106442
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • LasDen #104977
    régen még úgy viccesnek találtam razziet, de mára már elég meh...
  • IMYke2.0.0.0
    Külön kategóriát találtak ki Bruce Willisnek a legrosszabb filmek „díjának” jelöltjei közt

"A legrosszabb film díjára jelölték" (és innen saját linkek)
    * Space Jam: A New Legacy - RT
    * Infinite - RT
    * The Woman in the Window - RT
    * Karen - RT
    * Diana: The Musical - RT

"Utóbbi, a Diana hercegnő életéről szóló film nyolc jelöléssel a legtöbb díjra esélyes a citromdíjak 42. kiosztásán."
  • LasDen #104975
    https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/oscar-nominations-2022-nominees-list-1235088770/
    BEST PICTURE
    Belfast
    CODA
    Don’t Look Up
    Drive My Car
    Dune
    King Richard
    Licorice Pizza
    Nightmare Alley
    The Power of the Dog
    West Side Story
  • IMYke2.0.0.0
    Ahogy a több tonnás dinók se bírnak egy zárt ajtóval...
  • BenedekFeco
    Persze, mert befűtöttek a kandallóba. A jégkorszaknak esélye se volt.
  • Blasta
    Futni? ELBÚJNI!
    Emlékszem, ott jött a jégkorszak az ajtó túloldalán, majdnem elkapta a hösöket deaztánmégse.
  • mégvadabbdisznó
    Ha jégkorszak elől lehet futni, akkor a Hold elől is. :D
  • repvez
    valami hasonlo gondolatom támadt amikor néztem az elözetest, hogy ez most mi akar lenni vigjáték vagy mi, mert még scifinek sem nevezném, mert a tudomány mint olyan egy morzsányit sem szerepel benne a látottak alapján, hogy képes a hold beleutközni a földbe anélkül, hogy már elötte nem halna ki mindenki a földön és még futkosnak is elöle.

Nem értem, hogy hogy képesek ilyen agyament dolgot megirni, de ,hogy még neves rendezők és szinészek még a nevuket is adják hozzá?
  • Sippie
    bár ez csak a látomásban volt, a valóságban valami vulkánból jött ki, szóval van még remény :D
  • Sippie
    na, akko biza a kurva anyjukat!
  • IMYke2.0.0.0
    Hú, ez nagyon betalált :)
  • hiper KOCKA
    Moonfall 2022

Már régen volt 2012, de Holnapután a Godzilla lehet, hogy még benéz. Hmm... szinte összefut a nyál a számban, ha ennek a csávónak (Roland Emmerich) a filmjeire gondolok. Mindegyikben van egy közös pont: iszonyú látványosak, de eléggé bugyuták. (Hopp, ez két közös pont). A karakterek, a cselekmény, a dialógusok, valahogy elsikkadnak és a logikának vigyorogva mutatják a középső ujjukat.
    Pl. a fél perce született kis godzillák máris ölni akarnak, a vicces fiú sosem halhat meg, főleg ha néger, és a kutya sem. Ebben annyira pontos standardokat követ a rendező, hogyha az első 5 percet eltöltöd a film nézésével, máris tudni fogod, hogy melyik szereplő ússza meg, és melyik nem.

Akik röhögnek, és nem hisznek a beharagozott katasztrófának, menetrendszerűen csúnya véget érnek, és az elején népszerű polgármester (ha van a sztoriban) egy üldözött vad lesz. Ugyanis ő az a szemét kurva, aki mindenről tehet: a pénz, a népszerűség, és a szavazatok kedvéért sosem veszi komolyan a figyelmeztetést. Ez volt a Cápában is, nem? Mondjuk az még csak nem is Emmerich-film.
    A jelen filmünk is egy akkora bárgyú kliséhalmaz, hogy képtelenség elmondani, eredetiség meg annyi sincs benne, mint gettószleng az Ómagyar Mária Siralomban.

Ez a sztori valami olyan ostoba, hogy keresve is nehezen tudtak volna szarabbat találni. Esetleg a náci holdbázis vehetné fel vele a versenyt, de az a film egy szaros 7 millióból készült C kategória, ez meg egy nagy költségvetésű blockbuster lenne elvileg.
    Mindenesetre Emmerich filmjében minden négylábú szőrlabda kurvára örülni fog, mert hamarosan 10 centi közelségből ugathatja a Holdat, ugyanis ez a joviális jóarcú kitalálta, hogy kerüljön olyan közel a Földhöz, hogy szinte súrolja... eközben pedig az Emmerich-filmekre jellemző 2 dimenziós szereplők menekülnek előle... szóval értitek: ott jön a Hold lefelé, ezek meg menekülnek előle... hová?

És nemcsak hogy a Hold elől, hanem a gravitációja által keltett mindenféle szupervihar, cunami meg földrengés elől is. Ez a film egy 2012 a 10-dik hatványon. Némely jelenetnél már fizikai fájdalmat okoz az az agyonzsúfolt CGI maszlag, amit ez a kedves úriember felvonultat nekünk. Mindegy, mennyire irreális a történet, milyen szarok a színészek, mennyire nem működik közöttük az összhang, milyen értelmetlen és sületlen magyarázatokkal traktálnak órákon keresztül, az a fő, hogy a látvány az meglegyen. És az meg is van. Erre nem sajnálta a ropogós zöldhasúkat a rendező, mert ő aztán tényleg megad nekünk mindent: spéci járműveket, baszó M.I.-t, orisáj űrcsatákat, széteső bolygókat, a természet tomboló erőit, mindent... még egy űrhajós macskát is kapunk, akit a szemüveges gyökér képes volt Borzas Aldrinnak elnevezni. Én a macska helyében megvártam volna míg elalszik, aztán...

Mit mondjak erről a filmről? Összefoglalva: jó nagy adag gőzölgő tehénfekália lett, és sajnos a látványvilág nem menti meg. Mert erre nem lehet felhúzni egy filmet, ha az önmagában nem jó, és nem működik. Megfelelő véralkoholszint mellett lehet benne szórakozást találni, de senkinek sem javaslom, hogy józanul (netán még elvárásokkal) álljon neki. Vagy inkább üljön neki...

Emmerich filmjei egyre jók: techdemónak. Hogy egy-egy hardverelem képességeit bemutassa, amivel fotorealisztikus látványvilágot kreál a képernyőn. Ez így tényleg működik. Csak nem fair ezeket filmnek nevezni, meg moziba vinni, hogy az ilyen zsírosnyakú parasztlegények, mint én is, megnézzék. Most komolyan: Borzas Aldrin? Hol egy stukker?

3/10
  • Bokafix2
    Borrego (2022)

Sivatagban mászkálós, drogkartell üldözős, akciós... nagyjából ezt kínálja a film, és különösebben nem is volt unalmas.

6/10
  • Blasta
    Igen, errol nem is beszélve :D
  • kutyakiki81
    Jackass Forever

Az eddigieket otthon néztem, most végre nagyvásznon ment a bizarkodás :D
    Nem kevesen távoztak a moziból a film vége előtt :D

Egyébként semmi meglepőt vagy újjat nem kapunk, de mégis szórakoztató. Már a nyitójeleneten is szakadtam de végig ott volt a beteg mosoly az arcomon. Aki az eddig Jackass filmeket szerette most sem fog csalódni.

7/10
  • LasDen #104962
    igen tudom...
  • Sippie
    Ha már eternals
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    mégis mi lesz a Földdel, most hogy félig kilóg belőle egy celestial megkövülve? szétbarmolta a földköpenyt, magmát, felborul a bolygó egyensúlya, mágneses mező stb stb
  • RatBaG #104960
    Jövő héten jön az új Jackass-film!
  • LasDen #104959
    Jackass 1-2-3

ÉRdkes volt visszamenni és újranézni őket és rájönni, hogy ami 20-15-10 éve még jó volt, mára már nem annyira. Minden részben vannak nagyon jó poénok és igen kreatív önsanyargatás, de a 3. részre már kezdett nagyon fáradni a dolog. Rajtuk sem érződött már ugyan az a lendület, mint az első résznél.

Retrospektívben is igazán érdekes összehasonlítani a mai és az elmúlt 10 év youtube termésével. Bár effektíve ugyan azokat az utcai átveréseket csinálták, mint a youtuberek, viszont a prezentálás más. 10-30 s-es vagy 1 perces interludeként sokkal jobban működnek, mint 10 perces összevágásként. Persze más kritériumoknak kellett megfelelniük, de itt jobban preferáltam őket. Mégha nagyrészt humortalanok is voltak. Főleg az öregemberes szkeccsek. Borzalmasak...

A rengeteg szar és fing poén ma már nekem szintén nem ült. Gyerekként tuti szarrá röhögtem magam ezeken, de leginkább csak szimplán undorító. (Azért 1-2-n nevettem, na :D)

Sokszor az egyszerű, de mégis nagyszerű húzások tetszettek. Mint mikor a 3.-ban Dunn beült a gép motorja mögé. Simán csak vicces volt, ahogy előadta magát, nemtom :D

Nemtom mit lehet manapság várni az új résztől, de látva a 3.-at nem éreztem létjogosultságát egy újabbnak. És ahogy vége volt, ott is az érződött, hogy ezzel lezárták ezt a dolgot. Vagy mégsem...

Azért szeressem a jackasst...

7-6-5/10
  • MerlinW
    Celestial-ok Asgard tematikájú karakterek, azaz a Thor/Loki vonal része. Vannak földi karakterek, akiket említettél, és van egy rakás idegen lény és világ az MU-ban (amikből láthattál 1-2-őt a Thor és Avangers filmekben). Sőt, van egy rakás párhuzamos univerzum is, ahonnan pl. Venom is származik (Earth-616).

Nem azt mondom hogy mindenki olvassa el a könyvtárnyi anyagot, csak azt hogy ha akár a marvel wiki-t átfutva megsokszorozhatja az ember a moziélményét, sokkal több mindent fog tudni értékelni, érteni, élvezni a millió easter egg-et és kikacsntást, amikről mind lemarad az aki nem vágja. A készítők pedig valószínűleg nem véletlenül tömik tele a filmeket ilyenekkel :) Fanservice a marvel rajongóknak.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.02.03. 21:57:47
  • Sequoyah
    Nem az a baj hogy ismeretlen hosok, hanem az univerzum logikajaba sem illenek egyaltalan.

Az Endgame-ig bezarolag volt az univerzumnak valamifele logikaja. A hosok eredete vagy tudomany (Iron Man, Supersoldier serum), vagy az Infinity Stone-ok.
    Aztan Doctor Strange-el kepbe kerult a varazslat. Agathaval szinten varazslat, de egeszen mas fajta, mashogy mukodik, mas az eredet sztorija. A Shang Chi gyuruje, az elvarazsolt falu a sarkannyal megint egy teljesen uj koncepcio, fuggetlen mindentol. Aztan bevezettek a multiverzum otletet a TVA-val. Es most a Celestials/Ethernals/Deviants.

Eddig egy koncepcio tobb filmen is ativelt (akar uj hos kepeben, akar ismert hos visszateresevel), mig most teljesen uj koncepciot kell megismerni minden egyes uj filmben, ugy hogy koze nincs a regi filmeknek. Ezek csak nevleg ugyanazon univerzum reszei, de ha nem mutatnak a nagy Marvel logot a film elejen, eszembe sem jutna hogy koze van a tobbi filmhez...
    Es a kovetkezmenyek vilagosan latszodnak, annyi mindent gyomoszolnek ugyanabba az "univerzumba", es jon a magyarazkodas hogy az Ethernals miert nem segitett, meg hogy a gyuruknek mi koze a kovekhez esatobbi... Szet van esve az egesz.

A fentiek kozul csak ketto van ami meg is van alapozva, a multiverzum, es a Dr Strange fele varazsolas, inkabb arra kene koncentralniuk, es epiteni arra, hogy ezek mar ismerosek a kozonseg szamara.
  • LasDen #104956
  • LasDen #104955
    vannak akik szerint minden szart meg kell nézni mindenhez. Szerintem nem. Amit nem értettél a dűnében majd megérted a 2. v 3. részben. Ha meg nem válaszol rá, akkor meg tökmindegy.
  • repvez
    Biztos?
    Pont az ezelötti hszekben ecseteltétek, hogy menyni minden van megmagyarázva a képregényekben .
    És ez nem csak a képregényes mozikra értendő.
    A multkor épp a Düne kapcsén is azt irtátok, hoyg olvassam el a könyvet meg nézzem meg az elözö filmet ( ami elvileg nem elözmény és nem is folytatása a mostani kiadásnak) mert abbol megtudom azt amit a mozifilm nem magyarázott meg számomra.

Akkor ez egy kicsit nekem ellentmondásos.
  • LasDen #104953
    nem is kell.
  • IMYke2.0.0.0
    Én is ezen az állásponton vagyok.
    Ne kelljen már egy szállítókonténernyi képregényt fejből tudni/ismerni egy 2-3 órás filmhez... az Élet rövid.
  • repvez
    Pont ugyan igy vagyok én is, Attól , hogy a mozifilm a képregényeken alapul , attól még ugy kell elkésziteni, hogy önmagában is értelmezhető és logikus legyen azoknak is, akik egyáltalán nem olvastak el egyetlen egy képregényt ,könyvet , interjut arról, hogy mi miért is történik ugy ahogy.
    Legyen minden elmagyarázva bemutatva a filmben vagy a folytatásokban.
  • Blasta
    Elnézést, hogy belepofázok, de az MCU filmeket pontosan úgy épitették fel, hogy a képregények nélkul is 100%-ban értheto és feldolgozható legyen. Ezt 20 filmmel szépen megcsinálták.
    "nem lehet elvárni, hogy 80 évnyi világ és karakaterfejlődést belezsúfoljanak 2-3 órás popkorn filmekbe" - Ezt márpedig az MCU elso fázisa megtette. Igaz nem 2-3 órában, hanem szépen felépitett karakterekkel, átgondoltan sok filmen keresztul.
    Aki a képregényeket is ismerte, annak extra kacsintások, kitekintések, karakterek tuntek fel néha, de a fosztori, a punch-line teljesen kovetheto és élvezheto volt.
    Vagyis teljesen mindegy, hogy hány évszázada fut egy képregénysorozat, a FILMNEK mint önálló médiumnak egy kerek, érthetö, élvezhetö sztorit kell(ene) prezentálnia, ahogy tették azt az elso MCU fázisban minden egyes Marvel filmmel. Itt (is) elvérzik az Eternals, túl sok karakter, ömlesztett háttérsztorik, vagy éppen azok teljes hiánya, egy nagy katyvasz a képregényektöl távolmaradt nézöknek.
    Pontosan azokat a hibákat követte el a Marvel amiket a DC tett a Justice League filmekkel...
  • MerlinW
    Lehet hogy "másik" univerzum, de nélkülük az MCU filmek 20%-át nem lehet értékelni/érteni. Akármennyire "másik", az egész alapjait azok fektetik le és ugye nem lehet elvárni, hogy 80 évnyi világ és karakaterfejlődést belezsúfoljanak 2-3 órás popkorn filmekbe. Ergo, a legtöbb nem mainstream (spiderman, xmen, avengers) MCU film után hiányérzeted lesz vagy nem fogod szeretni. Nem kell elolvasnia az összes képregényt, ott a korábban linkelt marvel fandom wiki, célszerű átfutni az aktuális témát, mielőtt nekikezdesz egy számodra ismeretlen IP-nek.

Ha nem teszed akkor persze,hogy noname hősök, meg noname gonoszokat fogsz látni. Mitől lennének nem azok, ha egyszer ez a legelső filmváltozat belőlük? :) Egyébként - igaz végtelenül leegyszerűsítve - tök jól összefoglalta dióhéjban a film a celestial-ok kilétét, ahogy az eternal-okét is megpróbálta, de ugye arra kevés az a 3 óra.

Egyébként szerintem teljesen jó volt a film, hozta a képregények hangulatát, tempóját. De hogy lehet ez, ha nem ugyanaz az univerzum? :D
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.02.02. 22:24:40
  • Sequoyah
    Az MCU-rol beszelek, a kepregenyek nem erdekelnek, az egy masik univerzum.
  • MerlinW
    "Legbol kapott, elore nem felepitett ellenseg ellen harcolnak legbolkapott, sosem hallott hosok."

Ne zavarjon, hogy 1940 óta fut a képregény. Attól hogy nem ismered a marvel univerzumot, nem jelenti azt hogy az nem létezik. A főellenség (Celestials) pedig meghatározó része az Avengers, Asgard és Eternals lore-nak, (celestial war, infinity stones, watchers, black vortex stb sztorik). Egyébként minden stimmel.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.02.02. 20:26:07
  • ximix #104946
    OFF
    Most utána néztem, hát azért erősen hunyorogni kell, hogy ezt belelássam, de Disney-től nem tudott valami szép összeget kisírni ? hát érdekes.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem akarom szét-offolni a topikot,
    - nézd a trailert
    - keresd meg Pattinson másik nyilatkozatát is.
  • LasDen #104944
    hanem?
  • IMYke2.0.0.0
    "Robert Pattinson on The Batman: "People will be quite shocked at how different it is""

Ja, ehhez elég a trailer is. 99%, hogy nem pozitív értelemben lesz "más"...
  • tigeroo
    színészként nincs baj vele, de tényleg nekem ő nem az igazi PP :D
    Please tone down the sexiness
  • IMYke2.0.0.0
    The Ice Age: Adventures of Buck Wild - 2022

Bebizonyosodott, hogy Scrat nelkul ez az egesz nem mukodik.
    Raadasul, "grafo" is olcsositott.
    3/10
  • Sequoyah
    Army of Thieves (2021)

Erosen klises bankrablos “heist” filmkent indul. Es a kliset most nem negativ ertelemben hasznalom, attol hogy valamit mar lattunk, meg lehet jo. Aztan a vegere kerul bele egyedibb tortenet is.
    Nem blockbuster minoseg, de az alacsony koltsegvetesehez kepest mind a szineszi garda es a latvany abszolut vallalhato.

Ami pozitivum, az az ami miatt a film eleve elkeszult. Dieter karaktere ha tetszett az Army of Dead-ben, akkor itt is tetszeni fog, es szerencsere tulzasba sem vittek a jelenletet.
    Ami nem tetszett, hogy a szefek “feltorese” kimerul a zar csavargatasaban, es hogy hallgatjak hogy mikor kattan a zar… Ez mar 3-adjara is fura, 20-adjara pedig egyenesen faraszto.

Osszessegeben orulok hogy a 100+ millios blockbusterek mellett egyre tobb igenyes alacsony koltsegvetesu film is keszul. Nyilvan sosem lesznek olyan jok mint a blockbusterek, de otthonra tokeletes idotoltes.

7/10
  • Sequoyah
    Nekem semmi bajom nincs a szineszi jatekabol, de ha a 3-at egymas melle kene tenni, akkor lehet valoban a 3. helyre kerulne…
  • Blasta
    Peter persze, a képregényekben nem gördeszkázott mert a 70-es 80-as években a "deszkások" egy kulon szubkultúra voltak és O nem illett közéjuk. Viszont a mostani filmek mind a "mában" játszódnak, amikor nem kell deszkás lazacsávónak lennie senkinek azért hogy gördeszkával járjon. Beleillesztették a mai világba csupán, de nem csináltak belole meno csávót egyáltalán szerintem, Andrew Peter-e ugyan az a kis gimis lúzer volt vagy legalábbis arra hasonlított inkább.