106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • WhiteStar
    jah nem a tipikus nem szép de legalább csúnya film.

popkorn mozi, nagy durrongatásokkal :D
    ha így ül neki az ember fia, egész jó. nagyon sok helyen sajna csúnyán lehúzák, főleg az elvetemült ST fanboiok
  • tomsolo
    Star Trek: into the Darkness

Jobb lett mint gondoltam bár néhol rettenetesen vérszegény a történet még Star Trekhez viszonyítva is. Ez a második nekem jobban bejött mint az első bár nem fogok ezzel álmodni tény hogy nem vagyok ST rajongó se.

A csúnya logikai bakikat leszámítva és a lapos fordulatokat leszámítva egész nézhető lett. 6,8
  • WhiteStar
    én végignéztem de közel sem nevezhető még értékelhetetlen szarnak sem :))
  • Inquisitor
    Nézd meg a ruszki "Na igre" (Játékban) c. mozit ami kétrészes. Lúzer proli kölykök vannak benne, akikkel történik valami, szuper képességeik lesznek és ezért első körben eldöntik, hogy beállnak a maffiához. :D
    Kissé más klisék vannak benne ...
  • szabii98
    Horrora akadva 5
    Eroltetett, ertekelhetetlen szar. 20 perc utan kinyomtam. Fel sem er az elso reszekhez.
  • tigeroo
    szerintem meg a 3. rész inkább a jellemfejlődésének befejezéséről szólt, én nem láttam bele ilyen fellengzős dolgokat. az elnökös rész is csak 1 szimbólum, védeni akarja a szerelmét és a hazáját (meg aki azt képviseli)

ha belegondolsz a főboss "kialakulásához" is ő járult hozzá a múltban mert egy faszfej volt, belátta hibáját és más irányba indult el ő maga is, pláne hogy ottvan a kissrác is, az megintcsak a múltjának egy darabkáját tükrözi vissza (amikor még tényleg csak a "hobbija" érdekelte), aztán ellszállt, leszarta az embereket-tudóstársait (killihogyishívjákot is)

szerintem a készítők sem világmegváltó filmnek szánták, egyszerű akciófilm, ennyi, én élveztem.
  • Rony94
    Még az előzőhöz.

Az 1. rész egy egész jó film, de nem világmegváltó. 50-50%-ban van elosztva a poénkodás és az akció. Ez végül is rendben van.

A 2. résszel rögtön már az volt a baj hogy komoly filmnek akarták beállítani. És látszott is rajta hogy a komolykodás rohadtul nem illik az Iron Man-hez.

Így el is jutottunk a 3. részig. Szerintem a készítők okultak az előző részből és sokkal nagyobb hangsúlyt fektettek a poénkodásra. És ha engem kérdeztek, jól is tették. Szerintem ez lett a legjobb rész a 3 közül.

A Mandarinos csavarról meg annyit hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Hogy egy elképesztő poén lett. Basszus, mindenki azt hitte hogy egy szívtelen terrorista, erre meg kiderül a film közepe-táján hogy csak egy félkegyelmű barom. Ez hatalmas poén a gyerekek számára és a felnőttek számára is egyaránt. A gyerekeknek azért, mert Mandarin nagyon idiótán viselkedik lebukása után. A felnőtteknek meg egyszerűen azért, mert az egész helyzet rohadtul abszurd.

Ez persze csak vélemény. Nem kötelező egyetérteni vele. Viszont vitatkozni szívesen vitatkoznék a filmről. Persze békés és nyugodt körülmények között (anyázás nélkül). :)
  • Rony94
    Szerintem az Iron Man filmek nem pont az akcióról szólnak, hanem Robert Downey Jr. laza színészkedési stílusáról, a sok poénkodásáról. Az akciójelenetek csak a hab a tortán.
  • Ams
    Nincs ebben semmi önkritika, ugyanolyan tucat 'MURICA, patriot film, hangsúlyozza hogy Amerika a leglehetetlenebb helyzetben is összefog, és legyőzi a gonoszt. Ez a mandarin "csavar" egy akkora cop out forgatókönyvileg hogy arcpirító, semmi pozitívum nincs benne. De nem is ezért nézik, hanem az akciókért, nincs is ezzel semmi baj, mindenkinek jut elég film ami az ízlésének megfelelő.

Iron Man 3 - 6 / 10

A legjobb rész amikor a kisfiú elmeséli hogy hol van az apukája, jó poén.
  • tigeroo
    a vasember 3 szerintem kurvajó volt, azért ha belegondolsz elég nagy önkritikának kell lenni hogy amerikai film létére beszéljen az indián holokausztról, valamint arról hogy bin laden, khadafi, mandarin mint csak színjáték, és az igazi hatalom mögöttük rejtőzik
  • hapi
    De ha véletlen lesz ironman 4. teheted azt is hogy nem nézed meg :)
  • setuh
    Fast and Furious 6

Most komyan ezt a klisse paradet , hogy lehet vegignezni??? 40. percig birtam , ertekelhetetlen. Az meg , hogy ez 7- es felettit kap imdb - en eleg ijeszto ,5 eve ez kb 5 pontot ha kapott volna... Mi lesz itt meg?Mondjuk ez a hanyatlas sztem mar az Avangersnel elkezdodott.
  • cobol
    Star Trek - ITD. 5/10.De csak a film első fele tetszett.A második fele unalmas volt.Az első rész sokkal jobb volt.

Iron Man 3. Ez is 5/10. Remélem nem lesz negyedik rész.
  • Sir Quno Jedi
    A vicces az, hogy nem kell ehhez sokat gondolkodni. Pl. a zombiháborús filmnek is ez lett volna a vége, miszerint prostitúcióra kényszerül a főszereplő felesége, mert szemrebbenés nélkül kivágják őket a biztonságból (mivel párja "hősi halált halt") és valahogy életben kell tartsa a gyermekeiket. Ilyen a világ. Vannak értékesebb jelentkezők is a helyre a hajón (vagy a táborban), így akire nincs szükség annak mennie kell. Ez a világ rendje. Tiszta sor, mindenki csak magára számíthat (vagy magára se).

Kedvenc mesém amúgy Andersentől a kis Gyufárus lány (19/10), nodepláne a Rettenthetelen Ólomkatona (15/10), de említhetném az eredeti Kis hableányt (nem, nem a diznis), vagy a Király új ruhája (sőt Andersentől kb. az összes mese odabasz). NOS akinek azok után is maradt még kérdése, annak az IQ-ja aulról döngeti a makákóékat.
  • Tyler1
    De sok szabadidőd lehet, hogy ilyen fogalmazásokra nem sajnálsz energiát :)
  • Sir Quno Jedi
    Pedig a valóságban a legkisebb (király)finak, vagy a szegénylegénynek, csillagszemű juhásznak stb. kitaposnák a belét, félholtra korbácsolnák a főtéren, majd vagy börtönben rohadna élete végéig, vagy halálra kínozná szép lassan, szakszerű élvezettel a szent inkvizíció. Persze az már csak hab a tortán, hogy elvsztené a maradék kis vagyonkáját, anyja rákban halna meg, testvérei leprásak lennének, apját hazaárulással vádolnák és a rendszer egyik munkatáborában tűnne el, távol a családjától. A legény szerelmét/feleségét csoportosan megerőszakolnák és prostitúcióra kényszerítenék, míg egy "szép" napon drogtúladagolásban halna meg és törékeny testét egy sötét sikátorban a patkányoknak dobnák. Ugyanez történne esteleges kisgyermekeivel is, de még a kutyáját, meg az aranyhörcsögét is disznókkal zabáltatnák fel, vagy állatvidalokra kényszerítenék és ott véreznének el a túlerő alatt, miközben a dölyfös burzsoák harsány kacajjal búcsúztatnák őket, 59-es Dom Pérignon-nal koccintva a remek mulatságra.

MINDIG a sötétség győz. Legalább álmunkban néha egy kicsit hadd higyjünk a hamis káprázatban, csak pár lopott percre csupán, hogy van igazság a földön és majd 1x mi is boldogok lehetünk... Aztán a rabszolgavadász dobbermanok csaholása ébreszt és véresre korbácsolt hátunkra süt a tűző nap, míg cserepes szájjal a gyapotot szedjük az ÚR földjén...

Tényleg nem kellenek szuperhősök...
  • tigeroo
    áhá, szóval neked már magával a felépített szuperhős definícióval is bajod van, mert kérlekalássan ez mindegyiknél az alapszitu.

az a baj, hogy még a kick/ass is erről szól (ami azért szuperpóva nélküli, "realista" mű) hogy van egy lúzer és egy gazdag gyerek és megmentik a világot (vagy legalábbis a városukat a szervezettbűnözéstől)

Ezt hívják "escapism”-nek Ez azt jelenti, hogy az egyének a valóság kiábrándító és (számukra) kalandtól mentes világából a képregények, játékok és, bizony, mozik világába menekülnek. Eddig ez egy alapvetően megvetett viselkedési forma volt. Most azonban a fent taglalt kulturális hatalomátvétel által elfogadottá kezd válni. Én ezzel az értékítéleti pálfordulással nem értek egyet. Hadd magyarázzam ezt meg az alábbi mesei példával:

Amikor a három királyfi egy valamit akar a mesében, az első kettő mindig eredménytelen. Személyi hibáik (gőgösség, önteltség, stb) meggátolják őket. A harmadik, a legkisebbik, az, akiben senki se hisz igazán, mindig fellép, és sikert arat.

kb. SQJ fogalmazta meg szépen, lehetne ezt csűrni-csavarni hogy nekedis (!) tetszen a dolog, de akkor az már nem ez a műfaj lenne.
  • Blasta
    ugy-ugy
  • k0trapali #77753
    Családi üzelmek

Kissé untam, elültem a seggem rajta a moziban. 1-2 résznél nevettem egy kicsit, de semmi extra. Barátnőm se volt tőle elájulva pedig ő aztán mindent bekajál nem egy nagy kritikus...
  • Sir Quno Jedi
    Nomármost, aki nem nézett/olvasott Justice League, Avengers stb. rajzfilmeket, filmeket képregényeket stb., az miért gondolja, hogy érteni és/vagy élvezni fogja ezeket?!?!?! Meglehet a főszereplők egyike annyit mond "KÉK" és aki érti mit jelent ez a sztori és/vagy a karakterek szempontjából, az felhördül és fülig ér a szája, hogy na ez DUUURVA, a többiek meg értetlenül fogják csóválni a fejüket és elkönyvelik magukban, hogy ez már megint mekkora ótvar egy szutyok, zavaros faszság. Vanazúgy. Ugyanez igaz a másodpercekre megjelenő kameozásokra stb., van aki maga alá szarik élve, van aki unottan ásít.

Aki nem szereti a vízilabdát, se a vizet, se az úszást, se a sportokat, de még az embereket és a szurkolást sem, az nyilván színhalálra fogja magát unni egy vízilabdameccsen, de ettől még nem a vízilabda lesz FASZSÁG, könyörgöm...

Mindenkinek jobb, ha akinek nem tetszik, az nem is nézi ezeket, mivel így megkíméli magát is, meg a többieket is. :D

Plédának kiváló is az említett Watchmen. Van aki végig sem tudja nézni 1x sem, van aki sokadik nézésre is új és új részleteket, finomságokat és összefüggéseket vesz észre és mindig új élményt jelent neki (pedig nem mindenhol követi hűen az eredetit, nagyon nem, de a hangulat átjön).
  • Jabar
    Tiszta sor, értettem amit írtál és a második mondatom nem is neked szólt hanem általánosságban néhány vitára. :)

Ez mondjuk nem csak a képregényfilmekre igaz, sok film hasonló önjelölt hősről szól más-más történetbe ágyazva és mégis lehetnek ezek jó filmek. Rambo bácsi filmjei is milyen remekek, vagy a már marha drága életű John McClane és lehetne sorolni.

Szerencsére az emberi ízlések annyira különbözőek hogy szinte mindegyik tetszik valakinek. :)

Amitől én hülyét kapok már az az idióta hang (nem tudom melyikben volt először, talán Transformers-ben) amit egy jó ideje kisebb nagyobb torzításokkal minden filmbe bele raknak ha oda illik ha nem. :D
  • Lantee
    A Wathcmen pl. nekem rohadtul bejött. Olyan klassz hangulata (film-noir) van, megspékelve a fantasztikus soundtrack-kel...brrr...a temetést bármikor nézem, mindig kiráz a hideg.

Amire konkrétan gondoltam:
    Spiderman:
    Lúzer kiscsávóval történik valami, rájön, hogy király, és megmenti a világot.

Superman:

Captain Amerika:

Batman:
    Gazdag kiscsávóval történik valami, rájön, hogy király, és megmenti Gotham-et.

stb-stb-stb-stb.
  • Jabar
    Érdekes dolog ez, én például szeretem a képregényfilmeket de watchmen nagyon nem tetszett (ami nem azt jelenti hogy rossz film).
    Pont ezért értetlenkedek magamban néha hogy, hogy egymásnak tudnak itt ugrani az emberek egy-egy film miatt. :)
  • Totti5
    Szólj az íróknak hogy a szuperhősök singlik, érzelmek és kapcsolatok nélkül.
  • tigeroo
    Bocsi a telos elirasokert

Szal sztem butasag ilyen filmekben melysegeket keresni, ha Nemecsek Erno is azota kalandozgatna (bo 60 eve) mint Superman akkor 1 kiragadott mozis kalandjaban mi magyarock se patoszi dolgokat keresnenk csak elveznenk a masfel oras akciot. Jellemfejlodni bove volt mar idejuk a rwgi hasabok oldalain
  • tigeroo
    Meg arra is lehet gondolni hogy amerikaban rohadt nagy kulturaja van a kepregenyeknek nem csak gyerekmesenek konyvelik el oket kb a 2. Vh ota fontos nekik. Mostmar vegre megvannak a megfelelo tecgnologiai eszkozok hogy a vasznon szepen gyepaljanak latvanyosan. Aki evtizedek ota koveti ezeket a hosoket nekik ez a plusz a vasznon pont eleg + altalaban hozzacsapjak az eredwttortenetet is a film elso feleben igy lesz kerek egy kivulallonak is a filmelmeny. Ennel tobb nem is kell sutem mint kepregeny potlek
  • tigeroo
    "sosem voltam kepregenyfan" akkor leet ezek a filmek nem neked keszulmek, am ottva a watchmen az a legjobb ebben a kategoriaban.

Amugy nezz utana hogy a szuperhosok mit kwpviselnek milyen eszmet. Ennel tobbet nehez rajukhuzni. Szerintem jol kiegeszitik ezek az alkotasok a sajat univerzumukat, a tobbaegnek pedig ez kell. Ha jellemfejlodest akarsz, meg dramat arra a kepregenyeik is tokeletesek
  • cylonflatus
    Star Trek - ITD: baromira nem tetszett. Egy kicsit se tudta lekötni a figyelmem, unatkoztam végig.
  • Lantee
    Az a baj ezekkel a képregényfilmekkel, hogy semmiféle értéket nem képviselnek. Nem tesznek hozzá egy huncut hajszálat sem a filmiparhoz. Ki a tököm fog 10 év múlva emlékezni a Vasember 3-ra?! Vagy a Thor 2-re?

Már most egy nagy, színes-szagos szuperhős maszlag van a fejemben, ha csak az elmúlt 2-3 év termését próbálom felidézni.
    Persze, termelik a csilliárdokat, de a lehető legfeleslegesebb módon. Jövö héten megnézzük, ahogy Thor megint megmenti a világot, aztán rá 1 hónapra Superman menti meg a világot, majd két héten belül egy egész csapat pizsamás fickó menti meg a világot...aztán hirtelen megint Thor menti meg a világot, de odanézz, holnap már a nyúlember menti meg a világot....bla-bla-bla.

Kecire unalmas már! Hiába szép a CGI, meg pörgősek a vágások, attól még az összes ilyen egy filléres bohóckodás. Én mondjuk sosem voltam képregényfan, egyedül a Batman tud valamennyire lekötni, de azt csak Nolan-nek köszönhetem.

uff
  • IMYke2.0.0.0
    Amúgy, utóéag hozzáfűzném:
    a
    páncélok és Pepper
    belépője jó volt, és persze a szokásos
    stáblista utáni jelenet
    is.
  • IMYke2.0.0.0
    "Iron Man 3" - 4/10

Elfelejthetnék már ezt a rohadt nagy és unalmas sablont, ami minden képregényhős történetében ott van:
    aktuális szuperhősünket szerettein keresztül fogják meg.

Kellene már egy olyan hős, aki nem szenved ettől. Igazi felfrissülés lenne.
  • tomsolo
    A szavak titkos élete?
  • mikiking
    Tudnátok valami barátnővel nézős nagyon jó filmet ajánlani ? Horror,romantikus,vigjáték jöhet... Női szervek,Pain and Gain már megvolt...
  • tomsolo
    Nézd meg a Szemfényvesztők/Now You See Me "alkotást" ha igazán giccset akarsz látni.

Utána ez a Vasember Tarkovsky filmnek fog tűnni :D
  • Totti5
    Szakmai részéhez az acélember valóságos, fizikai törvényszerű viselkedéséhez nem értek, nem is akarok, mert ez egy mese!!! Úgy veszi fel ahogy akarja, úgy csinálja ahogy akarja, úgy írányítja ahogy akarja.

Legjob Vasember film szvsz. Ahol kell akció akció, ahol kell ott nem. Próbál kicsit komolyodni, lassabb tempót felvenni, de mindvégig megvan a humor a pörgés. Ami az Supermannal nem sikerült, az ennek igen, pont jól megtalálták a határokat.

Vállalok minden alázást és lenézést, bár ez téged minősít nem engem. NAGYON TETSZETT.
  • bcrics
    A maszk

Ez még mindig Hatalmas Cool film.
    Miért nem készülnek hasonlóak mnapság, jó van egy Kick-Ass.

Ami Fura hogy egyáltalán nem volt zavaró hogy nem Kerekes József szinkronizálta Carreyt hanem Rátóti Zoltán.
    Nyilván a film után indult meg Carrey karrierje és kapta meg Kerekes hangját, de Rátóti hangján is teljesen Ok.

• Blasta
    Ironman 3 - 3/10

Borzasztó hígfos, gagyi, unalmas giccsparádé. Ironman-t immár totál kiherélték, Downey is csak a kotelezot hozta de már unalmasan. Ráadásul nincs is már Tonyra szukség, lévén Jarvis megold mindent vazze!!! Egymaga elirányit tucatnyi páncélt, illetve néha megmenti a szerencsétlenkedo Tony-t.
    A páncélok elol-hátul nyilnak (csak akkor nem tudom mi a szar tartja ossze oket, illetve ha belul uresek akkor mitol mozognak maguktól??? Uberfaszság), ja és lefele katapultálnak... Eszement idiotaság, orulok, hogy ezért sem fizettem egy vasat sem.

De a film mélypontja nem ez, hanem AMIKOR A FOGONOSZT, illetve az egyetlen komolyan veheto karaktert KIHERÉLTÉK a film felénél!!!! Ez milyen idiotaság??? Bármelyik, ismétlem BÁRMELYIK sztorival meglehet csinálni ezt az utolsó "trukkot", az egyik leggyengébb fordulatok egyike, borzasztó csalódás (persze, tudom, a 12 éveseknek biztos leesett az álluk, hogyaszongya "Apááááám, mekkora csavar"...)
    Igen, itt most finoman utaltam a topikba járók szellemi szinvonalára is, akiknek ez a film kicsit is bejott.
  • Szabi84
    Nekem is a harmadik rész tetszett legjobban, na meg a végén a zene, jól eltalálták!

spoiler

• Jabar
    oké nyertél! :DD
  • IMYke2.0.0.0
    Nem vitatkoztam. Véleményt formáltam. Pont.