106844

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
talán anno az első 3 részt láttam egyszer... aztán az új 3 részből az elsőt ötször, másik kettőt egyszer.... ennyi kihagyás után, csoda, hogy a főbb szereplőket kb tudom :D -
meglepő látni valakit, aki ennyire nincs képben. Olyan furcsa, mintha nem is valóság lenne ez... :D -
Star Wars Ébredő Erő
Nem is volt ez rossz.
Bár abba belekavarodtam, hogy
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Kylo-ban Han Solo és Darth Vader vére is csörgedezik vagy mi? Han Solo az apa. Darth Vader/Anakin Skywalker pedig ahogy most olvasom "Before he died, Vader learned he also had a daughter, Leia Organa. She subsequently married the smuggler Han Solo and had a son named Ben Solo." Huh, ezek szerint tényleg nem sok minden maradt meg az előző részekből, nekem ez kiesett :c
- meg is válaszoltam magamnak.
Popcornnal, kis nosztalgia, korrekt. -
Pár napja néztem én is, csodálom, hogy végignéztem. Nagyon gyönge volt. Tommy Lee Jones basszus, piszkosul meg van öregedve, nagyon gyöngének nézett ki. -
Gyerekként egy idő urais ágyneműben aludtam. Még mindig megvan (pedig már 40 vagyok), félre van rakva a kölöknek. De lehet oda sem adom neki. :) -
piamania #94346 Köszi. De Clark Kent akkor is meghalt és ez így egy kicsit fura nekem. Nem vagyok képregény ismerő. -
A Superman Doomsday-ben is csak úgy halt meg, hogy pár óra múlva újra elkezdett verni a szíve... egy kib*szott atomreaktor a csávó, nem hal olyan könnyen. -
Nem vagyok Superman guru de tudtommal begyógyulnak a sebei mint mondjuk Deadpool-nak vagy Wolverine-nek csak lassabban, van valamilyen healing faktorja na meg ott nap energia amit már sokszor használt. -
Popstar - Never stop never stopping
Aki bírja Samberget vagy a Lonely Islandet, annak ezzel a filmmel sem lesz baja. Tökéletesen hozza a banda stílusát még hajmeresztőbb dalokkal. Annyi faszságot összehordanak a filmben, a dalokban meg aztán főleg. Bődületes baromságokat zagyválnak a dalokban, de közben meg rohadt catchy zenékkel teszik mindezt, így az egész kevésbé tűnik fosnak. Mint a valóságban :DDD Nagyon komoly paródiája a mai zenei világnak. A TMZ is megkapja rendesen. Eric André és Will Arnett fél perc alatt totál retardáltat csinál belőlük :D
A sztori átlag-átlag alatti, de ilyen egy jó forgatókönyv és egy jó vígjáték. Nincsenek hangosan röhögős, meg egyértelműen egy poénra kijátszott jelenetek, hanem folyamatosan be vannak építve a poénok. Nyomják, csinálják a hülyeséget és mellé tök komolyan gondolják a baromságokat. Nagyon fasza... :D
7-8/10
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2016.08.27. 18:19:26 -
piamania #94342 Batman vs. Superman
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Supit hogy a fenében akarják feléleszteni????? -
Gal Gadot, Galga Dot, Galaga Dot...:O Ő egy beépített galaga ügynök... -
Direkt írtad rosszul a nevét? -
Beépített tudat
Kevin Costner, Tommy Lee Jones, Gary Oldman, Ryan Reynolds és Galaga Dot. Egy ilyen szereposztással mi sülhet el rosszul? Hát a forgatókönyv biztos. Nem volt ez rossz, csak nem is volt jó. Semmi új nem volt benne, de azt meg korrekten lehozta...
5/10
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2016.08.27. 16:04:10 -
Az idő urai (1982)
Szivesen megneznem felujitva. Ha lehet akkor valami Anime-kent. ( Studio Ghibli (Spirited Away vagy Madhouse (Paprika) produkciokent
Erdekes egy mese volt. A vege meglepett. Kar, hogy mindenki tok rideg meg kevesen beszel. Szinte senkivel nem lehet szimpatizalni. -
hvitya #94337 Her(A nő) - már nagyon régóta halogattam a megnézését, de tegnap végül emellett döntöttem. Az első 5 perc alapján éreztem hogy hát ez lehet nem az én műfajom lesz de végül kitartottam és milyen jól tettem. Nagyon érdekes módon ábrázolja az emberi kapcsolatokat amelyek közül egyel legalább mindenki szembesült már biztosan ha nem többel. Remek volt a színészi játék is végig lekötötte a figyelmem.
Ha mindenki nem is volt fizikálisan jelen de vicces volt egy filmben látni Starlordot, Fekete özvegyet és Lois Lanet:D
10/10 -
Vaksötét (Don't Breathe)
Egész kellemes meglepetés volt, végre egy ötletes horror, bár csak néhány elemében nevezhető annak, én inkább thrillernek mondanám. Végig feszült a hangulat, van egy-két nagyon hatásos jelenet, de nem a megszokott jumpscare áradat, és végre nem egy arc és motiváció nélküli sorozatgyilkos a főgonosz. Elég sokan voltunk a teremben, de az izgalmasabb, bujkálós jeleneteknél érezni lehetett, hogy a nézők is holt csöndben figyelik, mi fog történni a következő percben. Szóval ha valaki egy frissnek ható thrillert szeretne látni, annak mindenképpen ajánlom ezt a filmet, és bár a filmben lévő csavar ront kicsit az összképen, ez még így is egy remek film lett. 8/10
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2016.08.26. 23:25:26 -
Jogos a két pont.
Természetesen nem a 15 perces első, vagy a második némafilmre gondoltam, hanem az 59-es változatra. -
Megpróbálhatnád értelmezni amit írtam... -
Tehát látatlanban ítélkezel... oké, köszi... -
Seten #94332 "A nyomába se ér az eredetinek."
Mármint a Heston-féle remake-nek? -
Ben-Hur (2016)
5,5/10
A nyomába se ér az eredetinek.
Semmilyen mélysége nincs a filmnek, mint amit az eredetiben a mondanivaloja sugallt a nezoknek. -
Az eredeti sorozatra se bírtam rávenni magam, nemhogy a filmre... -
kötelező? borzalmas volt. Az első részt bírtam csak. -
Attack on Titan: Part 1 és 2
Ázsiafilm rajongóknak kötelező... nekem bejött. Jobb lett mint a hollywoodi látványfilmek többsége. Ha eltekintünk a kissé kopottas cgi-től nagyon is rendben van a film. 7/10 -
Prof William #94327 A robotok megvalósítása nagyon jó lett. Kár hogy csak egy ilyen középszerű film jutott nekik. Pl a majd egyszer elkészülő Robocalipse filmbe lazán elmehettek volna. -
szerintem csak Ryan Gosling alakítása/szerepe megér már 1 misét :) -
Tüzelési parancs vagy Kill Command vagy Identify. Lehet válogatni a címekből...
Először láttam imdb oldalt azt hittem valami asylum termék, de csak Vertigo. Ami a produkciós minőséget tekintve jobb, de nem a jó filmjeikről ismertesek ők sem. Egyedül a 2010-es Gareth Edwardsos Monstert ismerem tőlük, az is közepes volt inkább.
A film helyenként korrekt volt. Semmi újat nem mond, de cserébe korrekt a cgi is. Öntudatra "ébredt" robotok és emberek lövöldöznek az erdőben. Ennyi... meg egy bambi. Ha unatkozol vagy háttérzajnak kell valami, tökéletes...
5/10 -
nálam lazán 8.5/10, a vacsorás jelenet kb instant klasszikussá tette.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!avagy amikor konkrétan bebasznak a kerítésen egy hullát az épp önfeledten vacsorázó asztaltársaságra
annyira mérhetetlenül abszurd és gyönyörű. -
nagyon jó mozi, jó poénokkal :D -
Nekem is bejött, utóbbi hónapok filmterméséből valami a tetszett.
Kiss Kiss Bang Banget régen meg akartam nézni, de negyed óránál tovább nem bírtam. Itt az ideje, hogy újra adjak neki egy esélyt :) -
The Nice Guys
Egy új buddy movie, a műfaj egyik koronázatlan királyától, Shane Black-től. Mivel a 80-as éveknek régen vége, így a filmet, ha már hasonlítani akarom, akkor azt a Kiss Kiss Bang Bang-el kapcsolatban tenném meg. A legnagyobb különbség, az pár nap múlva jön elő. Egyszerűen nem maradandó. Amig a KKBB-ből röhögve tudnék sorokat és jeleneteket előkapni, addig ez esetében már meg kell erőltetnem magam.
Mindenesetre adok neki esélyt, végül is a KKBB-t is többször láttam, magyar és eredeti nyelven is, lehet pár nézés után a The Nice Guys is előbbre kerül.
A film jó. A kémia a három karakter között nagyon működik (talán a kiscsaj irányába még jobban, mint a két felnőtt között). Russell Crowe-t és Ryan Gosling-ot régen láttam ilyen jól remekelni, és Angourie Rice is jól helyt állt a dacos talpraesett lány szerepében.
A történet itt is alibi a kötelező egy-két csavarral, de hangulatban remekel. A világ és a karakterek elhelyezése benne szinte tökéletes. A disco/hippi korszak a színekben és a zenében nagyon átjön, aki nem kap rögtön idegbajt ezektől, szeretni fogja. A szövegek és poénok jók, bár mint mondtam, nem olyan erősek, hogy azonnal beégjenek. Talán direkt ez is volt a cél, érzésem alapján kicsit vissza próbált térni a Halálos fegyverek irányába a komolyabb hangvétellel, úgy hogy közbe meg sem próbál akciófilm lenni, és megőrzi a KKBB lazaságát.
Én nagyon élveztem, és hatalmasakat szakadtam rajta, és még biztos hogy előveszem, legalább a magyar szinkron miatt. Utána meglátjuk, kedvenc lesz-e ez is.
Más: tudom, Istenkáromlás, de megnéznék egy Bud Spencer-Terence Hill remake-et ezzel a két szereplővel. Russell Crowe-nak csak egy kicsit kuszább/hosszabb haj hiányzik, meg természetesen azért egy kevésbé brutálisnak megírt karakter, és nekem egy nézésre el is adták (testalkata, mozgása, marcona arca már megvan)
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2016.08.24. 16:32:27 -
Lynch minden filmje "faszság"... csak míg a tehetségtelen rendezők, akaratlanul csinálnak idióta filmeket, addig Lynch-nél ez nagyon is tudatos... nézd meg a Twin Peaks-et... sokan a mai napig nem tudják értelmezni hogy mi a szart akar mondani... vagy a Radírfej... igazából többször is meg kell nézni hogy ki tudj hámozni belőle valamit. Egyszerűen más síkon mozog az egész történet, és az arisztotelészi logikával nem fogod tudni értelmezni. A lényeg hogy 3 fő alkotóelem mindig megjelenik a filmjeiben... a téboly, az idióta humor, és a természetfeletti.
És ezeket kutyulja össze Lynch, majd rádobja a vászonra. Nem ad magyarázatot sem, nem rágja a szádba a megoldást, pl. a Mullhollandnál meg kellett néznem egy teória-fórumot a filmről, hogy egyáltalán valami képet kapjak a sztoriról... de ez nem azt jelenti hogy nincs értelme a filmnek, csak az agyad más területeit kell hozzá stimulálni hogy be tudd fogadni...
Kb. olyanok ezek a filmek mint az absztrakt vagy szürrealista festmények, amik elsőre teljesen értelmetlen képet adnak, és nem tudod azonnal értelmezni mint mondjuk egy Mona Lisát... Tény, hogy akinek Rambóra meg Chuck Norrisra épült a filmes kultúrája az jobb ha kihagyja Lynch-et, mert már az első negyed óra után el fog róla kapcsolni. -
Prof William #94319 "hogyan tud a film elmerülni a saját műfajában, nem pedig arra fókuszál hogyan tudja kielégíteni mások igényeit. "
Pedig ha ezt nem teszi akkor nem számíthat -1-2 kivételtől eltekintve- hosszú életre.
Jó példa erre a Torinói Ló ami annyira elmerült a saját műfajában hogy egész Magyarországon 67 ember látta. :) -
Én se szeretem a Mullholland Drive-ot annyira, hogy egy Top 100 első helyezettjévé tegyem.
Az első 30-ban elférne nálam. -
A Mulholland szerintem meg egy tipikus David Lynch faszság... :D -
Katalizátor #94316 Pedig a Mullholland Drive nagy királyság! Tökéletes példa, hogyan tud a film elmerülni a saját műfajában, nem pedig arra fókuszál hogyan tudja kielégíteni mások igényeit. -
A kis kedvencek titkos élete
Nekem jobban tetszett, és jobban, mint a sokak által ajnározott Zootropolis. Nem tudom, elvitte a hátán a sok cuki kisállat, és az, hogy nagyon jól visszaadták az alapvető tulajdonságaikat. A falánk macska mindent vitt. :D Szóval ritka az ilyen, de nem untam magam rajta, rég volt már, hogy végig lekötött egy animációs film. Ja, és hozzátenném, hogy nem kizárólag önszántamból mentem el rá :D Na, de a lényeg, hogy élveztem, ha nem is moziban, de egyszer mindenképp érdemes megnézni, még azon is lehet ámulni, hogy hol tart a technika... azok a szőr animációk, egyszerűen fenomenálisak. Ezután megnézni egy 2002-es Jégkorszakot szinte időutazás. Kár, hogy az én gyerekkoromban nem így néztek ki ezek a mesék... :) 7/10
Agyas és agyatlan
Szeretem Sacha Baron Cohen munkásságát, de ez azért helyenként kicsit sok volt. Voltak benne olyan poénok, amiken röhögtem, de olyan is, aminél azt mondom, hogy "atyaég, mi az istent nézek én most?!?!" Különösen egy jelenet volt, ami tényleg kicsapta a biztosítékot, de annak ez is volt a célja. Hát sikerült elérni, maradéktalanul. De a durva az egészben, hogy még azon is röhögtem... :D Szóval nem volt ez olyan rossz, bár a többi filmjéhez képest viszonylag gyenge volt szerintem. Mark Strong valahogy kilógott a sorból ebben a filmben, nem is értem, miért vállalta be ezt a szerepet. Egy komoly színészként én nem biztos, hogy mindezt megcsináltam volna. Egyébként Cohen rajongók élvezni fogják ezt is, akinek nem jön be az ilyen szintű suttyóság, az inkább kerülje el. 6/10
Borat (2006)
Az Agyas és agyatlan után nosztalgiázni támadt kedvem, és mi mást is néztem volna meg, mint a kedvenc filmem Baron Cohen-től. Ez a film a mai napig zseniális, eredeti nyelven pedig még jobb. Nem tudom a magyar szinkronban miért fordították úgy helyenként, mintha nagyon vicceskedni akartak volna még pluszban, az eredeti sokkal kevésbé ilyen, tehát itt azt mondom a szinkron rontott a filmen. (egy példa: Borat mondja, hogy "Niiice", ez a magyarban "Jóféle"... na meg az az idióta akcentus a szinkronban. Na, mindegy nagyon eltértem a témától. Ugye ebben a filmben a legtöbb szereplő nem volt beavatva, és sokszor kerültek börtön közelébe a színészek, meg a stáb. Nos, ezt egyedül a Pamela Anderson-os jelenetnél nehéz elhinni, mármint, hogy a nő nem volt beavatva, de a többi résznél nagyjából stimmel, és a film zseniális. Ahogy Cohen mindenkit kiolt, nem veszi komolyan saját származását sem, szerintem ilyen az igazi jó humorista. Szóval egyik kedvenc vígjátékom a mai napig, Adam Sandler elbújhat mellette, ő csak próbál suttyó lenni, de inkább csak óvodás. 8/10 -
Pfuu... én az elsővel (Mulholland Drive) nem tudok egyetérteni. Talán 1 hónapja ültem neki, mert kimaradt. De nagy csalódás volt. Sokat olvastam utána, hogy ki hogyan értelmezi a filmet, de őszintén megvallva, nekem nem adott annyit, mint amennyire tartják a kritikusok.
Akkor sokkal inkább a There Will Be Blood.
-
erre a szerepre született :DD -
Prof William #94312 Ron Pearlmant nem is nagyon kellett kisminkelni a neander-völgyi szerepre. :)