106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Wahlberg meg jó. De nem csak mint színész, hanem eleve egy tökösebb karaktert sejtet, mert van némi izomzata a csávónak, nem úgy mint annak a giliszta Shia-nak.. :D Úgy tűnik bejött nekik a közös munka Bay-el. -
El se hiszem, hogy kivették belőle Shia Leböfföt végre :D Az a pasas nekem annyira szimpatikus kb, mint Adam Sandler... akit rühellek :D -
Közben meg megy a rinyálás a Shia és Megan duóért a videó alatt...
-
Szerintem is ígéretes, lecserélték az idétlen szereplőket és komolyabbra vették a filmet (már amennyire lehet). Nem vagyok nagy TF fan, az első bejött, a többi nálam totális kudarc, de úgy gondolom ez a legjobb rész lehet eddig. Wahlberg miatt nálam eleve pluszos. -
Tutkó-brutkó lesz láf... nem lehet azt kihagyni, hiszen a 18-35 közöttieket célozzák erősebben meg - a fanatikusoknak meg szinte mindegy, ha 3D-ben csillog a krómozott lökhárító a transzformálódás és a csimm-bumm-paff-Ahhh közepette -
Jónak néz ki a tréler igen ígéretes. Végre szimpatikus a főszereplő, de könyörgöm hanyagolják őket meg a lávot és a robotok zúzzanak egy jó 2órát! -
Rony94 #81092 Jajj emlékszem, voltam olyan hülye és megnéztem moziban a 2. és a 3. részt is. Fogalmam sincs hogy miért. :( -
15 órája került fel (2 millió+ látogatottság ezidő alatt): "Transformers: Age of Extinction Teaser Trailer" - 2 perc 33 mp.
Kína, sárkány - Amerika, lenyomja sárkány... a többit rátok bízom :)
//Bekaphatják már ezekért a fade-elésekért...
-
Na nekem ez egy tipikus semmitmondó Oscar vadász film volt... A Crash, na az nem ilyen :D -
Hát nem.:D Dogs Breakfast-et már felírt, meg fogom nézni azt is. -
Sose nyomd fullba a kretént :D -
Létezik, én is láttam ezzel a befejezéssel. Hogy hol, az bizony jó kérdés :) -
Há' csillagkaput nem néztél? :D David Hewlett munkásságát érdemes követni, bár írás/rendezése csak három van, a Nothing mellett az A Dog's Breakfast, ami szintén nagyon jó, így a Debug nagyon várós tőle, ami idén jön. -
Láttam, valóban jó ez is.
ForzaInter: passz, egyszer még ismerősöm is mesélte, hogy neki is úgy rémlett, hogy Norton hajgépelésével zárul a film. Mondjuk lehet urban legend, de sok ember írta neten is, hogy a legelső időkben úgy látta. -
Létetezik egyáltalán az a befejezés?:D
Nothing
Pár éve egy részletet láttam belőle az m1-en és az egyedisége nagyon megfogott, utána évekig kerestem a filmet de nehéz volt mert nem tudtam a címét.:D Most végre megtaláltam. Hát nem egy sablonfilm, valószínű sokan egy értelmetlen faszságnak tartják, és talán az is de jó értelemben. 7/10 -
Rony94 #81083 Ha még nem estél ki a rasszista témából, akkor nagyon ajánlom a Crash-t. Nem olyan kultfilm mint az Amerikai História X, de teljesen jó és érdekes film. -
Amerikai História X
Sokadszorra is zseniális. Érdekelne már az eredeti befejezése, sehol nem találni a neten.
Romper Stomper
Ez kicsit "se eleje, se vége" történet, sablonos megközelítése egy skinhead csoportnak. Russell Crowe azért jó volt.
A hitetlen
Ez viszont elég érdekes, komolyabban feszegeti a fasiszta ideológiát, amihez remekül asszisztál Ryan Gosling, a történet a végére számomra már túl nagy fordulatot vesz, de mondanivalójában szvsz mélyebb, mint a História X. -
:D Di Káprió is biszto full kretént nyomta. Ne nyomjá full kretént! Sose szabad fullba nyomni a kretént, mert nem gyün Oszkár bácsi! -
Rony94 #81080 Jajj, ezt nagyon régen láttam már. Még kispöcs koromban. Már semmire nem emlékszem. :D -
I,Frankenstein
Gagyi sz@r! Csak a látvány miatt 2/10 -
IXEMGabeo #81078 Chipkatonák (1998)
FSZ: Kirsten Dunst plusz a többiek:D
Nem rossz, elsőre jobb volt újdonság erejével hatott másodszorra rövidnek éreztem a filmet valahogy. Vannak benne apró tanulságok, vannak benne olyan erőszakos momentumok, amely miatt nem kimondott csak gyermekek számára ajánlott...
Nem lenne rossz szerezni egy ilyen hadiipar számára kifejlesztett mikrochipet:D -
Jóvanna, azért még olvashatsz :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Házifeladat, különben...
-
Lupita Oscar díja tényleg vicc kategória. Alapból nem nyújtott semmi olyat amiért valamilyen díjra jelölni kéne, és még igazán emlékezetesnek se mondható a karaktere. Nekem elsőre fogalmam nem volt róla kit alakított ő mikor megláttam a jelöltek közt a nevét a színésznőnek. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Nem a Gyökerek ennél jobb - érdemes elolvasni... -
Szerintem amugy a temat ez meritette ki a legjobban -
Azzal az apology-vel meg tartozik amerika, de ahhoz elobb egyaltalan be kellene ismerniuk a tortenelmet, az meg nem nagyon megy nekik. -
Ebben a témában a Gyökereket semmi sem veri, se filmben se könyvben...
Egyébként kifejezetten undorítónak tartom, hogy indián miért nem kapott OScart még, az Ő sorsuk legalább olyan rossz volt ha nem rosszabb - még rabszolgának sem voltak jók... -
"pl. Patsy öngyilkossági szándéka... dehogy akart öngyilkos lenni"
Rahibazas kimaxolva :) -
Hoz_Hun #81069 A linkben benn van a lényeg. Amit lehetett igazolni, annak utána jártak, nevek, helyszínek, hajónapló bejegyzései, stb. Azt az eredeti néger pasas nem szedhette máshonnan, mert akkoriban (érthetően) ő nem utazgathatott délen, plusz ott van a vádemelés az elrablók ellen stb, stb, stb. Vannak amúgy olyan részek, amit a filmesek tettek hozzá (pl akasztási jelenet) illetve, amit félreértelmeztek (pl. Patsy öngyilkossági szándéka... dehogy akart öngyilkos lenni, a gazda felesége akarta eltetetni láb alól csak az eredeti írásban a she/her ki-kicsoda félreértelmezték).
Amúgy nem rossz film. Lassú mint állat, de érdeke és van egyfajta hangulata. Mondjuk nem sokszor nézős, de egyszer érdemes végigülni. -
Távol álljon tőlem, hogy megítéljem a könyvet, csak nagy általánosságban, témafüggetlenül: egy könyvben bármelyik író azt ír le, amit akar - még a "dokumentarista" témájúakban is, és ugye nem is biztos, hogy minden igaz benne.
-
Hoz_Hun #81067 Azt azért tudni kell, hogy a film alapjául az a könyv szolgált, amit a filmben szereplő (szabadnak született) rabszolga írt (abban a korban, azaz ezek az ő emlékei).
Ezt ajánlom áttanulmányozni, már csak azért is mert érdekes:
12 years a slave (history)
Amúgy a Patsy-t játszó színésznő alakítása szerintem sem Oscar díjas. :/ -
Spoilert is elolvastam.
Köszönöm a megerősítést, és hogy joggal teszem a "soha-a-büdös-életben-meg-nézném" listámra a filmet. -
12 years a slave – 6/10
---------------------------------------
Ez nem AZ oscar dijas film. Lehet, hogy dijat kapott, de nem az erdemei miatt, mert az keves kiemelkedo talalhato benne. Politikai dijrol van szo, ezt sejtettem mar az elejen is (a nevezeskor) es most a megtekintese utan 100%-ig biztos vagyok benne.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Egyreszt a film kurva feluletes, csak a felszint kapargatja. 12 evig rabszolga a fohosunk. Csunya dolog ez, de mivan azokkal a rabszolgakkal akik annak SZULETTEK es ugy halnak meg? Nem tudunk meg roluk semmit, illetve, amit megtudunk roluk, az sem egyertelmuen es –velemenyem szerint- helyesen mutatja be a helyzetuket.
Azok a rabszolgak akik mar szolganak szulettek (es elt egy par azon a birtokon a filmben) ugyan ugy ragaszkodhatnak a gazdajukhoz ahogy egy kutya teszi azt. Hiaba verik meg, hiaba alazzak meg, hiaba szidjak le mindenert, nekik ez a vilaguk, ebben nottek fel, ez az a viszonyitasi pont amihez mernek mindent. Gondolok itt Patsy-re, aki "elegedetlen a helyzetevel" es a halalt varja. Szerintem ezen a ponton a film nem volt korrekt. Maganvelemeny.
Aztan masodsorban ismet az oscarral kituntetett Patsy karakteret emelnem ki. Oscar dij??? MIRE??? Kb. 5 percet szerepelhetett egyhuzamban a vasznon es az az 5 perc is igazan atlagos volt. Az arcat alig lathattuk szinte. Teljesen szurke es huszadrangu szerep volt az ove, ha elem tesznek 5 hasonlo arcot, biztosan nem mondom meg melyikuk Lupita, annyira jelentektelenul jatszott. Konkretan 1db 2-3 perces jelenet volt amiben osszefuggo mondatok hagytak el a szajat. A dijazast teljesen viccnek gondolom.
Fassbender korrektul jatszott mint mindig, neki inkabb kijart volna a szobrocska, csakhat ugye Leto-nal jobban dijazhatobb alakitast most nem tudott hozni (de ez sem rajta mult, a szerepe ennyit engedett).
Foszereplonk sem volt jobb az atlagnal. Nincs ra egy rossz szavam sem, de ott sem lattam semmi kiemelkedot, ennyit AKARMELYIK kepzett es tapasztalt szinesztol elvarnek, a jeloles nem indokolt itt sem.
Emlitettek masok az eltelt ido erzekelteteset. Ez ugyben a film cime tobb mint tokeletes, hiszen ha nem ez lenne a cime, almomban se gondoltam volna, hogy 12 ev telt el a tortenet alatt. Totalisan semmi nem utal arra a filmben, hogy par honapnal vagy max 1 evnel hosszabb idot latunk. Hiba.
Ezek mellett a film nem rossz, nezheto, nehol erdekes is, bar nem igazan ugralt a vernyomasom az alatt a 2 ora alatt. A vege annyira semmilyen, nelkuloz mindennemu izgalmat vagy dramat, hogy azt mar tanitani kellene (a hazaterest megelozo cselekmenyre gondolok).
Kiemelnem meg a film plakatjat, ami konkretan megteveszto, foszereplonk nem futott a filmben SEHOVA.
Azt hiszem az oscar koruli hajciho miatt neztem csak meg, ha nincs a jelolesek es a dij, lehet ki is hagyom es nem vesztettem volna semmit.
Szurke, atlagos alkotas, a temaban pl. Tarantino SOKKKKKKKAL kiemelkedobbet, erdekesebbet tudott mutatni.
Es akkor remelem most egy 5-10 evre megint kimeritette amerika a rabszolga temat es tisztanak erzi a lelkiismeretet.
-
:D :D -
"Imagine that they make a movie about Leo's life and how he couldn't win an Oscar, and the dude who plays Leo wins an Oscar." :D -
:)))
S én kíváncsi vagyok az új filmjére is, idén. -
jaja :DD meg ahogy adta ezt a nagypofájú, gazdag, kihaénnem zsírtömeget.. :D -
Ahogy táncolt például :) -
Nekem fel sem tűnt, hogy ő az, elég jó a maszkja, de a szeméről meg lehet ismerni :D És igen, hatalmas ebben a filmben :D