, közepe és vége (és most úgy néz ki, hogy a sorozatnak is), van bõven akció és nagyon is látványos*, a TF2-ben rettentõen utált poénkodást és komolytalankodást meg rendesen visszanyírták (kivéve a visszatérõ biztonsági fõnök figurát, aki végig kib*szottul idegesítõ), sokkal sötétebb lett a hangulat. A 2. részt simán veri, de az elsõt nem, így nálam 7/10, és összességében a trilógiára is ennyit adnék.

*: Nem tudnék most kapásból olyan kevert filmet mondani, ahol a CGI és az emberi szereplõk ennyire "seamless", dinamikus és hihetõ formában összepasszoltak volna, mint a TF részekben, de legfõképpen ebben. Amatõr hozzákonyítóként részemrõl technikailag megsüvegelendõ a látvány.
precision
The Tree of Life

SPOILER?!

Kövezzetek meg, nevezzetek primitívnek aki nem ért semmit és az IQ -ja amúgy is negatív... de nekem ez a film nem tetszett. Amit ti mûvészinek hívtok én hatásvadásznak nevezném. Az elsõ 10 perc egymás után vágott olyan jelenetek, amik mûvésziek akarnak lenni, és ki akarják fejezni a szereplõk lelki világát. Nõ sétál, felhõk, jobbra néz, folyó, balra néz, lehetetlen szögbõl kamerázott akármi. Nagyon mûvészi. Ja és ebbe néha-néha jönnek az ilyen egy-két szavas monológok. Utána bevágtak egy 20 perc Nat.Geo. dokumentum filmet. Férfiasan bevallom, nem is néztem annál tovább. Picit beletekertem. Láttam, hogy megszületik a fiúk, nevelik, ilyesmi. Na mondom, ez engem nem érdekel, meghagyom a mûvészlelkeknek, én meg maradok primitív bunkó állat akit majd leugatnak az SG -n 😊

Pontot nem is adnék rá. Egyszerûen nem nekem való ez a film, így értékelni sem tudom.

Bazinga!

Én sokkal többre számítottam, de elég lagymatag film lett belõle.
Jól indult de leült a film közepétõl.
Legutóbb moziban néztük a Méh - Wombc. filmet, na erre azt mondanám hogy az utóbbi évek legjobb ilyen Típusú filmje,
Hosszú, kínosan feszengsz a székben annyira nem történik semmi, igazi M.film

cody1994
DRIVE

Elment egynek/10

de a vége az jó lett

Seth
Drive lekötött, Hanna elálmosított,érdektelenségbe fordult.
Ha pontokban kell kifejeznem akkor 8 vs 5, a Drive javára

PSN ID.: Beegabor

Ezzel magadra hívtad a bajt 😊
HANNA

Kíváncsi lennék a DRIVE fanok véleményére, ugyanis a két film SZINTE ugyanaz. Lassú, szép képekkel és telitalálat filmzenével, sûrû ritmusváltásokkal operáló, mûvészieskedõ akciófilm.
Nekem HANNA sokkal jobban bejött, mint a DRIVE.

8/10
tommygear
Barátság extrákkal

nem unják még ezeket a klisé hegyeket? 6/10 pár jó poén miatt
CalebJoe
Miért a Star Wars is mese és mára már egy vallássá vált szóval a kitalált történetet is lehet komolyan venni már ha jól van kivitelezve, a TF is egy õsrégi sztori csak szarul adta vissza a film ennyi.
Ja igen, így van. <#eljen> Az a helyzet, hogy én még a Hupikék Törpikék filmet is élveztem, és jókat röhögtem magamban a macskán(szerintem azok a részek valóban viccesek voltak). Szóval nekem mûködik. Neked nem annyira. <#taps>