Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Zene nélkül mit érek én?
tranformers 3: a csajtól eltekintve ugyan úgy tetszett, mint a másik két rész.
ha elvileg ennyire jó volt akkor miért baj az hogy csak a történetet szõtték tovább a többi motívum maradt ugyanaz?
az elsõ részt láttam jómagam is amúgy, az valóban elment egy korrekt akció/kaland látványhuáhuának, a második részt ott nyomtam ki amikor a kávédaráló meg egyéb konyhai vackok elkezdtek rakétákat lõdözni'
talán pont azért vagytok elfogultak (sõt nekem is tetszett az elsõ rész) mert transformers. ceteris paribus ha más filmrõl lett volna szó lehet hogy egyszerû látványfilmként elkönyveljük.
egyszerû öltésekkel maximalizálták a megcélzott közönséget, mint a legutóbbi star trek movie. csak reménykedhetünk hogy a jövõben valaki elõveszi a témát és hasonló alkotói szabadsággal fogják megáldani mint mondjuk nolan denevéremberét.
de a folytatások meg sem próbálnak újat felmutatni, ugyanazt a kurva történetet nézzük újra már harmadszor, amellett, hogy azóta mindent elbasztak benne, ami az elsõben még mûködött.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Másikra rákukkantok, köszi 😊
Tudnátok valami igazán befosatós filmet mondani? A lényeg az lenne, hogy barátnõm reszkessen egész éjjel 😄!
De tényleg, valami IGAZÁN beszaratós kellene!
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Egyébként igen, a technika, a Multimédia a mindennapok szerves része lett, már nem kapja fel a fejét a hétköznapi ember egy hasonló Techdemora.
Hozzászoktunk.
Moziban láttam ég régebben de most a DVD/BR után jön az értékelés.
Tisztességes iparosmunka a film hibátlan látvánnyal, élvezhetõ jelenetekkel, jó harcokkal és hangulattal. DE semmi több... Egyáltalán nem olyan világmegváltó a CGI-T és a 3D-t átértelmezõ cucc mint amilyennek éreztetni szeretnék. Az ok bennünk is keresendõ... Amikor kijött a Jurassic Park majdnem magunk alá élveztünk hogy mekkora már hogy a CGI dínók valóságosnak néznek ki. Amikor a Toy Story és társai elõször megjelentek lenyûgözött minket hol tart már a technika. AZ elsõ 3D-filmek idején mindenki tódult hogy átélhesse ezt az élményt. Aztán ez a csodálat lassan devalválódott. Egymást követték a jó rosszabb filmek és ma már nem hüledezünk a csúcsminõségû CGI-n hanem a film részének tekintjük és elvárjuk hogy ilyen legyen. Nem rohanunk megnézni a N+1-ik CGI animációs filmet mert bizony elég sok rossz is kijött már köz. A 3D dömpingre is ez az igaz. Nem akkora nagy plusz (legalábbis szerintem) a 3D hogy ezentúl minden filmet abban akarjak nézni.
Nem a film effektjei jók nem is a 3D mert már mindkettõt láttuk hanem James Cameron. Az pali még mindig tud olyan tûzt vinni a filmekbe amiért végignézi az ember és még emlékszik is rá utána egy kicsit. Nélküle egy CGI orgia lett volna amit aztán másnapra elfelejt mindenki mint pl a Final Fantasy + a többi próbálkozás. DE a film így sem más mint egy az átlagosnál sokkal nagyobb költségvetésû kalandfilm.
Pontozni nem akarom. Nagyon élveztem de semmi több. Nem lettem rajongó ( ahogy látom más se ) semmit sem éreztem olyan szupernek benne mert már megszoktam az ilyen látványt. De jó volt megnézni. 10-15 éve állva ünnepelte volna az egész világ ezt a fimet de ma már csak egy "Aha Következõ!" -re futja.
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Ez a film egyszerûen VÁLLALHATATLAN! Nem hiszem el, hogy a 2. rész után még tudtak lejjebb süllyedni. A sztori, a karakterek, a párbeszédek egyszerûen nevetségesek. Annyira kidolgozatlan, és komolytalan az egész, hogy megõrülök. 2,5 óra nyers cgi lett a pofám elé baszva, és kb. ennyi a film. A 2. rész összes létezõ hibáját szépen átültették a 3.-ba, többek között a sztori elkomédiázását, és a totál nonszensz transzformesz "karaktereket" beleértve. Kérem, itt õsz hajú, bajszos-szemüveges, pösze-köpködõs, kutyafejû, dagadt robotok harcolnak az emberiséggel!!! I can't believe it!<#wilting>#wilting> Hogy a szarba vegyem így komolyan a filmet? Azonkívül a több száz csillió-millió dolláros költségvetésbõl egy darab értelmes robbanás nem került ki, ilyen 40-50 éves szikra és füstcsóvás tûzijáték effekttel van tele az összes jelenet(bár ez mindegyik részre igaz, azt hittem itt majd bedurvulnak...tévedtem).
Nem tudom terveznek-e még folytatást, de én ezzel lezártam ezt a sorozatot(legalábbis amíg Baynek akármilyen köze lesz hozzá).
2/10
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Az elsõ fele abszolút a felvezetésé, volt idõm és alkalmam megfigyelni a miérteket. Miért tartanak ki annyi meg annyi jelenetet tovább, mint egy közönségfilmben? Idõt adnak a nézõnek, hogy átélje a pillanatot, hogy megfordulhasson a fejében, mit érezhet a szereplõ. Olyasmi ez, ami akármilyen más film esetében fel sem merül, vagy a szádba rágják, vagy nem is számít semmit. Ez a felfedezés a film legnagyobb ereje! Olyan élményt ad ezáltal a nézõnek, amivel teljesen bevonja az eseményekbe, a mozi része leszel, nélküled nem is mûködik a film! A beleélés és a szereplõk iránti kíváncsiság nélkül a film csak egy lassú akciófilm, vagy bármi, aminek itt hívtátok.
Most egy darabig nem nézem meg elejétõl a végéig, hagyom érni, hátha még így filmen kívül is összeáll bennem valami.
A liftes rész olyan, mint valami álomjelenet, hihetetlen erõ van benne, keserûség és düh. Szétreped a vászon/monitor/képernyõ... Nem tudom, mikor láttam ilyet utoljára, talán a Miami Vice utolsó jelenetében.
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
hányok a szériától, papírmasé karakterek szaladgálnak egy összevisszaságban, balfasz történet, szar színészek, semmittelen akciók
namost, az utolsó 1 órányi gyakásért megérte megcsinálni/megnézni ezeket a filmeket! ílyen voltam 60 percig: <#wow2>#wow2>
ez már tényleg epikus volt, nincs hiányérzetem (igen, komolyan gondolom, hogy az elõzõ kettõ filmben ez nem volt meg)
mindig is azt tartottam a legszarabbnak a szériában, hogy minden harc tök irreleváns, súlytalan (a "történetrõl" inkább ne beszéljünk): az emberek csak karcolgatják a robotokat, akik néha ütik-verik egymást nulla sérüléssel, néha meg 1 cseszett lövés/vágás elég és széthullik a másik
ezért a legjobb jelent az volt, amikor a mesterlövész-demoman-marine triumvirátus bemutatta, hogy igenis érnek valamit az emberek is, nem csak céltáblák
jöhet a reboot egy jó író-rendezõ párostól
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
5/10
taken
9/10 - ez bizony jó film 😊
2/10
szuperhõsfilm viszonylatban:
3/10
😊
Voltak jó poénok, de nem kapkodtam a levegõt a röhögéstõl. A sztori is elég abszurd, de betudom a mûfajnak, viszont mint film, semmi emlékezeteset nem nyújtott.
5/10
Nyugodtan megnézheti bárki, csak legyen felkészülve hogy ez mûvészfilm de a legjobb abból a fajtából.
Nincs elhúzva, 90 perc az egész, abszolút nézhetõ persze nem az agyatlan átlag pláza magyarnak, hanem aki szereti a "filmet".
Nálam 10/7 ha lett volna még 1-2 liftes jelenet szintû cucc benne akkor simán 8.
Lavina (1967)
Hol lehet ilyesmit megtalálni?
Kétlem, hogy jó lesz.
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
http://videodrome.freeblog.hu/
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Meg generációk is változnak,ez sem elhanyagolható szempont.
Említetted az Avatart,megnéztem 1x..tényleg szép techdemó volt,de nem sorolnám a világmegváltó klasszikusok közé. Vérzõ olaj tetszett,ott jó színészek,alakítások,rendben volt. Így voltam aBlack Swan-nal is leültetett,és érdekesnek találtam. Vagy a Gran Torino,nah az viszont a maga kis lassúságával megfogott,és úgy keltem fel,hogy igen ez igen jó volt! És ugye nem egy Bay féle ámokfutás a vásznon. De néha az is kell,és ez így van rendjén.
Most készülök megnézni a Green Lantern-t a nap folyamán. Hmm kiváncsi leszek hogy fog bejönni. 😊
Go Jeff Go!!!!
i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64
És egyébként igen, sokszor nekem is 'fáj' egy-egy értékelés, nem csak itt, hanem családi, baráti körben, netes fórumon, de már megtanultam, hogy ezen nem érdemes felhúzni magát az embernek, vagy vitába szállni. 😊
Mi az ,hogy nyitottabb az Újra,frissre? Én inkább úgy fogalmaznám ezt,hogy álljunk be a túlértékelt aklkotások istenítésébe? Mert ezek a filmek azok,számomra,lehet itt pár embernek sokkal többek,életük részévé vált. Én lehet kicsit maradi vagyok,de jobban bejön Michelangelo szobra,mint egy mai vasból heggesztett absztrakt akármi,ami ugyanúgy mûvészet,és kifejez valamit.
Nem tisztem akár védeni CSOCSO-t,hisz azt hiszem leírta mit is gondol,vagy hogyan. Páran vannak itt akik szinte személyes sértésnek veszik ha egy film nem tetszik valakinek. Én is szoktam adni haverom szavára,meg persze viszont ha látunk valamit,és figyeld,nézd meg tuti jó film. Persze én teljesen más területek is mozgok,õ sokkal inkább látványfilmes,én meg minden "szart"is megnézek. 😄
De kár is vitatkozni,hisz tudjuk sehova sem vezet,illetve úgyis személyeskedéshez.
De ugye ez az SG-és Magyarország! 😄
Go Jeff Go!!!!
Áhh... Kevés vagyok én ennek a filmnek bárminemû elemzéséhez (Majd talán akkor, ha újranézem, elmúlik egy-két évtized, és 'bölcsebb' leszek: nem azt mondom, hogy nem fogtam fel nagyrészt, amit a film közölni kíván, de írni, gondolatokat megfogalmazni róla megint egy más téma...), de az biztos, hogy ilyen szintû remekmû nem sûrûn készül. A képek, a kompozíciók, a világ születése, a filozófia, a színészi játékok, a felépítés, a dialógusok háttérbe szorítása, az egész gondolatiság(évtizedekig lehet majd elemezni ezt a filmet minimum), a zene, az egész alkotói elképzelés, egyszerûen TÖKÉLETES. Legutoljára talán a No Country for Old Men volt ennyire ' új'. ( Ez utóbbi kijelentéssel nem akarom korbácsolni a kedélyeket, egyszerûen így gondolom, szerintem hatalmas, lenyûgözõ film a NCFOM)
10/10
Egyébként meg a 'nagy' filmek jó része, amiket manapság kult, vagy klasszikus filmként emlegetnek (és most nem a közönség, illetve mainstream filmekre, Indy Jones-ra meg hasonlókra gondolok), megjárta ugyanazt, mint amit most a NCFOM, TTOL stb. Ezek a filmek egy kicsit meghaladják a korukat, újat mutatnak, valami nagyin egyedit, ezért nehéz besorolni õket,és ez nem jöhet így be mindenkinek, ettõl még senki nem lesz hülyébb. Szerintem csak annyi a lényeg, hogy az ember próbáljon meg minél nyitottabb lenni az 'újra', a frissre 😊
mar megint megy a tipikus magyar hozza allas?
Ertem, hogy semmi koze a no country for old manhez.
De ha a legjobb baratom akivel allandoan megnezunk filmeket azt mondja hogy szarabb mint a magnolia akkor tudom mire celoz.
Valszeg nem veletlenul hozza fel a magnoliat es nem egy fast and furioust vagy egy horror filmet hasonlit hozza, erted mire gondolok vagy a te zsenialis 150 es iqdhoz masik megkozelites kell?
Másodszor ha kicsit visszaolvasnál tudnád, hogy a Nem vénnek való vidékrõl, a Driveról, a The Tree of Life-rõl és hasonló nézõközönséget eléggé szélsõségesen megosztó filmekrõl ment itt a diszkúrzus mostanában. Azért írtam ezek a filmeket mert, noha ugyan olyan megosztóak voltak mint a The Tree of Life már ami a nézõközönséget illeti nekem azok speciel nem jöttek be egyáltalán ellentétben ezzel a filmmel ami tetszett.
Harmadszor számomra a látványosság volt az ami mûvészivé tette a filmet. Hol említettem én olyat elõzõ kommentemben, hogy ez egy MÛVÉSZFILM amit a látványelem tett mûvészi színvonalúvá? Nem! Ez egy FILM amit a látványelem tett mûvészi színvonalúvá és épp ezért SZÁMOMRA legalábbis mûvészfilmé. Nem mindegy, hogy szarba csapni vagy csapba szarni tudod.
Negyedszer pedig hagy adjak már olyan pontot az értékelésemre amilyet én akarok basszameg! Ha nem tetszik még szerencse, hogy tudod forgatni a fejed és nem kell a kommentemet bámulnod, végsõ esetben pedig még mindig ott van a jobb felsõ sarokban az X amit a veled egyetértõ kolléga olyan szépen kihangsúlyozott a fejlécében...
egyeseknél fogalomzavar lépett fel, de durván 😊
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Egyrészt hogy lehet a NCFOM-et és a Drive-ot egy lapon említeni, fingom nincs.
Másrészt az a látványosság amitol muvészi színvonalu lett egy kimondottan muvészfilm, az milyen????
Az értékelés és az adott pont pedig koszonoviszonyban sincsenek egymással, már elnézést.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"