106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Evil Dead III.
Gondolom mindenki ismeri látta már legalább 5x ahogy én is. Viszont most a szinkronosat néztem meg, mert ilyen formában még nem láttam. Hát kár volt. Sokan szidják a mai szinkronokat, hát akkor tessék csak megnézni ezt a "remekművet" a régmúltból. Hát komolyan mondom ettől rosszabb szinkronnal még nem találkoztam. Az egy dolog ,hogy 1-2 jópofa beszólástól eltekintve meg sem közelíti az eredeti szöveg hangulatát de az azért már igencsak "csodálatra méltó" mikor jó pár helyen ahol nem fordítottak ,vagy nem tudtak fordítani vagy nem tudom egész egyszerűen megmaradt az angol szöveg, van ahol meg egyszerűen csak lenémították és tátogó halak vannak. Persze lehet én néztem valami rossz verziót, de nem hiszem. -
jboones #67792 A könyv miatt lett ilyen, mármint ezért maradtak ki a támogatók, és a külső karakterek, mert az írónő, egyes szám, első személyben - Katniss nézőszögből írta meg az eseményeket. Amit Katniss megtud, lát a viadalokból az csak ennyi, amit a film is megmutat. A mutánsok a könyvben érdekesebbek - ide már nem jutott pénz, viszont a könyv imho összességében gyengébb, mint a film...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A könyvben a mutánsok az addig meghalt összes résztvevő génmódosított, vagy franctuggya milyen változatai, tehát mindegyik mutáns egy halott résztvevő személyiségjegyeit viseli -
Köszönöm Neked is!:) -
az a fránya google...
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_films_about_angels -
Grizzly Man
Dokumentum jellegű film Timothy Treadwellről aki 13 nyáron át együtt élt egy Alaszkai nemzeti parkban a vadállatokkal.(medvékkel,rókákkal)
Élete korábbi részében lezüllött drogos,alkoholista volt aki a természet és az állatok szeretetében találta meg önmagát.
Egyre jobban azonosult az életveszélyes állatokkal.Mindenféle fegyver nélkül a biztonsági távolságok betartására fittyet hányva egyre közelebb férkőzött a medvékhez akikről sokszáz óra anyagot forgatott a kézi kamerájával.
Életének utolsó két nyarán a barátnője is vele volt kint.
Elég lazán kezelte a helyzetet,nem nagyon aggódott az életükért sohasem.
A nagy hibát akkor követte el amikor tovább maradt mint ahogy szokott.Az éveken át megismert medvék már húzódtak vissza,keresték a téli alváshoz szükséges helyet és ismeretlen vadabb medvék kerültek a környezetébe.
Egy öregebb medve megtámadta őt (ezt a kamera letakart lencsével felvette) és amikor már nem volt esélye a szabadulásra akkor a barátnőjét kérte,hogy meneküljön.A barátnője aki mindig is félt a medvéktől nem ment el hanem szembe szállt a grizzlyvel (a fejét ütötte egy serpenyővel).Mindketten széttépve,(nagyrészük a medve gyomrában) végezték.
A filmben a közeli hozzátartozók mesélnek Treadwellről.
A halottkém előadása kicsit sokkoló.A vallásos népek belemagyarázása nagyon idegesítő rész volt.Treadwell amikor az esőért könyörög akkor többször elmondja,hogy nem hisz istenben mégis a buta szektás népek hasznot húztak belőle,belemagyaráznak.
Treadwell bár eléggé felelőtlennek tűnik mégis jobb életet élt így mintha halálra itta/drogozta volna magát.
Nyugodjon Békében!
(nem pontoznám mert sokat nem kapna de mindenképp érdemes megnézni) -
Nagyon szépen köszönöm a gyors segítséget!:) -
Gabriel, Angyalok háborúja ( 6 részes ), Komfortos mennyország, Angyalok varosa, Michael -
Kicsit fura kérdés, de tudtok olyan filmeket mondani, amikben angyalok vannak ?:) -
The Hunger Games
Összességében szórakoztató volt bár néhol lelassult a tempó.
A kamera rángatása néhol zavaró volt már csak azért is mert más nézetből két másodperccel később nem rángatták.Zavart a történetben,hogy a versenyzők túl fiatalok voltak (8-16 évesek).Nem nagyon volt hiteles,hogy ők lesznek a nagy harcosok.Ha már "éhezők viadala" akkor lehettek volna kicsit vékonyabbak,lestrapáltabbak a szereplők.Nem úgy néztek ki mint akik alultápláltak.A küzdelmeket kicsit jobban kidolgozhatták volna,igazán belefért volna a két órába.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A támogatóknak nem sok szerepe volt pedig mennyit beszéltek róla a küzdelem előtt.Kaptak kenőcsöt meg levest.Dejó.
Ami viszont fontos lenne (aknák,fegyverek,stratégia) azt egy perccel a kezdés előtt a liftben kell megbeszélni.
A virtuális kutyaféle vadállatok nekem nagyon nem tetszettek.Olyan mintha ezzel akarták volna gyorsan befejezni a filmet.Nagyon durván kellett kinézniük de simán elfutottak előlük.Végig ugatnak,hörögnek de amikor mindhárman felmásznak a biztonságos magaslatba akkor egyből elhallgatnak.Leültek pitizni vagy wtf? Nevetséges korcsok.
Néha elfelejtették az ágyút lőni néha pedig egyből megszólalt.Ezzel is volt néha probléma.
A kapitólium kifestett lakói nagyon szórakoztatók voltak.A közönség soraiban szurkoló emberek kinézetén,viselkedésén sokat lehetett mosolyogni.Pár szurkoló is kaphatott volna szöveget.
Egy-két szimpatikus karakter nagyon kevés szerepet kapott remélem ha lesz folytatás akkor többet fognak szerepelni.
7/10 -
The hunger games - 7/10 - Jól összerakott iparosmunka. -
Megoldva! Invaders from Mars '86. -
Szevasztok!
Én keresek egy filmcímet. Még kisebb koromban láttam egy sci-fit (vagy horror volt, bár nem hiszem). Amire még ennyi idő után emlékszem, hogy egy gyerek kinéz az ablakon és lát valami idegen űrhajót leszállni. A lények meg nagy termetűek voltak, patásak (kétlábúak), mintha a lábuk összenőtt volna a fejükkel és a település alatti hatalmas járatokban közlekedtek volna. Ennyi ami tiszta, de a film lényege elveszett. Csak a hangulatra és ezekre a kis részletekre emlékszem.
Vajon melyik lehet ez a film? Mi a címe?
(Tudom, hogy nem tartozik a témához, de aki tudja melyik lehet ez a film kérem segítsen.) -
jamamura #67781 The Woman in Black / Wrath of the Titans / American Reunion. Nem éppen mesterhármas, de azért van egy kakukktojás. -
No sikerült megnéznem a RoboDoc-ot. Ez egy egész korrekt kis komédia volt, némi drámai felhanggal (RoboCop mintára). Persze ez is q kat, de szórakoztató abszolúte és egész jó színészek is vannak benne. Eddig ez tetszett még a legjobban tőlük. Elég visszafogott. -
fúúú de nagy bukta lesz -
War Horse 8/10
Nekem jó kikapcsolódást nyújtott. A film első részében a "gyerekidomár" rettentően idegesített. Mindenen sírt, könnyezett. Viszont a többi rendben volt. Persze, klisés film volt, de csúnya lett volna, ha nem happy end-el végződik. Ez így volt kerek! -
Little Big Soldier
Megneztem en is...
9/10???? Imadom Jackie chant de ez azert maximum kozepes volt!
-
The Help
1960-as években Amerikában játszódik és a fekete cselédek helyzetét mutatja be.Ebből a környezetbe érkezik vissza egy fehér lány aki a tanulmányai miatt jópár évig távol volt.Ez idő alatt semmi sem változott és ennek a hatására elkezdi összegyűjteni és leírni a fekete cselédek megalázó történeteit.
A környezet nagyon élethű,jól vissza adja a kor hangulatát.
Megható történet végig tele feszültséggel mégis sokszor megmosolyogtató helyzetek alakulnak ki.A mellékszereplők is nagyot alakítanak egy Oscart is megért.
9/10 -
Csak akkor nézem meg, ha benne lesz a pöszörőmutogatós kissrác... -
Homo Erectus
The Legend of Awesomest Maximus
A National Lampoon ölég "q" kategóriás hahotákat gyárt, de végülis ezek 1xnézősnek elmentek. A második akár még elég profi is, csak kicsit sótlan (azért voltak jó pillanatai)
Az első az barlanglakók idején játszódik és egy idióta feltaláló megpróbáltatásait élvezhetjük végig, a második pedig a Trója, a Gladiátor és a 300 keveréke "paródiában".
Még vadászom a RoboDoc nevű műremekükre is. :D
Akinek a trailerek alapján bejönnek ezek a filmek, azoknak szólok előre, hogy azért sokkal borzasztóbbak még a trailereiknél is, de mint mondtam, 1x ki lehet őket bírni.
Itt a filmlistájuk (csak saját felelősségre):
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_National_Lampoon_films -
Vissza a jövőbe remake 

-
Mindenki tudja, hogy el vannak túlozva de itt egész egyszerűen gyenge volt a CGI. -
"9/10 de csak mert a robbanások nagyon gyengén lettek kivitelezve"
Nem akarok kotekedni de lehet, hogy azert gagyik a robbanasok mert a sok halivudi filmben kisse el vannak tulozva a dolgok? -
jó kit érdekel :)
én egy részt sem láttam belőle, mégis kb. mindent tudok róla "hála", hogy mindig erről van szó :)
aki nem a célközönsége a filmnek az minek foglalkozik vele? had legyen már valami a lányoknak is amire lehet nyáladzani... engem nem zavar, van ezen kívül százezercsilliárd másik film -
Oszi #67769 Alkonyat: Hajnalhasadás 2. trailer
És végre itt van a végső borzalom előzetese! -
Act of Valor
Ez ugyebár az az akciófilm ami eredetileg toborzó filmnek készült aztán rádobtak pár milliót és lett belőle egy mozifilm, ráadásul ha minden igaz aktív szolgálatot teljesítő katonák szerepelnek benne. Nos hát ez látszik is, mert a színészi játékuk nagyon semmilyen ellenben az akciók tényleg hitelesek és profik, bár a magasztos eszmék most sem maradhattak el. Az hogy nem igazi filmnek készült eredetileg sajnos eléggé érződik, mert az egész olyan érzést kelt, mintha lett volna x db katonai művelet aminek szerepelnie kell benne és ehhez próbáltak összeütni egy történetet nem túl sok sikerrel.
Akciórészek 9/10 de csak mert a robbanások nagyon gyengén lettek kivitelezve. Minden egyéb 5/10 -
The Collector (2009)
Remek példa arra, ha profi kivitelben próbálunk nagy elődről rókabőrt húzni (vagy csak a siker hátszelét meglovagolni).
Kiinduló alapötlet a sztorira: jó!
Színészi játék, szereplők rendben vannak. Technika, operatőri munka, vágás korrekt.
Mi a baj?
A sztori így üres. Épp csak a velő hiányzik belőle. Ez így nonszensz, banális, és szemben a SAW III-al (például) a gore is öncélú.
Iskolapéldája annak, hogyan lehet minden remek adottságból és egy jó alapötletből teljesen átlagos (és majdnem értelmetlen) gore horrort alkotni...
Egy júniusban ellőtt szilveszteri petárda...
ha nincs jobb, nézhető 6/10 -
Little Big Soldier ( Da bing xiao jiang )
Hogy ez eddig miért maradt ki!
Egy harc során mindenki elesik, kivéve az egyik fél egy katonája ( Jackie Chan ), aki fogjul ejti a másik fél vezért akik haza akar vinni jutalom fejében, de az út hosszú és bonyodalmas lesz...
Alapjaiban ez egy akció-vígjáték, és nagyon jól hozza a humort. Jackie Chan aki maga a főszereplő és az írója is a filmnek, nagyon jó szöveget írt hozzá, és természetesen a harcok is hozzák a szokásos koreografiákat.
Régi klasszikus filmjeit idézi, érdemes megnézni!
9/10 -
Sokat nem magyaraztak el de ehhez kepest a masik trailer baromira kusza!
Igy legalabb van eleje is a mondani valonak. -
Azért neked jó alaposan el kell magyarázni a dolgokat, igaz? :) -
mennyivel jobb igy a Prometheus trailere
vegre van ertelme, hogy mi a hasonlosag a sok kovon amit talaltak. -
xxxpaulxxx #67762 Már megint rég írtam ide... nah most kiírom magamból a felgyülemlett véleményeket:D
Blues Brothers
Azon ritka filmek közé tartozik, amik nem tetszenek, amikor megnézem őket, de utána eszembe jutnak a poénok és beérik:D
Eléggé jó film volt, nagyon jó zenékkel, fantasztikus színészi játékkal és egy iszonyat poén stíluskifordító autósüldözéssel.
7,5/10
Ének az esőben
Valami régi "kultusz" musicalre számítottam, semmi többre és részben meg is kaptam.
Mert ugyanis ez tényleg egy kultusz musical(féleség), de akkora poénok voltak benne, hogy csak vigyorogni tud az ember. Ráadásul ugye a legtöbb poén az emberek "idétlenkedéséből"(táncos jelenetek pl) adódik. Ezek voltak az igazi vígjátékok, az fix.:)
9/10
Panoptikum - A viaszbabák háza
Egy egyszerű klasszikus horror Vincent Price-al... kell ennél többet mondani?:)
7/10
Sherlock Holmes
Nem számítottam sokra ennél a filmnél, de ha előbb megtudom, hogy Guy Ritchie film (mint a stáblista), akkor mindjárt másképp tekintek rá.
Ez egy iszonyat jó akciófilm volt! Ilyennek kell lenni egy akciófilmnek, nem pedig olyannak, mint az Expendables... jó tudom azért az más genre, de ez tényleg egy izgalmas film volt:)
7/10
Pár dollárral többért
Ugyebár a Dollár trilógia 2. része... először azt hittem, hogy ezekre folytatásként kell tekinteni, de amikor elkezdtem a 3. részt nézni (és sajna még nem sikerült befejeznem 2 hónap alatt se), akkor rájöttem, hogy ez nem így van:D (nah meg persze a visszatérő, előző részben meghalt szereplők is árulkodhattak volna)
Clint Eastwood még mindig a legtökösebb volt akkoriban, újdonsült partnere nagyon szimpatikus volt, a történet pedig jobban tetszett, mint az 1. részben. Spaghetti western for life!:D
8/10
Leharcolt oroszlánok
Akad egy gyerek, akit lepasszol az anyja két vén redneck rokonhoz egy kis juss érdekében.
Először nem nagyon gondoltam, hogy ebből valami újat is ki lehet majd hozni, de pozitívan kellett csalódnom!
Bár a főszereplő kissrácot sose kedveltem... mindig is egy díszletnek tekintettem rá, aki csak úgy van, mert kell... de a két vén csont mindenért kárpótol:)
Sok poén, kaland és egy határozottan erős drámai szál... tetszett!
8/10 -
the yellow sea -
ezt mindenképp nézd meg. -
Régebben láttam pár koreai filmet (gengszteres, vagy elmebeteg gyilkosos, nyomozós):
oldboy,
the chaser,
memories of murder,
man from nowhere,
a bittersweet life.
Nagyon tetszett mindegyik, és ha van még hasonló minőségi film, amit kihagytam, bepótolnám.
-
Pedig nem kapott rossz értékelést IMDb-n. Nekem nagyon tetszett. Bár most nem rád akarom erőltetni hogy neked is tetsszen. -
Attack the Block
Ez most nem jött át... Zsé múvi feeling, idétlen "szörnyek" béna karakterek és már az agyamra ment a folyamatos ugatás a kis szarosoktól. -
Inquisitor #67756 Dicktől idegen szerelmi szál? Szerintem olvas még pár könyvet tőle. Más kérdés, hogy a szerelmi szál sosem szokott nála happy endes lenni. -
Inquisitor #67755 Nem tudom, nekem tetszett a Lány a vízben is, és azért talán még is művészkedőbb volt, mint alant felsorolt többi filmje, nem? -
Nem is írtam, hogy rendezett, de sokaknak az Ő stílusa már a művészfilm (vagy művészieskedő) kategória, és csípőből ignorálják a filmjeit.
Nyilvánvalóan popcorn kategóriába esnek egy Lars Von Trier Antichrist-hez képest de egy függetlenség napjához viszonyítva meg már a másik pont felé húz.