12364
 • suba53
  #12364
  Köszi. Ez kicsit helyre billentett. :-)
 • Caliph
  #12363
  Egészen tegnapig nem volt hivatalos bejelentés,de tegnap megtörtént: készül a második évad
 • suba53
  #12362
  A frász jött rám. Pár napja olvastam, hogy elkaszálták Ahsoka 2. évadát.
  Ma meg azt a hírt olvasom egy január 9.-i cikkben, hogy folyamatban van a fejlesztése.
  A fene sem igazodik ki ezeken.
 • Caliph
  #12361
  Március 21től érkezik a netflixre A háromtest probléma sorozat adaptáció. A könyvek szerintem nagyon jók voltak,reméljük sikerül átültetni sorozatba is. Kicsit azért félek,mert számtalan példa van rá,hogy adott egy alap,jól megírt univerzum,amit csak át kellett volna ültetni úgy ahogy van,de hollywoodban úgy gondolták ők jobbat írnak :) Meglátjuk

 • TBTPumpa
  #12360
  Február 8-án indul a Tokyo Vice 2. évada a (HBO) Maxon!
 • Inquisitor
  #12359
  Ha valaki szereti a maffiás családi sztorikat, akkor a Netflixes sorozatot a The Brothers Sun-t, ami egy triád család körüli dráma és akció sorozat.
 • Ironman2
  #12358
  Szomorúan indul máris az újév.

  Meghalt Christian Oliver,és két kislánya is repülőgépszerencsétlenségben
  Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2024.01.05. 22:39:03
 • IMYke2.0.0.0
  #12357
  Jövőre meg jön a folytatás. - Gyeongseong Creature Season 2 (2024)
 • Bokafix2
  #12356
  A sötétség teremtménye (2023)


  Veszélyes biológiai kísérletek folynak egy csoszoni kórház alagsorában. A kétségbeesett japánok mindent megtesznek, hogy fordítsanak a háború menetén, és elkerüljék a totális bukást. Hitler gépezete Európában már defektet kapott és így a tengelyhatalmak 2 tagja is kapitulációra kényszerült. Japán fanatizmusa még tartja magát, sőt, gőzerővel igyekszenek kijátszani a legnagyobb ütőkártyájukat.

  A koreaiak ismét nagyot alkottak. Kifejezetten jót tett a sorozatnak, hogy a cselekményszál a második világháború vége felé játszódik. Ez az egész hangulatot és a környezetet is jobbá, érdekesebbé tette. A sorozat elég hamar beszív, ahogy szép lassan felépíti magát. 7 részes, de simán néztem volna még. A japánok által megszállt koreai városban bizonytalanság uralkodik. Egyre több ember tűnik el, hiszen a kísérletekhez emberanyagra is szükség van.

  A szörny pedig elég ocsmányra sikerült. Durvább, mint a Stranger Things kreatúrái, igazi lovecrafti jelenés. A CGI tekintetében tehát nem érheti szó a ház elejét. A félelem érzése ügyesen keríti hatalmába a nézőt. Szűk folyosók, félhomály, velőtrázó morgás a vasajtók mögött. Minden horrorisztikus elemet tökéletesen adagolnak a készítők, és nem felejtik el az emberi dimenziót sem kibontani. A karakterek között megvan a kohézió, a hiteles motivációk, haladnak valahonnan valahová, nemcsak amolyan egymásra dobált, összefüggéstelen jelenetek halmaza a történet. Van egy kerek íve, és megadja mindazt, amit ettől a műfajtól elvárhatunk.

  8/10
 • hawkie22
  #12355
  Úgy látszik, újra kell néznem a Clone warst :D
  Bár most a Yellowstone-t kezdtem el, szóval van mivel elütni az idöt.
 • Caliph
  #12354
  azért,mert majd a negyedikben :D de ott is csak említik szóval,nem történik semmi extra :p
  az igazi a Clone wars harmadik évad leírt epizódjai,ott a sztori szinten történnek a dolgok
 • hawkie22
  #12353
  A Rebels 3. évadával most végeztem, de ez kimaradt vagy csak nem figyeltem.
 • Caliph
  #12352
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  harmadik évad 15-17,illetve rebels negyedik évad 12-13 ban is megjelenik,bár itt csak említés szinten

  Utoljára szerkesztette: Caliph, 2023.10.05. 20:55:58
 • Caliph
  #12351
  sztem is az új színész lenne a legjobb megoldás,aki tovább játsza Baylan szerepét. nyilván lenne krákogás a kockáktól,hogy nem olyan mint Ray volt,de olyan senki nem is lehet
 • SzirmosSzisza
  #12350
  Itt már nincsenek lázadók, az Új Köztársaság van, szóval nem kell bujdosniuk.

  Remélem Baylant kap egy új színészt, érdekes a szála és kár lenne érte.
 • hawkie22
  #12349
  Köszi a kimerítö választ, a 4-es pont számomra ismeretlen volt, pedig láttam a Klónok háborúja sorozatot. Igaz, a hetediket még nem. És igen, a színészre nagyon illett a szerep. :(
 • Caliph
  #12348
  Ahsoka spojlerek!!!

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  1 fene se tudja,thrawn nem mindenható,a hajója romokban,a szállító hiperugrás képes,Ezra ügyes . ellopja,kirepül a hangárból,elugrik mire reagálna bárki is :D

  2: a ládákban fene tudja mi van,az én tippem az hogy további boszik sztázisban(pár résszel ezelőtt említve is volt h Thrawn is felébresztette
  a 3 boszit,azok meg eléggé együttműködőek vele,szal valszeg ez a paktum h magával visszi a többi boszit. főleg h szétbombázta az erődöt távozáskor)

  3 hogy jutnak haza? hát passz,hajójuk van,a bálnák meg visszajöhetnek bármikor,elvégre az a temető,szal gondolom gyakran megfordulnak arra

  4 szintén teória,de Baylan valszeg Mortist keresi,ami egy mondabeli világ az erőben(hasonló mint a világok közötti tér ahol Ahsoka és Anakin dumcsiztak) ,lényegében a jedi menyország megfelelője is lehet. Állítólag innen ered maga az erő is. a legendák szerint 3 alak uralja,az a fiú,aki a sötét oldalt képviseli,a lány,aki a világost,és az apa aki az egyensúlyra törekszik kettejük közül. Baylan az apa szobrának kezén áll,tőle jobbra a fiú szobra,balra a lány szobra(megviselt,fej nélküli,de egyértelműen látszik h nőnemű)
  az animációs sorozatban,a klónok háborújában már találkoztak az apával,Anakin,Obi van és Ahsoka is

  5A sith kiscsaj egy helyre mehetett,a banditák közé. Thrawn elhúzott,Baylan szintén,nem tudott máshova menni. Valakinek a "jók" közül is ott kellett maradni,ellensúlyozni Baylent.mivel ketten maradtak,adva van a második évad: Sabin és a csigák Shin hati és a banditák ellen,Ahsoka megy Baylen után,míg ezra elbohóckodik Thrawnnal

  Itt említeném meg,h Baylent alakitó színész nagyon illett a szerepbe,nehéz lesz pótolni.

  Utoljára szerkesztette: Caliph, 2023.10.05. 18:29:01
 • hawkie22
  #12347
  Ahsoka

  Na ez egy igen érdekes utolsó rész lett.
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

  - hogy a fenébe jött el Ezra a hajóról anélkül, hogy Thrawn észrevette volna? És hogy találta meg a lázadók bázisát?
  - mik vannak a ládákban? Katonák? Zombik?
  - hogy fog innen hazajutni Ahsoka és Sabine?
  - mit keres Baylan a magányos hegynél? Az Egy Gyürüt? Vagy az lesz a hazajutás kulcsa és a jedik és sithek összefognak?
  - a sith kiscsaj saját sereget csinál?


  Jók voltak a párbajok, összességében tetszett az utolsó rész és a sorozat is, de ez a rész több kérdést vetett fel, mint amit megválaszolt. Valószínü, hogy lesz 2. évad, mert így nem lehet abbahagyni egy sorozatot. Akkor viszont már csak az a kérdés marad hátra, hogy Baylant kire cserélik le? Mert hát ugye sajnos Ray Stevenson elhunyt ezévben. Vagy megoldják deep fake arcáthelyezéssel?
 • Bokafix2
  #12346
  Gen V (2023)


  Befutott a The Boys első spinoff-ja, ami úgymond nem aprózza el, és kb. négyzetre emeli mindazt, amit eddig az ikonikus sorozatban láthattunk. A történet a Godolkin egyetemre kalauzol el minket, amely mögött az a gigantikus szórakoztatóipari konszern áll, amely a Heteket is futtatja. Ezért teljesen evidens, hogy ide kizárólag csak szupi-növendékek járnak, azaz olyan tizenéves fiatalok, akiket a Vought vállalat tenyésztett ki azzal a V vegyülettel, amely már eddig is rengeteg galibát okozott az egyszerű embereknek.

  Itt nincs finomkodás, előjönnek a pszichopátiás természet legsötétebb vonásai, és már-már horrorba hajlóan robbantják az arcunkba az akciót a készítők. Fusson ki merre lát.

  8/10
 • AnuluWork #12345
  "2100. Nyikolaj nyugodtan él a családjával, állataival és az őt segítő robotokkal a farmján a Marson 2100-ban. A nyugodt élete egy csapásra véget ér, amikor az Izsevszk Dynamics óriásvállalat egy nagyon értékes lelőhelyet talál a Marson, pont az ő farmjának területén. El kell hagynia farmot, de erről hallani sem akar."


  :)
  Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2023.09.18. 09:56:00
 • Flamer
  #12344
  nekem is bejott. enis ajanlom! :)
 • Bokafix2
  #12343
  Special Ops: Lioness (2023)


  Kifejezetten jól áll Gamorának, hogy lemosta a zöld festéket, és beállt a különleges alakulathoz. Van itt minden: CIA, ISIS, baró harcok, kémkedés, beszivárgás, üldözéses jelenetek, kb. egy modern kori Call of Duty-t kapunk, pár jó ötlettel megspékelve.

  8/10
 • Bokafix2
  #12342
  Mask Girl (2023)


  Már az első 2 részből egyértelmű, mekkora beteg sorozat ez is. A többi pár epiód pedig csak rátesz egy lapáttal. Őrült koreaiak. Ha valami őrültségbe kezdenek bele, akkor tuti kimaxolják a végletekig. Ehhez a sorozathoz erős gyomor kell, és persze kötél idegek. Lesznek meghökkentő dolgok, lesznek karakterek, akiket gyűlölni fogsz, és lesznek akiket sajnálsz majd. Lesz olyan is, akit gyűlölsz és sajnálsz is egyszerre. Mert ez a sorozat még ezt is képes kihozni belőled.

  A sztori elég komplex, és kb. 34 év történéseit öleli fel. Minden epizód egyetlen szereplőre fókuszál és az ő szemszögéből és kontextusából látjuk ugyanazt a történetet, és így válik egy kerek egésszé, így tudjuk összerakni a puzzle darabjait és érthetjük meg a karakterek tetteinek okait és a céljaikat. Ez a fajta dramaturgia nagyon jól áll neki, mert nem lineáris és ezáltal nem fullad unalomba, de nem is lesz kusza, mert egyből érteni fogunk mindent. Sikerült tehát a megfelelő egyensúlyt megtalálni, ráadásul egy masszív társadalomkritikát is kapunk, ami nemcsak a koreai népnek mutat görbe tükröt, hanem az érdekelvű, a külsőségeken és a látszani vágyáson alapuló emberi természetnek is.

  A karakterek valamilyenek. Nem egy sablon, illetve projekciós felületek, amire bármit rá lehet vetíteni, hanem a készítők bátran beleálltak abba, hogy rendesen megalkotják a jellemeket, és olyan személyiségeket kreáltak, amik tényleg gondolnak valamit a világról, és tették ezt úgy, hogy tökéletesen tudták, hogy némelyik szereplőt rendesen meg fogjuk gyűlölni, de annyira, hogy legszívesebben átnyúlnánk a monitoron és megfojtanánk őket. Pl. az ártatlan iskolás gyereket kivégezni akaró öreg nyanya, aki a gyerek anyján szeretne ezáltal bosszút állni, holott végig se gondolta, hogy nem is a gyerek anyja volt az igazi felelős a történtekért. Szóval tökéletesen fel van építve a karakter, teljesen átlátjuk, mennyire nincs igaza, és mennyire etikátlan amit tesz, és ahogy halad előre a cselekmény, egyre jobban kinyílik a bicska a zsebünkben. Maga a sztori is izgalmas és fordulatos, és nemcsak úgy egymásra dobálja a soron következő jeleneteket, hanem van egy szép hosszú íve az egésznek.

  A Squid Game óta ez a minisorozat tetszett nekem a legjobban a koreai alkotások közül. Azonkívül csupa komoly témákba gázol bele: anyakomplexus, szülői elnyomás, emberrablás, gyilkosság, gyerekkori traumák, iskolai abúzus, test- és önképzavar, munkahelyi stressz, egzisztenciális válságok, stb. Bátran ajánlom, és nemcsak a koreai filmek rajongóinak.

  8,5/10
 • IMYke2.0.0.0
  #12341
  Lesz. Jövőre jön.
 • AnuluWork #12340
  Hometown Cha-Cha-Cha (Tengerparti szerelem néven fut a Netflixen)

  Ha még nem láttad, nézd meg ezt is!

  Egy-egy rész ugyan 1 óra felett, sőt, inkább 1 óra 20 perc körül mindegyik, de észre se veszed, hogy elment másfél óra a 16 résszel.

  A karakterek, a történet (a film összecsapott volt, a sorozat nem), a baráti szálak, az emberi kapcsolatok és annak részletei, a tragédiák, a filmben szereplő gyerekek és érzéseik, viselkedésük, stb, mind, mind remekül össze vannak rakva. Számunkra talán sok minden idegen is lehet ezekből a szálakból, az amerikai sorozatok fényében meg teljes döbbenet lesz a párkapcsolat felépítése, de ajánlom mindenkinek aki szeretne valami mást nézni, mint amit a fősodor elénk tol.

  Nem darálva néztem, családdal 1-1 rész két-három naponta. Hálás vagyok, hogy a Netflix lusta volt szinkron terén, ugyanis el nem tudom képzelni, hogy mennyire elqurták volna egy magyar szinkronnal.

  Más.
  A Wooból lesz második évad?

  Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2023.08.17. 09:37:01
 • Bokafix2
  #12339
  Bloodhounds (2023)


  8 részes miniszéria, de már az első epizód felszippantott. Két bokszos koreai gyerekről szól, akik Rocky-t esznek reggelire. Szuperül koreografáltak a harcok, jók a vágások, és a sztori is drámai, ugyanakkor teljesen realisztikus: 2020-ban vesszük fel a fonalat, mikor a Covid berobbant, és sokan egyetlen pillanat alatt vesztették el a munkájukat, meg csődöltek be a vállalkozásaik. Éttermek, kávézók, konditermek kerültek a tönk szélére, a sok legatyásodott szerencsétlen pedig mindenféle hajmeresztő hitelkonstrukcióra nyitott lett, és egyből mindent aláírtak, anélkül, hogy az apró betűs részt elolvasták volna.

  Ez pedig remek táptalajt biztosított a szélhámos uzsorás cégeknek, akik a válságból való kilábalás reményével kecsegtetve csőbe húztak csomó kisvállalkozót. Csakhogy bokszos emberünk anyja is a becsapott vállalkozók között van, így pedig a sok behajtó hiéna megtudja, hogy milyen egy igazi klicskós pofon a négyzeten.

  8/10
 • Stockbauer33 #12338
 • Stockbauer33 #12337
  https://www.imdb.com/title/tt7939218/


  10/10
 • Stockbauer33 #12336
  https://index.hu/mindekozben/poszt/2023/03/30/sarkanyok-haza-masodik-evad-reszek-epizod/
 • IMYke2.0.0.0
  #12335
  Talán mégis csak lesz Hellbound S2?
  https://www.whats-on-netflix.com/
 • IMYke2.0.0.0
  #12334
  * Ráadásul a csajszi ASD-s - Autism spectrum disorder (ASD), autizmus spektrum zavar.

  "Egy olyan fejlődési zavar, mely az egész személyiségre kihat (pervazív) és egész életen át tartó állapotként írható le. Az autizmussal élő emberek a szociális készségek, a rugalmas viselkedésszervezés és a kommunikáció területén rendelkeznek hiátusokkal. Ez az úgynevezett autisztikus triász. Spektrum a másik kulcsszó ebben a kifejezésben, mert az autizmussal élő embereket egy széles spektrumra helyezhetjük az állapotuk függvényében, az egyik végére az értelmileg akadályozottsággal is együtt járó súlyosabb állapotú személyeket definiáljuk, melyet Kanner írt le először, ők az élet minden területén segítségre szorulnak. A spektrum másik végén a jól, vagy magasan funkcionáló egyéneket értjük, őket pedig Asperger írta le először, ők az Asperger szindrómások. A jól funkcionáló autista emberek jól kommunikálnak, a szociális szabályokat is könnyebben megtanulják, így ők sok esetben be tudnak integrálódni a társadalomba. Bár a Kanner és Asperger szindrómát kevésbé használja a mai autizmus kutatás, mégis a köznyelvben a spektrum két szélsőségeként említik. A férfiak-nők aránya 4, 5:1 a fiúk javára. Nehéz nyomon követni, hogy hazánkban hányan érintettek autizmusban, csak becslések állnak a hazai kutatók rendelkezésére. Az Egyesült Államok Betegségmegelőzési és Betegségfelügyeleti Központja (CDC) által publikált adatok szerint, míg 1995-ben 500 gyermekből 1, 2004-ben 266 gyermekből 1, addig 2009-ben minden 110 amerikai gyermek közül 1 autizmus spektrum zavarral élő gyermek volt. És ez a tendencia exponenciálisan növekszik, ha ez így folytatódik 2050-re minden 3. ember érintett lesz az autizmusban."
  link

  * Az új évad meg 2024-ben jön.***

  //*** = szerk: a sorozat 2022-ben kezdődött. (Aired: Jun 29, 2022 - Aug 18, 2022)
  Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2023.03.10. 15:11:52
 • LasDen #12333
  Csak az a baj, hogy egy idő után a one-off ügyek rohadt unalmassá váltak. Lévén szinte mindig ugyanúgy játszódtak le. De Woo és a többi karakter hellyel-közzel érdekesek voltak. Viszont a végére borzasztóan beleuntam. De akinek tetszett jó hír, lesz 2. évad...
 • mégvadabbdisznó
  #12332
  Egy különleges ügyvéd, Woo


  Már az első részben lehidaltam a kiscsajtól. Mindenkinek ajánlom, aki bírja az intellektuel, a koreai, vagy az intellektuel koreai sorozatokat.
 • Rage47
  #12331
  +1
 • IMYke2.0.0.0
  #12330
  És akkor a Trónok harca sorozat írói most besértődtek... ):
 • Synchronous
  #12329
  "egy fiktiv sorozatban miért is kell a valos propagandát belevonni"

  Bocs, de egy fiktív sorozat is általában a valós életre reflektál és a valós problémákra, élethelyzetekre. Érted: nem úgy fiktív, mint mondjuk a Süsü a sárkány. Hanem úgy fiktív, hogy csak a cselekmény megrendezett, de a sztori egy valós világban zajlik, valódi emberekkel.
 • mooo
  #12328
  Én nem kötekedem meg foglalok állást egyik oldalon sem, csak szimplán szeretem ezt a jelenetet ezért amikor lehet belinkelem :D
 • IMYke2.0.0.0
  #12327
  Azt már csak "félve" írom ide, hogy Ellie-t megszemélyesítő színészhölgy is kap hideget-meleget (többnyire a külseje és a castingja miatt). Ennek pedig - szerencsére? - semmi köze ahhoz, hogy
  - nő
  - genderfluidnak vallja magát
  - milyen vélt/valós tehetsége van színészet terén.

  Sorozatot direkt nem kezdem még el - majd mikor befejezik, kábé 10 "évad" (rövidek) után... -, de azt helyből kiszúrtam, mennyire ellene mentek a valódi Ellie karakternek...
 • IMYke2.0.0.0
  #12326
  Nem kötekedni akarok, de belököm:

  LGBT bodybuilders
 • repvez
  Szüli
  #12325
  igy is van igy kell ezt , ha már észérvekkel nem tudjátok alátámasztani, hogy aegy fiktiv sorozatban miért is kell a valos propagandát belevonni és köttelezöen szerepeltetni mindenhol akkor személyeskedjunk azzal aki nem ért egyet ezzel az uj propagandával.
  ÉS föleg azt nem érti, hogy miért kell a politikát és a propagandát minden létező médiában erőltetni miért nem lehet csak ugy elkésziteni egy filmet, hogy abbol ne ez jöjjön át?
  Mert nem az egyénekkel van bajom hanem ezzel a modszerrel ahogy tálalják , de ezt Ti nem értitek ti csak személyeskedni tudtok aki nem áll be a sorba.