106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
sandor8206 #78732 A vadon hercegnője
Ezt a rajzfilmet nem láttam még Miyazakitól, imdb top250 nézegettem amikor megláttam, nem vagyok egy nagy fanje, de kedvet kaptam hozzá, hogy megnézzem.
Teljesen beleillik Miyazaki életművébe, lehet rá mondani, hogy jó vagy rossz az ízlés kérdése DE egy valamit nem lehet rá mondani, hogy nem különleges.
8,5/10 -
-
Rövid értékelés.
Gravity:Büntetős látványos mozi.Röviden arról szól,soha ne adjuk fel.Nagyon tetszett a magzat motívum és a vallási kikacsintások.Csodaszép a CGI és minden téen lenyűgőző volt.Ajánlanám depiseknek is,mert meríthet belőle az ember valamit.Ezen felül több dolog is megemlíthető lenne,de felesleges ecsetelnem.
10/10
A föld után.
Nagyon buta film.Rettenetesen sok hiba van benne.A madaras megmentős részen szakadtam.Ilyen a világon nincsen.Elvisznek megzabáltatni a kölyköknek és aztán meg megmetenek.Azt vártam mikor jön olyan rész,hogy felneveli a kis niggert.Összességében nem volt olyan csúcs rossz,de kellett volna még több magyarázat hozzá.
4/10
Elisyum.
Nekem tetszett.A Föld 1az1-ben a District9 szerűen lett lekoppintva.Egyszer nézős filmecske de sok benne a butaság.Én ajánlom mindenkinek,hogy ha nagyon unja magát akkor nézze meg.
6/10
Női Szervek:
Nah ez tök jó odabaszós káromkodós vígjáték.Csak ajánlani tudom mindenkinek.Sandra-t pedig elveszem feleségül annyira helyes csaj.
9/10
Szigorúan magánvélemény,hogy i2k-t idézzem.Teljesen szubjektív a véleményem. -
Épp az a lényeg, hogy ebben a formában, jelenleg nem Hollywood-kompatibilis Superman. Nem kell kiherélni, hanem egy olyan forgatókönyv kéne hozzá, amit szerintem sajnos nem fognak elkészíteni. Remélem nincs igazam.
Amúgy én szívesen megnéznék egy ilyet Supermant is:
-
Superman gyengesége - a kriptonitot és társait leszámítva - az "emberi" pszichéje, egyáltalán nem pusztító elme - a régebbi filmek ezt jobban hozták - a legnagyobb kihívás számára, hogy mindennapi emberként élje le az életét.
-
S ha gyenge lenne Superman akkor jobban lehetne érte izgulni? Neki pont az a dolga hogy kurva erős legyen. Izgulni mindenképp felesleges érte, mivel a szuperhősök általában nem halnak meg, tehát tökmindegy hogy erősek vagy gyengék.
Vagy szted a hollywodi menedzsment veszni hagyná a franchise-t azzal hogy kinyíratja a karaktert?
Nem értem ezt a kijelentést hogy "nem lehet vele mit kezdeni". Miért kéne vele bármit is kezdeni? Ha megölik elveszti az értelmét az egész, akkor a gonosz nyert, vagy ha a gonosz is vele hal, majd jön egy következő gonosz aki elől már nem lehet megvédeni az embereket, mert nem lesz kinek. -
sandor8206 #78726 ez már párszor lett írva, de mindig valaki felhozza az új Supi filmnél és egy nagy plothole
miért száműzik a gonoszokat? jogos kérdés!!!
válasz a fanektől: nem hittek R. Crowenak! EZ HOL VAN A FILMBEN???
Kérdem??? SEHOL!!! (szinkronosban legalábbis, eredetiről nem tudok nyilatkozni)
Ez kérem a 78-as filmben benne van, mert az egy szépen megírt scripten alapuló film
az új meg tech-demo -
Pacific Rim
Nem nyűgözött le. A sztori teljes unalom, a karakterek sablonosak, a látvány pedig engem folyamatosan kizökkentett. Irritálóan természetellenes színárnyalatokat és telítettséget használtak a jelenetek 95%-ban, minden cgi jelenet, olyan volt, mint valami rajzfilm. Nem volt rettenetesen bűnszar, de olyan gyorsan elfelejtem, mint a múltheti lottó számokat. -
"A legjobb League rajzfilm sorozatok jól példázzák, hogy igenis lehet faja sztorit alátolni ezeknek, hogy a füled is kétfelé áll."
Igen, azokat szeretem is, de továbbra is tartom, hogy minden ellenfél súlytalan, lévén ezek a szuperhősök a jelenlegi Hollywoodban tulajdonképpen áldozat nélkül nyernek. Nem mondom, hogy nem lehet értük egy kicsit sem izgulni, de ott van pl. az Inception. Egy csapat geeket nézünk, ahogy egy milliomosnak akarnak betenni, teljesen önnön célokból. Nem a világot akarják megmenteni, mégis jobban izgultam értük, mint bármelyik szuperért. Az egyetlen kivételt számomra anno a TDK jelentette, valahogy a moziban nagyon átjött a kilátástalanság (Joker szökése után), amit nem nagyon láttunk még ilyen stílusú filmben.
Szóval én elhiszem neked, hogy lehet jó sztorit írni és én is megjegyeztem, hogy vártam a jobbat, csak ugye töketlenek odaát, szóval ezt nem mostanában fogjuk megkapni egy 150 millió dolláros filmtől, látjuk mi lett a Zöld Lámpásból is. :( -
Putaság. Mi játszottunk is Marvel-t (rendes paper és pen szerepjáték) és a mesélőnk fomlyamatosan halálra szivatott minket (de durván), hiába a mindenható szupererők, meg kisfaxom. Képzelőerő kérdése.
Képregényekhez és fimekhez is 1xűen jól kidolgozott világ, életszerű karakterek és természetesen vérprofi script író kell. Van akinek megy, van akinek nem.
Szupermen, de az egész Justice League sem mindenható. Mindjük komoly korlátokkal küzd és az ellenfeleik legalább olyan táposak, ellenben nem korlátozzák őket a morális és erkölcsi megfontolások, plusz általában ők vannak "támadás"ban és sosem tudható hol és hogyan csapnak el. A Földön kívüli ellenfeleket meg gondolom nem is kell bemutatni. A Föld csupán egy kicsinyke pont az univerzumban, ahol amúgy hatalmas háborúk zajlanak folyamatosan. Egyetlen előnyünk, hogy hemzsegnek a meta-humánok errefelé :D.
A legjobb League rajzfilm sorozatok jól példázzák, hogy igenis lehet faja sztorit alátolni ezeknek, hogy a füled is kétfelé áll. -
"ez a karakter már régen kifujt, 21. századra nem igazán adaptálhato, igazán elfeleljthetnék már"
Így van! Superman azért rossz karakter, mert túl erős. Nem lehet ezzel mit kezdeni, ill. annyit tudnak csinálni, hogy teljesen legyengítik - SPOILER ebben legalább jobb az új film, ott miután megszokta a légkört, csak emberibb lett, nem szart a gatyájába, mint a kriptonittól szokott.
Tényleg nem lehet vele mit kezdeni, mert ha nem bír valakivel, csak felszívja magát, vagy közel repül a Naphoz és legyakja izomból. Tudom, hogy vannak nála is erősebb karakterek, na azok is pont ettől szenvednek. Kivéve egyet, de azt meg zseni írta, aki tudta kezelni, term. Dr. Manhattan az a Watchmenből.
Szóval ez az új film is pont annyi, amit el lehet várni Zuppamantól. Egy hangyányit reménykedtem, hogy kihoznak belőle valamit, de ahhoz kevesek és töketlenek ma Hollywoodban. Ahogy írtad, legalább oltári nagy hülyeségek és plothólok nem voltak benne, csak egy kicsit ritmustalan volt a film (a sok visszaemlékezésnek hála, de karaktert meg kellett építeni). -
Remélem, meglesz a ma esti, de legkésőbb holnap esti programom - "Despicable Me 2" -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!persze, vagom, hogy szamuzetes volt, aminek ismet kurvasok ertelme van, lefagyasztott elolenyeket szamuzni...Ahhhh
"Senki nem halt meg sztem a bunyó közben"
Ezt nem gondolhatod komolyan, hogy orak alatt TELJESEN kiuritenek egy metropolist??? Marhasag, latva a bunyot, minden helyen elofordult 1-2 ember, es nyilvanvalo, hogy nem csak azok maradhattak ott. De ezen porogni tenyleg felesleges, ez egy fikcio volt. A valo eletben sokan megmurdaltak volna az fix :)
Zod-ot nem elcsalni kellett volna, hanem MEGFOGNI es elhurcolni valami nyugodtabb videkre, sivatagba, sztem ez realis lepes lett volna Supermantol. A legvegen pedig amikor Zod a sugarral fenyegette az embereket, akkor nyilvan a nyaktores volt az egyetlen jarhato ut.... vaaaaagy esetleg felrepulni vele??? :DDDD
De tenyleg mindegy, borzaszto kozepes film volt, felesleges vitazni rajta :)
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mert nem hittek Jor El-nek hogy a Krypton magja destabilizálódott, Jor El tudta és ezért küldte el még időben a fiát... Zod-ékat pedig a Tanács száműzte, de nem azért hogy megmeneküljenek a pusztulástól, hiszen ezt akkor még ők sem hitték el hogy vége lesz a bolygónak... a száműzetésük büntetés volt.
Senki nem halt meg sztem a bunyó közben, mert amikor a formáló gépezet leszállt és elkezdett dolgozni addigra a legtöbben elhagyták a magas épületeket és a föld alá menekültek... csatornákba/metróalagutakba stb... a végén mutatja is hogy onnan jönnek elő az emberek.
A verekedés csak látványelem volt a filmben, ha izgalmas filmet akarsz nézni akkor a Smaragd románcát ajánlom, vagy a Fegyverek szavát... muszáj volt bunyózniuk, sakkjátszmával nem dönthetik el a Föld sorsát, de amúgy én nem gondolom úgy hogy tét nélküli lett volna a bunyó, elvégre Zod meghalt. Amúgy nem lehetett volna Zod-ot elcsalni, mivel meg is mondta hogy az embereken fogja kitölteni a bosszúját, Ha Clark elrepül lehet ottmaradt volna irtogatni, és randalírozni. -
Man of steel - 5/10
Nem tudom jobbra értékelni. Nem volt ez rossz, de nem is volt jó. Még mindig a legkevésbé irritáló szuperhős film az idén, de azért nem kiemelkedő.
Kent karaktere különösebben nem volt nekem szimpatikus, Lois pedig ismét az a fajta nő akibe csodálom, hogy Kent beleszeret. Poén egyáltalán nincs, nuku, zéró.
A sztorival volt a legkevesebb bajom, piros pont, hogy sok logikátlan butaságot nem fedeztem fel,SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!bár azt tényleg nem értem, hogy Krypton megsemmisülése előtt pár perccel miért csak pár elitéltet és egy csecsemőt képes egy ilyen hightech faj evakuálni.
Unalmas volt viszont a sok kriptoni vs. ember harcokat nézni. A két szuperarc végső párbaja pedig már tényleg idegesített. Egyrészt a bolygó megmentéséért vívott harcban Superman miatt valószínűleg több ember leli halálát mint egy "szimpla" 9/11 után. Nem gondolom, hogy az emberiség megtudna bocsátani egy IDEGENNEK ebben az setben.
Másrészt akövetkezőt Mátrix 3-ban is rühelltem, amikor két kvázi sebezhetetlen arcot kell perceken keresztül nézni amint csépelik egymást illetve épületeket bontanak le a bunyójuk alatt. Tét nélküli idohuzas, semmi izgalmas nincs benne. Arról nem is beszélve ismét, hogy hány ártatlan városlako murdált meg közben... Superman igazán elcsalhatta volna Zod-ot kevésbé lakott területre (persze, az nem lenne látványos).
Egyébként Zod karaktere korrekt volt. Radikális de érthető célok által vezérelt fogonosz.
Ajánlani a filmet nem tudom, de a legelső Superman film óta nem is készült olyan adaptáció ami érdemes lenne erre. Mar a trailert látva az merült fel bennem, hogy ez a karakter már régen kifujt, 21. századra nem igazán adaptálhato, igazán elfeleljthetnék már. És láss csodát...
A következőt már le sem töltöm. -
hNeo2 #78717 Gravity.
Csodálatos volt! Csak az index cinemtarixot tudom idézni:
"Izgulni úgy, ahogy filmen régen izgultunk. Észrevenni a stáblistánál, hogy megmaradt a popcornunk. Örülni annak, hogy az év filmjét nem szinkronizálták!"
IGEN!
-
Köszönöm mindenkinek a tippeket! :)
Érdekes módon a "Az utolsó gyémántrablás"-t és a "Bolondok aranya"-t többen is bemondták ismerősök közül, amiből arra gondolok, h vagy jó filmek, vagy az ismerőseim nem véletlenül ismerőseim (hasonló filmeket nézünk?) vagy a kereskedelmi csatornákon annyit nyomták már, h mindenki látta már rajtam kívül és nem is voltak ezek olyan rosszak... :) -
hiper KOCKA #78715 mert Superman nem gyengülhet el... ajj már -
Gyakornokok(internship)
kellemes vígjáték volt,szokásosat hozták a színészek.nekem nagyon tetszett,kellemes 2óra volt:) -
goldmember #78713 A ratyi Batman mit akar majd ez ellen a csávó ellen? -
Lényegében a második Szupermen filmet dolgozták fel és turbózták komolyabb látvánnyal, főbb vonalakban ugyanaz a storyline a 2 filmnél...
-> jönnek Zod és barátai
-> színre lép a katonaság
-> Szupi egy időre elveszti az erejét
-> kisvárosi bunyó
-> nagyvárosi bunyó
Hasonló analógiára van gyúrva a kettő... a Reeve-s hatás érzékelhető rajta történetileg, ráadásul a terraformáló energiasugarában C. Reeve cameója is feltűnik egy pillanatra.
De azelőtt a Superman visszatérben is azért választották Brandon Routh-ot Clark szerepére, mert hasonlít Reeve-re. Ezzel nincs is baj, Reeve jó Superman volt, de nem kellett volna egy az egyben lemásolni egy már elkészített Superman mozit. -
RIP Ed Lauter -
Man of Steel (2013)
Amennyire akartam szeretni, annyira unalmas volt számomra :(
Pedig nincs vele semmi komoly baj: a sztori kerek, a szereplők jók (Zod tábornok rulez!), a trükkök látványosak. Jók a visszaemlékezések a gyerekkorra, fiatal évekre, és a fősztori is korrekt. Semmi bonyolult, de korrekt. Érthető a főszereplő és az ellenfele motivációja is, mindkettőnek megvan a saját nézete, célja, ami mellett minden áron kitart (szerencsére pont emiatt nem az a tipikus, "azért főgonosz, mert gonosz és kész"). Néhány logikai hiba azért van, amit nehezen emésztettem meg (Nolan bábáskodása miatt több ésszerűséget vártam).
Tehát a film tök jó, akit kicsit is érdekel nézze meg nyugodtan, de ÉN unatkoztam rajta.
Csak emiatt 6/10, de tényleg szerettem volna többet adni rá.
-
hát akkor ezzel többen is így vagyunk azthiszem:) -
sandor8206 #78708 Szörny Rt a másik kedvencem, de valahogy erre nem tudtam magam rávenni, hogy megnézzem, előzetesek nem jöttek be -
én is így vagyok vele ,az előzetes alapján nem jött be...én sajnos nem erre vágytam volna hogy egy előzményt kapunk hanem egy jó kis folytatást mint a toy story esetében.az kiváló volt imádtam :) -
A Szörny Egyetemhez /[url=http://www.youtube.com/watch?v=7cLkcHDJVQw]Monsters University második trailer - magyarul[url]/ még nem volt szerencsém.
Nem tudom, hogy meg merjem-e majd nézni... -
értem,hát akkor mindegy is a szinkron.akkor az egész egy elcseszett lett:)
szörny egyetem az jó?régen szerettem a szörny rt-t még ezt nem láttam. -
Én eredeti szinkronnal néztem meg - semmit sem dobott rajta.
Nicolase Cage sem volt egy \'vasz iszt dasz\'. -
az a baj hogy a látvány kevés ha amúgy egy 0 az egész,a karakterekkel nem azért van bajom mert ilyen elnagyolt az ábrázolásuk. a hihetetlen család nekem is bejött,de ez tökre nem.de tényleg jobban szeretem ha kicsit valóságosabbak az emberi karakterek egy animációs mesében is. -
egyszerűen erőltetett az egész és a szinkron is,pff.a látvánnyal nincs baj de ez már alap elvárás kb.de összeségében nagyon béna szerintem -
sandor8206 #78701 végével amit írsz teljesen egyetértek, csak sztem egy mesefilmtől kár mást várni, az összes eddigi ilyen animációs film hasonló közhelyekkel van tele (család, szeretet, barátság, otthon, természetvédelem stb.), gyerekes példabeszédként
ez egy ilyen műfaj, ez van sajna -
Hoz_Hun #78700 Ellen Page van benne kb 10 órán keresztül. :)
Tényleg nagyon jó játék a "Beyond Two Souls" (vagy inkább interaktív mozi), de akkor is játék és szerintem nem ebbe a topikba való, ahogy a "The Wolf Among Us" se. -
sandor8206 #78699 az eleje nem nagy was ist das (kb. első 30 perc), de amikor belépnek az új világba az sztem ritka gyönyörű lett
a karakterek rajzolása, az tényleg ízlés kérdése, bár sztem hasonló minden animációs-filmben ez az elnagyolt emberábrázolás, talán pont a Pixar a kivétel, ott talán a Hihetetlen család volt hasonló dizájnjú, az meg személyes kedvencem, szóval nekem azzal se volt gondom -
Detto, 20 perc utan kinyomtuk. Idegesito ubervagányság, a foszereplok mindegyike szuperhos-artista, es persze a lázado kamasz akinek az elején még nem a család/otthon a fontos, de pár orás kaland után hirtelen az lesz.
-
én nem bírtam megnézni,annyira nem jött át se a poén sem a karakterek rajzolása nem tetszett sajnos -
sandor8206 #78696 tenger vadjai, bolondok aranya
de ha tutit akarsz, Baywatch :-D -
sandor8206 #78695 Croodék
Sztori egyszerű, menni A-ból B-be, de amúgy remek kis mese, csak a Pixar 1-2 remekművéhez képest gyengécske. De a képi világ és grafika gyönyörű, ritka szép mese, öröm volt nézni. Remek apró kis poénokkal, de akadt pár poén ami nagyon ütött, aki látta érteni fogja
1; az apa számolja a családot
2; az apa prezentálja, hogy ő neki is vannak ötletei
7/10, remélem Pixar észbe kap -
Nekem EZ ugrott be. -
A part (2000) - Leonardo DiCaprióval. Danny Boyle rendezése.
Hú de rég láttam ezt, még anno, az aktuális Kedves miatt :)