1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • willtex
    Tenet
    Szinte végig gond nélkül tudtam követni a filmet, sokkal rosszabbra számítottam az alapján, amit olvastam róla. Nem hibátlan, akadnak benne logikai bakik, de az alapötlet érthető szvsz.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A végén a csatajelenetnél volt túl kaotikus, és ezért kicsit zavaros a dolog, ráadásul egyel több időhurkot tettek bele, ami nekem úgy jött le elsőre, hogy itt valamit benéztek a készítők, de aztán a végén kitisztult a dolog.

Gyakorlatilag az összes időutazós film ugyanazoktól a problémáktól, ok-okozati logikátlanságoktól és paradoxonoktól szenved, ez sem rosszabb semmivel sem, sőt, inkább a jobbak közül való.

Az nehezíti a dolgot, hogy nem simán ugrás van vissza az időben, hanem ellentétesen folyó idők, és a kettő kölcsönhatása problémás. Többnyire jónak éreztem, de belecsúsztak hibák.

Lehet, hogy segített a megértésben az, hogy olvastam Dan Simmons Hyperion című könyvét, amiben szintén ellentétes irányban folyó idővonalak vannak, így nem először találkoztam a problémával.

Ennek ellenére úgy gondolom, hogy a film nem tartozik Nolan legjobbjai közé, az Eredetnek például a közelében sincs, és ezzel együtt a sci-fi mozik élvonalától is elmarad. Egyszer meg lehetett nézni, de nem lesz belőle kult klasszikus.
    Utoljára szerkesztette: willtex, 2020.12.09. 22:19:44