Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Riddick21
Akkor most tisztelettel megkérlek (komolyan), hogy ha megnézted a Drive-ot (egy tipp: ha teheted, moziban nézd, mert a neten keringõ változat máshogy van vágva, más a zenéje, tulajdonképpen nincs kész), majd mondd el nekem/nekünk, hogy miben hasonlított a Magnoliára! Õszinte leszek, a Magnolia engem sem fogott meg különösebben, nem egészen értettem, hogy miért van az egekbe magasztalva, de hogy a két filmnek mi köze egymáshoz, azt el nem bírom képzelni!

Más: azért a No Country for Old Men utolsó 5 perce szerintem fontos, pont abban van összefoglalva az egész film lényege, amit "érteni kell". Mert ez azért jóval több ám, mint egy táska pénz története, és ez nem belemagyarázás, ahogy sokan szeretik mondani. Csak nagyon röviden és borzasztó felületesen: azt meséli el, hogy az öreg seriff hogyan éli át a felismerést, hogy mai világból kikopott teljesen minden olyan érték, ami korábban meghatározta a létezést... mint pl. a becsület vagy a tisztesség. Ezért emlegeti az apját és a vele kapcsolatos álmát, ahol az öreg mutatja az utat neki a sötétségben, számíthat rá, stb.

Ezek ott vannak a filmben, csak nincsenek szó szerint kimondva. Ha valaki ezeket nem látja meg benne (nem mondom, hogy te nem láttad, nem tudom), akkor nem csodálom, ha 6-7 pontot ad csak a filmre, bár a stílus és a színészi játék miatt akkor is megérne egy 8-9-et minimum, de ezt már mindenki döntse el maga.

Viszont amit itt alattam írtak, miszerint a No Country... unalmas lenne és KISZÁMÍTHATÓ(??!!)... Ez most komoly? Látni lehetett az összecsapásokat? A fõhõs sorsát??? A fõhõs feleségének a sorsát? A pénz sorsát? Mit lehetett kiszámítani ebben a filmben? Szerintem semmit.

"All those moments will be lost in time, like tears in rain."

Sucker Punch - megnéztem még egyszer, most az extended verziót. Szerintem, nagyon jó lett!
Leszartam a storyt, csak a hangulatra figyeltem, és nagyon elvitt a film. Ez tulajdonképpen egy musical frankó zenékkel, és látványos jelentekkel.
Szerettem!

desigo
Dettó ugyanez volt nálam is.
Mindenki egekbe magasztalta de amikor megnéztem hatalmasat csalódtam.
Hosszú,lassú,vontatott,kiszámítható.Ezeket éreztem a nézése közben.
Alig adtam rá pár pontot.
Nekem is újra kellene néznem hátha most jobban bele tudom élni magam.
CSOCSO
Igy van. Sosem irtam, hogy szar lesz. Azt irtam, hogy valoszinuleg nem fog tetszeni.Azt is leirtam, hogy meg lehet ellenkezo keppen is, mivel a haverom pl a Sucker Punchot is lefikazta pedig nekem az 9/10.

Azt mondta a haverom, hogy "magnolia 2" a film. Tehat ha ahhoz a filmhez hasonlitja akkor tudom mirol beszel es valszeg nem fog tetszeni.

De ezt mar mind leirtam.... tehat tessek felfogni es nem baromsagokat irkalni es leirni meg 4 szer,hogy en elore eldontottem mi lesz.
CSOCSO
No country for old men

Igen, ujra neztem es nem ertem miert huztam le annyira. 2008 ban 3/10? adtam neki ppff.. sokkal jobb volt nala!
( Nem szivtam be, mielott vki hulyenek nez.)

Ket dolog lehet a hatterben; akkor mindenki 10/10 adott ra. Majd mikor megneztem valoszinuleg hatalmasat csalodtam benne. Igazabol a film teljesen jo a vegeig, SEMMI bajom nem volt az egesszel az utolso 5 percig. A befejezes volt az aminel ugy ulhettem, hogy WTF? De szamomra kozel sem volt OMFG film "behugyozok oromomben mint egy tacsko" mint pl riddick anno es igazabol nekem semmi bajom ha neki ez 10/10.

Az viszont komoly, hogy ilyeneket irt riddick mert nekem az Alien vs. predator jobban bejott; "de olyannak nem, aki szerint az AvP:R jobb, mint a No Country for Old Men, mert az az én szememben egy igénytelen kutya."

(gyk: baromira szeretem az egesz alien sorozatot... annyira, hogy nalam mindegyik resz 10/10, meg a harmadik is amit masok lehuznak)

Ugyhogy annyit tudok mondani, hogy valoszinuleg az ilyen beszolasok miatt kezdtem el jobban es meg annal is jobban utalni a filmet. Pedig teljesen jo.

7/10 a jelenlegi allas szerint.

majd ha ven kutya leszek es jobban aterzem az oreg zsaru erzelmeit talan lesz majd 10/10 is.

*Szvsz ezen a filmet nincs mit nem erteni. Kuuurvara nem volt egy nagy fejtoro a sztori.
ROCKnROLLA
"A film nyitójelenete az utóbbi évek egyik legjobb filmes kezdése, amelyhez foghatót nagyon régen láttam."

Hát nem tudom, többféle nyitójelenettel jött ki ez a film? Mint a Paranormal activity befejezései? Mert hogy egyáltalán nem volt egetrengetõ. Egy buszmegálló jobban felizgat, mint a nyitójelenet...

DRIVE kritika

Írtam egy kritikát errõl a remekmûrõl, szerintem egyértelmû 10/10!

http://moviez.freeblog.hu/-filmkritikák,filmhírek,filmelőzetesek

CSOCSO
ez valoban nagyon jo film volt!
Tyler1
Férfibecsület

Ez a film az elsõ afro-amerikai búvár, Carl Brashear élettörténetét és sikersztoriját dolgozza fel, aki az '50-es évek Amerikájának rasszista környezetében hihetetlen megpróbáltatások után elérte, hogy õ legyen az elsõ fekete "Master Chief" fokozatú búvártiszt.
Mindezt Cuba Gooding Jr. és Robert De Niro tálalásában.
Nem zengek ódákat róla, egyszerûen fantasztikus film, egy igazi hõseposz, aminek minden egyes percét élveztem.
Az egyetlen kérdésem, hogy Cuba hogy süllyedt le azóta ennyire, az Oscar díjas színészbõl mára csak egy utolsó zs kategóriás tucatszínész lett. Sajnálom csórit, én nagyon csíptem mindig is, remélem egyszer még visszatalál a helyes útra.
9/10

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

CSOCSO
Mar azon gondolkozom, hogy mindjart elmegyek a moziba megnezem... nem birok ki a DVD ig 😄
CSOCSO
latszik, hogy te sokkal szinvonalasabb vagy mint mindenki. Ha ennyire felzaklat mindenki, miert nem mesz mashova? Ahol pl. mindenki izlesesen leirja ha egy film neki nem tetszik.
birdo
Reggel pont ezt a filmet néztem, miközben ágynemût vasaltam.
Jó volt.Nem egy lagymatag romantikus film...
Kihozták belõle az állatot....pedig nem számítottam rá.

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

precision
1 dislike -ot kaptál valakitõl, elõfordul az ilyen
ritka lesz az aki pluszban lesz szerintem 😊

Bazinga!

precision
ezért nem szabad soha trailert nézni
én általában úgy nézek filmet, hogy ha itt több a pozitív értékelés róla (5nél több mondjuk) akkor berakom a "nézendõk" listába, és onnan kiválasztom mindig ami a legjobban érdekel imdb -s egymondatos leírás alapján

Bazinga!

CalebJoe
Hozzászólásainak hasznossága: -100 ez mi a pöcs azért mert más véleményen vagyok nyomkodjátok csak
precision
a Drive szerintem semennyire sem "alter", csupán más
a legjobb szó rá szerintem az, hogy 'Európai' 😊
tényleg hibátlan film, szerintem

Bazinga!

Te se láttál még lassú filmet 😊 Nem azért, nem siet a Drive sehova se, meg nem pörög, de azért nem is túl lassú ... 😊

http://videodrome.freeblog.hu/

PetruZ
A Valhalla Rising-et láttam, írtam is ide róla (#60018), az nem igazán jött be, de ha azt mondod, hogy az már szerinted is nagyon alter, akkor lehet, hogy a Drive még nézhetõ is lesz. 😊
precision
valóban lassú, de unalmasnak nem nevezném, a film utolsó harmada pedig eléggé eseménydús

Bazinga!

Tyler1
elsõ 1,5 perc kurva nagy félrevezetés. gyors vágások, tömve akciójelenettel, vagy arra utaló párbeszéddel, gumi csikorgás, sziréna, bunyó, fekete Ford Mustang...

én anno végig se néztem, hogy ne lõje le a jeleneteket, aztán szépen el is raktároztam magamban vmi komolyabb Transporter utánzatnak. ha vki úgy ül be elé, hogy ez az egyetlen ismerete a filmrõl, akk nem csodálom ha csalódik.
arról nem is beszélve, hogy ezt tetézve, a film egész komoly feszültséggel kezd.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

DaemoonHunter
+1

tommygear
vontatott, unatkoztam a film alatt... az eleje jól indul, utána hihetetlenül lassú az egész
precision
mi nem tetszett benne?

Bazinga!

tommygear
Drive

év filmje? pf 😄
nem tudok pontszámot adni/10
Egyébként Refn-tõl, a Drive rendezõjétõl láttatok más filmet is? ( Én majdnem az összeset, még másfél van hátra / épp az egyik Refn film felénél sikerült a laptopot tönkretennem egy hete😄 /.

A Drive szerintem a rendezõ egyik 'legkönnyebb' (A Valhalla Rising pl. nagyon alter mozi, azt nem igazán tudtam szeretni, de a többi remek) filmje, ami egyben a leghangulatosabb is ( pedig a többinek is hihetetlen atmoszférája van). Nem tudom, hogy a Drive-e a legjobbja a dán rendezõnek, de engem pont azért fogott meg legjobban , mert mostanában a filmek atmoszférája tud legjobban magához láncolni, a Drive-ban ez pedig valami csodálatosan nagy szerintem.

A Pusher trilógia egyébként kézikamerás, minden gengszterromantikától mentes módon mutatja be Koppenhága alvilágának egy szeletét (mindig egy emberre koncentrálva), remek, kiegyensúlyozott trilógia.

A Valhalla Rising kicsit már talán tényleg átfordult öncélú mûvészkedésbe, ez nem is nagyon tetszett, de pl. a Bronson az zseniális volt, a rendezõ kis Mechanikus Narancsa egy zseniális Tom Hardy-val ( Ha csak fele ennyire lesz jó az új Batman filmben, már nagy élmény lesz látni a játékát).

A Bleeder és a Fear X fele még hátravan, így azokról nem nyilatkozom. 😊, de Refn elég nagy kedvencem lett... ( Egyébként pont a Drive kapcsán figyeltem fel rá)

http://videodrome.freeblog.hu/

CalebJoe
hol irtam hogy jobb csak reagáltam precision üzenetére nem rosszabb de nem is jobb nála
Riddick21
Azért azt vedd már észre, hogy itt nem a másvéleményrõl van szó, hanem a másvélemény színvonaláról, arról, hogy az érveik mekkora baromságok. Van több olyan ismerõsöm is, akiknek egyáltalán nem tetszett a film, amikor beszélgettünk róla, normálisan kifejtették és megbeszéltük, hogy miben nem értünk egyet. Neten is történt már ilyen, nincs ezzel a világon semmi gond... De direkt azért idéztem be ezeket ide, mert a negatív vélemények 95%-a ilyen szinten mozog a filmmel kapcsolatban...

Azt hittem, ez a topik többek között erre is alkalmas.

Hallod, ne lovagoljatok már ezen a Drive témán! Miért vagy képtelen elfogadni, hogy valakinek (sokaknak) nem tetszett az általad istenített film?!
Tudom, nehéz ügy, amikor a szívedhez közelálló filmrõl negatív véleményeket olvasol, de a film is, mint minden más mûvészet, szubjektív dolog. Valakinek a Nagy Piros Négyzet címû festmény a mûvészet netovábbja, számomra meg csak egy jól sikerült hoax.

Tudod hány olyan "kedvenc" filmem van, amiért kaptam/kapok hideget-meleget? Nem kell velük foglalkozni, csak el kell fogadni, hogy vannak más vélemények is.
Amit te egy kicsit túlzásba viszel, hogy mindenkit ostoba bunkónak tartasz, aki negatív véleménnyel van a Drive-al kapcsolatban.
Ne tedd, és ne is erõltesd rá a saját véleményed másokra, erre valók a politikusok meg a papok.

Neked tetszett, kész. Örülj neki, vedd meg DVD-n, nézd sokat, de nehogymár én legyek a hülye, mert nekem nem tetszett.
MrSpock
Riddick21: Te kapsz valami pénzt,a gyártótól ,forgalmazótól,hogy ennyire véded ezt a filmet.? 😄 Komolyan hozzád képest egy parlamenti frakció lószar!😄
De persze nekem úgy nincs gondom,csak már tényleg,ha valaki ellent mer mondani,hogy márpedig ez a film nem jön be,akkor..azonnal monnyon le!!! Ez az évezred filmje és kész! Jah nem csak 2. a No country után! 😊

Go Jeff Go!!!!

Riddick21
Ez az a Faster, amiben
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
a fõhõst a végén egy - a fejébe implantált - fémlemez ment meg a fejlövéstõl, illetve aminek a cselekménye abból áll, hogy a fõszereplõ mindenféle következmény nélkül besétál helyekre és pofánlõ embereket? Ez az a kurva jó film, amiben van valami bérgyilkos és a szõke bombázó nõje, akiknek a világon SEMMI értelmes szerepük nincs és kihagynak egy halom ziccert, hogy megöljék a célpontot, de azért õk a világon a legjobbak? Ez a film, aminek a cselekményét és fordulatát a 10. percben ki lehet találni és utána azon röhögni, hogy a film milyen rejtélyesen próbálja titkolni elõlünk?

Ez lenne jobb a Drive-nál? Kérlek...

CalebJoe
Na a Faster-tõl nem vártam semmit csak Rock-ot és kellemeset csalódtam benne, elég jó kis bosszúfilm lett belõle tele klisékkel de akkor is.
Bár csak 6.5 áll az imdb-n pedig kb 7.5 simán megérdemelt volna.
barnie1990
Engem is megvezetett a trailer rendesen, ugyanis a filmbõl azt a kevés akciót mind beletették a trailerbe. Én kb. egy Transporter-szerû filmre számítottam ez alapján, sûrû cselekményre, vágásokra, stb.

Ettõl függetlenül szuper filmnek tartom, de ez nem az a film, amit a trailer-ben mutatnak.

Zene nélkül mit érek én?

Riddick21
Csak saját zenéket használ az elõzetes, semmi hollywoodi nincs benne és még csak nem is hazudik. Nem tudom, hogy kellett volna összevágni, mit kellett volna mutatnia. Ez egy elõzetes, olvasd el a cikket, amit linkeltem.
A trailer 2. képe pedig pontos képet fest az egész filmrõl. Ez nem egy kivágott részlet, hanem egy összegzõ elõzetes, ami nem hazudik. Engem is vezettek már meg elõzetessel, de így, hogy háromszor láttam a filmet és kb. 100-szor a trailert, azt kell, hogy mondjam, szépen összefoglalták a lényeget és a hangulatot 2 percben.

precision
legalábbis a trailer legelejére gondolok... a liftes jelenettõl kezdve már okés a dolog

Bazinga!

precision
Itt mintha nem a filmbõl való zenéket használnának... de ha mégis onnan vannak (elõfordulhat, hogy nem emlékszem rájuk teljesen) akkor sem illenek oda, ahova berakták õket... nekem egy tipikus amcsi akciófilm jön le errõl a trailerrõl

Bazinga!

Riddick21
Melyik trailerben van ilyen hollywoodi aláfestés? Mert én kettõt láttam, az egyik a film saját zenéjét használja, a másik pedig szintén, de csak a Nightcall c. számot, viszont egyik sem dolgozik külsõs zenével, szóval pont annak az ellenkezõje igaz, amit írsz.

Itt egy írás a filmrõl, amiben többet között taglalják azt is, hogy miért nem lehet a trailerre fogni a hamis elvárásokat 😊

Riddick21
Kifejtenéd? Nagyon érdekelne.

precision
nem szoktam "védeni" egy filmet sem, meg nem szoktam mások véleményét sem megkérdõjelezni, elfogadom mindenkiét úgy ahogy van
de azért nem igaz az "indokolatlan" összefonódás, mert nagyon is ott van a szemünk elõtt, hogy miért vonzódtak egymáshoz, és még sincs a szánkba rágva
ez adja a szépségét

Bazinga!

precision
szerintem meg aki látta a trailert, pont az csalódott nagyot
a trailerben pl ott is ilyen "halivudi" zenei aláfestés van, ahol a filmben egyébként nincs semmi
személy szerint én a trailer alapján azt hinném, hogy egy tipikus amerikai akciófilm, amolyan The Rock féle Faster 😊

Bazinga!

"Valószerûtlen karakterek, indokolatlan összefonódások közöttük, rossz színészi játék"

ebbõl az indokolatlan összefonódások azért 1 picit igaz...
Lol. Ezeket elolvasva már tutira veszem, hogy meg kell néznem, mert tetszeni fog 😄

CalebJoe
ezek lehet sok filmet láttak csak nem abból a fajtából amibõl kellett volna ez "Az operatõri munka és a rendezés pedig számomra érthetetlen" biztos valami hollywoodi filmes iskolában végzett jelesre hagyjuk már egy nézõ nem a rendezést nézi hanem az összhatást, ez a forma csak valami okosat akart irni.
Az egész amit az utolsó irt összeveti a Gibson-nal meg az Oldboy-al ez nem komplett köze nincs hozzá sõt még a Miami Vice-hoz sem.
Valószerûtlen karakterek autószerelõk gengszterek Ron Perlman jó is volt ez tényleg mást nézett biztos valami Avatarista😊
Riddick21
Mutatok néhány igazán kifinomult, filmbarát véleményt, amikre mindenképpen érdemes alapozni, mert láthatólag igazán közel áll hozzájuk a mozi, hosszú évek filmnézõ tapasztalata érett mára igazi bölcsességgé:

"Sajnos silányra sikeredett.
Bár a borítóján rózsaszínnel írt "Drive" árulkodó jel lehetett volna.
Ennek ellenére jót lehetett derülni azon, hogy hátramenetben még 3.-ba is elváltott az automata, ami a szörnyengagyi motoreffektnek köszönhetõ. A zene minõsíthetetlen."

"hehe
1et értek az elõttem hozzászólóval. Akinek ez az év filmje, az nem sok filmet láthatott idén!! Jóformán 1 semmit mondó film , 1szer nézõs és annyi!!"

"Ne haragudjatok, de ez miféle film? Mûvészfilm? Hatalmas csalódás volt. Dicsérte mindenki, még a Magyar Nemzet is, ez vezetett félre valószínûleg. Aki ezt végig nézi, az bizony "real human hero", azt már egyszer meg kell hagyni..."

"Senkinek nem szeretnék belemászni a lelkivilágába, és mindenképpen köszi az UP-ot, de ez a film egyszerûen nem jó! Megnéztem, mert a hatalmas tetszésnyilvánítások, illetve a pozitív kritikák miatt kíváncsi lettem, de nem tudtam élvezni. Valószerûtlen karakterek, indokolatlan összefonódások közöttük, rossz színészi játék (még Perlman is csak egy SOA nior-t tud hozni.), felesleges lassítások, Badalamenti idegesítõ "bálnaéneke" végig. Az operatõri munka és a rendezés pedig számomra érthetetlen... A történet egy "ruha" amit a mainstreamben hoz Gibson Visszavágója, vagy Willis Utolsó emberig-je, az undergroundból pedig például az Oldboy. B vonalból bármelyik Van Damme, vagy Segal film. Sajnos, azért, mert egy blockbustert art-ként tálalunk és/vagy fordítva, még nem lesz jó.
Ez csak egy szubjektív vélemény, köszi, ha elolvastad."

Ez az utolsó a kedvencem.
"Valószerûtlen karakterek, indokolatlan összefonódások közöttük, rossz színészi játék"
Na ez melyik filmet nézte? Mert ha a zene nem jön be valakinek, az oké. Ha valaki szerint sablonos a történet, hát legyen. De ezek egyike sem igaz, ennek a leírásához már igazi hülyének kell lenni.

CalebJoe
Vágom angolul néztem mivel nemvolt még hozzá felirat csak a cime miatt irtam hogy sok ember arra számit hogy valami kocsis film lesz már ha egy trailer-t sem látott róla akkor nagyot fog csalódni.
nem vicceltem,saját véleményem,kezd unalmas lenni,hogy reagálnak a viccesnekszántértékelésre\10 re 😊

tigeroo
fõleg hogy helytelenül is használja a skálát 😄
precision
erre van az új hsz-rating-system 😄 tessék unlikeolni az ilyen jellegû irományokat és meglesz az eredménye

Bazinga!

Dynamic
Kezd unalmas lenni ez az idióta viccesnekszántkifejezés/10 pontozás.
precision
azt írta, hogy valszeg nem fog neki tetszeni, mert hasonló az ízlése a haverjával, és már megnéztek együtt egy csilliárd filmet, szóval van viszonyítási alap

persze ez még nem jelenti azt, hogy 1-2 film esetében nem lehet eltérõ vélemény (a kivételek, melyek erõsítik a szabályt) és lehet, hogy a Drive be fog neki jönni, ha megnézi (az is lehet, hogy nem, akkor meg annyi, nem baj 😊)

Bazinga!

precision
A Drive nálam 10 pontos, a Hanna mégsem jött be. Szerintem egyáltalán nem hasonlít egymásra a két film. Itt van a Hanna -s értékelésem: link

Bazinga!