Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Pedig ez valóban, teljes mértékben megvalósítható. Tapasztalat. <#lookaround>#lookaround> De ha hasonlatot akarsz, akkor keress egy barátnõt. Biztos lesz pár perc egy bizonyos akció közben amíg kikapcsol az agyad(gyakorlatilag ugyanaz). Aztán lehet erre te alapból nem vagy képes vagy egyszerûen ilyen nem is létezik! <#help>#help>
és nincs ilyen, hogy kapcsold ki az agyad, mert az a kóma. ilyen érv egyszerûen nem létezik!
a jó filmnek van forgatókönyve, van szövegkönyve, van cselekménye, vannak kidolgozott karakterei, AZTÁN jön csak a látvány. a TF-nél van látvány, a többi meg Bay valagában kereshetõ valahol.
a pontozás szubjektív, belekötsz a másikba, hogy miért annyit ad amennyit, közben pár mondattal késõbb te is megteszed. nekem ez nem volt filmélmény, sõt kevés film tudott így felbaszni= 2 pont
Iszonyat CGI, Klisés karakterek valamint a jó öreg USA "mindenrõl te tehetsz apa,utállak,nem fogadok szót,visszapofázok és mindig morcos és önfejû vagyok” -tiniklisé ami mindig fel bírja cseszni az agyam hogy lehet apokalipszis vagy dínók de az öntudatos USA tini mindig visszapofázik az apjának.
Amin viszont besírtam... -Egészen minimális Spoiler...
Hm... Akkor most múltba tudunk utazni vagy egy másik idõsíkba? Megvan! Küldjünk vissza egy szondát 83 millió évre vissza múltba, szereljünk rá egy bika jeladót és ha megtaláljuk jelzés alapján a jelenben akkor minden ok.
Arra esetleg nem gondoltak hogy 83 millió évet elég kevés anyag (hát még az elektronika) bír ki + ott vannak természeti katasztrófák, vulkánkitörések, kontinentális vándorlás szóval közel 0 az esélye hogy ezt bármi átvészelje sõt még mûködjön is utána.
Batman Begins
The Dark Knight
Gyûrûk ura trilógia
stb.
Ezek mind igényes, fiatalok számára is közérthetõ, színvonalasan szórakoztató filmek. Minden évben van belõlük jó pár, nem kell lemenni ahhoz igénytelen kutyába, nem kell segghülyének nézni a nézõt ahhoz, hogy valami látványosan szórakoztasson... Idén ott volt a Fast Five, a Super 8...
De Michael Bay is csinált már sokkal jobb filmeket, ott a Sziget vagy a Szikla. De még az Armageddonban sem volt ennyire bántó a butaság, mint a TF filmekben, illetve ott egy halom kitûnõ színész remek játéka ellensúlyozta az idióta jeleneteket, amik persze nem voltak annyira idegesítõek, mint a herékkel rendelkezõ, meg nõi lábakat kefélgetõ gagyi robotok.
Az ilyen igénytelen agyhalottak miatt zuhan a nyári blockbusterek színvonala, akik ráharapnak minden szarra, amiben kettõnél több effekt van.
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Nekem is tetszenek a transzformers részek, nem értem másnak mi baja vele, nem kis munka volt az hogy ilyen robotokat képernyõre hozzanak, meg amikor összeborul az egész város, igaz az 1 jobb volt, de nekem ez is bejött, jahh meg persze nem úgy kell nekiülni mint egy drámának...
XBOX 360 Gamertag: TaRka94
Gyakorlatilag a 2. és 3. részek nem más mint Bay akció/robbantós-videoklippjei, amibe beleizzadt valami osszefuggéstelen, ellentmondásokkal teli (nem fizikai, hanem torténetbeli ellentmondásokra gondolok, a fizika nyilván nem kérheto számon ebben a kategóriában) "torténetet", ami kizárólag 10 éven alattiaknak nem nyitja ki a bicskát a zsebében.
Az említett Megashark és társai simán 1-2 pontosak, ezek a moslékok csakis a rájuk koltott pézbol megengedheto látványelemek miatt "érnek" 1-2 ponttal tobbet, amugy ugyan azt nyújtanák.
Magyarán: a kozepes alatt jócskán
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Most NEM bunkoskodni akarok!
Engem egyetlen egy dolog gondolkodtatott el: hogy akkoriban mennyi tiszteletet neveltek a fiatalokba es, hogy az jobb-e mint ahogy most nevelnek gyerekeket.
Szvsz a film semmi masrol nem szolt ANNAL a resznel.
Akit ez elgondolkoztat, az mit szolna mondjuk egy Neon Genesis Evangeliumahoz? Ami engem is orakra a fotelbe szegezett a sorozat befejezese utan, es ket hetig beszelgetni se volt kedvem senkivel.
Nem kell Mr. magyarorszagnak lennie ahhoz, hogy a TOL ne tetszen neki. Az en velemenyem se valtozna azokrol a filmekrol ha a szomszedod lennek (majd magara erti akinek kell)
IMDB re fel lehet menni olvasgatni, hogy az emberek miket irnak a filmrol: Van aki ajnarozza, hogy OMG ubermekkorafasza film, a masik fele pedig leirja, hogy nekik nem tetszett es, hogy a nezok negyede kisetalt a 15. percnel, amin NEM lepodom meg!
Dehat ahogy itelkeztek az pont maga a Mr. magyarorszagot tukrozi!
Valakinek ez a muveszet es erre veri magat pont ugy mint ti azokra a filmekre. Es valszeg o is ugy van vele, hogyha neked ez nem OMG mekkora alkotas, akkor hulye vagy! ( Itt nyugodtan mondhatjak, hogy nem ertem, mert..... VALOBAN nem ertem, hogy ott mi tortenik, es legtobben azt fogjak mondani, hogy az valami agybeteg szulemenye)
Tree of life
Egyaltalan nem volt annyira szar. De 10/10 tol is olyan messze van mint mijamitol nyiregyhaza...
A 15. percnel en is majdnem kikapcsoltam, de tudtam, hogy kapnam a leszolasokat. Mikor a fold keletkezeset mutattak en is ugy voltam, hogy wtf? minek ez ide? Nagyon szep, sot HD GYONYORU akarcsak a Planet Earth videok... nahde ?!?! Majd ami ezekutan jott mar nezheto, volt eleg jo, de szinte alig tortenik valami. Eszmeletlen, hogy nehany embert akar egy feher papir lap is le tud nyugozni ha rajzolnak ra egy kockat es egy perfekt karikat. Ok elgondolkoznak az elet ertelmen is egy papir miatt, mig egy magamfajta hetkoznapi Csabikanak es fenyes gagyi magazinlap cover sokkal szorakoztatobb.... MIERT BAJ EZ?
Bexinho: ha nem erted a veget miert adsz ra 10/10? Ne erts felre tolem irhatsz 11/10 et is csak nem ertem miert adsz ra tokeletes pontot ha nem is erted a veget. Amugy meg a
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
latvany 9/10
zene 11/10
sztori 4/50
Transformers 3
A masodik resz se volt egy nagy szam es ettol se vartam sokat; latvanyos popcorn movie. Annak megfelelt! Talan jobb is volt mint a masodik resze. Grafikailag gyonyoru volt, tele volt akcioval. Sztori nem nyugozott le de semmi bajom nem volt a szineszekkel. Shia neha idegesitoen bepoccent, lehet SG rol van ?😄
lehuzni 5/10 alulira???????????????????? noooormalis, kerem maga noooormalis? OK! nem mondom, hogy 8-9-10/10 mert NEM, nahde maradjunk mar a realitas talajan,konyorgom!!!! Nezzetek meg egy Sharktopus filmert vagy azt a MegaShark VS Giga octopust... na azt lehet 2/10 ezni!
szerintem a film siman megvan 6-7/10
10/10
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
nem volt még olyan látványfilm az elmúlt vagy 10évben ami után azt mondom úristen mekkora király lett ezt látnom kell még vagy 10x
legyen egy erõs 7/10
Zene nélkül mit érek én?
tranformers 3: a csajtól eltekintve ugyan úgy tetszett, mint a másik két rész.
ha elvileg ennyire jó volt akkor miért baj az hogy csak a történetet szõtték tovább a többi motívum maradt ugyanaz?
az elsõ részt láttam jómagam is amúgy, az valóban elment egy korrekt akció/kaland látványhuáhuának, a második részt ott nyomtam ki amikor a kávédaráló meg egyéb konyhai vackok elkezdtek rakétákat lõdözni'
talán pont azért vagytok elfogultak (sõt nekem is tetszett az elsõ rész) mert transformers. ceteris paribus ha más filmrõl lett volna szó lehet hogy egyszerû látványfilmként elkönyveljük.
egyszerû öltésekkel maximalizálták a megcélzott közönséget, mint a legutóbbi star trek movie. csak reménykedhetünk hogy a jövõben valaki elõveszi a témát és hasonló alkotói szabadsággal fogják megáldani mint mondjuk nolan denevéremberét.
de a folytatások meg sem próbálnak újat felmutatni, ugyanazt a kurva történetet nézzük újra már harmadszor, amellett, hogy azóta mindent elbasztak benne, ami az elsõben még mûködött.
Másikra rákukkantok, köszi 😊
Tudnátok valami igazán befosatós filmet mondani? A lényeg az lenne, hogy barátnõm reszkessen egész éjjel 😄!
De tényleg, valami IGAZÁN beszaratós kellene!
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Egyébként igen, a technika, a Multimédia a mindennapok szerves része lett, már nem kapja fel a fejét a hétköznapi ember egy hasonló Techdemora.
Hozzászoktunk.
Moziban láttam ég régebben de most a DVD/BR után jön az értékelés.
Tisztességes iparosmunka a film hibátlan látvánnyal, élvezhetõ jelenetekkel, jó harcokkal és hangulattal. DE semmi több... Egyáltalán nem olyan világmegváltó a CGI-T és a 3D-t átértelmezõ cucc mint amilyennek éreztetni szeretnék. Az ok bennünk is keresendõ... Amikor kijött a Jurassic Park majdnem magunk alá élveztünk hogy mekkora már hogy a CGI dínók valóságosnak néznek ki. Amikor a Toy Story és társai elõször megjelentek lenyûgözött minket hol tart már a technika. AZ elsõ 3D-filmek idején mindenki tódult hogy átélhesse ezt az élményt. Aztán ez a csodálat lassan devalválódott. Egymást követték a jó rosszabb filmek és ma már nem hüledezünk a csúcsminõségû CGI-n hanem a film részének tekintjük és elvárjuk hogy ilyen legyen. Nem rohanunk megnézni a N+1-ik CGI animációs filmet mert bizony elég sok rossz is kijött már köz. A 3D dömpingre is ez az igaz. Nem akkora nagy plusz (legalábbis szerintem) a 3D hogy ezentúl minden filmet abban akarjak nézni.
Nem a film effektjei jók nem is a 3D mert már mindkettõt láttuk hanem James Cameron. Az pali még mindig tud olyan tûzt vinni a filmekbe amiért végignézi az ember és még emlékszik is rá utána egy kicsit. Nélküle egy CGI orgia lett volna amit aztán másnapra elfelejt mindenki mint pl a Final Fantasy + a többi próbálkozás. DE a film így sem más mint egy az átlagosnál sokkal nagyobb költségvetésû kalandfilm.
Pontozni nem akarom. Nagyon élveztem de semmi több. Nem lettem rajongó ( ahogy látom más se ) semmit sem éreztem olyan szupernek benne mert már megszoktam az ilyen látványt. De jó volt megnézni. 10-15 éve állva ünnepelte volna az egész világ ezt a fimet de ma már csak egy "Aha Következõ!" -re futja.
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Ez a film egyszerûen VÁLLALHATATLAN! Nem hiszem el, hogy a 2. rész után még tudtak lejjebb süllyedni. A sztori, a karakterek, a párbeszédek egyszerûen nevetségesek. Annyira kidolgozatlan, és komolytalan az egész, hogy megõrülök. 2,5 óra nyers cgi lett a pofám elé baszva, és kb. ennyi a film. A 2. rész összes létezõ hibáját szépen átültették a 3.-ba, többek között a sztori elkomédiázását, és a totál nonszensz transzformesz "karaktereket" beleértve. Kérem, itt õsz hajú, bajszos-szemüveges, pösze-köpködõs, kutyafejû, dagadt robotok harcolnak az emberiséggel!!! I can't believe it!<#wilting>#wilting> Hogy a szarba vegyem így komolyan a filmet? Azonkívül a több száz csillió-millió dolláros költségvetésbõl egy darab értelmes robbanás nem került ki, ilyen 40-50 éves szikra és füstcsóvás tûzijáték effekttel van tele az összes jelenet(bár ez mindegyik részre igaz, azt hittem itt majd bedurvulnak...tévedtem).
Nem tudom terveznek-e még folytatást, de én ezzel lezártam ezt a sorozatot(legalábbis amíg Baynek akármilyen köze lesz hozzá).
2/10
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Az elsõ fele abszolút a felvezetésé, volt idõm és alkalmam megfigyelni a miérteket. Miért tartanak ki annyi meg annyi jelenetet tovább, mint egy közönségfilmben? Idõt adnak a nézõnek, hogy átélje a pillanatot, hogy megfordulhasson a fejében, mit érezhet a szereplõ. Olyasmi ez, ami akármilyen más film esetében fel sem merül, vagy a szádba rágják, vagy nem is számít semmit. Ez a felfedezés a film legnagyobb ereje! Olyan élményt ad ezáltal a nézõnek, amivel teljesen bevonja az eseményekbe, a mozi része leszel, nélküled nem is mûködik a film! A beleélés és a szereplõk iránti kíváncsiság nélkül a film csak egy lassú akciófilm, vagy bármi, aminek itt hívtátok.
Most egy darabig nem nézem meg elejétõl a végéig, hagyom érni, hátha még így filmen kívül is összeáll bennem valami.
A liftes rész olyan, mint valami álomjelenet, hihetetlen erõ van benne, keserûség és düh. Szétreped a vászon/monitor/képernyõ... Nem tudom, mikor láttam ilyet utoljára, talán a Miami Vice utolsó jelenetében.
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
hányok a szériától, papírmasé karakterek szaladgálnak egy összevisszaságban, balfasz történet, szar színészek, semmittelen akciók
namost, az utolsó 1 órányi gyakásért megérte megcsinálni/megnézni ezeket a filmeket! ílyen voltam 60 percig: <#wow2>#wow2>
ez már tényleg epikus volt, nincs hiányérzetem (igen, komolyan gondolom, hogy az elõzõ kettõ filmben ez nem volt meg)
mindig is azt tartottam a legszarabbnak a szériában, hogy minden harc tök irreleváns, súlytalan (a "történetrõl" inkább ne beszéljünk): az emberek csak karcolgatják a robotokat, akik néha ütik-verik egymást nulla sérüléssel, néha meg 1 cseszett lövés/vágás elég és széthullik a másik
ezért a legjobb jelent az volt, amikor a mesterlövész-demoman-marine triumvirátus bemutatta, hogy igenis érnek valamit az emberek is, nem csak céltáblák
jöhet a reboot egy jó író-rendezõ párostól
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
5/10
taken
9/10 - ez bizony jó film 😊
2/10
szuperhõsfilm viszonylatban:
3/10
😊
Voltak jó poénok, de nem kapkodtam a levegõt a röhögéstõl. A sztori is elég abszurd, de betudom a mûfajnak, viszont mint film, semmi emlékezeteset nem nyújtott.
5/10
Nyugodtan megnézheti bárki, csak legyen felkészülve hogy ez mûvészfilm de a legjobb abból a fajtából.
Nincs elhúzva, 90 perc az egész, abszolút nézhetõ persze nem az agyatlan átlag pláza magyarnak, hanem aki szereti a "filmet".
Nálam 10/7 ha lett volna még 1-2 liftes jelenet szintû cucc benne akkor simán 8.
Lavina (1967)
Hol lehet ilyesmit megtalálni?