106845
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • DantszEE
    Inkább a kiborg csajos scifi koncepció rohadtul unalmas.
  • Bokafix2
    Pöpec kis cyberpunk stuff.
  • BenedekFeco
    Csak ne csesszék el! Engem megvett kilóra (eddig).
    Azért ezek a filmesek kitalálhatnának már valami újat a "röpködő csápok/lövedékek/kardok/shurikenek között, leszúrt tripla Rittbergerrel, lassítva ugráló főhős" jelenetek helyett. Már kezd lassan uncsi lenni :)
  • IMYke2.0.0.0
    Utólag tűnt fel, de annyira jellegtelen a zene a 2010-esben, hogy nem is emlékszem rá. A 69-esben bátran használták, és karizmatikus is volt.
  • LasDen #100493
    Hmm...
  • LasDen #100492
    Én nem érzem problémának a félszemű seriff/félszemű címeket. Ennél százszor rosszabbak vannak...
  • IMYke2.0.0.0
    //Hú, éjfél után meglehetősen "csoda" volt, hogy nem ennél is többször írtam le az érintett szót... :)
  • IMYke2.0.0.0
    [2010] - (imdb) - "True Grit" - (A félszemű***) - 6/10
    (2018.07.23) (110 perc, amerikai) - Adventure, Drama, Western -- PG13

Directors: Ethan Coen, Joel Coen
    Writers: Joel Coen (screenplay), Ethan Coen (screenplay) | 1 more credit »
    Stars: Jeff Bridges, Matt Damon, Hailee Steinfeld

Az 1969-es eredeti feldolgozást követően megnéztem a 2010-es Coenizált verziót is.

//*** = ez aztán még "csodásabb" - a seriff inflálódott...
    //A Coen fívérek úgy gondolták, hogy 1:1-ben azé' arcátlanság lenne lekoppintani John Wayne karakterét, ezért az ő forgatókönyvükben a félszemű a jobb szemén viseli a tapaszt, és nem a balon, mint 69-ben, és Chaney foltja is helyet cserélt. Nem olvastam Charles Portis eredeti regényét (úgy igazából nem tudom, hogy a '69-es vagy a '10-es áll közelebb a valósághoz), de tartok tőle, hogy úgy általában megkavartak dolgokat.
    //Mattie Ross (Hailee Steinfeld) közli Roosterrel, hogy ő bizony nagy lány a 14 évével és bemehetett a fogadóba. 2010 decemberében, a film premierjekor töltötte be a színésznő 14. életévét.
    //A 69-es javára:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az eredetiben hősnőnk és a kereskedő közti beszélgetés szórakoztatóbb volt, Frank Ross fegyvere nagyobb volt. A tárgyalás világos, átlátható, követhető volt (a 2010-esben dramatizáltak a fénnyel és a láthatatlansággal). John Wayne tisztábban, érhetőbben beszélt (Jeff Bridges 61 évesen nagyon motyogott már). Az ügyvéd kártya jobban ki volt játszva (2010-esben korán ellőtték). CGI-vel nem rontották el a hatást a végén (minden valódi volt, nyilván a lovak halála nélkül). A vége jobb (optimistább) volt.

//A 2010-es javára:
    A plusz jelenetekkel, bővebb dialógusokkal az ágyra járás, a bírósági jelent kidolgozottabb. Hailee Steinfeld tényleg tud könnyezni (Kim Darby-nak nem sikerült). Chaney karakternének nem-megmutatása dramaturgiailag jobb fogás volt, mint a 69-esben, ahol azonnal tudtuk kit üldöznek.
  • IMYke2.0.0.0
    [1969] - (imdb) - "True Grit" - (A félszemű seriff***) - 7/10
    (2018.07.23) (129 perc, amerikai) - Adventure, Drama, Western -- G (mint "For all audiences")

Director: Henry Hathaway
    Writers: Charles Portis (novel), Marguerite Roberts (screenplay)
    Stars: John Wayne, Kim Darby, Glen Campbell

Mattie Ross (Kim Darby) Dardenelle-ből, Yell megyéből tragikus módon elhunyt édesapja temetését utazik a Forth Smith városába, valamint azért, hogy a korábban éhezőként és hajléktalanként a családjukba fogadott Tom Chaney-t, szeretett apja indián területen szabadlábon menekülő gyilkosát -- segítséggel -- elkapja.
    A kiszemelt kísérő pedig nem más lesz, mint a helyi félszemű, vén, iszákos US Marshal, akit egyszerre csodálnak és gyűlölnek, és a neve Rooster Cogburn (John Wayne).

//*** = már akkor "csodás" magyar címeket kaptam a külföldi filmek
    //A történet sava-borsát Kim Darby cserfes, akaratos, és céltudatos, törvény- és embertisztelő karaktere adja. (A színésznő 1963-as első kis szerepétől számítva 6 év alatt berobbant a TV-sorozatok világába (18 szerep -- például Star Trek) és lassan nagy filmekbe is bejutott (3 szerep), 22 évesen).
    Ellenpólusa a majdnem mindenben rosszabb John Wayne-karakter, aki az mellett, hogy rosszul bánik a pénzzel, nem fél a viszkis üvegektől, egy kínait nevez apjának, és egy Price nevű lusta macskával osztja meg az ágyát, bizony nem szívleli ha egy nő parancsol neki...
    //A korabeli manírozás, beállítások, hangosabb dialógusok, a kellékek és a vér-megjelenítés elmaszatolása piros festékkel csodás visszautazás az időben - a dialógusok (a szövegezés) régies, hangulatos, és a tájak csodásak.
    //A 49 éves film restaurációja csodálatos minőségű.
  • Zephyr Retiring
  • LasDen #100487
    ezek a szerepek fedezik a sörre valót és az egyéb filmeket...
  • Kongy
    A Hangya és a Darázs

Nem váltja meg a világot, de iszonyat szórakoztató, rengeteget lehet rajta röhögni, kb mint az első részen. Az akció látványos, a színészek lubickolnak a szerepükben. Viszont azért a lelkem mélyén remélem, hogy Walton Goggins nem szándékozik leragadni ezeknél a papírmasé gonosz karaktereknél, túl tehetséges színész ő ehhez. Előbb a Tomb Raiderben idén, most meg itt is ezt a karaktert nyomja.. Az Aljas nyolcasban viszont ő vitte a show-t... szóval remélem, hogy előrukkol majd még valami mással is. Ősszességében tetszett, jól szórakoztam, szívesen néztem volna még tovább is. Egy nagy kövér 8/10
  • BaliBoy
    Pacific Rim - Uprising

Kár, hogy elbaromkodták. :(

6/10
  • Bokafix2
    Kb. ez lenne a reakció:

• Hellsing47
    kérdezd meg őket ugyanebben a stílusban
    Utoljára szerkesztette: Hellsing47, 2018.07.22. 19:46:50
  • CSOCSO
    Agy kiloccsantos akart lenni. Nem egy. Bocsi
  • Zephyr Retiring
    Kivételesen egyetértünk.
  • Tikal #100480
    mert a Denzel játszik a filmben :)
  • IMYke2.0.0.0
    A "Hazel O'Connor...Will You?" egy baromi jó mjúzik.
  • Zephyr Retiring
    Breaking Glass imdb

Sikerült bepótolnom ezt a kultfilmet is mennyi idő után is?....38 év..

Mai szemmel nézve, a zenés filmek sokkal sokkal többet nyújtanak mint egykori korai társaik. Ilyenkor lehet csak igazán észrevenni a fejlődést ami lezajlott az elmúlt közel 40 évben a film és hangtechnika terén.
    Maga a film, elég vegyes érzéseket keltett bennem, mert szívem szerint már az első 20 perc után kikapcsoltam volna a lejátszót.
    De végül is jó, hogy nem tettem. A new wave (vagyis új hullámos zene) kezdeti szárnypróbálgatásait követhetjük nyomon. Mondhatjuk úgy is, hogy egy új zenei korszak kezdeténél lehetünk jelen.
    Hazel O'Connor kétségtelenül kora egyik legnagyobb státuszszimbóluma lett, a Will You című dalától pedig még most is libabőrözöm ha meghallom. Olyan jó lett.

De összességében tekintve többször nézős nálam ez nem lesz. Ha kultfilm, ha nem
    Legyen ez most egy erős közepes, csak mert kedvelem a new wave stílust magam is..
    10/5.
  • IMYke2.0.0.0
    Szocializálják őket...
    Szoktatják a látványhoz.
  • CSOCSO
    Equalizer 2
    gagyi es vontatott

4/10

ezenkivul egykiloccsantos akcio filmekre a fasznak hozzak be az 5-6 eves gyerekeiket a niggerek este 11 kor????
  • Bokafix2
    Sword Master (2016)

Látványban tocsogós, repülős, kardozós, atombrutál szeletelős, fejet lerobbantó móka. És ázsiai... természetesen.

8/10
  • IMYke2.0.0.0
    //Lehet, hogy ők fordítva gondolják: így nagyobb sikerük lesz a "spinoff"-oknak...
  • extra sensory
    A film még akár jó is lehet, csak annyi a bibi, hogy a DC közel sem olyan jó filmes univerzum építésben, mint a Marvel... ennek az Aquamannek is az Igazság Ligája előtt kellett volna megjelenni, sőt meg kellett volna csinálni a Flash és a Cyborg filmeket is előtte.
  • IMYke2.0.0.0
    Tessék... amíg nem jön az igazi trailer...

Star Wars: Episode IX - First Look Trailer (2019) – "Remember" Concept
  • Synchronous
    Egyik comicban azt hiszem legyőzte Godzillát, de csak időlegesen... de Mothra ellen is vesztett már csatát, és az éppen most a filmben is benne lesz. Bár tény, hogy ezek a muvik nem követik szolgaian a képregényeket.
  • LasDen #100470
    Aquaman is beköszönt végre...
  • IMYke2.0.0.0
    Ilyen szörnyekből alul tájékozott vagyok (mondjuk, semmi ingert sem érzek arra, hogy összekapjam magam a témában - túl öreg vagyok már ehhez (is)), én egyszerűen Godzsirának drukkolok.
  • vérpocok
    Ghidorah a kedvencem, és már most neki szurkolok... remélem megagyalja ezt a köpcös gyíkot.
  • LasDen #100467
    az majd csak ezután jön. 2020-ban...
  • Kongy
    Ez még nem az a rész, amikor összeeresztik Konggal? Valamiért úgy rémlett.
  • mégvadabbdisznó
    Szegény Millie, mindig szörnyekkel viaskodik. :D
  • Bokafix2
  • LasDen #100463
    New Trial

Megtörtént események alapján. Egy fiatal srácot leültetnek 15 évre egy taxi sofőr megöléséért, bár ő váltig állítja, hogy ártatlan. 15 évvel később pedig egy legatyásodott opportunista ügyvéd meglátja a lehetőséget a kitörésre az ügyben és megpróbálja újra tárgyaltatni az ügyet.

Én szeretem a tárgyaló termi drámákat és ezt is azért néztem meg, de végül nem azt kaptam, amit vártam. Ugyanis a film nem magáról a tárgyalásról szól, hanem annak története, hogy hogyan jutottak el odáig. Nem volt rossz, csak nem erre számítottam.

6/10

Fantastic Beasts and...

Gondoltam már végre ideje lenne megnézni. Nem mondom, hogy csalódtam, mert elvárások nélkül ültem le igazából a film elé. A 2 az 1-ben sztori annyira nem jött be. Vagy az egyik vagy a másikra kellett volna koncentrálni csak. Amúgy rendben volt...

5.5/10

• IMYke2.0.0.0
    [2018] - (imdb) - "Tully" - (Tully) - 7/10
    (2018.07.20) (96 perc, amerikai) - Drama, Comedy -- R

Director: Jason Reitman
    Writer: Diablo Cody
    Stars: Charlize Theron, Mackenzie Davis, Mark Duplass

//Egy háromgyerekes anyukává váló, túlterhelt és kiégett anyuka és a viszontagságait csodálatos módon enyhítő "éjszakai bébiszitter" kapcsolatáról szóló történet, mely leginkább lelkiismeret furdalást okoz minden normális családfenntartó férfiban -- a vége "fordulat" tükrében.
    //Charlize Theron több mint 20 kg-ot hízott a szerepért. Nem mellesleg: az egyik producer is ő volt.
    42 éves a hölgy, de bárhol, bármikor... Még mindig a világ egyik legszebb nője. S.z.e.r.i.n.t.e.m.
    //Férfi szemmel nézve a történetet, végig az járt a fejemben, hogy mikor derül ki valamiféle galádság a férfi (apa) oldaláról... szerencsére, végül nem erről szólt az egész. Ha így lett volna, én biztosan legyintettem volna a filmre.
  • Kongy
    Johnny Depp még elfért volna. :D
  • IMYke2.0.0.0
    Chuck Norris, Yul Brynner, John Wayne...
    ...mind faarcúak (voltak)... (skatulyában)*.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.07.20. 17:11:35
  • BaliBoy
    Sejtettem mi lesz a "vége". Több ötletem is volt rá... Dwayne Johnson, Steven Seagal... :D
  • Synchronous
    A végén felröhögtem. :D