106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • TaRka0107
    Ez szerintem nem igaz! Mostani szinkronok nagyon rosszak. Nem oda illő hangot választanak. Pont a Django-nál amilyen "tájszólással" beszélnek, meg niggereznek, azt eredeti nyelven kell hallani pont. Szóvicceket is magyarra nem nagyon lehet lefordítani, sok olyan vicc van ami angolul üt nagyot. Vannak kivételek mondjuk a szinkronoknál is.
  • Jakuza001
    Ami meg lemaradt. Hasonlitsa ossze valaki barmelyik szinesz jatekat a Djangobol, Eli Wallach zsenialis produkciojaval, amit az altalam emlitett filmben nyujtott.
    Minden mozdulata, az arcjateka a professzionalis szineszi jatek mestermuve.
  • IMYke2.0.0.0
    Elfogult vagyok - 7-szer néztem meg. Volt, hogy már csak fél szemmel, fordítás közben, de az első 2 megtekintés (is) fenomenális volt.
    A zene meg, 5.1-ben: ütős.
    Egyedül Ellen Page miatt viszketett a tenyerem. Helyette más, akár neve-nincs színésznő is jobb lett volna.
  • genndy
    Nagyon jó, szórakoztató és egyben okos film. Hosszú a felvezetés, de nem unalmas, és a film második fele már az akció.
    Lehet rajta gondolkozni is (érdemes is), de ha csak a piff-puff-csin-bumm kell, annak is jó. Főleg ha jó minőségben van meg, vannak benne látványos jelenetek.
    Christopher Nolan. Saját forgatókönyv, saját rendezés. Jó lett, érdemes megnézni.
  • Zephyr Retiring
    Ma reggel egy ismerősöm dícsérte az Eredet c. filmet.
    Fent van a winyómon egy ideje BD ripben.
    Aki látta: egyéb használható kritika?
    Érdekesnek tűnik számomra..
  • Zephyr Retiring
    Természetesen nem.
    Csak tetszett. Ennyi.
    Képileg, látványilag történetileg. De nem történelmileg :P
  • Jakuza001
    Kozepesnel valamivel jobb kategoria, nem tobb. Az pedig egy vicc, hogy oscar jelolest kap egy nev miatt egy film.
    Tegnap ha mar itt tartunk, megneztem a Jo a Rossz es a Csuf cimu spagetti westernt. Na ahhoz hasonlitsa valaki es egybol rajon, hogy mennyivel magasabb szinten van folotte az a film.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem gondolod komolyan, hogy elhiszed, hogy létezett egy ilyen varázs erejű kard, meg a tó tündére...
  • IMYke2.0.0.0
    Camelot - rettenetes. Látszik nagyon, hogy meglovagolni akarták a Spartacus-hullámot.
  • Zephyr Retiring
    Kösz, de ez nem lesz nagy kedvenc már látom.
    De láttam a Felforgatókönyvet nemrég.
    Szitu majdnem hasonló :)
    Az bejött.
    És mert megnéztem, már történelem :D
  • zzeN
    Truman Capote-ról szól, aki egy író és egy gyilkosságról ír könyvet. Közben "közelebb kerül" az egyik gyilkoshoz.

Itt egy trailer róla. Ez is olyan "történelmi" jellegű, szóval csak óvatosan
  • Zephyr Retiring
    Ahogy érzed.
    Ezt döntse el mindenki saját maga.
    Capote miről szól?
  • zzeN
    Régi filmek szinkronjai nagyon jók voltak, a maiak meg szarok. Pont. (azért van kivétel). Én pl. a Hobbiton kívül nem láttam szinkronos filmet évek óta, és nem is hajt a vágy hogy áttérjek rá.

Most nézem a Capote-t, belenéztem magyarul... pfff.

• Zephyr Retiring
    Szomorúan hallom.
    A követkető dolog meg az lesz, hogy nem is magyarul fogsz beszélni :)
    Majd gondolkodni sem..
    Végül pedig nem fogod azt sem érteni (idehaza) ha valaki megkédi Tőled: "Szia. Hogy vagy?"
    Vagy azt feleled rá: "Thank's. Good." :D
  • sb1
    Máshogy nem nézek filmet, csak eredeti nyelven :) (kivétel ez alól a vígjátékok :) )
  • Zephyr Retiring
    Miért kellene eredeti nyelven nézni?
    Django elszabadul magyarul (cikk)

Bízom benne, hogy nem csak én gondolom így, de a magyar szinkron tolmácsolása a külföldi filmeknél mindig is elismert volt.
    Elég csak valamelyik szomszédba átugrani..
    A narráror-szerű szinkronizálások eléggé elterjedtek (voltak) Romániában, az Oroszoknál, az Olasziknál vagy épp a franciáknál is.
    Sokszor bele sem gondoltok a szinkronhang mibenlétébe alaposabban: nem árt ha a szájmozgás és a szereplő szájába rágott szó legalább úgy tűnik, mintha...
    Ez az "álélmény" azért sokat lendíthet egy szinkronizált filmen.
    Nem lehet (és nem is kell!) szó szerint fordítani minden filmet.
    Régebben elég sok filmet néztem eredeti nyelven, mert voltak/vannak amiket sosem szinkronizálnak magyarra.
    Szeretek olvasni (és ma sem zavar ha film közben kell) de nekem sosem nyújtott extra élményt egy egy filmet eredeti hanggal megtekinteni.
    Ismétlem: bízom benne, hogy nem csak én gondolom így :)
  • daver88
    hátha még eredeti nyelven néztétek volna :)
  • sb1
    Tegnap végre volt időm, és elmentem megnézni a mester újabb filmjét, a Django Unchained -t. Azt hiszem, aki látta, annak nem kell ecsetelni, aki meg még nem, azonnal menjen, és nézze meg. Párommal voltam, aki nem nagyon csípi az erőszakot, de imádta a filmet mégis! A zenék szokás szerint hatalmasak, a színészi játékok pedig briliánsak ( Samuel L. Jackson-nak egy szobrot gyorsan :D ), tele poénokkal.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A pacit sajnáltam az elején, de még abba is volt valami morbidan vicces, hogy lőtte fejbe :D

10/10
  • Zephyr Retiring
    A Parfüm miatt az asszony egy ideje már rágja a fülemet :)
    Neki tetszett. Én meg (ezt is) ígérem pótolni fogom :)
    Nők-férfiak elméleteddel egyet értek.
    Vegyük csak példának a Trója filmet.
    Minden nagyobb háború egy egy nő miatt tört ki egyszer...azt mondják :)
  • Zephyr Retiring
    Mint mondottam volt, nem azt állítom, hogy egy történelmi jellegű film nem lehet jó.
    Sőt..
    Ez a tegnap esti Camelot pl. teljesen levett a lábamról :)
    Akár történelminek is mondhatnák, hiszen Camelot létezett, mint ahogy az Excalibur nevű kard is, aminek történetét majdcsak mindenki ismeri már.
    (jól van, nem mindenki: vannak akik még azt sem tudják ki volt "nap-dánel lajos" :)
    Qrva jó kis film, csak nem úgy kell nézni, hogy eme "tények" miatt elhiggyük a sztorit magát is amit feltárnak nekünk..
    Viszont...
    A #73147-esben mutatott "filmed" ilyen téren már jobban megállná a helyét.
    Ha már mondjuk Lincoln élete érdekelne, (de a legkevésbé sem) akkor inkább megnéznék róla egy dokumentumfilmet..
  • Calver
    nézzél Primeval-t, ott utolsó évadokban visszatérő-, majd állandó szereplő, és kurvajó. (mármint mind a sorozat, mind Ruth Bradley)
  • Tikal #73147
    Nem film, de meg kell említenem

David Attenborough's Africa

ez valami elképesztő megint csak, gyönyörű áll leejtős képekkel állatokról és a természetről ahol élnek mindez remek kis történetekkel elmesélve ahogy Attenborough szokta, aki nem mellékesen már 86 éves!

itt is minden rész végén van egy kis hogyan készült., hát ez se semmi..

Még nem néztem végig de ez 10/10 lesz
  • tomsolo
    Grabbers 2012

Jó volt ez. Lehetett volna kicsit parásabb, meg kicsit több humor de kellemesen könnyed és vicces lett. A főszereplő csajszi pedig

7/10
  • Tikal #73145
    Ja jo akkor szuletesed elottrol ne is nezz soha semmit, minden hazugsag, hisz nem lattad nem voltal ott:))
  • TaRka0107
    Parfüm az nagyon ott van, lehet újranézem.
    Azt hiszem a kocsiban van a DVD:)
  • ZilogR
    Jogos, végülis, ha megkapargatjuk a történelmi eseményeket, kiderül, hogy mindegyik hátterében egy olyan nő van, aki valamire megkért egy férfit...
    Szinte biztos vagyok benne, hogy a férfiak megfelelési vágya a nőkkel szemben okolható az összes háborúért a világon. Csak meg kéne kapargatni és kiderülne. :)

Nade:

Fejvadászok - Hoderakármicsoda...
    Sokan le fognak ezért szavazni, nade ez miért is olyan nagy szám? A "csavar" miatt, ahogyan megoldódik a dolog? Vagy ami kiderül, hogy mi is van a háttérben? Vagy mindkettő úgy együtt? Sztem ez nem igazán zseniális. Olyan gyenge közepes: 5/10

Sivatagi show
    Gyerekkorunk kultmozija újranézve - olyan kár, hogy a dramaturgia miatt alkalmazott trükköket észreveszi az ember (pl.: a Nap és a Felhők csatájában a felhők "feloszlása"). Gyerekkorban imádnivaló, felnőtt fejjel fél liter házi meggybor kell mellé, hogy kacarásszál rajta... 4/10

Parfüm - Egy gyilkos története
    Az egyetemen én tartottam előadást az illóolajokról és az enfleurage-ról és nem is gondoltam, h valaha olyan filmet fogok látni, amiben éppen ez lesz a kulcs motívum. Kellemesen nyers képek váltakoztak igen magával ragadó részekkel, pont olyan volt, amilyennek kellett lennie, de e nélkül az előélet nélkül lehet nem tetszett volna annyira. Az is zavart, hogy sok jelenet túlzó volt (pl.: parfüm készítése összeöntögetésekkel) - ezért is olyan 7-8/10. Azért volt benne egy erős rész:
    amikor fellopózik az utolsó áldozathoz, a kutyák nem veszik észre: nincs szaga a testének - ez azért ütött!
  • Zephyr Retiring
    M1 HD most megy a Camelot.
    Sosem láttam még, de besz@rás, milyen jó :)
  • Zephyr Retiring
    Pont hogy nem tudom.
    Hogyan is lehetnék biztos benne?
    Te tudod hogy minden úgy történt ahogy mi tudjuk?
  • Tikal #73140
    Ja es te tudod hogy mennyire tortenelemhu a loncoln? Ertem..
  • Zephyr Retiring
    Elhiszem, hogy lehet jó.
    De vajon mennyire lehet történelmileg hű is? Ezekben a dolgokban csak az lehet biztos, aki át/túlélte őket..
    Lehet ebben valami nem?
  • tomsolo
    Éne most megnézem a Grabberst - amiben részegen kell harcolni az UFOk ellen-, utána viszont előveszem a Halál és a lányka-t mivel Kingsleyt imádom és ott végre Ripley is színésznő.
  • tomsolo
    Hát azért vannak remek történelmi(hű) filmek - pl. Sztálingrád.
  • Zephyr Retiring
    Nos, nem lehet mindenki egyforma. Engem 6 lóval sem bírnál rávenni egy ilyen történelmi ökörségre mint a Lincoln.
    Ez meg nem az én műfajom.
    Mindig is nehezen viseltem a sok áligazságot amit az ilyen filmek alatt "történelmi igazság" jelző alatt illetnek.
    Hogy csak egy példát mondjak hirtelen, itt van mindjárt a mi (magyarok) igaz történelme. Ma már tudom, az igazságnak semmi köze ahhoz, amit a történelem órákon belénk sulykoltak annó..
    Talán ezért sem nézem meg a "történelmi filmeket". Mint mondjuk a Lincoln is..
  • tomsolo
    hollywood dísznégere - és ez meg is látszik a szerepein

Persze lehet simán lehet bad attitude részemről - ráadásul már nem emlékszem mi (melyik filmje) volt az amitől megkapta tőlem ezt a címkét - de nem csípem az úriembert. Ráadásul ha el kell képzelnem ilyen lélekformáló szerepekben a hideg is kiráz tőle.

Hiába gyarló vagyok én is, nem szerethetek minden színészt :)
  • Zephyr Retiring
    Melyik része nem?
    Én most fejeztem be, de még mindig a hatása alatt vagyok. A vége még egy kicsit erős is volt nekem. (tavi jelenet).
    Azt meg sajnálom, hogy Neked egy ilyen jó film nem tetszett..
    De végül is én nem vagyok nagy akció szakértő :)
  • tommygear
    láttam, nagy hülyeség volt az is, de szórakoztatóbb mint ez a csernobilos fertelem
  • Ragnar360
    szerintem annyira nem:)
  • Zephyr Retiring
    Elárulva.
    Minden benne van ami kell egy jó akciófilmhez.
    Nicolas Cage hozta a formáját.
    Lebilincselő és izgalmas volt mindvégig.
    10/10
  • Ragnar360
    jajj de sokat hezitalok a Lincoln felett...de semmi mas jot v ami érdekelhet nem talaltam perpill...
  • Dynamic
    De a legszebb, hogy a végén ketten kinyitnak az ajtót és belökik a nőt. Csak úgy, lazán. Se fegyveres őrök, se zsilipelés... OMG... ez mekkora bullshit volt már! És ha ott toporog az ajtóban 50 zombi (amit ugyebár kintről nem lehet látni) és kitörnek, akkor mégis mi a faszt csinálnak??