Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CSOCSO
:D
Kaplan
Nekem kifejthetnéd PMben! ;)

Amúgy a film 8/10

Egész kis korrekt filmeket láttam eddig 2009ben.

Benjamin Buttons 9/10
Seven Pounds 8/10
The Ruins 7/10 (Kellemes csalódás.)

we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!

ForzaInter
:DDDDDD

Yo, Bitch!

Sephi
Slumdog Millionaire -

Hat nem is tudom. Egyben volt csodalatos es elbuvolo. Nem figyeltem benne se cliche-t se hibat. Egyszeruen magaval ragadott es elhuzott 2 ora... a vegen mar izgultunk.

Viszont volt ket jelenet.... totálisan baromságnak és értelmetlennek tartottam de nem fejtem ki õket mert itt sok a nagyon intellektuel ember és meg a végen spammeles lesz.

Majd ha elment a parasztság.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Kojiro
Nem 80 az, mert neki imdb-proja van :).
Azzal már évekkel korábban megnézheti a filmeket, meg olyan is van, hogy ha felmész az imdbre és rákeresel mondjuk a Terminator 2-re, akkor Arnold S.-t látod fõszereplõnek, de imdb-proval kiderül, hogy valójában Steven Seagal az... <#nevetes1>

Na de csak hülyülök Sephi :). Viszont az nagyon érdekelne, hogy a TDK hány pontos a prok között?

Kojiro ergo sum.

jó lesz az 1980-nak is.
Csatlakozom

Kojiro
omg mit? <#wilting>

Kojiro ergo sum.

Szabi84
V for Vendetta

Ez király volt! Nem is tudtam hogy is képregény adaptáció, úgyhogy pláne kellemes csalódás volt. Sztori, mondanivaló tetszett, viszont Londont sokkal jobban kidolgozhatták volna. 9/10

Kétféle ember van, aki hugyintás elõtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törõdjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

precision
én még nem láttam és õszintén szólva nem örülök a spoilereknek...

Bazinga!

Shep
Deception

Igaz történeten alapuló történelmi dráma. Nagyon jó film, mindenkinek ajánlom aki szeretni a történelmi drámákat.

9/10

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

nan76
amikor megáll a Föld...háááttt...khmmmm...érdekes egy film,bár a mondanivalójával eggyetértek..meg elég látványos is néhol..csak valami mégids hiányzik belõle

Ha már egy embernek tetszik amit alkottam az maga a sikerélmény.Még ha Én vagyok az az egy valaki is

Alien 4-Feltámad a halál

Még anno moziban néztem meg, bár 2-szer(sza.é-h.gyé volt a mozijegy) de olyan nagy benyomást nem tett rám, mint az elõzõek, szóval eddig hanyagoltam, túl nagy késztetést nem éreztem, hogy újra megnézzem, már kicsit túl "bõrlehúzásnak" éreztem a sok "újdonsággal", csak valami legyen benne, de mégis új legyen, most sikerült újra egy kedves torrentezõ segítségével, ha már ott volt ám legyen. A megérkezõ zsiványcsapat korrekt, fõleg Ron Perlman, nagyon jó karaktert kapott ismét és jól is hozza, Weawer is hozza a kötelezõ Riplayt. A kötelezõ darkos sci-fi hangulat, jelmezek, hajók, hangok is jók. Tényleg milyen furcsa, hogy az AVP 2 része után mennyire "zseniálisnak" találtam végül is ezt a filmet, olyan 7/10 mert sztem azért a sorozat leggyengébb darabja!
hát ja eltudnék tõle viselni még jó pár száz filmet, színészként+rendezõként is!
ProGabe
Gran Torino

hát ez tényleg nagyon jó. a történet tele van klisékkel, de a karakterek ezt hihetetlen mértékben ellensúlyozzák. Eastwood-ot valahogy meg kéne fiatalítani 15-20 évvel, hogy kapjunk még ilyen filmeket :)

9/10

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

még a regényt is elolvastam régen. Ja és mellesleg bekaphatjátok.

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

SimaSuna
jah :)

szvsz hamar vége lett a filmnek...
XxTyl3rxX
King Kong(2005)
na a 3 órás hossz ellenére nagyon jó kis filmet hoztak össze! Izgalmas volt, a szereplõk is ellettek találva, a vizuális effectek is abszolut normálisak, bár a dinok viccesek voltak de hát istenem...
kár h azok a benszülöttek csak kis ideig voltak benne, hát milyen durvák voltak már :D
nálam 8/10

Welcome to a World without rules!!!!

Sephi
"Látta már valaki?"

EHHH

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Gnome
te fel is fogtad a filmet vagy csak nézted a TVt/monitort?

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

?

ForzaInter
egyáltalán, volt már olyan film, amit te értettél???

Yo, Bitch!

green6k
The Ruins 7/10
Hetest azért kap, mert többet is kilehetett volna hozni ebbõl a történetbõl szeritem-Mondjuk több rettegést.Egyszeri nézésre jó.

meg azt nem értem benne a film legvégén, hogy a fényképen hogyan lehetett rajta a csávó, aki baltával ki akarta nyirni a családját?

SZiasztok!

Én most láttam a Ragyogás, azaz The Shining cimû filmet, amikor Jack Nicholson a fõszereplõ, azt hiszem, hogy 1989-ben készült.

Látta már valaki?

Azt nem értem, jogy, amikor a felesége bezérta a kamrába, akkor ki nyitotta ki neki az ajtót?

üdv,
egyébként jó film. érdemes megnézni.

DaemoonHunter
Nálam is...simán többször megnézõs 10/10es

ForzaInter
The Curious Case of Benjamin Button

Fincher megint/ujra nagyot alkotott, én sokakkal ellentétben egy percét nem untam, hibátlan remekmû, 10/10.

Yo, Bitch!

Igaz, az Ace Venturában nem hallottam, de szinte minden más filmjét eredeti hanggal néztem (persze azok nem olyan szintû ökörködések voltak, mint az Ace Ventura), ott nem tett rám erõs benyomást. De majd pótolom a hiányosságomat, és aztán nyilatkozok :)

Blasta
Ok, de elhiszed, hogy Jim Carrey saját hangját viszont LEHETETLEN?

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Nem láttam :D (és ezt pótolni fogom)

De Kerekes Józsefet nehéz überelni :)

Blasta
Miért?
Láttad az Ace Ventura-t eredeti nyelven és nem jött be???

Én ezt a kettõt szinkronosan láttam elõször, de úgy is nagyon tetszett. Angolul meg annyira nem jött be. Szerintem az a fontos, hogy elõször hogyan nézed meg, mert utána a másik nyelv már nem olyan jó....

Valaki írta, hogy a katonai filmeket eredeti, a vígjátékokat meg szinkronosan kell nézni. Ezzel maximálisan egyetértek, pl. Ace Ventura :D

Blasta
Az In Bruges leginkább egy tragikomédia, ami a végére átmegy kemény drámába.
De én sem vígjáték kategóriában indítottam volna

XxTyl3rxX
na nálam ez az 1x nézõs kategória! Nyomasztó történet, az életkedved elmegy tõle, a zene is olyan h a nyakadnál éleznéd a kést legszivesebben, meg az egész film olyan komor! Farrell pár poénját leszámítva...
És comedy kategóriában jelölték Golden Globe-ra amit nem értek,de mind1!
És engem idegesített Farrellnek az akcentusa (értem én h ír vagy skót, vagy milyen volt de akk is idegesített)
Ezzel nem a filmet minõsítem, csak nekem nem jönnek be az ilyen jellegû filmek és történetek! :)
sry In Bruges rajongók :)

Welcome to a World without rules!!!!

ProGabe
csak azért, mert februárra tolódott a DVD megjelenés

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

EnZsolt
Nekem sincs bajom a szinkronnal, sõt még azt is írtam, hogy jók a szinkronhangok, de van jó pár film, ami eredeti nyelven sokkal élvezhetõbb, és ezáltal nagyobb élményt nyújt. Ennyi. Nem mondtam se többet, se kevesebbet. Most már viszont elég lesz a flémbõl, mert jó filmekrõl akarok olvasni.

U.i.: hol vannak a régi szép idõk, amikor csak egy szinkronhang volt, hányszor láttam így a Top Gunt :D

I wanna go some place,where people die when they are sick,and don\'t sit in the yard eating cowboy toast,when they have been shot through the head. TF2: nyulbela MW2: d[-.-]b SiKtune

Sephi
Rotten az jó. Viszont nekem azért van a Pro-ra accom mert nekem a munkámhoz kell.

Tehát erre nem tudok mit reagálni :)

PetruZ
Nem tudom, szerintem baromira érdektelen (és szimplán elitista) egy olyan kritika, amit csak kiváltságos (és fizetõs) kevesek olvashatnak. Számomra nem értékmérõ. Nekem bõven jó a RottenTomatoes is, mivel kb. 90%-ban egyetértek az ottani értékelésekkel (az imdb-nél ez az arány kevesebb, mondjuk 60%).
Sephi
"A Pro-s kritikusok meg tehetnek egy szívességet. :)"

Talán elõbb el is kéne olvasni a kritikájukat...

Sephi
Zohan nálam majdnem zéró. Egyetlen egy poént tudtam értékelni... a telefonost. Amikor mar a macskával fociztak... na az nekem betett.

ForzaInter
sztem nézhetõ szinkronnal is a filmek, annyira nem borzasztó mint ahogy beállítják egyesek, attól még élvezhetõ egy film...

Yo, Bitch!

Shep
Ki mondta, hogy tök mindegy? Elmondtam, hogy a legtöbb filmet én is angolul nézem, de nincs bajom a szinkronnal sem sokakkal ellentétben. Pl. Buci is jó volt, mint Joker. (ezt kár volt felhozni tudom, jöhet a az tök hulladék volt) Na többet tényleg nem írok vissza. VÉGE

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Steel
Pár napja néztem meg a London címû filmet.
Nekem nagyon bejött, az imdb-s eredménye szerintem reális, talán egy 7.0-át is kaphatott volna, de így is jó.

Stílusát tekintve, romantikus dráma vagy mifene lehet :)
tehát Jason Statham nem fog vicsorogni meg lövöldözni, ezt asszem spoiler nélkûl is elmondhatom.
Akit így is érdekel, csak ajánlani tudom!

"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."

Sir Quno Jedi
A szinronnal nem az a baj, hogy nem lehet jól szinkronizálni, vagy nincsenek jó szinkronszínészeink, vagy nemól csinálják. A probléma az, hogy igazán ütõs filmeket nem lehet egy az egyben értelem szerint leszinkronizálni. Néha nyilván jobb az eredmény, mint maga az eredeti (lásd. Last Boyscout, Total Recall, Demolition Man, Labyrinth stb.), de még ezek is megváltoztatják az értelmét is a filmnek itt-ott. Ráadásul a régi nagy mozifilmes szinkronok idõszaka évtizedekkel ezelõtt lejárt, a profi kossuth díjas színészek megöregedtek, meghaltak, a pénz kevés és bazira senkit sem érdekel az egész.

Igénytelen világ van, inkább nézek eredetit, amire dollárcsilliárdokat fordítottak, mint a ferdítést, amit kuktyinban *** össze gebinben, okosba.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

precision
szerinted buta érv, szerintünk meg az egy kritikus pontja a filmeknek hogy hogyan szólalnak meg a színészek a filmben, milyen hanglejtéssel, mit mondanak
had ne soroljak fel régi neves magyar szinkronszínészeket, akik már sajnos nem élnek, vagy ha élnek már nagyon öregek... na õk tudták, hogy mi az hogy szakma
ha jól tudom, régen csak az lehetett szinkronszínész aki eredetileg is színész volt, tehát elvégezte a színmûvészetit... ma meg a magán szinkronstúdiók mindenki emberfiával szinkronizáltatnak
de a fekete leves másik részébõl a fordítók is kiveszik a részüket, az a másik kényes pont

de mind1, felesleges belmenni, neked szinte tökmind1 hogy hogyan szólal meg az ember, meg hogy mit mond, nekünk meg nem. kész.

Bazinga!

Sir Quno Jedi
Jó példa a szinkron/nem szinkron viszonyra az édesanyám. Õ ugye egy ÁRVA szót sem tud angolul (németül és oroszul tud), mégis elõször szinkronosan néztük a StarGate Marathont (imádja a scifiket, fõleg az SG-t, ST-t stb.), majd miután pár részbe belehallgatott angolul is (Magyarul már látta szinte mind TV-ben is pl.), õ kért meg rá, hogy a jövõben inkább angolul nézzük. Azóta neki is angolul megy, magyar felirattal. Ennyivel jobb az EREDETI, amit nem lehet a világ legjobb szinronjával sem visszaadni. Persze Star Trekeket is angolul nézzük (TOS-t lehetetlen magyarra ültetni, ez csak néhány mozifilmben sikerült, Voyager-ben ez végképp nem jött össze nekik) stb.-stb.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Shep
Régen sem volt más a szinkron egész egyszerûen akkor még nem szedte mindenki a netrõl az eredeti nyelvû filmeket így nem is nagyon volt összehasonlítási alap.

Egyébként egyedül a katonai filmek azok amiket sokkal jobban szeretek angolul, mert nagyon bírom mikor a rádión kódszavakat használva beszélnek, meg parancsokat osztogatnak, na azokat tényleg nem tudjuk úgy visszaadni a szinkronban de pl. a vígjátékokban sokkal jobb dumák vannak mint angolul.
Egyébként mindenki úgy nézi ahogy jól esik, de az, hogy azért szar szerintem a TV, mert magyarul néztem, hát enyhén szólva is buta érv.

precision
most azonnal írok a gyereknek egy mailt hogy akkor mit néztünk nála :D

Bazinga!

precision
nem szóljuk le más ember munkáját, nem divatból szóljuk le a szinkront, hanem azért mert tényleg siralmas
érdekes, régen nagyon jó szinkronokat csináltak, mert akkor még voltak szinkronSZÍNÉSZEK, akik nem csak a hangjukat adták a filmhez

dícséretes, hogy dolgoznak vele... de hát bazzeg, ez a munkájuk ezért kapják a pénzt... nem kell õket sajnálni, hogy jajj szegények, dolgoznak mint állat és a sok divatszinkronfikázó meg az sg -n leszólja õket... húha, még ha ingyen dolgoznának akkor azt mondom hogy ok, mi jogon kritizáljuk... na de így.

és tényleg hülyeség volt belekeverni, hogy "akkor csináljatok jobbat"... nem ez a szakmám, és az a baj hogy a mostani szinkronos emberkéknek sem ez a szakmája, csak beugranak leszinkronizálni egy filmet, mer mittudomén, karakteres egy picit a hangjuk, vagy a szinkronrendezõ férjének a testvérének a fia...stb.

mind1 tényleg hagyjuk a témát

Bazinga!

Riddick21
Bullshit, nincs belõle szinkronos sehol.
Ne is legyen, hamar rájönne a különbségre, aki szerint egyre megy, hogy eredeti vagy magyar nyelven nézi... :S Bár itt már ez sem biztos.

"All those moments will be lost in time, like tears in rain."