106442
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
#105017 Ahogy gondolod, de sose értettem az ezen finnyáskodokat meg a spoilerre nyavajgokat, mikor minden filmnek leirják a sinopszisát ,meg a konyvek hátoldalán is ott vagy egy rovig leiorás, hogy miről szol,
DE attól még semmit nem fogsz megtudni a részletekről meg , hogy mi miért is történt, ugyan ugy más következtetést fogsz levonni a látottak alapján mint mások.
ugyhogy ez is csak olyan modern kori hulyeség, hhogy emiatt csesztetni valakit , mert elmond valamit ami szerinted nem kellett volna, amugy meg egy olyan ehlyen ahol filmekkel kapcsolatban irja le valaki a vélemámyét mégis mit vártál , hogy majd nem lesz semmi konkrétum ? -
#105016 Na akkor már ezt se kell megnézni, mert leírtad a sztorit... -
#105015 wrath of men
Nem volt olyan rossz, de láttuk már sokszor ezt a raboljunk ki egy pénzszállitot cimu müsort.
Egyébként tényleg van valami olyan ami nincs egyáltalán megmagyarázva és talán ez az időben valo ide oda ugrálás sem tesz jot az egésznek, mert sokszor elveszteni a fonalat, hogy most akkor mi mikor is tölrtént vagy még ott vagyunk e vagy már a jelenbe még akkor is ha ezt ki is irják.
És valoban nincs megmagyarázva, hogy most akkor ki kicsoda. ugy tünik , hogy ök is egy pénz rablo társaság akik azt a céget akarták kirabolni ahova beépült és ezért kellett megfigyelnie, hogy merre megy.
arra nem számitottak, hogy más is pályázik rá.
viszont nem tesznek emlitést, hogy kik ezek a katonákbol állo csoport és kik a másikak . ez a pénzszállito miért volt mindenki célpontja, hogy az FBI-os csoka is engedélyezte, hogy mindenkit kinyirjanak közülük.
3 hét alatt teljesen rendbe jött 6 karabély lovésből.ÉS a felvételinél senkinek nem volt gyanus a sok heg a testén , hogy mitől és hogyan lettek .
Nekem kb ez jött le, hogy van a csoport aki ki akarja rabolni a céget megfigyelik, közbe kinyirják a fiát igy eldönti , hogy kinyír mindenkit aki még szóbajöhetett az akciora, de mivel egy ismeretlen csoport volt igy azt gondolja, hogy belsös munka volt igy a a csapata nélkül egyedül beépul valamilyen FBI-os segitséggel. a csapatának nem szol a tervéről és ök sem mondják neki, hogy mégis ki fogják rabolni nélküle is a pénzszállitót, mikor észreveszik, hogy ott van leállnak ,de még akkor sem keresik, hogy most akkor mifasz van.
Mikor már mindenkit kinyirt a végén akkor visszamegy a csapatához és az fbi-al is rendezi az ugyet, de nem tudtuk meg, hogy akkor most kik is voltak és miért.
-
#105014 GUnpowder Milkshake
Hát ez szar volt.
Jót-aludtam/10 -
#105013 Feltételezem, engem ott és akkor jó hangulatban talált :) -
#105012 Raging Fire
Azt hittem ha iminek tetszett, akkor rossz nem lehet. De nagyot tévedtem. Standard bankrablós, bosszúállós sztori a végén egy Heat lövöldével. Szép, letisztult old-school rendezés, de ha végtelenül unalmas, akkor semmit sem ér....
5/10 -
#105011 Resident Evil: Welcome to Raccoon City
Történetileg még rendben lett volna, bár a végére már az is teljesen szét szaladt és semmi relevanciája nem volt az egésznek. A D-filmes minőséget meg próbálták takarni és itt-ott még egész szépen ment is, de ez így értékelhetetlenül rossz.
4/10
Resident Evil
Az emlékeimben egy jobb film élt, de az nem létezik. Szomorú...
5/10
AI Love You
Ezt meg totál random találtuk. A fejlett okos házak jövőjében Dob, az iroda ház MI-je beleszeret Lanaba.
Igazán vicces a film és tök kedvesen, aranyosan van bemutatva egy lehetséges jövő. A főszereplő srác Bob az elején nagyon nagyot játszik, imádtuk :D
7/10 -
#105010 :D -
hiper KOCKA #105009 A texasi láncfűrészes mészárlás 2022
Szerintem alapvetően ez egy teleshop reklám. A legnagyobb márkák gyártói megkeresik ezt a hatalmas, ámde szerény mackót, és odaadnak neki kipróbálásra egy láncfűrészt. Minden epizódban az éppen frissen piacra dobott terméket kapja meg, és a faszerdő szélére tévedt idiótákon demonstrálhatja a kütyü rendkívüli képességeit.
A hírekben aztán rendre beszámolnak az óriási vérfürdőről és a gyilkos eszközről is, amelyre biztosan minden, anyósát gyűlölő pszicho felkapja majd a fejét, és azonmód rohan a Praktikerbe vásárolni.
A cégek még lehet segítenek is ennek a fogyatékos gyökérnek valahogy, hiszen mindig megússza, és állandóan visszatér... már 1974 óta. Így történt, hogy most is előbotorkál az alagsor mélyéről, mert pár újgazdag, hippilelkű tinimajom épp az ő otthonába téved, és Harlow-ban, ebben a kihalt porfészekben, távol a nagyvilág zajától akarja létrehozni a nyugalom és biztonság szigetét (felvont szemöldökű kacaj, erőteljes kézdörzsölés közepette).
Így újabb okot szolgáltatnak Bőrpofának, hogy kiirtson mindenkit jól... szegény újdonsült kommuna tehát igen nagy bajba kerül, és hamarosan a lábizmaik fogják jelenteni a túlélés egyetlen zálogát, mert futni kell majd. Méghozzá gyorsan, ha lehet. Kézitusa nem jöhet szóba, mert hát nézzünk már rá emberünkre: a homloka egy vonalban van a Csomolungma tetejével. Lőni is lehet rá, de minek? Akkora zsírdisznó, hogy a kis kalibert meg sem érzi.
Ami pozitívum, hogy visszahozták Sally Hardesty karakterét, az eredeti 1974-es változatból, aki azóta sem tudta kiheverni, hogy Bőrpofa kinyírta a szintén hippi (és szintén idióta) barátait, így 50 éven át van bosszúvágya, amivel köröket ver még Charles Bronsonra is. Ezért immár nyuggerként shotgunt vesz a kézbe, cowboy kalapot a fejére, és hadd szóljon.
Ettől eltekintve viszont az új epizód igen buta és sematikus. Nem mintha a többi sokkal jobb lenne. Tényleg ezt a debil történetszálat tudták kitalálni a készítők? Hippikommuna kreálás egy elhagyatott szellemvárosban? És éppen modern kori digitális bennszülöttek készülnek egy ilyen lépésre? Nagyon hihető és életszerű. Szóval ezzel a nyomi indokkal csalják csapdába a fiatalokat a készítők, és ezután nemes egyszerűséggel szólva, a láncfűrész elé dobják őket.
A gore és slasher rajongók viszont örülni fognak, mert ez a film nem finomkodik. Elképesztően véres és kegyetlen. Nem húzza az időt sem: akik disznóvágásra ültek be, nem fognak csalódni. Viszont amit sajnálok, hogy lehetett volna bele valami kis fantáziát, vagy egy cérnaszálnál komplikáltabb koncepciót vinni. Ez a "mindig futunk és ordibálunk ezerrel" narratíva már eléggé ki lett merítve a széria előző részei, és más hasonló alkotások epizódjai által ( a Péntek 13 szinte összes részében ez van, vagy a Halálos kitérő részeiben is).
És valami olyasmit olvastam, hogy a 2017-es epizód után még további 5 filmet terveznek. Könyörgök, ne. Inkább legyen egy Cuties 2... na jó, ne legyen. Viszont elvárnék egy átgondoltabb, érdekesebb filmet. Attól, hogy slasher a műfaj, még nem feltétlenül kell butának is lennie. Nem várok Ingmar Bergmani mélységeket, de legalább lássam, hogy próbálkoznak. De efelé egyetlen lépés sem történt, még koncepció szintjén sem. Vagy tegyenek bele legalább minimális szinten játszani tudó szereplőket.
Viszont arra kétségtelenül megtanít ez a filmsorozat, hogy aki láncfűrészt vesz a kezébe, az bánjon vele nagyon óvatosan, mert miközben le akarja nyisszantani a haragosa karját, magát is megsebesítheti, ha nem tartja megfelelően az eszközt, és nagyon fontos a kötényke is, hogy ne legyen csupa vér a ruhája. Ezek tehát lényeges szempontok, és figyelembe veendők, ha valaki mészárolni indul.
3/10 -
Sequoyah #105008 Azok a szakmai tanacsadok foleg fizikusok es hasonlok voltak, es nem is nagyon hireszteltek mast a "realisztikussagrol", csak hogy maga ez az urhaj-koncepcio megvalosithato es ertelmes.
De ezek szerint neked mindennel bajod volt KIVEVE a fizikai megvalositasaval az urutazasnak maganak.
Igy viszont nem is vitatkozok veled, mert ezek nem alaptalan ervek. -
Sequoyah #105007 Ghost in the Shell (2017)
Nem rossz film, de abszolut felejtheto. A latvany jo, a karakterek es alapotlet is jo, de sajnos a tortenete nagyon gyenge. Se fule se farka, semmi erdekes nincs benne, viszont cserebe elegge klises. A vegso kuzdelem, aminek a film csucspontjanak kellene lennie az egy egy szem "tank" ellen van, ami elol akar el is futhattak volna...
Egy jo sztorival sokkal jobb film lehetett volna. Igy sem rossz, csak felejtheto. Egyszeri nezesre jo/
6/10 -
#105006 Del-koreai szarmazasu az a "kinai". Bocs :-( -
#105005 nem is a fizikai dolgokkal van bajom, hanem az emberi oldalával amit elöadtak ott.
Eleve sztem, már ott sántit a dolog, hogy nem állnak neki ugy egy küldetésnek, hogy 2 emberesre terveznek egy hajot és egy küldetést, de 3at küldenek fel.A másik, hogy egy 2 éves missionál még nem indultak el 1 napja sem, de már amiatt aggodnak, hogy nincs elég oxigén és, hogy nem tudnak utánuk küldeni semmit sem. ahogy a repülésbem ugy az urhajozásnál is kellene lenni tartalék rendszernek.
Ha jol értettem már a marson is laknak és ök is fel tudnak már küldeni valakit.
A mászásnál, meg , hogy semmiféle biztositás nélkül másztak is felettébb érdekes, ha használtak volna eleve nem veszitik el a palackot sem.
Másik dolog, hogy miért volt annyira surgós nekik kimenni a másik palackért? ha két éves a küldetés akkor nem értek volna rá átmenni amikor elmult a veszély? a feklete meg beoltja magát és minden megy a maga dolgán . happy end.
Azon meg jót nevettem, mikor a parancsnok azt mondja, hogy ök jobban fel vannak készitve és képezve mindenre, de a legelső alkalommal mindent sutba dobva egyéni motivácio alapján határoznak és nem is a parancsnok utasitásaira hanem amolyan lázadásként mindenki a saját feje után semmibe véve azt, hogy gondolom egy egész bolygo és nép érdeke fontosabb mint egy emberé aki semmit sem tud hozzáadni a küldetéshez.
ÉS akkor meg is jöttunk a netflixes dolgokhoz is, ugye a fekete élet is számit, nem lehet csak ugy feláldozni . meg ugye kinai és két nő a szereplö ráadásul az "erős" fajtábol. MEg a gyenge férfia az már a kilövésnél is összehányja magát és a mászás negyedénél már elfárad és visszaérve is anynira fáradt, hogy még levetni sem tudja a ruhát magárol, mig a nő az már tréning ruhába van mellette nem is zihál és mégegyszer is végig megy segitség nélkül. DE az nem probléma , hogy miattuk kerülnek ilyen helyzetbe. ÉS az már nem is számiot, hogy igy feláldozva magát egy a küldetés szempontjából haszontalan emberért két évre orvos nélkül maradt a személyzet és még a skafanderét sem tudja a másik használni. -
Sequoyah #105004 Pontosan mire gondolsz ami fizikailag nem valosagos? Semmi feregjarat meg warp-drive szintu fantasy nincs benne, hanem egy abszolut megvalosithato koncepciot mutatnak be. -
#105003 Nem az hangzik el, hogy az ügyesen megtervezett killek miatt lenne kiemelkedőbb az átlagnál... egyáltalán nem ezt állítja. Szerintem olvasd el még egyszer.
A mondandó lényege pont az volt, (és a filmből is ez jön le) hogy a folytatások rontják a színvonalat, műfajreflektálás ide vagy oda, és ezért vissza kell térni a gyökerekhez... és úgy nem tért vissza egyetlen folytatás sem, mint ahogy ez az epizód, ezt pedig még az imdb értékelések is alátámasztják, hiszen egy erős első részt egyre gyengülő folytatások követtek, majd a mostani epizód újból megközelíti az elsőnek a sikerét. -
#105002 Stoaway.
Hát nagyot csalodtam ebben a filmben viszont nem a netflixben, már ha értitek mire gondolok.
Ahhoz képest, hogy mennyire ugy adták elö , hogy szakmai tanácsadoval probálták a leghihetőbre csinálni a dolgot, de ez nagyon nem jött ossze nekik.
A film semmiről sem szol és csak 4 inkopetens embert mutat akik semmivel sem képzettebbek mint egy átlag ember. -
#105001 De hát pont nem ezt írja...
Semmivel nem okosabb, semmivel nem jobban műfajreflektáló, mint az elődei, hiszen azok is pont ezért voltak kiemelkedőbbek az átlag slashernél, nem az "ügyesen és aprólékosan megtervezett killek és jumpscare-ek" miatt.
Az első rész ugye a slasher műfajra, és szabályaira, a második rész a folytatásokra reflektál, a harmadik rész a trilógiákra jellemző húzásokat vesézi ki, a negyedik pedig a remake, reboot témáját dolgozza fel.
Itt meg ugye a requel/legacyquel, fandom kerül terítékre.
Utoljára szerkesztette: stargatelost, 2022.02.20. 08:12:28 -
#105000 The Door into Summer
Soichiro egy feltörekvő feltaláló, aki robotjával éppen nagy áttörést ér el. Osztán jól átkúrják a fejét és kisemmizik. Aztán rájön, hogy hogy oldja meg a dolgot. És megoldja. Ennyi....
Klasszik sztori, amit már láttunk egy párszor, nincs benne semmi újdonság. Az egyetlen eltérés a meg szokottól, hogy sokkal lineárisabban meséli ezt el, mint mások szokták. Ez tetszett. Meg úgy a film összességében rendben volt. Csak aztán véget ér. Minden különösebb csinadratta, drámai tetőpont nélkül csak úgy amúgyan véget ér, mer mér ne.
5-6/10 -
#104999 Ezért is írta, hogy ez a rész folytatja az elsőnek a trendjeit. Ezért is nem Sikoly 5 a cím, hanem simán csak Sikoly, mint az első epizódé. -
#104998 ezek a legelső részben is megvoltak már.... :D -
#104997 Sikoly (2022)
Na... mi a kedvenc horrorfilmed? Hát, biztos nem a Sikoly. Ezzel a mondattal, illetve inkább kérdéssel kezdett, már az első epizód is 96-ban, a mostani rész pedig folytatja ezt a trendet. Alapvetően a Sikoly egy öncélú, tinidarálós kliséhalmaz volt mindig is, és a velejét az ügyesen és aprólékosan megtervezett killek és jumpscare-ek adták.
Ez az epizód viszont, ha lehet ilyet mondani, okosabbra sikerült. Tökéletesen reflektál a műfaj megfáradt elemeire, górcső alá veszi a horrorfilmek szabályait, latolgatásba kezd ki lehet a gyilkos, kinél logikusabb indítékot feltételezni, stb. Akkurátusan próbálja kerülni az előző epizódok hibáit, és nem fél merész lépéseket is tenni. És pluszpont, hogy önreflexív is, sőt önironikus, mert mikor megkérdezik az egyik szereplőt, hogy mi a kedvenc horrorja, ő a Babadook-ot mondja, a Sikoly filmek folytatásait pedig unalmas fostengernek titulálják.
Ugyanakkor felvonultatja a régi szereplőket is, megadva a nosztalgikus hangulatot a jeleneteknek, viszont néha elég érdekes logikátlanságokba fut bele: ugyanis Sidney mindenáron rá akarja venni az új tini főszereplőt, hogy ne próbáljon menekülni Woodsboro-ból, hanem álljon a sarkára és nézzen szembe a gyilkossal, miközben ő is már rég otthagyta azt a porfészket, és a nagyvárosba szökött. Akkor ki is menekül a múltja elől? Mindenesetre ilyen fiaskókból szerencsére kevés van, és összességében ügyesen építették fel a filmet.
A gyilok is nagyrészt ötletes, sőt mondhatni brutális. Annyira nem találtam semmitmondóknak az új arcokat sem, Dennis Quaid fia, aki a Boys-ban is szerepel, pl. szuperül játszott.
7/10 -
#104996 71 perces, de érdemes, ha a film bejött.
#StarTalk #NeildeGrasseTyson
The Science in “Don’t Look Up” with Adam McKay and Dr. Amy Mainzer
44,537 views - 17 Feb 2022 -
#104995 Panama Official Trailer (2022) - Mel Gibson, Cole Hauser
-
#104994 -
#104993 -
Sequoyah #104992 Encanto (2021)
Az a film olyan mint egy alom. A realitasokhoz meg tavolrol sincs semmi koze, es a tortenetvezetese is olyan mint egy alom, ahol teljesen abszurd modon kovetkeznek a dolgok, abszurd kornyezetben, abszurd latvanyvilaggal.
Viszont a latvany is alomszeru, gyonyoru minden (ami fel ora utan mar farasztoan giccses is tud lenni). A zenek jok, es a karakterek is szeretnivaloak, bar erosen klisesek.
A gyerekek viszont elveztek, bar a tortenetet ok se nagyon tudtak kovetni.
6/10
-
#104991 nyugtasson a gondolat , hogy csak te meg én vagyunk olyan balfaszok , hogy ez zavar, mindenki más itt a topicban, csak rápillant ez általa ismeretlen nem anyanyelvi szövegre és azonnal tudja, hogy mit ki és hogyan mondta. még akkor is amikor olyan szavak vannak benne ami a film kedvéért lett kitalálva vagy csak ott használják.
-
Sequoyah #104990 Nekem tetszett, es jok a nezoi kritikak is. Nyilvan nem mindenkinek tetszik minden film, de egy negativ kritika ne tantoritson el. -
#104989 pedig a kritikusok imádták emlékeim szerint. nosztalgia meg minden... -
#104988 Régóta letöltve - nem vitt rá a lélek... valahogy sejtettem, hogy nem lesz nagy mű.
Valamikor csekkolom, a jövőben :) -
#104987 A Podcast gyereken én szakadtam, olyan dumája volt. -
#104986 Ghostbusters: Afterlife
Nagyrészt egy kalap szar a film. Ruddon kívül szinte mindenkit rossz nézni, egyszerűen unalmasak a karakterek. De egy plusz pontot kap Egon miatt. Az egy szép gesztus volt, mégha kiszámított is.
5/10 -
#104985 Asakusa Kid
Beat Takeshi talán japán egyik legismertebb rendezője Sion Sono és Takashi Miike mellett. A film az ő életrajzi könyvén alapul és a kezdeteket mutatja be. A film alapja az ő és mestere, Asakusa no Fumika, kapcsolata. Itt-ott egy kicsit belassul a film, de a végére sikerül megint felvenni a fonalat és érzelmesen befejezni.
6/10 -
#104984 Egyre több a számomra is emészthető formában elkészített keleti film, de nagyon sajnálom hogy nagyon ritka az angol szinkron.
Világ életemben használtam feliratot de ezekben a filmekben (meg a spanyol féléknél) olyan rohadt gyorsan beszélnek hogy képtelen vagyok olyan sebességgel úgy elolvasni hogy élvezni tudjam. :( -
#104983 Caught in Time
Hősünket éppen áthelyezik egy új kapitányságra, mikor belecsöppen egy rablásba. Nem sikerül elkapnia őket, de legalább leharapja az egyik fülcimpáját. 10 évvel és rengeteg rablással és halottal később még mindig üldözi őket...
Helyenként kicsit összecsapott, de így is elég kemény történet. Tipikus jó vs. rossz történet, csak kicsit több időt is adhattak volna a karaktereknek kibontakozni....
7/10 -
kutyakiki81 #104982 Uncharted
Kb erre számítottam : eltúlzott akciójelenetek, gyengécske sztorival megborítva, meg az elemaradthatatlan. megmenekülés az utolsó másodpercben, pont mint a játékok. Az első óra kicsit lassú, de a második etap már pörgős.
Szórakoztató film, akinek tetszett a Nemzet Aranya, ezzel is el tud majd ütni 2 órát.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Két stáblistás jelenet is van. Tiszta gáz, hogy az egyik a trailerben már szerepelt
6/10
-
#104981 The King's Man
Egyértelműen ez a leggyengébb a 3 kingsman film közül. Mondjuk, nálam a második is csak szódával ment el. Ez meg simán csak rossz.
A Rasputin-os harc kivételével szinte semmi hasonlóság nincs az első két filmmel. Kapunk egy sima "kialakul egy titkos szervezet" filmet, egykaptafa figurákkal, néhol katasztrofális színészi játékkal.
A főgenya is WTF?! Egész jól elhúzták, hogy mindig csak az árnyékban volt és majd jön a nagy fordulat aztán a leleplezésnél kiderül, hogy nem más, mintSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kis Pista a sarki zöldséges. kb
Az egyetlen meglepő, nem várt pillanat amikor Conrad barátja megjelenik a lövészárokban. Ott felhúztam a szemöldököm, hogy mi a picsa...
3/10
-
#104980 Azért írtam, hogy "szerű", stílust hasonlítottam, nem a filmet :) Nekem az improv részek tetszenek a legjobban, meg hogy röhögnek egymáson a színészek :D
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.02.09. 10:34:05 -
#104979 Valoban volt az elso epizodban 1-2 Frank Drebin tipusu aranykopes de valahogy nem ugyan olyan mintha Les adta volna elo. -
#104978 Murderville (Netflix)
Csupasz pisztoly szerű idióta vígjátéksorozat, Conan O'Brian-el, kb 70%-ban improvizálva, vágatlanul, már-már blooper minőségben. Jótnevetős :)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.02.08. 16:29:53