106856

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
nagyon jó mozi, jó poénokkal :D -
Nekem is bejött, utóbbi hónapok filmterméséből valami a tetszett.
Kiss Kiss Bang Banget régen meg akartam nézni, de negyed óránál tovább nem bírtam. Itt az ideje, hogy újra adjak neki egy esélyt :) -
The Nice Guys
Egy új buddy movie, a műfaj egyik koronázatlan királyától, Shane Black-től. Mivel a 80-as éveknek régen vége, így a filmet, ha már hasonlítani akarom, akkor azt a Kiss Kiss Bang Bang-el kapcsolatban tenném meg. A legnagyobb különbség, az pár nap múlva jön elő. Egyszerűen nem maradandó. Amig a KKBB-ből röhögve tudnék sorokat és jeleneteket előkapni, addig ez esetében már meg kell erőltetnem magam.
Mindenesetre adok neki esélyt, végül is a KKBB-t is többször láttam, magyar és eredeti nyelven is, lehet pár nézés után a The Nice Guys is előbbre kerül.
A film jó. A kémia a három karakter között nagyon működik (talán a kiscsaj irányába még jobban, mint a két felnőtt között). Russell Crowe-t és Ryan Gosling-ot régen láttam ilyen jól remekelni, és Angourie Rice is jól helyt állt a dacos talpraesett lány szerepében.
A történet itt is alibi a kötelező egy-két csavarral, de hangulatban remekel. A világ és a karakterek elhelyezése benne szinte tökéletes. A disco/hippi korszak a színekben és a zenében nagyon átjön, aki nem kap rögtön idegbajt ezektől, szeretni fogja. A szövegek és poénok jók, bár mint mondtam, nem olyan erősek, hogy azonnal beégjenek. Talán direkt ez is volt a cél, érzésem alapján kicsit vissza próbált térni a Halálos fegyverek irányába a komolyabb hangvétellel, úgy hogy közbe meg sem próbál akciófilm lenni, és megőrzi a KKBB lazaságát.
Én nagyon élveztem, és hatalmasakat szakadtam rajta, és még biztos hogy előveszem, legalább a magyar szinkron miatt. Utána meglátjuk, kedvenc lesz-e ez is.
Más: tudom, Istenkáromlás, de megnéznék egy Bud Spencer-Terence Hill remake-et ezzel a két szereplővel. Russell Crowe-nak csak egy kicsit kuszább/hosszabb haj hiányzik, meg természetesen azért egy kevésbé brutálisnak megírt karakter, és nekem egy nézésre el is adták (testalkata, mozgása, marcona arca már megvan)
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2016.08.24. 16:32:27 -
Lynch minden filmje "faszság"... csak míg a tehetségtelen rendezők, akaratlanul csinálnak idióta filmeket, addig Lynch-nél ez nagyon is tudatos... nézd meg a Twin Peaks-et... sokan a mai napig nem tudják értelmezni hogy mi a szart akar mondani... vagy a Radírfej... igazából többször is meg kell nézni hogy ki tudj hámozni belőle valamit. Egyszerűen más síkon mozog az egész történet, és az arisztotelészi logikával nem fogod tudni értelmezni. A lényeg hogy 3 fő alkotóelem mindig megjelenik a filmjeiben... a téboly, az idióta humor, és a természetfeletti.
És ezeket kutyulja össze Lynch, majd rádobja a vászonra. Nem ad magyarázatot sem, nem rágja a szádba a megoldást, pl. a Mullhollandnál meg kellett néznem egy teória-fórumot a filmről, hogy egyáltalán valami képet kapjak a sztoriról... de ez nem azt jelenti hogy nincs értelme a filmnek, csak az agyad más területeit kell hozzá stimulálni hogy be tudd fogadni...
Kb. olyanok ezek a filmek mint az absztrakt vagy szürrealista festmények, amik elsőre teljesen értelmetlen képet adnak, és nem tudod azonnal értelmezni mint mondjuk egy Mona Lisát... Tény, hogy akinek Rambóra meg Chuck Norrisra épült a filmes kultúrája az jobb ha kihagyja Lynch-et, mert már az első negyed óra után el fog róla kapcsolni. -
Prof William #94319 "hogyan tud a film elmerülni a saját műfajában, nem pedig arra fókuszál hogyan tudja kielégíteni mások igényeit. "
Pedig ha ezt nem teszi akkor nem számíthat -1-2 kivételtől eltekintve- hosszú életre.
Jó példa erre a Torinói Ló ami annyira elmerült a saját műfajában hogy egész Magyarországon 67 ember látta. :) -
Én se szeretem a Mullholland Drive-ot annyira, hogy egy Top 100 első helyezettjévé tegyem.
Az első 30-ban elférne nálam. -
A Mulholland szerintem meg egy tipikus David Lynch faszság... :D -
Katalizátor #94316 Pedig a Mullholland Drive nagy királyság! Tökéletes példa, hogyan tud a film elmerülni a saját műfajában, nem pedig arra fókuszál hogyan tudja kielégíteni mások igényeit. -
A kis kedvencek titkos élete
Nekem jobban tetszett, és jobban, mint a sokak által ajnározott Zootropolis. Nem tudom, elvitte a hátán a sok cuki kisállat, és az, hogy nagyon jól visszaadták az alapvető tulajdonságaikat. A falánk macska mindent vitt. :D Szóval ritka az ilyen, de nem untam magam rajta, rég volt már, hogy végig lekötött egy animációs film. Ja, és hozzátenném, hogy nem kizárólag önszántamból mentem el rá :D Na, de a lényeg, hogy élveztem, ha nem is moziban, de egyszer mindenképp érdemes megnézni, még azon is lehet ámulni, hogy hol tart a technika... azok a szőr animációk, egyszerűen fenomenálisak. Ezután megnézni egy 2002-es Jégkorszakot szinte időutazás. Kár, hogy az én gyerekkoromban nem így néztek ki ezek a mesék... :) 7/10
Agyas és agyatlan
Szeretem Sacha Baron Cohen munkásságát, de ez azért helyenként kicsit sok volt. Voltak benne olyan poénok, amiken röhögtem, de olyan is, aminél azt mondom, hogy "atyaég, mi az istent nézek én most?!?!" Különösen egy jelenet volt, ami tényleg kicsapta a biztosítékot, de annak ez is volt a célja. Hát sikerült elérni, maradéktalanul. De a durva az egészben, hogy még azon is röhögtem... :D Szóval nem volt ez olyan rossz, bár a többi filmjéhez képest viszonylag gyenge volt szerintem. Mark Strong valahogy kilógott a sorból ebben a filmben, nem is értem, miért vállalta be ezt a szerepet. Egy komoly színészként én nem biztos, hogy mindezt megcsináltam volna. Egyébként Cohen rajongók élvezni fogják ezt is, akinek nem jön be az ilyen szintű suttyóság, az inkább kerülje el. 6/10
Borat (2006)
Az Agyas és agyatlan után nosztalgiázni támadt kedvem, és mi mást is néztem volna meg, mint a kedvenc filmem Baron Cohen-től. Ez a film a mai napig zseniális, eredeti nyelven pedig még jobb. Nem tudom a magyar szinkronban miért fordították úgy helyenként, mintha nagyon vicceskedni akartak volna még pluszban, az eredeti sokkal kevésbé ilyen, tehát itt azt mondom a szinkron rontott a filmen. (egy példa: Borat mondja, hogy "Niiice", ez a magyarban "Jóféle"... na meg az az idióta akcentus a szinkronban. Na, mindegy nagyon eltértem a témától. Ugye ebben a filmben a legtöbb szereplő nem volt beavatva, és sokszor kerültek börtön közelébe a színészek, meg a stáb. Nos, ezt egyedül a Pamela Anderson-os jelenetnél nehéz elhinni, mármint, hogy a nő nem volt beavatva, de a többi résznél nagyjából stimmel, és a film zseniális. Ahogy Cohen mindenkit kiolt, nem veszi komolyan saját származását sem, szerintem ilyen az igazi jó humorista. Szóval egyik kedvenc vígjátékom a mai napig, Adam Sandler elbújhat mellette, ő csak próbál suttyó lenni, de inkább csak óvodás. 8/10 -
Pfuu... én az elsővel (Mulholland Drive) nem tudok egyetérteni. Talán 1 hónapja ültem neki, mert kimaradt. De nagy csalódás volt. Sokat olvastam utána, hogy ki hogyan értelmezi a filmet, de őszintén megvallva, nekem nem adott annyit, mint amennyire tartják a kritikusok.
Akkor sokkal inkább a There Will Be Blood.
-
erre a szerepre született :DD -
Prof William #94312 Ron Pearlmant nem is nagyon kellett kisminkelni a neander-völgyi szerepre. :) -
A tűz háborúja
Ron Pearlman első komolyabb szerepe. A végére itt is sikerült azért seggfejnek lennie :D De nem egyszerű úgy filmet csinálni, hogy csak halandzsáznak benne az emberek. 80.000 évvel (ami a rendező későbbi bevallása szerint inkább 150.000-nek kéne lennie) ezelőtt az emberek egy része még nem ismerte, hogyan kell tüzet csiholni. Egy neandervölgyi bandát követünk, akiket a bevezető után útjára bocsájt a helyi sámán, hogy lejmoljanak tüzet a sarki fűszerestől. De kiderül, hogy a fűszeres zárva van, mert még nem találták fel a közértet, így gyorsan rárabolnak a messzi tájakon egzotikus homo sapienseket kóstolgató kannibál törzsre.
Igazából egészen fasza volt. jól oldották meg a konfliktust a törzsek között, hogy ne legyen egyszerű "van tüzed?" lejmolás a dologból. Bár vannak olyanok manapság, akik ebből is komoly fordulatokat képesek kihozni...
Persze a modern ember sem maradhat ki a buliból. Sőt, hőseink szemszögéből elég nagy faszfejek is. Nem elég, hogy egész nap körbe röhögnek, még cirkuszi freak showként nézni akarják, ahogy másokkal kúrsz. Bár, ők adták a csajokat. Baráti mondhatom. De a jutalmazás sem marad el és hőseink tovább állnak a lepra telepről.
Akárhogy is, a filmnek sikerült elérnie, hogy izguljak a főhőseinkért. És azért a homo sapiensekkel való találkozásnak is azért volt értelme. Érdekes volt, pedig írott történelem híján elég nehéz ezekről a korszakokról filmet csinálni.
7/10 -
Samurai84 #94310 http://www.imdb.com/title/tt2932536/
In the Deep bocs
-
Lantee #94309 Into The Deep címmel nem találtam semmilyen filmet. Pontosítanátok, hogyan is lehet ezt "megnézni"? -
Nekem azért pont a cápás részeknél néha kilógott a lóláb. Volt vay 2 olyan rész amikor egyszeruen nem mutattak semmit a támadásból, ki kellett találnom (visszatekerés), hogy mi tortenhetett. Szal látszott a low budget néha. De tény, hogy 1x nézheto film lett, semmi gond vele. -
Samurai84 #94307 Into the Deep. Eddigi legjobb cápás film, nem tudok belekötni. Épp annyit mutogatták a cápákat amennyit kellett, mikor jöttek, összeszartam magam, volt akció, volt vér, izgalom. A vége is jó volt, bár én a SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!haluzó résznél hagytam volna abba.
8/10 -
Tényleg nem kötözködni akarok, de 0-tól 99-ig az még mindig 99, ha év vagy a körök száma a futópályán vagy bármi. -
elméletileg igazad van, de mint általában minden, ez is össze vissza terjed. Van ahol 01-100 számolják, máshol meg 0-99... -
A 2000. év az még XX. század nem?
-
Jézus ereje.... -
A BBC megkérdezett 177 kritikust a 21. század legjobb filmjeiről. A 100-as lista sok-sok megosztott helyezéssel...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!1 Mulholland Drive (David Lynch, 2001)
2 In the Mood for Love (Wong Kar-wai, 2000)
3 There Will Be Blood (Paul Thomas Anderson, 2007)
4 Spirited Away (Hayao Miyazaki, 2001)
5 Boyhood (Richard Linklater, 2014)
6 Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Michel Gondry, 2004)
7 The Tree of Life (Terrence Malick, 2011)
8 Yi Yi: A One and a Two (Edward Yang, 2000)
9 A Separation (Asghar Farhadi, 2011)
10 Inside Llewyn Davis (Joel and Ethan Coen, 2013)
10 No Country For Old Men (Joel and Ethan Coen, 2007)
12 Children of Men (Alfonso Cuarón, 2006)
12 Zodiac (David Fincher, 2007)
14 The Act of Killing (Joshua Oppenheimer, 2012)
15 4 Months, 3 Weeks & 2 Days (Cristian Mungiu, 2007)
16 Holy Motors (Leos Carax, 2012)
17 Pan’s Labyrinth (Guillermo Del Toro, 2006)
18 The White Ribbon (Michael Haneke, 2009)
19 Mad Max: Fury Road (George Miller, 2015)
20 Synecdoche, New York (Charlie Kaufman, 2008)
21 The Grand Budapest Hotel (Wes Anderson, 2014)
22 Caché (Michael Haneke, 2005)
22 Lost in Translation (Sofia Coppola, 2003)
24 The Master (Paul Thomas Anderson, 2012)
25 Memento (Christopher Nolan, 2001)
26 25th Hour (Spike Lee, 2002)
27 The Social Network (David Fincher, 2010)
28 Talk to Her (Pedro Almodóvar, 2002)
29. WALL-E (Andrew Stanton, 2008)
30 Oldboy (Park Chan-wook, 2003)
31 Margaret (Kenneth Lonergan, 2011)
32 The Lives of Others (Florian Henckel von Donnersmarck, 2006)
33 Son of Saul (László Nemes, 2015)
33 The Dark Knight (Christopher Nolan, 2008)
35 Crouching Tiger, Hidden Dragon (Ang Lee, 2000)
36 Timbuktu (Abderrahmane Sissako, 2014)
37 Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives (Apichatpong Weerasethakul, 2010)
38 City of God (Fernando Meirelles and Kátia Lund, 2002)
39 The New World (Terrence Malick, 2005)
39 Brokeback Mountain (Ang Lee, 2005)
41 Inside Out (Pete Docter and Ronnie Del Carmen, 2015)
42 12 Years a Slave (Steve McQueen, 2013)
42 Amour (Michael Haneke, 2012)
42 Melancholia (Lars von Trier, 2011)
45 Blue Is the Warmest Color (Abdellatif Kechiche, 2013)
45 Certified Copy (Abbas Kiarostami, 2010)
45 Leviathan (Andrey Zvyagintsev, 2014)
48 Brooklyn (John Crowley, 2015)
49 Goodbye to Language (Jean-Luc Godard, 2014)
49. Inception (Christopher Nolan, 2010)
49 The Assassin (Hou Hsiao-hsien, 2015)
52 Tropical Malady (Apichatpong Weerasethakul, 2004)
53 Ida (Pawel Pawlikowski, 2013)
53 Moulin Rouge! (Baz Luhrmann, 2001)
53 Once Upon a Time in Anatolia (Nuri Bilge Ceylan, 2011)
56 Werckmeister Harmonies (Bela Tarr and Ágnes Hranitzky, 2000)
56 Zero Dark Thirty (Kathryn Bigelow, 2012)
58 A History of Violence (David Cronenberg, 2005)
58 Inglourious Basterds (Quentin Tarantino and Eli Roth, 2009)
58 Moolaadé (Ousmane Sembene, 2004)
58 Syndromes and a Century (Apichatpong Weerasethakul, 2006)
58 Under the Skin (Jonathan Glazer, 2013)
63 Fish Tank (Andrea Arnold, 2009)
63 The Great Beauty (Paolo Sorrentino, 2013)
63 The Turin Horse (Bela Tarr and Ágnes Hranitzky, 2011)
66 Spring, Summer, Fall, Winter…and Spring (Kim Ki-duk, 2003)
66 The Hurt Locker (Kathryn Bigelow, 2008)
68 Carol (Todd Haynes, 2015)
68 The Royal Tenenbaums (Wes Anderson, 2001)
70 Stories We Tell (Sarah Polley, 2012)
70 Tabu (Miguel Gomes, 2012)
72 Before Sunset (Richard Linklater, 2004)
72 Only Lovers Left Alive (Jim Jarmusch, 2013)
74 Spring Breakers (Harmony Korine, 2012)
75 Dogville (Lars von Trier, 2003)
75 Inherent Vice (Paul Thomas Anderson, 2014)
75 The Diving Bell and the Butterfly (Julian Schnabel, 2007)
78 Almost Famous (Cameron Crowe, 2000)
78 The Return (Andrey Zvyagintsev, 2003)
78 The Wolf of Wall Street (Martin Scorsese, 2013)
81 A Prophet (Jacques Audiard, 2009)
81 A Serious Man (Joel and Ethan Coen, 2009)
81 A.I. Artificial Intelligence (Steven Spielberg, 2001)
81 Her (Spike Jonze, 2013)
81 Shame (Steve McQueen, 2011)
86 Amélie (Jean-Pierre Jeunet, 2001)
86 Far From Heaven (Todd Haynes, 2002)
88 Spotlight (Tom McCarthy, 2015)
89 The Headless Woman (Lucrecia Martel, 2008)
90 Finding Nemo (Andrew Stanton, 2003)
90 Let the Right One In (Tomas Alfredson, 2008)
90 Moonrise Kingdom (Wes Anderson, 2012)
90 Ratatouille (Brad Bird and Jan Pinkava, 2007)
90 The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (Andrew Dominik, 2007)
90 The Pianist (Roman Polanski, 2002)
90 The Secret in Their Eyes (Juan José Campanella, 2009)
97 Ten (Abbas Kiarostami, 2002)
97 The Gleaners and I (Agnès Varda, 2000)
97 White Material (Claire Denis, 2009)
100 Carlos (Olivier Assayas, 2010)
100 Requiem for a Dream (Darren Aronofsky, 2000)
100 Toni Erdmann (Maren Ade, 2016) -
Kicsit romantikusra vettem a hétvégét barátnőm miatt, így került terítékre a Fathers & Daughters és a Me Before You.
Fathers & Daughters (2015)
R.Crowe-t nagyon kedvelem, ezért is örültem annak, hogy ezt néztük meg először. A történet végig lekötött, megérintett, a kiscsaj pedig nagyon tehetséges. Tök cuki volt a hangja :)SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Külön plusz számomra, hogy Jessey is benne szerepelt (Breaking Bad).Az együtt éneklős, üldögélős jelenet pedig az egyik csúcspontja volt a filmnek :)
8/10
Me Before You (2016)
Jól indult, de a film utolsó harmadában szerintem kicsit leült. Ez már sokkal inkább klisékkel teli, csöpögős alkotás, ami elsősorban a lányokat szögezi a képernyő elé. Viszont kifejezetten tetszett, s egyben furcsa is volt a két GoT szereplőt barátságos szerepkörben együtt látni.
Sajnos Daenerys túljátszotta a szerepét, mondhatni elripacskodta. Hogy ez a rendező hibája, vagy az övé, nem számít. Sokszor kellemetlenül éreztem magam miatta. A srác szimpatikus volt, és örülök, hogySPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!. Mindent egybevetve, egy vasárnapi esős, barátnős délutánon egyszer érdemes megnézni. Ha neked nem, a párodnak biztosan tetszeni fog.a vége sem lett teljesen happy end
6/10 -
Inkább én vagyok különc, akinek tetszett a film :D Ki kell kapcsolni hozzá az agyad, ez a titka. A film nézése közben tényleg, úgy igazán kretén voltam. Lementem full retardba. -
MIért lenne veled a baj? Elég sokian nem szeretik, szóval nem vagy annyira különc. A humor meg szubjektív... -
Nyiri #94298 Suicide Squad. Leszarom a hype-t ami körülötte volt. Igyekeztem úgy nézni, hogy nem érdekel mi írnak róla. Hogy egy mekkora egy rakás szar. A "dialógusok" mintha egy dedós írta volna. "Poénok"-n meg fogtam a fejem néha annyira kínos volt. Story? Az mondjuk nem volt.
De velem van a baj biztos. A moziban sokan nevetgéltek és élvezték. Azt hittem van humorérzékem, de ezek szerint nincs :( -
és ha már szóba kerül, újrázzunk...
-
szerintem 3d alatt az irl világra gondol -
Nyiri #94295 Igazad van. Még mindig vicces, de 3D nincs benne. Az egész rajzfilm rész rajzolt. 1988 :) -
Roger nyúl a pácban
Hát ez még mindig rohadt vicces... jól sikerült a 2 és a 3D-t is ötvözni. Végig tudott szórakoztatni, nem úgy mint sok mai film. 8/10 -
veszettróka #94293 Halálhajó (1997) - Sam Neill "gyermeke" eltűnik, majd 7 év után felbukkan a Neptunusz mögött.
...
bocsi :D -
Seten #94292 Mondjuk az 1959-es, Heston féle "Ben Hur" is egy remake. -
Mivel itt sok ember látott már sokmindent és "pörög" is a topik....
Azt szeretném kérdezni, hogy tudnátok olyan filmcímeket mondani (én mintha láttam volna 2 ilyet vagy csak 1 volt már nem tudom) aminek a The Family sorozat az alapja? Tehát ,hogy eltünik a családból valaki majd x áv után visszatér ,de mégsem ő az. -
Eddie, a sas
A "Ha kitartóan küzdesz céljaidért, akkor eléred őket"-féle filmek archetípusa volt ez. Ha nem megtörtént lenne, akkor azt mondanám, hogy Eddie karakterét túlságosan erőltetettre írták, és hogy ilyen ember nincs. Főleg az elején, de lehet, hogy csak a szinkron vagy a szövegek miatt olyan érzésem volt, mintha Eddiet valami autistaként kezelnék. Meg a közvetlen jelleme is ezt erősítette a nagyon furcsa dolgaival. Jackman karaktere viszont kellett a filmbe, ő hozott plusz komikumot a dzsekijével. Azért az tetszett, hogy még ha csak egy nagyon apró mondat erejéig, de a jamaikai bobcsapat is benne volt. Én megcsináltam volna, hogy egy John Candy-féle karakterrel feltűnnek valahol a háttérben :D Nem rossz, egynek elmegy...
6/10 -
Jól néz ki. Csak azt nem értem, hogyha a stop-motiont ennyire keverik a CG-vel, hogy sok jelenetnél az egész teljesen CG-nek tűnik, akkor mi értelme van annak, hogy stop-motiont használnak rengeteg épített díszlettel, (amik egyébként csodálatosak és minden egyes kis makettben rengeteg munkaidő és profizmus van). Kicsit olyan érzésem van ezzel kapcsolatban, hogy egy régi megbízható vadászgépet felszerelnek a mai kor legkorszerűbb elektronikai rendszereivel, hogy még mindig használható legyen. Érdekes elképzelés, kíváncsian várom a végeredményt.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.08.21. 10:21:37 -
pedig az lesz, mert amikor játszik rajta, akkor az origamiai mozognak. -
Biztos a basszus-változata:D Már a shamisen szó maga is "3 hur"-t jelent szoval nehéz ügy:D -
Ez érdekesnek tűnik...meg kíváncsi vagyok mi a címben a 2 húr, mert a shamisen 3 húros :D -
remélem hogy ez tényleg kurva jó...:O
-
Tirion #94284 a 2 picsa idegesítő nagyon