Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A Hudson keleti partvidékének tágas völgyei egyikében húzódik meg az a titokzatos, eldugott, csendes kis szurdok, melyet Álmosvölgynek hívnak. Mesebeli, varázslatos táj tele mindenféle helyi mendemondával, kísértetjárta helyekkel, éji babonával. Ide érkezik 1799 egyik vészjósló napján New Yorkból a legújabb tudományos nyomozási módszerek iránt elkötelezett Ichabod Crane felügyelõ, hogy kivizsgálja a kis faluban történt rejtélyes eseteket. Három rendkívül különös gyilkosság zaklatta fel a békés kis közösség nyugalmát. Mindhárom áldozatnak levágták a fejét, és a fejek eltûntek... A falubéliek váltig állítják, tudják, ki követte el a rémséges tetteket: nem más, mint a legendás Fejnélküli Lovas!"
Igazán lebilincselõ a történet, de maga a látványvilág is. Gyönyörû tájak, falu és a korabeli New York is pompás.
9/10
Qwerty4
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Egész nézhetõ volt. Kicsit hosszú, kicsit uncsi, aránylag látványos, meg már majdnem érdekes is. A szõke spiné az ultragáz a feltöltött kacsacsõrével együtt, node ez van...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Imdb-n pofátlanul alulpontozott börtönfilm Sly bácsival. Aki szereti a mûfajt, és eddig volt akkora fasz hogy kihagyta(like me), az sürgõsen üljön elé.
8/10
ui: Sutherland legjobb választás volt a fõgeci szerepére, már nekem is felkúrta a pulzusomat a szívózása 😊
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Na, ez tényleg Blue, de nagyon. Ez egy olyasfajta film, ami annyira magába szippant, hogy utána még sokáig nem tudsz szabadulni tõle.Anno a Rekviem egy álomért-tal voltam még így...napokig azon kattogott az agyam. Azt hiszem ezzel a filmmel is így leszek.
Teljes mértékben hangulat-film. Az érzelmek olyan széles spektrumán mozog, hogy az elképesztõ. A legtöbb romantikus film általában a boldogság-szomorúság ellentétre épül Ezeknél a filmeknél az egyik percben nevetünk, a következõben már sírunk. Ez a film is valami hasonló...érzelmi hullámvasút, csak valahogy sokkal többféle érzelem kavargott bennem a film nézése közben.
Ryan Gosling egyszerûen nem tud hibázni. Sem színészi alakítás, sem szerepválasztás terén.
Nem egy tipikus lányos film, és semmiképp sem randi film.
8/10
Yippee-ki-yay, motherfucker
Tényleg unalmas. Viszont nyomasztó és emlékeim szerint nem gagyi.
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Na ez jó volt. Lassú, uncsi, de még régifajta scifi-thriller katyvasz. Jó volt ennyi év után újra megnézni. Najó, moziban visszakértem volna a pízemet, de így elvoltam vele. Végülis egy nézhetõ sf-dráma.
"Az egyszerû, békés Berkeley-t bájos halászközösség lakja. Az élet kimondottan édes, az emberek végtelenül barátságosak, mintha minden csak arra várna, hogy hirtelen és végletesen megváltozzon. A tõzsgyökeres Rene - miután egy bank a családi tartozás fejében ráteszi a kezét a farmra, ahol felnõtt - elhatározza, hogy elhagyja a kis települést, és átköltözik egy nagyobb városba a nagyijához. Hirtelen azonban meteoritok szelik keresztül az eget, és becsapódva a városba egy földöntúli fertõzést terjesztenek el, amivel a helyzet sokkal szörnyûbbé válik, mint amilyet bárki is valaha álmodhatott volna. Ugyanis a fertõzés folytán élõhalottak tömege lepi el a várost emberi húsra éhezve, körbekerítve a rémült Rene-t. Szerencsére azonban Rene-nek sikerül menedékre lelnie a város bolondja, Marion elszigetelt farmházában, ahol találkozik négy további kétségbeesett túlélõvel. Együtt már van esélyük szembeszállni az élõhalottak kóborló csapataival, miközben kénytelenek ráébredni arra, hogy ami körülveszi õket, az sokkal több, mint egy szimpla fertõzés..." (filmkatalogus.hu)
Ez egy zombi film paródia, ennek köszönhetõen elég komolytalan és könnyen emészthetõ. Nem egy mestermû, de egyszer elmegy. 5/10
Qwerty4
Spektrumon ment nem régen. (nem tudom, hogy ismétlik-e még)
Nagyon kellett egy ilyen film, azt gondolom. Engem teljesen beszippantott, de mindig is Piroska és a farkas fan voltam. Ez egy új gondolat, aminek csak az ad értelmet, amire ki van hegyezve a film, konkrétan
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Én kapásból értékelném elég magasra, de a sztori gyengébb, mint kellene, a számítógépes grafika nem elég jó (és ez zavaró, ne mondja senki, hogy nem), ellenben Gary Oldman sztorija nagyon sokat beletesz. Mégis, arról szól, hogy hogyan derül majd ki ez a kis turpisság, amit eldugtam a spoilerben.
Nekem volt kellemes 7/10, de ha nem szerettem volna bele a képeibe, akkor 5-6/10 lenne a reálisabb.
Ha javasolnom kellene megnézésre? Igen! abszolút kellemesen hihetõ szerelmi történet cukormázzal a végén és konstans hóesésben egy szál ingben sem fázó suhancokkal.
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2
"Pontypool csendes kisváros Kanadában, ahol soha nem történik semmi szörnyûség. Grant Mazzy (Stephen McHattie), az egykor nagymenõ rádiós mûsorvezetõ is csak eltûnt macskákról vagy az Arábiai Lawrence helyiek által elõadott musical változatáról tud beszámolni a helyi adó reggeli adásában. Aztán hirtelen minden megváltozik. Az addig nyugodt, békés emberek egyszerre csak megõrülnek, vadul támadnak egymásra, miközben értelmetlen mondatokat kiabálnak. A katonaság lezárja a várost, a világ döbbenten figyeli az eseményeket, miközben Grant Mazzy és munkatársai a rádióstúdióban rekednek, a megõrült emberekkel körülvéve, hogy egyenes adásban tudósítsanak a világvégérõl...
Bruce McDonald egy helyszínen játszódó, kevés szereplõt mozgató filmje feszültségben Orson Welles legendás, 1938-ban adásba került rádiójátékát idézi, amelyet rengeteg hallgató valós eseménynek hitt, és halálra rémült..." (port.hu)
A magyar cím egy kicsikét hazugra sikeredett, igazából nincsnek zombik ebben a filmben. Nem is mondom el pontosan mi van helyettük, jó ha a nézõ szépen lassacskán tudja meg, csak lassan adagolva érdekes az egész.
Nem igazán akciódús, de ennek ellenére érdekes lett ez a film.
Helyszín sincs sok, egy légtérben játszódik.
Összességében szerintem jó, de többet is ki lehetett volna hozni a témából.
7/10
Qwerty4
De a kérdésemre senki se válaszolt: jobb posztapic filmeket kérek!
Soha többet. 1x meg lehet nézni (talán), node... EZ bizony nem egy filmtörténeti remekmû. Drámának ultragáz, komédiának meg nagyon enyhe eresztés, még elmosolyodni is nehéz rajta, egy-két "ütõsebb" pillanatától eltekintve. Senkinek sem ajánlom, ha jót akar.
Ugyanezt élem meg most a John Wyndham-féle Triffidek napjával.
Könyv (1951) zseniális, a film jól indul de olyan részeken átugrik 5 mp-ben amik könyvben több oldalon keresztül tartanak, így éppen a kalandérzet veszik el (egymástól elszakadás, kalandok majd a felismerés, hogy a másik mégis él még, stb.) illetve egyes (amúgy megdöbbentõ) drámai "jelenetek" itt teljesen hiányoznak.
Az út-ra visszatérve (SPOILER!):
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
És nem minden esetben igaz az, hogy a film silányabb, mint a könyv. A tökéletes trükk pl. kiváló példa erre. Igaz, hogy kicsit "felturbózták" a drámaiságot és megváltoztatták a történetet, de ez határozottan jót tett a filmnek.
Nem vagyok benne biztos, hogy ha véresebbre veszik az jobbá tette volna. Frázis, hogy a kevesebb néha több, de itt azt hiszem éppen eltalálták meddig lehet elmenni (hol maximális a hatás, anélkül, hogy feltünõ hatásvadász elborzasztás lenne a cél) .
A hangulata magával ragadó, a vágás csodálatos, a színészek szuperek és a sztori sem hétköznapi. Aki szereti a misztikus, gondolkozós, odafigyelõs, többször nézõs filmeket, annak csak ajánlani tudom. 8/10
Tehát javaslom, hogy akinek tetszett a film, az mindenképp olvassa el könyvben, ott teljesebb az élmény. Nem hosszú a könyv(nem egy Háború és béke), egy este alatt simán megvan 😊 Tudom, hülyeség az embereket olvasásra buzdítani egy filmes blogban...azért megpróbáltam😄
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
"Sylvain és Vigo éjszakai kocsikázása gázolással ér véget. A két jó barát az áldozat mellett egy táskát talál, benne kétmillió euróval. Az állandó anyagi gondokkal küszködõ haverok úgy gondolják, ha már így alakult, miért ne tennék el a pénzt. Így ahelyett, hogy értesítenék a rendõrséget, megpróbálják eltüntetni a holttestet. Ám a zsaruk mégis feltûnnek a környéken. Az elgázolt férfi ugyanis egy elrabolt kislány édesapja volt, aki a váltságdíjat vitte a rablónak. Az ügyben Lucie, a kétgyermekes rendõrnõ nyomoz, amikor hamarosan elrabolnak egy újabb gyereket." (port.hu)
Bejött ez a francia krimi-thriller. A sztori jó, a megvalósítás is. Csak az a baj, hogy túl hosszú volt.
8/10
Qwerty4
Csak olyan furcsán hatott számomra.
Amúgy sem konkétan rólad írtam, hogy fikáztad, az egy általános példa volt, szemléltetésképpen. Szóval veled kapcsolatban nem hangzott el kritika részemrõl, így megsértõdni sem kell szvsz.
Sehol nem fikáztam, a fákon repülést, csak megemlítettem, mert valakinek nem jön be, magam részérõl nagyon csipázom az ázsiai mondavilágot,a Tigris és Sárkány is nagyon tetszett.
ps: ha nem kötözködésnek szántad, akkor te se vedd ezt annak, de kérlek, legközelebb moderáld magad jobban.
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
Ez pont olyan, hogy akiknél a fehér a gyász színe, nem állítasz oda lefikázni õket, hogy már meg mérnem feketében parádéznak a "tahók".
Wu xia, mint a címébõl sejthetõ wuxia film, de nem az az elszállt fajta mint a hidden dragon, ahol a fákon ugráltak 😊
Aki szereti a jó bunyókkal vegyített drámát, annak ajánlott igazán.
The Road (Az út)
Posztapokaliptikus road movie a hiperrealista stílusból. Apa és fia elindul a világégés után, hogy túléljenek, miközben a fiú tanulja az alkalmazkodást az emberekhez és a környezethez (már erre a világra született, nem ismeri a régi világot) az apa (Viggo Mortensen) megtanul alkalmazkodni az apa szerephez ami új fénybe kerül itt, fiának pedig átadni annak a felelõsségét és kötelezettségét mi az: embernek maradni.
Kannibálok, fagy, szürke kipusztult vidék, menekülés, csend, esõ, éhség, rettegés, remény és reménytelenség.
Messze a legjobb posztapokaliptikus mozi az utóbbi 5 évbõl. Depressziósoknak és emósoknak nem ajánlom.
10/10
* * *
One Point O (Paranoia 1.0)
Cseppet beteg film, méltó a címéhez.
Egy magányos szoftverfejlesztõ fõhõs, egy nyomasztó sötét bérház, beteg szomszédok, egy mesterséges intelligencia kisbabafejben, szex-játék virtuálisan, kamerák és egy csomag. Egy üres doboz amiben nincs semmi.
Fõhõsünk egy nap kap egy üres csomagot, majd minden nap egyet..
Miután elég érdekesen kezd alakulni körülötte a világ (szomszédok viselkedése, hangok, látomások stb) elkezd nyomozni de egyre kuszább lesz minden.. mi is a valóság? Létezik-e valóság vagy csak paranoia? Végül már mindenki gyanús...
Az a fajta film ami (amellett, hogy sci-fi / thriller) kb 15%-ban mûvészfilm, azaz nem fog bejönni mindenkinek aki a tiszta földhözragadt akciót szereti.
Az Eden Log-nál kevésbé mûvészi és elvont, de egy Mátrix-hoz képest kékharisnya.
Nálam 8/10 (hangulat 9, színészi játék nem mindenhol tetszett..)
Van benne pár jó poén. 6/10
A harcos (The fighter) 2010
Korrekt életrajzi film, Christian Bale nagyon jó.
7/10
OMG, ez mi a f*szom volt? Rettenetes zagyvaság az egész, ráadásul unalmas is.
1/10
Qwerty4
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
Ez jó volt. Rejtélyes, hangulatos, sötét, elgondolkodtató. És néha vicces is, a karakterek miatt.
A végén utána is kellett olvassak, hogy most mi a fene van, mert érthetetlen volt.
9/10
Qwerty4
Gondoltam kicsit jobb fog kisülni ebbõl a 2 órás horrorból, de sajnos nem. A helyszín, a boncterem elég jó volt, de a gyilkos hulla elég unalamsan gyilkolászott. Nincs igazából emlékezetes jelenete ennek a filmnek. Néha elég véres meg undorító is, de ez nem elég. Egyetlen parafaktora a filmnek az volt, hogy nem tudhattam majd a hulla hogyan támad, lehetett volna valami meglepetés is, mondjuk megmozdul vagy valami kijön belõle, de semmi.
5/10
Qwerty4
Kimaradt az életembõl eddig, mert azt hittem, hogy ez valami buta francia akcióvígjáték. De hát jó film ez, néha kicsit bealtatott, de tetszett - a vége fõleg. Renot nagyon bírom, de sztem tök egyarcú színész, minden filmjében ugyanazokat a fejeket vágja akár dráma van, akár poén. Mondjuk haldokolni és meghalni egész jól tud, mindig megsajnálom.
Natalie Portman meg hibátlan volt akkor is, és azóta is 😊
7/10
http://popkult-hu.blog.hu/2011/10/16/paranormal_activity_3_filmkritika
, de ha megütné a paranormal entity színvonalát akkor nagy baj nem lehet.
Szívesen venném inkább annak a második részét.
Várjuk még a Human Centipide 2 is😛