106845
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • LasDen #100416
    Tau

Úgy ültem le elé, hogy biztos szar lesz, de 1,5 óra az semmi. Az eleje nagyon so-so, de a második fele már élvezhetőbb volt. Gary Oldman unott hanggal is jól eladta ezt az MI-t. Hatalmas megmondások nincsenek az MI-ről vagy bármiről, de legalább nem rossz...

5.5/10
  • Blasta
    Uhh ez de komoly lehetett ez atyaég
  • Blasta
    Nyilvan nem áldozná fel senki a gyerekeit csak hogy Onmagát mentse... vagyis épeszu normalis ember nem :)
  • Sequoyah
    Oke, ha igy nezzuk igazad van, reszleteiben ahogy o csinalta valoban nem feltetlenul az amit en is tennek:) En inkabb altalanosabban ertettem a dolgot, hogy ugy altalaban felaldoznam-e magam ugy hogy nem tudom mi lesz a gyerekkel utana, vagy hagynam a gyereket veszni hogy legalabb en tuti tuleljem...
  • tigeroo
    igaz. pont hétvégén volt egy műsor a natgeon, ahol egy 8 éves gyerekről és a farkaskutyájáról volt szó, hogy idahoban vagy hol eltévedtek és a kutya kénytelen volt 3 napig védeni a gyereket, amíg meg nem találták őket.

minden este rájuktámadtak a farkasok, és a kutya se azt csinálta hogy bement közéjük és falják fel. azzal max. 1 napot nyerhetett volna. minden nap rájuk rontott 5-10x-es túlerőben, de az ösztöne beindult és támadott a védelmezés miatt.

• Maala
    Ne várj el realizmust olyan emberektől, akik rég elszakadtak már a valóságtól.
  • Blasta
    De igen van gyerekem, 2 éves.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Pontosan ezért ítam amit írtam, és pontosan az ellentétét érted, mert az apuka harc nélkul, simán feláldozta magát REMÉNYKEDVE abban, hogy a cca 50 méteres távolság ami kozte és a gyerekek kozott volt majd megmenti oket. Én ezt nem tudtam átélni, nem tudtam volna így cselekedni és sztem más szulok sem tennének ilyet. Nem arrol volt szó, hogy az apa áldozza fel a gyerekeit és legalább O menekuljon meg!!! Arról, hogy harcoljon, tegyen valamit, rohanjon oda vagy rohanjon másik iranyba ordibálva, csapjon oda a baltával, tépje szét a saját kezeivel, hugyozza le, csikizze meg, csináljon AKÁRMIT de ne simán harc nélkul áldozza fel magát, mert ez nagyon nem a gyerekek biztos megmenekuléséhez vezet (az akkori állapotokat látva az Apa szemével)!!!
    Az apuka ezzel az ostoba tettével simán aláírta a halálos ítéletuket, mivel a gyerekeknek a szulokre nagyon nagy szukséguk van ebben a kurva veszelyes világban. Más lett volna a helyzet ha az onfeláldozással a BIZTOS MEGMENEKULÉS várt volna a gyerekekre, teszem azt bejutottak volna valami katonai bázisra ahol már megvédik oket és ellátásban részesulnek, felugrottak volna egy hajóra ami egy szorny mentes szigetre megy, mittomén akármi. De ez nagyon nem így volt, csupán nyert a srácoknak 50 méter és 1-2 perc elonyt. Az más kérdés, hogy végul veletlenul -és szintén a film ostobasága miatt- ki tudták használni (merthogy a szornyek nem hallottak meg ocskavas rozsdás szar autót GURULNI???).
    Nem csak a ma estérol van szó, hiszen ha túl is élik a mai estét akkor is ott lesznek a további napok amikben az anyukának kell mind 3 gyerekrol gondoskodni amit -tobb mint valószinu, hogy- nem fog tudni megtenni egymaga, még akkor is rohadt nehéz lenne ha simán csak a vadonban élnének és szornyek nem lennének korulottuk.
    Ezért gondolom, hogy bármi mást kellett volna ott akkor tennie az onfelálldozás helyett vagy mellett. Ez így csupán ostobaság volt és nem hosies szuloi onfeláldozás, szulokent egyáltalán nem tudtam ezzel a jelenettel azonosulni, ez a gondom ezzel (ahogy az elején, a hazasétálós sorrenddel sem tudtam azonosulni, én városban a járdán nem sétálok úgy, hogy ne a gyerek legyen elottem és ne lássam minden pillanatban). Nade mindegy is, csak egy film pár komoly hibával.
  • Zephyr Retiring
    Ígéretesnek hangzik. Kösz a tippet..
  • CSOCSO
    Nem csak egy baromsag van a quiet place filmben de tegyuk hozza, hogy tokeletes wtf pillanat "az" a jelenet.
  • Tikal #100407
    elborult cucc
  • DantszEE
    Swiss Army Man / Az ember, aki mindent tudott (2016):

Mi volt ez a film?:DD
    Paul Dano karaktere rögtön a film elején fel akarja akasztani magát egy lakatlan szigeten, mire meglátja Daniel Radcliffe hulláját partra mosódni, mely olyannyira elkezd fingani, hogy Dano fogja a hullát, és motorcsónakként használva meglép a szigetről.
    És ez csak a film első 5 perce.:DDD
    Mi volt ez a film?:DDD
  • Prof William
    Lehet hogy úgy gondolták
    Két gyerek bőven elég. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Innen jött (a hölgy, aki a 2013-as rövidfilmet írta, lett a nagy film producer/írója is):

• Sequoyah
    Cargo (2017)

Eleg fura cime van, nem igazan illik a filmhez, de azert ertheto honnan jott:) Ugy is kezdtuk el nezni a filmet, hogy igazabol fogalmam nincs mi ez, csak a cimet lattam Netflixen. Erdemes egyebkent igy filmeket nezni, nem ugy mint ahogy mostansag szokas, hogy mar mindent tudunk a filmrol az elozetes kritikak/trailerek alapjan:)

Stilusat tekintve tulelo/csaladi/drama filmrol van szo. Drama, tehat lassabb a megszokottnal, de nem tul lassu, igy van idonk elmelyulni a gondolatokban. Apuka probal tulelni, illetve biztonsagba eljutni a babakoru kislanyaval, es ennek soran sulyos donteseket meghozni. Nalam kulonosen betalat ez, mivel magam is egy hasonlo koru baba apja lettem nem olyan reg, es igy kulonosen at tudtam erezni a dramat. Az biztos hogy a szivem szakadna meg ha hasonlo helyzetekbe kerulnek...

A hasonlo temaju filmekhez kepest egesz realisztikus, ami kulonosen tetszett. A fohoz szineszi jateka pedig kifejezetten jo lett.

8/10
  • Sequoyah
    Gondolom neked nincs gyereked meg... Egy szereto szulotol ne varj racionalitast. Akarmennyire is nem logikus, sok szulo sohasem tudna felaldozni a sajat gyermeket, akkor is ha ez mindenki eletebe kerulne.
    En biztosan nem tudnam megtenni, inbkabb biznek az 1 a milliohoz csodaban...

Egyebkent mindjart leirom a kritikajat egy tegnap latott filmnek ami epp a temahoz kapcsolodik:)
  • Blasta
    "Te neked 89, szinte teljesen egyforma napodat nem szeretnéd néha-néha meglazítani?"
    Náááá, ha kicseszett szupergyors emberevo szornyekkel van tele az erdo akkor nincs laza nap sajnálom :))) Majd lazulhatnak otthon kicsit :)
  • Kojiro
    Dunkirkception!
  • BaliBoy
    Darkest Hour

Nekem nagyon bejött ez a film. Teljesen le tudta kötni végig a figyelmem. Gary Oldman alakítása tényleg briliáns. Megérdemelten kapott oscart érte!
    Ez jobb film volt Dunkirk-ről mint a Dunkirk Dunkirkről. :)

7/10
    (de nagyon gondolkodom a 8-on)
  • DantszEE
    Később panaszkodott is a nő, hogy simán vihette volna a kezében is, mégsem tette.
    Azért akkor már a 89. napja így éltek. Te neked 89, szinte teljesen egyforma napodat nem szeretnéd néha-néha meglazítani?
    Lehet, hogy már 5-10 alkalommal is sétáltak így, és sosem volt semmi probléma.
    Meg egyébként is edzeni kell a gyereket egy ilyen világra. Nem lehet non-stop babusgatni, különben sosem fog alkalmazkodni.

Persze, ezzel a felfogással jól meg is szívták, nem ezt cáfolom. Csak a logikájukat tudom megérteni.:)
  • Tikal #100397
    Lehet hogy egyébként így tettek, csak ugye az események akkor nem változtak volna :)
  • Blasta
    Még egy dolog eszembe jutott ami idegesített, konkrétan az elején: A jó életbe, miért úgy sétáltak ahogy? A helyes sorrend ez lett volna elolrol hátrafelé: Anya, 3 gyerek kozépen majd hátul Apa. Erre ostobáéknál a 2 felnott megy legelol és utanuk a gyerekek... hogy jól lemaradhasson a legkisebb... Ilyet sem csinálnak felelosségteljes szulok. Ennek ellenére tényleg jo kis film volt.
  • Tikal #100395
    :(

igazán nincs rá szükség
  • CSOCSO
    Quiet Place 2 is jon. Legalabbis Michael Bay imdb oldalan mar oda van biggyesztve
  • Tikal #100393

jaja, nagyon bejött a hangulata, és ugyan tele van lyukakkal, amiket talán csak meg kellett volna magyarázni, de szerintem ezek nélkül is tökéletesen működött a film, sőt, engem pl kurvára nem érdekelt volna hogy amúgy mi történt, meg ez miért volt az miért volt. Ez az ő kis történetük volt. Pont.
  • Tikal #100392
    Hol írtam hogy nem hoz lázba?
  • LasDen #100391
    A Quiet Place

Ha már mindenki ezt nézte, akkor én is. Elég vegyesek az érzéseim. Az első 45 perc kőkemény unalom. Aztán beindulnak az események, de ott is inkább csak 1-2 jó jelenet van. Pl.: a silós.
    szóval tudják, hogy ezeknek szuperhallásuk van, ezért aztán nem próbálkoznak semmivel, ami azt ingerelheti. Legalábbis nyomát nem látjuk. És 1 évük volt rá, amiből már 3 hónap után tudták hogy kussba kell lenni. Csinált fancy riasztórendszert meg vannak kamerák, de a szörnyek elleni harcban csak egy nagy weakness kérdésre futotta a táblán...

jóindulatú 6.5/10
  • Zephyr Retiring
    Köszönetem a szívélyes jó tanácsért...majd elgondolkodom rajta...
    ..vagy inkább mégsem...

Amúgy meg..
    természetesen azt én tudom, hogy nekem mitől tetszik egy film. Képzeld, szoktam doksifilmeket is nézni. A kvantumfizika téma is kifejezetten kedvenc témaköröm belőle. De semmi gond, a régi ismerettségünkre való tekintettel neked elnézem, ha téged ez nem hoz lázba...
  • Zephyr Retiring
    One for the Money (A szingli fejvadász) 2012 IMDb

Üde színfolt az akcióvígjátékok tengerében...
    Zsarut kergetik a zsaruk, mert állítólag fegyvertelen emberre lőtt. És talált is.
    Nincs tanú aki tisztázhatná, illetve van kettő is, de mindkettő eltűnt..
    Eközben az egykori fehérneműárus csajszi (aki régi ismerőse a bújkáló zsarunak) kényszerből fejvadásznak szegődik.
    Na jó, nem minden ok nélkül..

Tehát mindenki ismer mindenkit, ugyanakkor ha kérdezik: senki sem ismer senkit se...
    Így hát minden adott, hogy a popcorn-os zsacsival a kezünkben hátradőljünk, és remekül szórakozzunk ismét egy esetlen csetlő-botló ugyanakkor igen dögös magánkopóféleségen és az ügyön amit természetesen (hála a női megérzésnek) simán felgöngyölít..
    Na jó, azért annyira mégsem simán.

Részemről legyen 10/7.
  • Tatyla
    A quiet place

Idén az egyik legnagyobb meglepetés és az egyik legjobb film 8/10
  • BenedekFeco
    Distorted

Ez egy sz@r :( "Wednesday Addams" miatt és mert végignéztem.

2/10

Tomb Raider (2018)

Tipikus kalandfilm, egyszer nézhető. Nekem a főszereplő csaj nem volt szimpi.

5/10

Isle of dogs

Ez jó volt. Azok a fejek, amiket tudtak vágni a figurák... :)

7/10
  • Jim Morrison
    A Quiet Place
    Nem tudtam hogy fognak egy filmet csinálni, ami ennyi időn keresztül leköti a nézőt, egy ilyen egyszerűbb szituáció mellett, de sikerült. Üde színfolt a kategóriában, sajnos a hirtelen zene miatt párszor megijedtem.... D ennyi baj legyen.

Blasta:
    Igen, az kicsit elnagyolt volt, én se értettem miért nem próbálja meg lendíteni legalább a fejszét vagy valami... aztán fut a szörny a kocsi után. De szerintem nem volt rossz, az a pár perc a végén nem rontja le nálam a filmet.
  • Blasta
    A Quiet Place - 6/10
    ---------------------
    Régóta nem volt olyan film amin ne aludtam volna be fél óra multán, pedig ezt is éjfél korul kezdtem nézni. Ettol még nem tokéletes, messze nem az, de maximalisan nézheto egyszer, izgalmas és jól adagolta a dolgokat. Emily Bluntot az Egde of Tomorrow óta bírom, Krasinski-t meg az Office óta, orommel látom, hogy ugyesen váltott karaktert, ráadásul ezt a filmet rendezte is.
    Egyetlen dolog ami nagyon nem jott be az a vége:
    Most komolyan, van olyan szulo aki saját életének feláldozását jó otletnek tartaná egy apokalipszis utani világban??? A gyerkeknek -pláne ha épp egy újszulott van a házban- mindennél nagyobb szukséguk van a szuloi védelemre ebben a világban, ez az apa meg elvileg, hogy megmentse a két gyermekét a biztos halálból harc nélkul feláldozta magát. Aham, az anyuka kb 1 extra napig fogja életben tartani azt a 3 gyereket (persze ekkor még az apuka nem tudta, hogy mukodni fog az "ultrahangos" kutyuje amivel jobbak lettek az esélyeik). Valami más, bármi más módszer jobb lett volna mint állok és várom, hogy széttépjenek, sebesult vagyok vagy sem, a szulok nem így mukodnek. Nem is beszelve a szornyek mozgékonyságáról és sebességérol, az apuka széttépése után nem tartott volna sokáig utolérni és folytatni a gyerekek marcangolását az autóban... Mindegy
  • Tikal #100384
    meg egy rendező is hiányzott...
  • Tikal #100383
    Akkor a Once upon a time nyitó jelenetétől meg úgy az egész filmtől gondolom agyvérzést kapnál :D Én imádom mikor nem rágnak a szádba mindent ami a vásznon van...
  • Tikal #100382
    Szóval neked attól lesz jó egy film, ha minél realistább... ajajjaajjajajjjjjj Szerintem akkor inkább nyergelj át a dokumentum filmekre, ugyanis a film mint olyan az egy művészeti forma, és elsősorban nem az a célja, hogy meg feleljen a való világnak. A rendezők ,forgatókönyv írók többnyire úgy alakítják a filmet, hogy azzal át tudjanak adni neked egy élményt és ehhez sokszor az kell hogy a mágneses térnek legyen intelligenciája :) A konkrét példádnál maradva: te se tudod, ők se tudják. Ezért vette az alkotói szabadságát és úgy magyarázta hogy az neki jó legyen.
  • IMYke2.0.0.0
    A "Teljes napfogyatkozás" az egyik legerősebb filmje. Akkori asszonnyal vagy 3x néztük meg egy héten, mert annyira a hatása alá kerültünk. Akkoriban még a DVD divatozott, és értelemszerűen a közös, dobozos gyűjteményünk része volt.
  • cylonflatus
    Én DiCaprióra már majdnem 25 éve, hogy fölfigyeltem. A Teljes napfogyatkozásban láttam vele először, aztán az Ez a fiúk sorsa, és vagy a Kosaras naplója, vagy a Rómeó és Júlia, már nem emlékszem. Mint mondani szokás egyből megvett, kilóra. Szerintem sokan azért nem vették komolyan, mert amikor igazán befutott, a Titanickal, meg a Vasálarcossal, sokan egy ilyen tipikus, fölkapott szépfiúnak gondolták, és ez rajtaragadt egy darabig. Bevallom, ha az egyik barátom nem hívja föl rá a figyelmem, és mondjuk én is a Titanicot látom tőle először, szerintem ugyanígy gondoltam volna. Féltem is, hogy a korai szerepei után Hollywoodban beskatulyázódik ebbe a nyálgép, tinibálvány szerepbe. Hál' Istennek nem így történt.

Quiet Place - Hát, nem is tudom. Először is az alakítások nagyon jók, és tele van nagyon jól megkomponált jelenettel. De maga a történet nekem annyira hihetetlen, hogy egyszerűen nem tudok belefeledkezni, elmerülni a filmben. Nem tudja elhitetni velem, hogy ezeket a lényeket, ilyen hallás mellett ki lehet cselezni olyanokkal, hogy mezítláb járnak, meg a többi. Úgy el tudnám hinni, ha ezek a lények csak egy helyi probléma lenne, mondjuk megjelent egy pár valahonnan, és terrorizálnak egy családot. De amit a film sugallt, hogy lerohanták a Földet... mert ha ez van, akkor azt nem tudom elhinni, hogy ezt a kiscsalád így, a látott trükkökkel túlélte volna a közvetlen közelükben. Ha meg ilyen homokszórós trükkökkel ki lehet cselezni őket, akkor meg azt nem tudom elhinni, hogy lenyomták az egész Földet, hadseregestől, mindenestől. 6/10
  • LasDen #100379
    A Day (2017)

Újabb időcsapda. Ezúttal Dr. Kimnek van 2 órája, hogy megmentse a lányát egy baleset elől vagy ugrunk vissza a reptérre.
    Mint minden ilyen filmnél az első 1-2 bevezető körön kell túlesni, és akkor indulhat a hajsza. A 90 perces film nem szarozik, gyorsan pörögnek az események, nincs megállás. Csak akkor lassítunk le, mikor elkezdenek bonyolódni az események és újabb infókkal gazdagodunk. Maga a hangulat eléggé drámaira van véve, de nagy a tét, így nem is csoda.
    Én kifejezetten élveztem, hogy szinte a legutolsó pillanatig kilátástalan a helyzet...

7.5/10
  • Kongy
    Én ma nézem, nem várok túl sokat tőle. Villeneuve hiánya biztos feltűnő lesz.
  • AnuluWork #100377
    Sicario 2
    5/10

Az első részhez képest katasztrofálisan gyenge. Ráadásul az első részt nem moziban láttam, ezt igen, így sajnos szinkronosan. Nagyon gáz. Valahogy minden hiányzott, ami az első résznél a hangulatot megadta. Pedig csak egy hiányzó fő(bb)szereplő volt az elsőhöz képest. Voltak a filmnek jó pillanatai, de annyira tucat semmi lett belőle, hogy az már fáj.

Ha kijön értelmes változatban, eredeti nyelven még teszek még egy próbát vele, de roppant nagy csalódás volt, pedig baromira vártam.