106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Uccsó képen felnevettem :D -
Gran Torino
Nem először láttam ezt a filmet, de még mindig iszonyatosan tetszik. Az öreg Clint Eastwood tud valamit.
10/10 -
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
Áááááá ez mi a faszom volt?
Első három részt még elnéztem csak úgy, mert miért ne, azok is szarok voltak, de ez????
Nem viccelek, másfél(!!) órán keresztül nem történik semmi. SEMMI.SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Legalább is semmi érdemleges, béna esküvő, bella meg akarja baszatni magát folyamatosan, edward meg egy homár és nem akarja széjjelbaszni bellát. Aztán meg felcsinálja.
Aztán utsó fél órában van pár töksötétben játszódó harcjelenet, szóval az is értékelhetetlen.
Ez a kép meg tökéletesen kifejezi, mekkora faszság az egész:
Ezért kellett szétnyújtani két részre? Szánalmas az egész.
értékelhetetlen SZAR/10 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!+1 -
ez az összes Berlinben játszódó film (+ ami még témába is vág) -
Dana Lech, 1992 - a Polish woman lives in West Berlin with her German-Italian friend when she meets her previous Polish boyfriend from Warsaw during the fall of the Berlin Wall.
The Promise (Das Versprechen), 1995 - two young lovers in Berlin are separated when the Berlin wall goes up in 1961, and their stories intertwine during the three decades to German reunification. Directed by Margarethe von Trotta.
Never Mind the Wall (Wie Feuer und Flamme), 2001 - in 1982 a 17 year old girl from West Berlin travels to East Berlin to her grandmothers' funeral and falls in love with the leader of a punk clique what evokes severe problems.
Beloved Berlin Wall (Liebe Mauer), 2009 - a female student in West Berlin falls in love with a soldier from the NVA border troops in East Berlin during the year 1989. Directed by Peter Timm.
...und Deine Liebe auch, 1962 - two friends love the same girl. One of them is working as an electrician in East Berlin, the other is a cab driver in West Berlin. When the Wall is built, the girl has to make a decision. -
5m0k3sh0w #67145 olyan filmről tudtok ami arról szól hogy pár fiatal próbál átszökni a berlini falon? gondolom van ilyen film, engem érdekelne. ha tudtok címet akkor mondjátok, köszi -
Köszi!:D -
A 2005-ös remake is nézhető, de az 1979-es alapmű javallottabb.
Továbba a Poltergeist (1982) ami etalon a műfajban. -
ÚÚ inkább megnézem még egyszer a Machete-t, az jobban megy az esti sörözéshez:D -
A rettegés háza c. filmet ajánlanátok? (The Amityville Horror) Egyszer nézős esti sörözéshez elmegy? -
Halhatatlanok (2011)
Hát kb a háromnegyedéig néztem nem is mondok róla nagy véleményt ezért. Oly' sokat mutogatták posztereken itt ott ezeket az arany emberkéket durva sisakokkal stb. miattuk érdekeltem a film azt erre ők vannak benne a legkevesebbet pff... na mind1 majd egyszer végignézem azért :) cam verziós féleség szóval nem pontozok. -
Hunger (2009)
Jákob lajtorjája (1990)
Másvilág (2001)
Elhagyatva (2006)
Heartless (2009)
Árnykép (2008)
The Rite (2011)
Shelter (2010)
Carriers (2009)
The Hole (2001)
Blindness (2008)
így hirtelenjében...
-
Tudtok mondani dráma-horror hatású filmeket..?:)
Az a tipikus gyomor összeszorító hatású film kéne..:)
Köszi-köszi. -
Egyébként a minden részben újabb rejtély van, meg a csaj történetét viszik tovább? -
Nekem nagyon tetszett anno az eredeti Tetovált lágy trilógia pedig én is nehezen ültem neki a nyelv miatt.
Összességében az eredeti szerintem egy nagyon jó történet, remek rendezéssel/színjátékkal.
Mindezek mellett most fogom megnézni az US verziót mert az is érdekel. -
Kb. egyetlen értelme volt annak, hogy Fincher remakelte a Tetovált lányt (márpedig ez egy remake, kb. 95%-ban egyezik a svéd filmmel), mégpedig az, hogy az igen gyengére sikerult svéd folytatásokat így helyettesítik majd az amerikai verziók (feltéve ha azt is Fincher vagy vele azonos kvalitásu rendezo késziti majd). -
kanduhr #67134 A Fincher féle Tetovált lány nem remake, hanem adaptáció. A könyvet veszi alapul, és nem a svéd filmet. -
Real13 #67133 Fincher nem szokott szarral gurigázni, engem kifejezetten érdekel a remake, és az, hogy ő mit hozott ki az alapanyagból: egyébként épp tegnap néztem meg újra a svéd verziót ( pont azért, hogy az összehasonlítás friss élmények alapján történjen), és tetszett megint, kifejezetten.
Remake és remake között is van különbség. Tízből kilenc elmarad az eredetitől, de mindig van a tízből egy, amit megérte megcsinálni. Én bízom benne, hogy Fincher verziója ilyen! Azt meg, hogy az amerikaik nem olvasnak feliratot, meg nem néznek külföldi filmet stb. nagyon nem keverném ide, mert azért ez nem a remake, ahol egy nevesincs direktorral forgatnak valamit újra csak a pénzért... Illetve a stúdió részéről biztosan így van, de itt jön megint a képbe Fincher...
Plusz, a svéd verziónak is megvannak a maga hibái, úgyhogy kíváncsian várom mihez kezdett az alapanyaggal Fincher. Az tuti, hogy már csak ezért az introért jár egy pont a filmnek: http://www.youtube.com/watch?v=xVWVaD-ltrg&feature=related -
Hát megnéztem az amcsi verziót ebből a tetkósból, annak idején a svédet elkezdtem nézni de abbahagytam hát ezt is abba kellett volna. Nem rossz film csak valahogy engem nem fogott meg pedig maga a rejtély érdekes volt. -
Én megfogom nézni a 2009-es svéd Tetovált lányt is, mert kíváncsi vagyok arra is... és nem utasítom el csak azért mert svéd, és nem amcsi... szóval ez inkább másra vonatkozik -
Lantee #67130 Köszönöm! Legalább te megértetted...
A többieknek meg:
Nem érdekel más ízlése! Mindenki olyan filmet néz, olyan filmet imád, amilyet csak akar. Az sem érdekel, ha egy általam istenített filmet valaki porba aláz.
Jelen esetben azon akadtam ki, hogy egy 2 évvel ezelőtt készült, sikeres valamit koppintottak le egy az egyben (schmittelték), és most ezt istenítik. Szánalom! Az már csak hab a tortán, hogy nagyrabecsült fórumtársam csípőből elutasítja az EREDETIT! Nem, itt nem 30-40 éves filmről van szó. 2010-ben készültek a Svéd filmek. 2010-ben!!!
A Let The Right One In egy nagyszerű könyv, még nagyszerűbb filmmel megtámogatva. Annál dettó ugyanezt meglépte Hollywood, csak ott a schmittelés alatt elveszett a lényeg, ezért lett egy nagy kupac gőzölgő fosh a végeredmény.
Arról nem is beszélve, hogy egyetlen oka van annak, amiért megcsinálják ezeket a verziókat: az amcsik NEM OLVASNAK FELIRATOT! az amcsik NEM NÉZNEK KÜLFÖLDI FILMEKET! Tehát ha van egy jó sztori, és abból az átlag usákokból is pénzt akarnak csinálni, hát leforgatják nekik angol nyelven. Ennyi! Semmit nem tesznek hozzá a filmművészethez.
Na - offnak vége... -
Minden szavaddal egyetértek.
Az amerikai tetovált lány meg egy vicc ahogy kinéz. -
Érdekes ez az amcsi tetovált lány. Nem tudtam ,hogy Svédország ilyen különleges hely, hogy pár óra leforgása alatt váltakoznak ott az évszakok. -
Én barátnővel néztem legutóbb, már másodjára, és tény, hogy már nem olyan vicces, mint elsőre, de legalább nem volt baj, hogy nem a filmre koncentrálok.
-
Mondjuk olyan oltári nagy poénok nem voltak benne de én most élvezettel néztem a 3 főhős marhulását. Meg megfelelő hangulat is kell. Van mikor vevő vagyok az ilyen filmekre van mikor 10 perc után kikapcsolnám.
Lehet, hogy egy üveg sör sem árt mellé. :D -
én csak az egyet láttam de az is elég volt
2/10
-
Még ha egy ótvar filmet magasztaltam volna egekig, de akiknek olvastam, és hallottam a véleményét róla, mind elismerő volt, és az imdb sem azt mutatja (konkrétan magasabb pontszámon áll mint a svéd verzió), hogy ez egy olyan elvetendő alkotás lenne, szóval itt nem én vagyok a hülye. -
Tucat duma, de ha nem tetszik, nem olvasod. Ez egy laikus személyes véleménye egy filmről könyörgöm... Szánalmas gyerekes viselkedés azon felhúzni magadat, hogy a másiknak más az ízlése. -
Ártottam én neked? -
Akkor ez tényleg ilyen transformers szintű gyerekfilmmé degradálódott? Az 1 pont azért volt jó mert visszahozta a régi idők durva akciófilmes dolgait amikor még az akciófilmekben volt vér, és nem csak apró lyukak az ingen, voltak brutális jelenetek és nem tűnt az egész egy délutáni családi filmnek. -
Tudod miért FAIL? Mert közöd nincs másnak az ízléséhez. Ha ő nem szereti az észak-európai filmeket akkor nem szereti. Nem értem miért akarod meggyőzni arról, hogy a te ízlésed jobb.
Remake dologhoz meg annyit, hogy nem kötelező megnézni és ha jól sikerül akkor engem nem zavar, hogy ebből gazdagodnak meg. -
Lantee #67119 Jó, meg is magyarázom:
Létezik egy SVÉD könyvsorozat (Milleneum-trilógia), amiből csináltak egy SVÉD film trilógiát. Jó könyvből, kifogástalan filmek készültek, amik annak rendje-módja szerint megfelelő sikert is elértek. Hollywood nem nézhette tétlenül, hiszen milyen dolog az, hogy sikeres és mégsem ők csinálták?! Nosza, forgassuk le kockáról-kockára (pont úgy, mint a 'Let Me In' esetében tették), toljunk neki egy kőkemény marketing kampányt, és számolgassuk a pénzünket.
Egyszerűen gusztustalan, visszataszító és mélyen elítélendő!
Erre az "értelmes filmesztéta", okostojás mit ír be a filmes fórumra?
"Nem láttam a svéd verziót(és nem is fogom megnézni)...amúgy sem szeretem az észak-európai filmeket..."
Bravó!
-
Lantee #67118 #67105
Azt hiszem ez a három hozzászólása elég keményen lehúzza a topik szinvonalát. Kár érte... -
Kár... ugyan a remaket nem láttam, de biztosra veszem, hogy az eredeti viccesebb. -
Spancserek is sírva röhögős, Másnaposok után a legnagyobb vj szvsz. -
Címe ugyanaz, elvileg jogos... WTF?!
-
én tegnap véletlenül ezt néztem meg ehelyett, de nem bántam meg, tudtam rajta röhögni. -
Na király, még egyiket sem láttam. Thx. -
pg-13 The Expendables képek
utolsón besírtam :DDD