106887

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
La La Land
Fantasztikus film. Mérget rá, hogy műfajában még 50 év múlva is klasszikusnak számít majd.
Damien Chazelle rendezése ezúttal is hibátlan(hihetetlen, hogy ez a srác még csak 32 éves), a fényképezés eszméletlenül néz ki, a dalok nagyon jók, Gosling-Stone pedig zseniálisat alakítottak. Nincs mit ragozni. -
Power Rangers
A film első fele egészen tűrhető és szórakoztató volt, amolyan ifjúsági kalandfilm de mikor rájuk került a páncél és jött a film lényegében egyetlen komoly akciója akkor aztán elszabadult a gagyisztikum tornádó. Jó, persze a PR sosem volt egy nagy durranás és mindig is gagyi volt de talán meg lehetett volna próbálni egy kicsit komolyabb dolgot összehozni, hát nem sikerült.
5/10 -
[2016] - (imdb) - "Ikari" / (Rage) - 8/10
(2017.06.13) (142 perc, japán) - Drama, Mystery, Romance
Erős film, ami 3 szálon szól egyazon dologról, s ami az egyik esetben megfogalmazásra is került:
"Túl sok értékes dologgal rendelkezel, amik száma voltaképp nem hogy gyarapodna, hanem éppenséggel csökken."
Japánt egy szabadon lévő és épp ezért körözött sorozatgyilkos folyamatos jelenléte sokkolja a médiában, mert a rendőrség abban hisz, hogy a segítőkész lakosság hathatós segítségével a bűnös mihamarabb rendőrkézre kerülhet.
Csak hogy, azzal senki se számolt, hogy az így a fülekbe ültetett bogarakkal (az elkövető folyton folyvást közölt eredeti és a plasztikai sebészeti beavatkozást követően feltételezett új arcával való hasonlóságok miatt) egyes polgárok között feszültség és bizalmatlanság alakul ki.
Három ilyen esetet láthatunk Japán különböző helyszínein, melyek mindegyike önmagában is felkavaró, hát még az őket összekötni látszó kiváltó tényezők okán.
//Végig úgy éreztem, hogy nem hatásvadász drámai történetvezetéssel, hanem hétköznapi emberek apró félreértéseiből születő tragédiákba láthatok bele - és amitől igazán szívfacsaró volt az egész, hogy ezek a - az akár bagatellnek is nevezhető - félreértések annyira emberiek, hogy ettől működött az egész. -
Én is pár napja láttam. Tetszett a film, de a környezet számomra nem adta vissza a 60-as évek hangulatát, és a színészi játék is túl 'modern' a filmhez.
Ez persze szubjektív, ettől eltekintve jó film, simán ajánlom mindenkinek.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.06.14. 08:13:27 -
Ez meg lett magyarazva. Szerintem mindenki tudja miert tortent. Nem azt mondtam, hogy nem ertem, hanem azt, hogy nem tetszik. -
Ez nem lehet, hanem biztos, a gond itt csak magával az otlettel van sztem, merthogy kulsoleg meg úgy cakkpakk sokkal inkább volt az a hibrid egy Xeno mint ember. Hulyeség az egész, plusz számomra az Alien 4 egy szaros megcsúfolása az elozo 3 filmnek. Ostobaság volt azt a francia rendezot rakni oda, egy viccet csinált a sorozatból. -
A martfűi rém
hm, rég láttam már jó magyar filmet, ideje volt már. Remek kis film, képi világ nagyon rendben volt, jól nézett ki ez a kis retro :) -
Lehet azért szakította le a fejét, mert nem a királynőt fogadta el anyjának, hanem Riplit... ha más nem, az ízlése legalább rendben volt. ; ) -
The Invitation
A Tűnj el után írták többen, hogy nagyon hasonló a két film, így gondoltam mivel a Tűnj el is bejött, így ez is be fog. De még mennyire, hogy így lett! Sőt, ez a film talán egy fokkal jobban is tetszett. Szépen lassanként bontakozik ki a szereplők múltja, egyre nagyobb a feszültség, iszonyat jól van felépítve a film. Valóban nagyon sok a párhuzam a két film között, a végén pedig, mint a Tűnj el esetében, így itt is elszabadul a pokol. Mindenképpen ajánlom ezt a filmet, mindenkinek, aki szereti a feszült thrillereket. 8/10 -
Life:
Ez valami k*rva jó volt! Végigizgultam az egész filmet. És nem a karakterek, hanem a szituációk miatt. Valóban tipikus scifi-horror klisékre épített, de mégis hozzájuk tudott adni valami minimális pluszt, amivel sikerült összetűzni egy fasza filmmé.
Azt meg mai napig nem értem, miért picsognak azon az emberek, ha valami kiszámítható. Az életben is millió dolgot előre tudsz, nem lehet csak fordulatokban gondolkodni. Nem is tudok elképzelni más zárást a filmnek. Ez így volt jó.
Folytatása valszeg nem lesz, de én szívesen megnézném... -
Prof William #96670 Én anno olvastam könyvet. Nem vesztettél semmit.
Az Alien 3-ról meg tudom, hogy miért lett az ami, de akkor is zavar a sok elvesztegetett lehetőség.
Ráadásul az azóta született "folytatások" kritikán aluliak. -
"Abban inkabb zavart az, hogy a felig ember alien leszakitja a kiralyno fejet."
Az engem is zavart és zavar még mindig.
Ehhez olvasnom kellene a könyvet is - ha van róla (készült előtte). -
Nekem sosem volt bajom a 3. resszel. Ok. nem olyan jo mint az elso vagy masodik de meg mindig kb 7/10 re ertekelnem.
En szeretem mindegyik reszt. Engem nem zavar kit, hogyan nyirtak ki. Sot a 4. reszt is szeretem. Sot! (kapaszkodjatok meg) en 8/10 adnek ra. Nekem tetszett a negy. Abban inkabb zavart az, hogy a felig ember alien leszakitja a kiralyno fejet.
Ahogy korabban irtam. Ebben a filmben neznek ki a praktikus effektek a legfaszabban. Egyedul az uszo xenomorphok voltak gagyik. -
Ebben a cikkben szépen össze vannak szedve a hátráltató tényezők, miért is nem az Aliensben kialakított dolgokat vitték tovább.:)
Először kicsit végigömlengi az író a 3. film cselekményét, de utána rátér a lényegre. Az infók is hitelesek, sok a mellékelt fotó. -
Prof William #96666 Alien.
Annak idjén én sem gondoltam volna hogy Ripley lesz a főszereplő. Amikor Ash elkapta már el is könyveltem magamban hogy "Na itt az ideje az ő halálának is."
De aztán egy "kicsit" tovább húzta. :)
Aliens
Máig hatalmas kedvenc. A hangulat, a szereplők... tökéletes. Ezt a vonalat kellett volna folytatni.
Alien 3
Ami nagyon nem sikerül. Máig a Alien univerzum legnagyobb baklövésének tartom Newt és Hick kinyírását és hogy nem az Alienst folytatták. -
SzinesGeza #96665 A Predatorban a terhes csaj életben hagyása inkább arról szólt, hogy az ilyen (terhes/gyenge/sebesült/fegyvertelen) "vad" elejtése a többi vadász szemében inkább számított szégyennek mint dicsőségnek. -
Sok év után kicsit újra maratonoztam...
Alien - Rendezői változat:
Tetszett, hogy Ripley igazából totálisan egy mellékszereplő, és a többi karakter kihullásával arányosan egyre inkább az előtérbe kerül. Ha először nézném, nem tudnám megtippelni, hogy ő lesz, aki túléli a kalandot. Érdekes, hogy itt még egy sima xeno próbálkozott a tojás "rakással" (Bretten és Dallasen keresztül). A hangulat máig nagyon király, csak az alien gagyisága ütközik ki néha. Főleg amikor néha a kamera felé nyúlkál, ahelyett hogy támadna is.:D
Aliens - Rendezői változat:
Az egész szériából még mindig a legjobb. Úgy emlékeztem, hogy Bishopnak több szerepe volt. Aztán igazából van kb 10 mondata a filmben. Szép teljesítmény, hogy így is közönség kedvenc android lett belőle. Higgs, Newt és a többiek is szerethetőek. Ripley 2-lábú targoncás jelenete még mindig hidegrázós, ahogy odalép a királynő elé. Tele van a film zseniális pillanatokkal.
Alien 3 - Rendezői változat:
Közutálat tárgya a film, de nekem sosem volt problémám vele. Mostani újranézésnél csak azt tudnám felhozni, hogy az aktuális xenot kicsit kevés ideig látjuk a képernyőn. De ez egyben pozitívum is, mert itt nagyon a karakterekre összpontosít a cselekmény. Charles Dance figurája kurva jó, a pap meg a 85-ös is maradandót hoz. A CGI nagyon kilóg, de nem töri meg a hangulatot.
Engem az sem zavart, hogy rögtön a bevezetésnél kinyírták az összes korábbi túlélőt. Tekintve, hogy például a Newtot játszó kislány a forgatásra már 16 évesre cseperedett... Az meg amúgy is jobban passzolt a koncepcióhoz, hogy Ripley tök egymaga csöppen egy börtön közegbe.
Utánaolvastam a filmnek, és durva, mennyi macera ment körülötte. Így pláne riszpekt Finchernek azért, hogy ezt így összehozta.
Predator:
Ez viszont sokkal rosszabb, mint amire emlékeztem.:D
A párbeszédek és úgy a jelenetek elég nagy része totál fárasztó. A film első harmada egy teljesen hatásvadász, agyatlan akciófilm. Rambo epizódnak is elment volna. Miután aktívan is képbe jön a címszereplő, javul a színvonal. Vannak maradandó képsorok, mint például a leszakadt kézben lövő stuki. Meg a végső 1 vs 1 leszámolás is egész izgi, de eléggé megkopott film, szóval engem nem zavar, ha rebootolják.
Predator 2:
Ez meg nem tom miért van ennyire lepontozva. Jópofán vitték tovább az anyagot. A nagyvárosban legalább több és többféle embert vadászhatott le a Predi. És engem az sem zavart, hogy kiderült, érző fajba tartozik ő is. (Terhes csaj életbenhagyása, végén a csoportos gyászmise...)
A futurisztikus fegyvertárát is határokon belül tudták tartani. Bár a fürdőcsempés lóbalzsam kicsit poénba ment át.:D
Danny Glover is jó volt főszereplőként, bár őt teljesen komolyan sosem fogom tudni venni.
Alien vs Predator:
Anno 15 éves fejjel ez kimondottan tetszett nekem.
Most már meg tudom érteni az utálkozókat. Horror hangulat teljesen ki lett ölve. Ellenben bőven akad véres jelenet, ami így meg felesleges és súlytalan. Kisebb pozitív dolgok itt is akadtak, mint az Alien koponya pajzsként való felhasználása, vagy a Predalien... De ez így csak egy nagy limonádéra sikeredett.
A 2 híres lény sztorijának összemosása fogyasztható. De a Prometheusos megközelítés mérföldekkel jobban bejön.
Poén, hogy Weyland feka embere itt is, és a Resident Evilben is végül egyaránt kockára van szelve.:DD
Még hátravan az Alien 4, a Predators, és az AVP 2... -
ráadásul ugyan úgy tele volt baromságokkal mint a life. Cserébe hangulat helyet kínos feszengést kaptunk.
de a legnagyobb baj, hogy e kettőből az egyik egy B kategóriás semminek készült, nulla költségvetéssel (a színészek csak azért voltak benne, hogy legalább 100 ember megnézze)
a másik meg ugye egy A kategóriás, univerzum építő sok-sok milliós költségvetésű kasszarobbantónak szánták
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.06.12. 14:58:29 -
Az Alien unalmas volt! Untam magam a moziban,pedig nagyon vártam a filmet,semmi Alien hangulat nem volt,párbeszédek pedig laposak voltak.Szerintem! -
Közben kedvet kaptam egy másik jó drogos filmhez is, ha már szóba került a téma..
The Basketball Diaries (Egy kosaras naplója) 1995 IMDb
Ezt a filmet sokáig kerültem. Semmi extra okom nem volt rá, csak gondoltam a címe alapján, hogy valami idióta sportmuki meséli el az engem marhára nem érdeklő sporteseményeit és kosaras élményeit. Nem is kell ezen meglepődni egy olyan fickótól, aki a kosárról annyit tud, hogy volt egy Michael Jordan is, akit Istenként tiszteltek..
De tudjátok, hogy szokott ez lenni: előbb utóbb úgyis megnézünk minden filmet, amit meg kell néznünk.
Ez a film nem kapott díjakat sem jelöléseket. (Ha ez időközben változott, akkor én kérek elnézést) Ennek ellenére, ez egy baromi jó film a fiatalkori extremitásokról, őrültségekről és hülyeségekről. De ami a legjobb, hogy igaz történet alapján..
Mindenki jó valamiben, csak kérdés, hogy miben és az is, hogy mihez kezd a tehetségével: elherdálja, vagy elkapja a tökét..
Jim Carroll nem a tehetség tökét ragadta meg, hanem másokét, és tette mindezt a drog miatt. Pontosabban annak hiánya miatt.
Először csak a hecc kedvéért, egy kis szipuzás a haverokkal, aztán ismeretlen eredetű tabletták, majd jöhetett a hernyó, alias heroin.
Kemény dolgok ezek. Nem a rászokás, hanem a leszokás. Már ha el tudsz jutni odáig. Sokan azt már meg sem érik, hogy újra tiszták legyenek.
DiCaprio hitelesen formálta meg a szerepet, bár ebben Carroll is sokat segített neki. És egy drogkonzultáns is, aki beavatta az olyan eseményekbe is, amik a drogosoknak belőtt állapotban kiesnek a memóriájából.
Nem mehetek el a jó zenék mellett sem a filmben: Pearl Jam, The Cult, The Doors vagy épp PJ Harvey, akiket hallhattunk más ismert és jó filmekben is felcsendülni
Csak ajánlani tudom mindenkinek, akiknek bejönnek az életrajzi filmek és ez netán kimaradt volna eddig..
-
Az első rész megtekintése már szerepel a napirendi listámon 
Tékettő vagy nem tékettő, ez itt a kérdés
-
Igazad van. -
Akkor neked a John Wick is be fog jönni, ott aztán durva moralizálás van
-
T2 csak egy van, és az nem a Trainspotting 2
-
lerboy #96656 Te ezek szerint képes lennél még egy chuck norris filmen is moralizálni. A segítségedet meg tartsd meg a családtagjaidnak. -
Azért titkon reménykedem, hogy a T2 ennél azért csak jobb :)
Az első nálam alapmű, ha csak egy gyenge 4-est érne a folytatása, az sokaknak nagy csalódás lenne..
Ha megnéztem én is, erre még visszatérünk :) -
Ebben a filmben (is) halállal büntetnek.
A halálbüntetés pedig morális kérdés.
Tudok még segíteni valamiben, vagy továbbléphetünk? -
Jo nagy elvarasaid lehettek az Alientol. Szerintem sokkal jobb film volt mint a Life. Az Alien filmben semmi nem idegesitett. A life meg tele volt idegesito baromsagokkal -
T2: Trainspotting. 4/10,de csak mert volt pár jó jelenet.
Sajnos erőltetett volt a folytatás,a karakterek gyengék voltak,csak Spud volt jó.
Life: 6/10
Nem volt ez olyan rossz,ebben nem csalódtam mint a tetves Alien: Covenant-ban. -
Bye Bye Man
Megnéztem már, mert elég ritkán jönnek új horrorfilmek. Egyszer nézhető volt, bár el kell mondani, hogy egyáltalán semmi atmoszférát nem sikerült teremteni, a karakterek érdektelenek voltak, a színészi játék valahol a béka segge alatt, rengeteg klisé stb... Az ijesztő részek kimerültek abban, hogy beletoltak a pofánkba 1-2 olcsó jumpscare-t. Az egész film alatt egyszer ijedtem meg, mert volt egy nagyon aljas, előre nem látható jumpscare. Egy-két látomás elég jól sikerült, de csak ennyit tudok elmondani pozitívumként. Annyira nem rossz, mint amennyire lehúzták, de sokkal nem is jobb. 4/10
Wonder Woman
Ennél a filmnél sem szabad hinni a hype-nak. Mindenki istenítette, hogy végre egy jó DC film... Igazából nekem az eddigi DC filmekkel sem volt semmi bajom, gyenge közepes volt eddig mind, de abszolút a nézhető, még szórakoztató kategória számomra. A Batman V Superman sem volt vészes szerintem, bár tény, hogy kicsit túl hosszúra sikeredett, a Suicide Squad, amit mindenki utált szerintem egy abszolút szórakoztató film volt, annak ellenére, hogy itt-ott eléggé sántított a cselekmény, meg úgy az egész sztori. A Wonder Woman egy fokkal jobb ezeknél, hála a jó castingnak, és a picit jobb történetmesélésnek, de a szokásos, unalmas klisék itt is megvannak. Szóval szerintem semmi kiemelkedő nem volt benne. Korrekt film, abszolút ajánlott megnézni, mert jók a színészek, látványos, és szórakoztató 7/10
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2017.06.11. 13:43:21 -
Én is mindig olvasom ezt a témát és az értelmesebb hozzászólók ha bármit írnak a film tartalmából azt spoilerbe helyezik (ahogy az nagy piros betűkkel írva van a topic leírásában).
Szokott érdekelni ki hogy értékel egy filmet, esetleg ajánlásokat is olvasok itt.
Ha valaki véletlen spoilerezik az előfordul, de akaratból ezt tenni, főleg kérés után elég csúnya dolog. :) -
lerboy #96649 Ennek a filmnek semmi köze nincs bármilyen mély morális kérdéshez. Ez egy akciófilm, ahol az ex-cia szétüti az orosz maffiát és happy end. Akciófilmnek amúgy nem rossz. Akkor lehetne legfeljebb morálról beszélni, ha a "bosszúálló" egy hétköznapi ember lenne, nem pedig egy "szuperhős", de ebben az esetben a film történetvezetése sem így alakult volna. -
kutyakiki81 #96648 És azért horror is akadt benne :) Bár engem nem sokkolt egy jelenet sem, a mellettem ülő hölgyek többször is megijedtek durván. -
A fél társaság már biztosan látta. Én véletlenül botlottam bele..
The Equalizer (A védelmező) 2014 IMDb
Első blikkre nagyon bejött a film. És itt be is fejezhetném, de..
..biztosan csak foglalt volt már a Bosszúálló címfordítás, ezért lett védelmező. Pedig tipikus bosszúállós film.
Ennek a végén is elgondolkoztam, hogy én mit tettem volna hasonló helyzetben?
Általában a "tartsd a pofád ne ugass bele ha nem a te dolgod" elméletet követem, és ez többnyire be is szokott válni. Vagy csak ezt szoktam meg.
Ha beleavatkozunk mások ügyleteibe, akkor személyes üggyé avanzsálódik a tézis.
Tézis: szarrá verik a képét egy ismerősödnek és te teszel valamit. Nem mindig azt, amit egyébként kellene.
Anti tézis: ha én is bele ütöm az orromat az ügybe, abban könnyen mások orra is megsérülhet.
Szintézis: ebből az következik, hogy más személyes ügye, többé már az enyém is..
Robert nem bánt senkit. Minden nap betér a sarki kávézóba, és még a megfáradt utcalányhoz is akad pár kedves szava.
Mindig kedves, sokat olvas és bár magányos kissé, de elvan így is jól. Aztán egy nap, az utcalány ismerőse többé nem jön a kávézóba, mert az intenzív osztályra került, ahol épp hogy csak életben maradt, miután boxzsáknak nézték a fejét..
Robert először szép szóval próbál hatni a gonosz oroszra és spanjaira. Persze sikertelenül.
És mivel Isten épp más dolgokkal van elfoglalva, valamit tenni kell,hogy Pushkin is jobb belátásra térjen.
A film képi világa, cselekménye és értelmezhetősége teljesen rendben van.
Morális szempontból már vannak kétségeim.
Egyelőre még nem tisztázott, hogy az életünket alapjaiban kinek vagy minek köszönhetjük, s így ezáltal az sem, hogy tetteinkért bárkinek vagy bárminek is kell-e felelnünk valaha is.
Ha igen, akkor elég sokan szarban vannak.
Sokunk hoz rossz döntést még manapság is. A hosszú távú következményeket nem ismervén tehát, talán jobb ha a bosszúállós dolgokat inkább hagyjuk.
Vagy ha mégsem, akkor mindenképpen vegyük filmre, esetleg jegyzeteljük le, és akkor az is lehet tanulság még egyszer valakinek..
A film 1 díjat vitt és 6 jelölést is kapott.
Nálam egy erős 9-es de csak amiatt, mert változatosan tette el láb alól az arra rászorulókat..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.06.11. 07:23:14 -
Filmről, és annak részleteiről van szó, nem? Ez meg egy filmes topik. Akkor miért off foglalkozni ezzel? -
Csaba007 #96645 Majd törli,ha úgy gondolja,ez akkora probléma lenne.Nem kell játszani az önkéntes rendőrt. Meg most akkor kit zavar döntsétek már el...amúgy sem kéne szétoffolni a topicot. -
hapi #96644 Engem is zavar!
-
Nem, engem nem zavar. Én tudtam ki, de azt próbálom mondani, hogy a topik moderátora megkért, hogy "Ha lehet azert ne sussuk el a poent." És neked mi az első? Leírod, hogy ki az... -
Csaba007 #96642 Aki nem tudja milyen filmre megy el moziba,az szerintem nem is jár ide, egy véleményezős oldalra...Eddig csak téged zavar. Személyeskedés miatt meg simán lehetne moderálni...
Ne hisztizz már könyörgöm...tedd magad túl rajta. -
Igen, de attól még bunkó húzás. Megkér, hogy ha nem muszáj ne lőjük le a poént azoknak, akik esetleg nem tudják, mert nem nézik a szereposztást, imdb-t, előzeteseket. Erre te csak azért is benyögöd, hogy ki az. Csak hogy csináld a feszkót...