106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
A westerneket én is nagyon szeretem, de ahhoz jó karakterek, párbeszédek és forgatókönyv kellene. A Mando olyan mintha egy béna játék mellékküldetéseit filmesítették volna meg. Csak azért ilyen nagy a hype körülötte mert kapóra jött annak a pár embernek aki rohadtul gyűlölik az új trilógiát és tudnak a sorozattal pedálozni, pedig az igazság megint középúton van. A trilógia közel sem olyan rossz amennyire szeretnék, a sorozat pedig közel sem olyan jó. -
A MOTW-ot nem ismerem, de így leírás alapján elég egyhangúnak tűnik. A ROTJ utáni időszakkal meg nincs gondom ami a könyveket illeti, ellenben kurva nagy problémám van az új trilógiával ami belefosott mindenbe, könyvekbe, eszmékbe, eddigi szabályokba, stb... -
ha szereted a motw féle westerneket, ahol Mando minden részben új bolygóra téved, mert kell neki valami, de hogy megkapja azt a valamit meg kell tennie valamit az ottaniaknak, közben pedig minden korábbi karaktert bedobnak, akik még élnek a ROTJ után, akkor ez a te sorozatod... -
Még nem is láttam. Nem szoktam sorozatott frissen nézni csak ha már kint van 2-3 évad mire ellaposidk annyira hogy nem marom meg magam a hiányában :D
Egyébként nekem azt mondták SW fan ismerősök hogy nagyon jó. Mondjuk nekik az új trilógia is tetszett....It's a TRAP!
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2020.12.11. 14:41:42 -
Na igen a Mando tényleg kritikán aluli, még egy ilyen sorozatot tuti nem nézek végig csak azért mert Star Wars... -
aztán meglátjuk a mennyiség mennyire megy a minőség rovására
.. főleg, hogy az én ízlésemnek az az egy szem Mando tavaly/idén sem üti meg az elfogadható szintet -
Aztak**va -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az egesz hajos resznek semmi ertelme a vegen. Elvileg a csaj aki beleugrik a vizbe annak visszafele kene mennie. Legalabbis nem emlekszem, hogy a csavo is visszafele menne a hajon ami teljesen hulyeseg mert ha tudja magarol hogy o most visszafele van akkor a csaj aki beszelget vele is visszafele verzionak kene hogy legyen.
Nagyjabol ertettem a filmet en is. Szerintem az alapotlen egesz kircsi volt es emiatt hivtam a leszarabb jo filmnek. Maga az egesz kivitelezes es bemutatas volt ultra szar. -
willtex #103725 Tenet
Szinte végig gond nélkül tudtam követni a filmet, sokkal rosszabbra számítottam az alapján, amit olvastam róla. Nem hibátlan, akadnak benne logikai bakik, de az alapötlet érthető szvsz.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A végén a csatajelenetnél volt túl kaotikus, és ezért kicsit zavaros a dolog, ráadásul egyel több időhurkot tettek bele, ami nekem úgy jött le elsőre, hogy itt valamit benéztek a készítők, de aztán a végén kitisztult a dolog.
Gyakorlatilag az összes időutazós film ugyanazoktól a problémáktól, ok-okozati logikátlanságoktól és paradoxonoktól szenved, ez sem rosszabb semmivel sem, sőt, inkább a jobbak közül való.
Az nehezíti a dolgot, hogy nem simán ugrás van vissza az időben, hanem ellentétesen folyó idők, és a kettő kölcsönhatása problémás. Többnyire jónak éreztem, de belecsúsztak hibák.
Lehet, hogy segített a megértésben az, hogy olvastam Dan Simmons Hyperion című könyvét, amiben szintén ellentétes irányban folyó idővonalak vannak, így nem először találkoztam a problémával.
Ennek ellenére úgy gondolom, hogy a film nem tartozik Nolan legjobbjai közé, az Eredetnek például a közelében sincs, és ezzel együtt a sci-fi mozik élvonalától is elmarad. Egyszer meg lehetett nézni, de nem lesz belőle kult klasszikus.
Utoljára szerkesztette: willtex, 2020.12.09. 22:19:44 -
az új filmek leülős megnézés, míg amit láttam már azok sokszor csak gépezés mellett mentek. Hol tv-ben, hol így, hol úgy. De ha végig ment, akkor felírom. Sorozatokból is volt pár szinkronos ami f1-ezés mellé lett csak bedobva (pl.: Space Force, Run). Aztán van hogy önállóra növik ki magukat :D
am nincs annyira rengeteg szabadidőm. múlt héten semmit nem volt időm/kedvem nézni. De míg másnak a túrázás a hobbija, nekem ez...
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2020.12.07. 14:25:56 -
Köszi! Úgy néztem a pontozásodat meg úgy az eddigi pontozásid alapján hogy nagyrészt átfedésben vagyunk, szóval ez már egy jó szűrő azelőtt még imdb pont alapján döntenék. Egyébként brutális mi időt töltesz a tv előtt. Sorozat film ilyen mennyiségben... Durva. Nem tudom hogy valaha is volt e ennyi szabadidőm. És ezeket odafigyelve nézed meg, nem nyomkodsz közben telefont, nem megy a számítógép, semmi? -
Meghoztátok a kedvem ehhez a filmhez! :D -
Gondold el, aki moziban nézte, az nem tudott közben utánaolvasni. Nem tudott elég gyorsan gondolkodni.
Ott ült, merem állítani, a nézők 80%-a és fingja nem volt, mit néz, mi történik és melyik jelenetnek mi a jelentősége. Azt hallja, hogy feszült lesz a zene, de nem igazán érti meg miért.
Ezt a filmet hiba volt moziba vinni. És hiba volt eleve mozifilmként elkészíteni.
A sztori nagyon jó és hibátlan. De, ezt lassan adagolva, egy minisorozatban lehetett volna jól és érthetően elmondani. -
Vénségére elLynchesedik XD... -
Jól bírtad, nálam 1 óra után szakadt el a cérna. Nolan-nal az alap, Michael Caine, mindegy mit csak játsszon valamit, unalmas már...
De a filmről, pedig nem tartom magam hülyének, szeretem azokat a filmeket, amik nem egyszerűek, megdolgoztatják az agyat, de 1 óra után tökre pipa voltam magamra, hogy miért nem értem ami eddig történt, aztán átolvasva a sztrádán jó néhány hozzászólást, rájöttem, hogy ezt leginkább csak Nolan érti, vagy ő se. Az állandóan szóló zene is idegesített, néha, Eredet beütése is volt az akkordoknak, de attól ez csak egy retTENET baromság volt számomra, én nem is értem Nolan-t.
Talán egyszer nekivágok még egyszer...
Utoljára szerkesztette: rain70, 2020.12.03. 23:54:05 -
Tenet
Nem bírtam végignézni, 1ó40 percet elvett az életembol aztán kinyomtam. A review-kból már sejtettem, hogy kb mire kell készulnom de ekkora ostoba, szétkokózott marhaságra azért nem.
A nagy "ezt imax-ben kell" jeleneteket sem láttam.
Az alapveto baromságokon kívul amit a film alapja szolgáltat azért van itt még pár: pl. az a Jumbo amit Nolan barátunk nyilvanvalóan csakis azért rakott a filmjébe, mert egyik reggel így ébredt fel, hogy "neki kell kormányozzak egy kicseszett 747-est egy épuletnek, kulonben az életem fabatkát sem ér" és mert milyen állatul fog mutatni a trailer-ekben1 másodpercig, és megcsinálta. Hogy miért volt arra szukség a sztori szempontjából aaaaaz már mindegy. Hogy hány és hányféle képpen lehetett volna azt az epuletet megrogyasztani, inkább fel sem sorolom. JUMBO KELL!
Megalomán, értelme semmi, kovethetetlen, nagyot mondani akaró de épkézláb magyarázat híján csak szimplán idegesíto katyvasz.
Chris lejohetne már a kokainról :/ -
Tonari no Totoro
Totoro - A varázserdő titka
Japán beteg anime, amiben démonok által megszállt elhagyatott házban szállnak meg főszereplőink, majd a család legkisebb lányát elnyeli a sötét erdő egy rémisztő lényeivel teli verme. Ja, és a végén felnyitnak egy macskát és belebújnak. Csak erős idegzetűeknek.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kicsit komolyabban: tudtam, hogy gyerek mesére számíthatók, de azért reménykedtem benne, hogy lesz egy rétege ami a felnőtteknek is nyújt valamit. Sajnos nem, legalábbis nekem nem. A film eleje inkább idegesítő mint aranyos, a közepe vége már bájosabb. Ízig vérig gyerek mese, egy felfedezésre váró természetközeli falú végen, szőrgombolyag lények társaságában.
Ami tetszett, az a rajz stílus, szép és igényes, jól mutatnak rajta a természeti elemek (szél, eső, víz) és a szereplők mozgása.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.11.29. 22:20:22 -
Pedig a zene az egyik erőssége, a svéd srác előtt nagy jövő van, sokat fogjuk még hallani :) -
Noodlee #103715 Látom, hogy nem csak én vagyok olyan elvetemült, aki xls táblát vezet a filmekről és sorozatokról. Én mondjuk amit meg kellene nézni azt listázom (842 db film és 179 sorozat) :D Amit megnéztem azt pontozom IMDB-n. -
A hadarast nem hivnam feszes temponak. -
Tenet,
Feszes tempót diktál a film, csak közben elfelejt magyarázni, így kb. az 1 óra végén is csak találgatunk, hogy mi akar lenni. Sajnos ez rányomja az akciókra is a bélyeget, mivel nem egyértelmű, hogy mi akar/történik a filmben. -
én nem éreztem. Többnyire inkább csak ilyen céltalan lézengésnek...
de a Daesh elleni harcról lehetne több film. Hollywoodra nem nagyon lehet számítani, mert ők közvetlenül nem voltak érintettek a harcokban, de hátha másoktól lassan elkezd szivárogni... -
Mosul
8/10
Egy iraki Ryan közlegény megmentése Sólyom végveszélyben stílusban. Remek film! -
Kozelebe sem er az Incepcionak. Zenere mar nem emlekszem a tenetbol. Semmi epic resz nem volt a filmben. En is meg akartam nezni IMAX ban de sajna nem voltak meg nyitva. Nem is baj kb... Amugy emlekszem, hogy ugy volt reklamozva, hogy ezt IMAX ben kell nezni. Hat nemtom. Semmi olyan nem volt benne. Aludtam ra egyet es inkabb a savanyu iz maradt a szamban a film utan, igy masnapra. -
Prof William #103709 Volt egy találó kritika róla. A Tenet valójában egy faék egyszerű sztori, amit Nolan majdhogynem érthetetlenné torzítva ad elő, hogy olyan "Nolanosan" bonyolultnak tűnjön.
Ezt a flmet várták úgy mint a messiást, hogy "NA EZ MAJD ÚJRAINDÍTJA MOZIS SZEZONT" de a COVID csak nem akart véget érni szóval gyorsan bemutatták, majd pár nem túl kedvező kritika után szépen elfelejtődött. Már nem beszélnek róla pedig anno a Tökéletes Trükk, vagy a Inception-ról évekig beszéltek és mémek százai születtek róluk. Ez azért sok mindent elmond. -
Tenet
Nem igazan tudjam erre mit mondjak. IMDB-n 7.8 on all. Szerintem ez a film legalabb annyira jo mint szar. Erdekes koncepciot eroltet es neha kurvajol van megcsinalva de sajna nagyon be van suritve az egesz. A film kapkod jobbra balra es emiatt kicsit nehez kovetni es az ember elveszti a turelmet a film folott, hogy most mi a faszt nez es miert tortenik az ami. Nem tudom mire pontozzam. 8 korulit bizto nem adnek ra. Nem lennek meglepodve ha errol nehanyan felallnak a moziban es kisetaltak volna. -
Mortal (2020)
Norvég X-men. Csak itt a csávó minimum SSJGOD2-ben nyomja.
7/10 -
Jol leirtad!
-
Love and Monsters
vagy Monster Problems
Családbarát apokalipszis mozi a Zombieland nyomdokain haladva. Egy percre sem veszi komolyan magát, erre már a plot felvázolása során rájövünk: jött egy meteor, melyet az emberiség megszórt minden féle rakétával. Csak hogy a darabok visszahullottak ránk. Aztán mutáció, óriás gyíkok, pókok, csótányok, világvége.
Ebben az óriásrovaros, hüllős világpusztulatban él pár maréknyi ember, egymástól és a külvilágtól elzárva, rettegve mindentől. A főszereplőnk is, szerelmétől 7 éve elszakadva, a föld alatt remegve a félelemtől, mikor is egy beszivárgás alkalmával rájön, hogy inkább meghal, sem mint egyedül maradjon. Elindul hát A-ból B-pontba, egyre nagyobb zűrbe keveredve.
Abszolúte nem egy túl bonyolított történet, és amúgy is csak 1,5 óra. Inkább tűnik egy új sorozat pilot epizódjának, sem mint egy külön álló filmnek. Azonban remek a látvány világ, jó a film humora, és szerethető a kétballábas főszereplő. Tele van hülyeséggel, és teljesen felejthető az egész, de egy egyszeri szórakozásnak tökéletesen megfelelt. -
David Attenborough: A Life on Our Planet
David Attenborough: Egy élet a bolygónkon
Érdekes rálátás világunkra egy olyan ember szemén keresztül, aki testközelben végignézte és átélte az elmúlt 90 évben véghez vitt pusztítást a természetben. Éppen ezért, egy kifejezetten pesszimista és/vagy sokkolóan ható riasztgatásra számítottam. Meg is lepett, hogy bár igen, a problémára való felhívás a célja Attenboroughnak, de itt és most, sokkal optimistább szemlélettel zárta ezt a "tanúvallomást", sem mint azt gondoltam volna.
Gyönyörű képekkel ellátott útmutató, iránytű egy lehetséges jövőkép felé, olyan mondanivalóval, melyet sosem árt ismételni, egy olyan szemszögön keresztül, mely csak nagyon keveseknek adatott meg.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.11.22. 17:20:41 -
hematoma #103703 Köszönöm szépen a gyors választ.Ez az amire gondoltam.Nagyon örülök neki .
Köszönöm még egyszer. -
Ez? -
hematoma #103701 Sziasztok.Segítség kellene.Láttam valamikor egy Párhuzamos Dimenzióról szóló filmet de nem tudom a címét .és jó lenne újra megnézni.Röviden-egy tudós nő kísérletezett a párhuzamos dimenzióval,egy szerkezetbe berakott egy almát valahova elküldték és egyszer csak visszajött és az almába bele volt harapva.Ezután írt valamit egy papírra, és válaszoltak rá.Majd ő maga szált be a szerkezetbe és átküldte magát a másik dimenzióba. Abban a világban látta saját magát és családját.Gondolta hogy áthozza a férjét a való világba,mert a való világban meghalt a férje.De ekkor kezdődtek a bonyodalmak mert a férj nem ugyan az az ember volt.Hát röviden ennyi amire úgy emlékszem.Nem biztos hogy Amerikai film.Hátha valaki tud segíteni hogy mi a címe.
-
Voltak durva jelenetek de annyira nem nyomasztott le. A film nekem nem nagyon tetszett... -
hapi #103699 Hát ja annak idő kell... -
Nem egyszerű :) -
Martyrs (2008)
Feldolgozás alatt... -
Magyar filmdélutánt tartottam.
Drakulics elvtárs
Egynek elment, de közel sem volt olyan jó szerintem mint aminek be volt állítva. Az IMDB-s értékelése is túlzás szerintem.
A film műszaki kivitelezése rendben volt. A színészek is jó iparos munkát végeztek. Viszont a története nagyon... hát nem is igazán tudom mi lenne a jó kifejezés rá... talán az, hogy gyenge, súlytalan. Vagy esetleg az, hogy összecsapott. A lényeg, hogy története a legnagyobb hibája. Vígjátéknak nem elég vicces, más kategóriába meg nem is tudnám besorolni. IMDB fantasy-nek meg "misztikusnak" van besorolva... de ezekbe én nem tenném be. Persze egy kitaláció, tehát lehetne fantasy, de ne sértsük meg a kategória nagyjait azzal, hogy ezt is bele soroljuk.
Egy gyenge:
5/10
Testről és lélekről
Jujjj... Hát erről aztán tényleg nem tudom mit mondjak. :D
Hosszú volt az a majdnem két óra... A történetéről inkább nem nyilatkoznék. Nem az én világom. Nem is igazán tudom hova tenni. Bizonyos részeken nevettem, pedig tudom, hogy nem feltétlenül szánták viccnek. Szóval elég ambivalens a történethez való viszonyom. Mondjuk azt el kell ismernem, hogy a vége elég erősre sikeredett. El-el vettem néha a tekintetem.
A képvilága tényleg nagyon jó, nagyon szép. Látszik, hogy nem ad-hoc, hanem benne van a kreativitás és a meló. (főleg az állatos részeknél)
Borbély Alexandrának tényleg nagyon jó volt a színészi játéka. Elismerésem.
6/10
Nagy Ervinből most egy ideig elég lesz. :D
Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2020.11.15. 20:26:50 -
Az szép. Én még csak a 69.nél tartok, pedig csinálom az imdb top250 felzárkózásomat is :D majd decemberben belehúzok :D
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.11.11. 18:13:45 -
Felőlem mehet. Nemtom mennyire kíváncsi bárki is rá, hogy mit nézek mondjuk :D