Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
én már a traileren eluntam magam
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Nagyon tetszett, jó volt ezt a két zseniális figurát jobban megismerni.
Kicsit több volt a fókusz Jobs-on, Bill Gates-ről olyan sok minden azért nem derült ki, a hangsúly inkább az Apple és a Microsoft alakulásán, kapcsolatán, versengésén és együttműködésén volt.
Kicsit szinte megkönnyeztem az ms-dos-os időket... 😊
Nincs sok értelme pontozni, de ha le kell vonnom valamiért akkor a rövid terjedelem miatt nem kap 10-et tőlem csak 9-et, de ez is csak azért mert tudtam volna még egy órán keresztül nézni annyira jó volt.
9/10
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Inkább gengszterfilm mint akcióthriller, de annak nem rossz. Persze nagy magasságokat se várjunk tőle.
#1 ON TRENDING
Oscars 2018: Nominations Announcement
Oscars
Streamed live 3 hours ago
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Best Picture: “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”
Lead Actor: Gary Oldman
Lead Actress: Frances McDormand
Supporting Actor:Woody Harrelson/Sam Rockwell
Supporting Actress: Allison Janney
Director: “Lady Bird,” Greta Gerwig
Animated Feature: “Coco,” Lee Unkrich, Darla K. Anderson
Adapted Screenplay: The Disaster Artist/Logan
Original Screenplay: Get Out
Cinematography: Dunkirk
Film Editing: Dunkirk
Sound Editing: Blade Runner 2049
Sound Mixing: Baby Driver
Production Design: Darkest Hour
Original Score: Dunkirk
Makeup and Hair: Darkest Hour
Costume Design: Darkest Hour
Visual Effects: War for the Planet of the Apes
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
* The Shape of Water
01 - Best Picture,
02 - Best Director,
03 - Best Actress (Sally Hawkins)
04 - Best Supporting Actress (Octavia Spencer),
05 - Best Supporting Actor (Richard Jenkins),
06 - Best Original Screenplay,
07 - Best Cinematography,
08 - Best Film Editing,
09 - Best Production Design,
10 - Best Costume Design,
11 - Best Original Score,
12 - Best Sound Editing,
13 - Best Sound Mixing.
* Dunkirk
01 - Best Picture,
02 - Best Director,
03 - Best Cinematography,
04 - Best Film Editing,
05 - Best Production Design,
06 - Best Original Score,
07 - Best Sound Editing,
08 - Best Sound Mixing.
* Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
01 - Best Picture,
02 - Best Actress (Frances McDormand),
03 - Best Supporting Actor (Woody Harrelson),
04 - Best Supporting Actor (Sam Rockwell),
05 - Best Original Screenplay
06 - Best Film Editing
07 - Best Original Score
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Best Picture:
“Call Me by Your Name”
“Darkest Hour”
“Dunkirk”
“Get Out”
“Lady Bird”
“Phantom Thread”
“The Post”
“The Shape of Water”
“Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”
és ami igazán fontos...
Best Foreign Language Film:
“A Fantastic Woman” (Chile)
“The Insult” (Lebanon)
“Loveless” (Russia)
“On Body and Soul (Hungary)
“The Square” (Sweden)
Pótoltam a hiányzó epizódokat 😊
Együtt a három rész hét és fél óra volt. Amin ledöbbentem, hogy egyetlen percét sem untam.
Az elsőt még tíz éve láthattam, az utolsót pedig alig pár napja..
Egyben pontozom mind az öt részt:
10/9.
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
😄
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
Mikor a filmvégi bakik jobbak, mint az egész film, akkor bajok vannak. A csajok sem mentettek túl sokat a filmen...
4/10
Nem az elso lezuhanos, vadonban tulelos film. De mig a legtobb ilyen megtortent eseteken alapult, ez teljesen fikcio. Es ez sajnos meg is latszik rajta. Teljes mertekben klisekre, es mar korabban latott fordulatokra epul. Es ezen fordulatok jelentos resze igencsak eroltetettre is sikerul...
Ettol fuggetlenul ez nem rossz film, egy nezest megerhet, de tul sokat ne varjunk tole😊
6/10
Altalaban sem az eletrajzi filmek, sem a mukorcsolyazas mint tema nem vonzanak kulonosebben. De mivel nagyon jo kritikakat kapott, es semmi jobb nem volt a moziban amit ne lattunk volna mar, beultunk erre.
Kellemes csalodas volt a film. Kelloen dramai es vicces, es a teljes hosszaban lekototte a figyelmemet (pedig hajlamos vagyok elkalandozni). Ezenkivul jo kepet ad amerika egy ritkabban latott arcarol.
A tortenete is jo, de ne felejtsuk el azt, amit a keszitok probaltak is kiemelni, hogy ez nem az abszolut valosagot mutatja be, hanem ahogy a fobb szereplok lattak azt.
Margot Robbie pedig ezzel a filmmel vegleg fellepett a valodi szinesznok soraba, nem csak egy szoke szepseg mar. Nem tudom ki a tobbi eselyes, de ha o kapna egy Oscart, akkor nem ereznem hogy rossz helyre ment volna. Ugy lett eroteljes az alakitasa, hogy nem tunik eroltetettnek, nem jatsza tul magat a dijakert.
8/10
A jumpscarek lényegére a legjobb példa a Spooky House of Jumpsares c. játék. Ott egy baljóslatú régi házat kell felderíteni és a folyosón néha nagy hangeffektek kiséretében cuki kis papírmasé szellemek meg pókok villannak az arcunkba. A játékos mégis megijed. 😊
Ez jobban tetszett mint a Gyilkosság az Orient Expresszen. Tényleg, egy Agatha Christie történetben mindenki potenciális tettes lehet... de tényleg mindenki. A film ügyesen játszik ezzel, hiszen jó szokás szerint mindenkit gyanúba kever, mindenkinek lehetett indítéka, célja a nagypapa megmérgezésével, még az ügyben nyomozó detektív is gyanúsítottá válik. 😄
A néző finom érzékeire és ösztöneire van bízva hogy kitalálja-e a gyilkos személyét, és ez nem lesz könnyű, hiszen mindenki egyformán gyanús.
8/10
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Idejét sem tudom mikor láttam utoljára ennyire szar filmet. Nem csak horrorfilmet, hanem egyáltalán bármilyen filmet. Próbáltak belevinni drámai elemeket, de az sem működik. Ahogy a gyökér, és ötlettelen poénok, és a karakterek sem. Az ijesztgetés meg kimerül a jumpscare-ekben, de azok is annyira kiszámíthatóak, hogy inkább csak röhejesek, mint ijesztőek. A film alatt volt jó pár jumpscare, de csak 1-nél ugrottam meg, de könyörgöm ne erről szóljon már egy horror. A történet zavaros, átgondolatlan, nulla atmoszféra, gagyi az egész. A filmen volt jó pár 12-14 éves körüli gyerek, ők élvezték, szerintem ez mindent elmond a film színvonaláról. 3/10
Az a baj ezzel a szériával, hogy már az első rész is csak egy átlagos, korrektnek mondható horror volt, aztán csak fokozatosan esett a színvonal.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2018.01.21. 18:36:06
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
A jövőbeni történéseket előre elvileg eddig csak Nostradamus látta, illetve öntötte versalakba.
Wonder Woman
Nem ez volt a jó. Igaz, nem is az én stílusom. Szuperhősös film, annak minden vonzatával. Rém gagyi történet, röhejes párbeszédek, a legbénább jelenetek jól belassítva, nulla vagy megkérdőjelezhető mondanivaló. A látvány világ legalább tűrhető volt, és a karakterek közötti kissé esetlen, romantikus, már már naiv kapcsolat, egész jól állt a két főszereplőnek. Egy kicsit az Amerika kapitány második részére hasonlított, ahol szintén, a stílusához képest, viszonylag kevés szuperhősködést, és több karaktert építgető történet vezetést kaptunk. Így inkább a pozitív irányba lejt nálam is a mérleg.
Wind River - Gyilkos nyomon
Taylor Sheridan triplázása, forgató könyv írás tekintetében. Ismételten nem váltotta meg a világot, de az a hangulat, amit megteremtett, utánozhatatlan. Ismételten westernes hangulat, ezennel a jelenben és valahol fent északon, hóban, fagyban és a kilátástalanság világában előadva. Nyomasztó, fájóan depresszív és lassú. Minden percben emlékeztet minket a halálra, az elmúlásra. Amikor pedig akció van (3 db jelenet a 1,5 órából), akkor az gyors, naturalista és kíméletlen.
HA hasonlítani kellene, nekem a Hell or High Water jobban bejött, de ez is mély nyomokat hagyott. Pisszenés, jóformán moccanás nélkül végig ültem, csak egy whiskys poharat szorongatva, amiből elfelejtettem inni. Szóval hatásos, de nagyon nem ajánlott mindenkinek.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Norvég misztikus dráma, ami nagyon jól sikerült. Rétegfilm, de aki kedveli ezt a stílust annak nagyon is ajánlom!
Nem egy önéletrajz film,mert sokan azt hiszik róla. Gary Oldman egyik legjobb alakítása és valószínű oscart fog érte kapni. Winston Churchill-t csak dokumentum filmekben láttam,de itt az átalakulás félelmetesen jóra sikerült látottak alapján. A film története egész jól bemutatja,hogy a karakán államférfit, milyen kételyek mardosták döntései meghozatalában. Miként hozta meg döntéseit és végsőkig kiállt az elképzelése mellett. Feláldoztatott egy 4000 fős hadosztályt,hogy Dunkirkből kimenekítsen 300.000 katonát. Miként nyerte el az angol Király és az "alsóház" támogatását. Oda mert menni az állampolgárokhoz és kikérni a véleményüket! Nem gondoltam volna,hogy az első elképzelés Hitlerhez való behódolás volt,de Churchillnek köszönhetően ez nem valósult meg. Mindenképpen ajánlom film megnézését,mert szépen bevezet minket a színfalak mögé.
De hová merül le Cage? És tényleg, vajon hová merül le? Mikor az egyik nem túl elmés munkatársam a film címét meglátva feltette a kérdést, (ez az átka az ebédszünetben való netböngészésnek) még nem is tudtam hirtelenjében mit válaszoljak, hiszen sejtésem sem volt róla hogy miről beszél, és arról sem, hogy kijött a széria 3-dik része.
A kollégám egyébként Mortal Kombat rajongó, "Szubziro" a kedvence, és már vagy tucatszor látta mindegyik részt. Lehet jelen filmünkről is azt gondolta, hogy valami spinoff anyagról lehet szó... de mikor a címre kattintva a film borítóját is megpillantotta, kezdtek eloszlani abbeli reményei, hogy a napszemüveges fószer legújabb kalandjairól láthat egy ütős csihipuhit.
Engem viszont elkezdett érdekelni a dolog, és megnéztem a filmet... na persze nem azért, hogy meggyőződjek róla hogy tényleg benne van-e Cage, hanem szerettem volna cápákat és előlük menekülő lúzereket látni, akik már-már a Darwin-díjasok vehemenciájával görgetik tova a cselekménysort.
A sztori elég sematikus, tudniillik sohasem úgy van, hogy egy cápa kiszökik a tengerből és az éjszaka leple alatt a hálószobába belopózva saslikot csinál a békésen szunyókáló állampolgárokból. A koncepció valóban formabontó lenne, viszont a logikai faktort kevésbé erősítené.
Ezért maradunk a jól bevált receptnél... néhány önmagát menőnek képzelő kültelki suttyó úgy dönt, milyen fun lenne egy víz alatti ketrecből szopatni a tápláléklánc helyi királyait, majd mindezt videóra venni, és kihúzott mellekkel virítani vele a youtube-on.
Természetesen bajba kerülnek, és hamarosan kiszolgáltatottá válnak a tengernek, a dúló viharoknak és persze kedvenc uszonyos cimboráinknak is... túlélési esélyeiket a rossz döntések, a vérző sebek, és az alacsony IQ tovább csökkenti... nem tudom, ha én cápa lennék nem lenne szívem megenni őket. De filmünk cápáiban nincs egy szemernyi könyörület sem. És hát valljuk be, Roy Scheider nélkül egy ilyen túra instant bukás.
6/10
Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
Kíváncsi voltam, hogy ez a f@szkópé Rian Johnson a TLJ előtt mit alkotott.
Bár szívem szerint ócsárolnám (bosszúból), de ez a film nem volt rossz. Fent tudta tartani az érdeklődésem és könnyen szembetűnő logikátlan dolgot sem vettem észre. Mélyebben inkább nem próbálom kielemezni, hogy ne rontsam el a filmélményt.
Ettől függetlenül remélem/bízom benne, hogy soha többé nem fogják Star Wars közelébe engedni és azt a komplett trilógiát elveszik tőle.
Habár ez a Looper nem volt rossz film, de annyira nem is volt jó, hogy ez alapján megkapjon egy Star Warst. Persze nem is a tehetsége miatt kapta meg a TLJ-t...
6/10
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
<2013>2013> - (imdb) - "Snitch" / (Csapda) - 7/10
(2018.01.20) (112 perc, amerikai) - Action, Drama, Thriller
Inspired by True Events
Dwayne Johnson, Susan Sarandon
"Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)"
Tehat elso sorban eredeti nyelven irjatok ki. Ha nincs angol vagy magyar megfeleloje nem kell leforditani.
A lenyeg, hogy mindenki konnyen megtalalja a filmet avagy felismerjuk, hogy ki-mirol beszel. Aki nem magyar adokon nezi a filmet hanem esetleg netrol streamingeli / tolti az valszeg eredeti vagy angol nyelven fogja megtalalni a filmet. Koszonjuk kozos egyuttmukodesuket!
Az eleje uncsi volt, már már ki is kapcsoltam. De onnantól tetszett, amikor felbukkant a két új anyós<#nevetes1>#nevetes1>
Legyen 10/6.
Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja) 2017 IMDb
Annyi biztos, hogy ezt a sorozatot sorrendben kell nézni. Én elkövettem azt a hibát, hogy kihagytam a köztes részeket, így lemeradtam egy rakás egyébként a sztori kapcsán fontos előzményről. Tehát kénytelen leszek megnézni a 2, 3, és 4. epizódot is<#falbav>#falbav><#nyes>#nyes>
Nálam ez még így is egy erős 10/8.
Eskimo woman is cold (Eszkimó asszony fázik) 1984 IMDb
Csocso parancsára ki kellett írnom az angol címet (#98833), ami biztosan nem a legjobb fordítás, de ez van ha nincs jobb<#nevetes1>#nevetes1>
Ami a filmet illeti, ez volt az egyik legelvontabb művészi alkotás, amit valaha magyaroktól láttam. Méhes Marietta számomra egy ikon, bár inkább zenész mintsem színésznő. A fazon pamacs akkoriban nagy divat volt, egyéb magyar filmekben is láttunk már ilyesmit. Bár nem az övét, az igaz<#worship>#worship>
Szakácsi Sanyit meg sem ismertem, Hobó Lackót annál inkább, ő viszont alig változott valamit azóta<#vigyor>#vigyor>
De nem adhatok többet, mint 10/3.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.01.20. 17:52:26
Vesszek meg ha értem ebben a filmben a logikai összefüggéseket... Mi a fenének kellett megjósolni a tragédiákat, ha úgy sem tudnak semmit sem tenni ellene? A gyerekeket meg így is úgy is elvitték volna.
Ennek a filmnek nem volt értelme.
Mivel végignéztem és nem kapcsoltam ki menet közben:
5/10
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Egy értékelhető poént idézzen már valaki.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2018.01.19. 15:17:24
GOOBY, pls
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Nem tudom miért menne át nálam egy fekete bőrű Lara, nem is értem minek hoztad be a bőrszínt is... eddig te írtad le Lara-t egybites gondolkodással, Lara = nagy mell. Nálad átmenne bárki csak nagy melle legyen.
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2018.01.19. 13:32:39
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Ezek szerint nem ismered a sztoriját a dolognak. Technikai okok miatt lett olyan az első részben, mint amilyen - akkoriban baromi (szinte egy kézen megszámolható) poligonszámokkal dolgoztak a modellezők, és egyikük túltolta a cuccot, és úgy maradt.
De nyilván, addig és azóta sem láttunk nagy mellű karaktereket játékokban és filmekben...
A fekete bőrű Lara Croft ezek szerint nálad átmenne...
Nem tudom, átmegy nálad a mellszűrőn? 😄D
Mellesleg az eredeti játékban irreálisan nagy mellei voltak, Dolly buster-nek kellett volna játszani Angelina helyett már az első filmekben is 😊
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2018.01.19. 13:19:26
Utoljára és kiszálltam, mert nem ér meg több patront ez a téma, ha fallal beszélget az ember: Lara Croft egyetlen ezred másodpercig sem nézett ki úgy a létezése során, mint Vikander.
repvez vázolta igazán képletesen neked (is) a dolgot - jobban nekem sem menne.
Ő is Lara Croft?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: LasDen, 2018.01.19. 13:13:21
olyan szereplöt válogatni akinek pont nincs nagy melle az kb olyan mellélövés, mintha egy néger kapná meg Hitler szerepét,mert amugy jó színész, nem lesz hiteles a karakter
A filmben kapunk (a (meg)nézők) majd push upot, elhiheted --- a cici nem minden egy nő esetében. De ha egy Lara Croftról beszélünk, aki a játékokban is (a 2013-as rebootban is!), és az eddig létező filmekben is nem üres cicifixszel rohangált a szettben, akkor TALÁN elvárható lenne az őt megszemélyesítőjétől, hogy hasonlítson ebben a "tulajdonságában" (is).
A véleményem megtartom a színésznőről, továbbra is.
Direkt kerestem egy ilyen képet:

A film a 2013-as Tomb Raider (reboot) alapjaira szándékozik épülni.
Te is leszoktad írni egy két kritikádnál, hogy nyami a színésznőcske jól nézett ki vagy jól játszott, nem? Ők mitől voltak jók? milyen szempontok alapján döntöttél?
Ha felesleges a méricskélés akkor meg nem mindegy hogy hogyan játszik? Valakinek jól, valakinek nem. Nem mindegy hogyan néz ki? Valakinek jól, valakinek meg nem.
Mindenesetre egy dolgot legalább objektiven mérhetünk, a mellméretet. Megint más kérdés, hogy ez kinek mennyire számít egy nőnél 😊
Sőt fokozom: mitől lesz valaki Jó színész/nő? Ha ezt az absztrakt fogalmad le- és körbeírod, mindenki számára elfogadhatóan, az egész világ megelégedésére, na, akkor jöhetsz a méricskéléssel...
Addig marad a hiteltelen díjak és a "jó" (itt is: kinek mi a jó) filmek számolgatása a színész/nő neve alatt.
A véleményemet nem írom le a hölgyikéről. Ez nem az a fórum, ahol ilyesmit meg lehet tenni anélkül, hogy ne kezdene el mindenki vadul vagdalkozni utána...