106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Elárulod végre, hogy mit néztél? :) -
Nem kvíz. Aki idősebb 10 évesnél, és 1996 legjobb filmjeit már látta, az helyből tudja, hogy mit néztem meg tegnap este.
Aki fiatal, az úgyse fogja. -
A Hobbit - Smaug Pusztasága
Ugyanolyan rossz(copy paste a tempo a LOTRnak) mint az első harmad, furi mód a beleírt részek itt nnyira nem zavartak, talán mert durván beleírták - persze végeredményben tök felesleges volt - vagy megszoktam, de nem számított semmit.
A plusz tündecsaj dögös volt egy Athelas masszázsra elmennék hozzá, Legolás szegénykém minek is vót :P
Sárkáuny tetszett - de hogy mi lesz 3 óra a befejező harmadban nem tudom, könyvben 10 oldalnyi a sztori kb.
"codálatosz"/10
-
A Film Kvíz topikhoz kérem fáradjon egy emelettel feljebb. :) -
Megvan az esti film programom:
Kép:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Májustól 12 epizódnyi új 24! -
hiper KOCKA #81172 A gonosz banya (2013)
Szimpla japcsi horror, a történet egy idősek otthona lakójáról szól, akivel hanyagul bántak a gondozók amibe bele is halt. De most a gyapjasfejű vérnyugger visszatér és kegyetlen bosszút áll mindenkin aki odamegy látogatóba.
Szóval rém elcsépelt az egész, sőt kusza is a sztori, mert én pl. nem nagyon tudtam kivenni a lényeget. A japán horrorokhoz híven ijesztgetés van benne bőven, és külön piros pont hogy tizenéves japó csajok a főszereplők, tehát ha más miatt nem, miattuk meg lehet nézni, bár nem viszik el a hátukon a filmet az tény.
5/10 -
Épp azé olyan állott konzervszagot képzelek nekije. Mint a régi német katonai konzervek! :D -
A sorozatnál szerintem a castingot elrontották, nekem azért nem tetszett, egyébként egész tisztességesen megcsinálták. Ja, meg szegény navigátor a szárnyaival 
A Dűne gyermekei egy fokkal jobb lett (főleg James McAvoy miatt).
SQJ: az nincs is neki, hiszen steril műbolygó
-
A Dune is ilyen - bár nekem egyébként a film is tetszett OST ftw! - az első könyv még csak a felszínt kapargatja, az igazi mindfuck utána jön.
Tudom volt erőlködés a németektől, hogy sorozatban újra tolják, de egyszerűen nem működött az sem. -
4d, a szagát is akarom! -
Rámát a jónépnek! 3D-ben!
-
Emlékszem Travellerben igen nagy hasznát vettük a hiver-eknek, de más a papíros RPG-kben is kiválóan megfértek. :D A Mass Effect-ben a rachni-k is kicsit róluk lettek mintázva. stb. -
Meg ez kiváló alkalom újraolvasni a könyvet. Jóanyámnak is elvittem filmet, megnézte és már rohant is a polchoz újraolvasni, hiszen ő is sok-sok éve olvasta. És ugye ez csak az első rész. A igazi finomság ezután jön. :D
Én attól félek sosem fogjuk filmen látni a malackákat, mivel a folytatást nem igazán lehet filmre vinni (a filmhez cselekmény kell elsősorban ugyebár). Igaz erről is azt gondolták (és részben igaz is lett, hiszen ez így egy üres váz szinte). Szomorú ez kérem. A régi nagy klasszikusokból nem maradt már semmi... :DDDDD -
A sorozatban nemcsak hangyok vannak, egész érdekes "más" idegen fajok is említésre kerülnek :) -
1. Senki sehol nem allitotta azt, hogy csak rovaszeru lenyek elhetnek idegen bolygokon. Ha visszagondolsz hany meg hanyfele idegen fajt vonultatott mar fel hollywood nekunk csak az elmult 30 evben, biztos atertekeled ezt a marhasagot. Tovabba azert ha megis igy lenne, lehet lenne valami a dologban, hiszen eleg valoszinu, hogy a rovarok testfelepitese es biologiaja sokkal kozelebb all egy evmilliokon at is kiirthatatlan, mindenhez alkalmazkodo letformahoz mint pl. a majomszerueknek, humaoidoknak. Lasd a csotanyokat pl.
2. Massziv ostobasag reszedrol a regenyt idekeverni amikor a filmet fikazod. Az 1985-os regeny –igen kepzeld- bestsellerkent roppant nepszerusegnek orvend, es barmilyen hihetetlen sokkal melyebb mondanivaloval es cselekmennyel bir mint a hollywood-I verzio. Gondolom biztosan feltudsz idezni 1-2 olyan hollywood-i konyvadaptaciot melyek erosen eltertek az eredeti alapanyagtol. Jelen esetben is errol van szo, egeszen pontosan arrol, hogy a regeny 1-2 fontos tortenetszalat teljesen kihagytak a filmbol. Hiba? Ketsegtelenul. Az mar mas kerdes, hogy ezt a regenyt kb. megfilmesithetetlennek gondoltak sokaig. Ehhez kepest ertekeld a filmet, mindjart pozitivabb kepet kapsz.
3. Ettol fuggetlenul egyaltalan nem kell, hgoy tetszen a film, hiszen a tortenet tenyleg egeszeben elvezheto es atelheto a konybol kihagyott tortenetszalakkal egyutt. -
Rony94 #81162 Én is a héten tervezem megnézni. Őszintén szólva egy rossz véleményt nem hallottam róla. Remélem pénteken még fogja vetíteni a szolnoki mozi. -
[2013] - "The Book Thief" (A könyvtolvaj) - nagyon erős 7/10
Ajánlásra lestem rá. Abszolúte nem bántam meg!
Mindenek előtt, örültem, hogy az egyik szereplő az egyik kedvenc régi filmem főszereplője.
Másodsorban, az ég világ semmit (!) sem tudtam a filmről, és ez nagyon jót tett az élményemnek... mert valami bájos, kedves, komoly történet, furcsa narrációval, és valami elképesztően tehetséges (fő)szereplőnővel (akire, szerintem, érdemes lesz a jövőben odafigyelni, mert bár nem hálivúdi, de jó színésznő lesz - nem mellesleg, már most gyönyörű.)
Érdekes módon, "best supporting actress"-ért kapott díjat, én mégis őt érzem a film abszolút főszereplőjének.
Geoffrey Rush istenien alakít benne, Emily Watson pedig megöregedve is szép, és neki köszönhető a történetben a szinte semmiből előbukkanó legerősebb, legfelkavaróbb, és legfelemelőbb pillanata is a filmek [képek között], és nekem elszorult torok mellett ki is csordult a könnyem, annyira hatott rám.
Nem akarok sokat írni róla, de nagyon erősen, bátran ajánlom mindenkinek, aki már megcsömörlött, megunta a sok hollywoodi CGI-role-baromságot, és az állandóan visszatérő amcsi színészeket, az egy-kaptafa-amcsi sztorikat.
Képek, ahogy szoktam - a második kép az a bizonyos Emily Watsonos jelenetből:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Csak egy kép, a kivágott jelenetekből - a főszereplőnkkel:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Hétvégére énis kértem 2 filmötletet munkatárstól.
Az egyik ez az Ender's game volt.
Számomra egy szépen megcsinált de rendkívül üres film volt...
Nem mondom hogy 1/10 mint te de mégegyszer nem nézném meg az biztos.
A másik film amit néztem:
Könyörtelenek (2003)
Na ez nagyon jó volt. Teljesen tudtam azonosulni a főhőssel és a sztori is jó volt.
9/10 -
Mirk #81159 Gyilkos Joe
Matthew McConaughey elképesztően jó. A True Detective-ben nyújtott alakítása miatt kezdtem el keresni az újabb filmjeit, A Dallas Buyers Club is remek volt a maga nemében és a Wall Street-ben az ő pár perces szereplése jobb volt számomra, mint DiCaprio majdnem három órája.
Beteg a film, de hát tényleg vannak ilyen ostoba és mocsok emberek.
10/9 csak mert a befejezés nem tetszett igazán. -
Fast und Furious Tokyo Drift
Anyámnak tetszett! :D Kész! :DDD -
Dallas Buyers Club
Én teljesen más történetre számítottam, de pozitívat csalódtam, nagyon jó film. A színészek tényleg mindent kihoztak ebből, Matthew McConaughey-ről ha 10 évvel ezelőtt valaki azt mondja, hogy egyszer majd ilyen szintre fejlődik, akkor lehet az arcába nevetek, de Jared Leto talán még nála is erősebb alakítást nyújtott. Ahhoz képest, hogy nem egy pörgős, feszkós cselekményt mutat be, egy percig sem unatkoztam. -
Elite Squad
A címe lehetne City of God 2 is. Mind a képi világ, mind a történet vezetés nagyon hasonlít rá (már amennyire még emlékszem ama remekműre), csak most a másik oldalról mutatják be ezt a világot. Aki azt nem látta volna, Rio de Janeiroban járunk, ahol a bűnözés hadi méreteket öltött. A bandák AK47-esekkel irtják egymást (és a jónépet), a rendőrök pedig csak akkor merészkednek a negyedek határának közelébe, ha éppen a drogkereskedelemből befolyó részesedésüket akarják átvenni. Az időnkénti (és főleg politikai okokból kierőszakolt) tisztogatásokat, egy brutális kommandós csapat végzi, akik nem ejtenek foglyokat. A film a rendőrség kötelékében induló két barátról, és a kommandós csoport vezetőjéről szól.
Erős film. 7/10
Elite Squad 2
Sokkal komolyabb mind az első rész. Itt nem csak az alsó rétegről, és az abban boldoguló személyekről szól, hanem e társadalom felsőbb rétegeivel, elsősorban a politikusaival foglalkozik. Itt már a drogterjesztők a kevésbé veszélyes ellenfelek, ellenben a rendőrség és a kormány nem kevésbé kegyetlen kutyáival kerül szemben az első részben megismert főszereplő. A történet sokkal fordulatosabb, de a képsorok hasonlóan kegyetlenek mint az első részben.
Komoly társadalom kritikával, sokkal nagyobb volumenű problémával foglalkozik mint az első rész, amit a befejezés nem tudott kellő képen lereagálni/lezárni, így egy kis hiányérzetem maradt utána.
vacillálok a 8-9 pont között. -
Pont ebből látszik hogy ez nem pont azoknak készült akik imádták az eredetit. Azt nem tudja megugrani, nem is szokták az ilyen fajta filmek, éppen azért akik az eredeti mellett vannak azok egyszerűen ezt ne nézzék be, aki meg nem látta egyiket sem, az kezdje ezzel, s ha bejön neki, akkor nézze meg az origit ami még jobb élmény lehet. -
Jogos - így is nézhető a dolog :)
Csak ugye, az eredeti igazi értéke így nem lesz az már számára [mert már látta a sztorit] :( -
Hát abban legalább van jó zene is ha mást nem talál :P -
Így meg nem hányt és még megnézheti az erdetit ami lehet ( nem biztos ugye ) még jobban tetszeni fog neki. Win-win. -
Hát, így már értem, hogy rossz a véleményed.
Az eredetit kellett volna látnod előbb - után tuti sugárban hánytál volna az amcsi verziótól. -
Az újat néztem,a régit nem láttam de lehet ma pótolom -
Az újról írtál?
Az eredetei dél-koreait láttad már? -
Old Boy: 7/10
Nem volt rossz,de a 20év egy szobában érzés nem jött át.Volt itt kassza+vérfertőzés is
-
Jah, az ilyeneket én se értem sose, én 5 perc után kinyomtam :) Éreztem hogy ehhez egyszerűen nincs hangulatom. -
Miért nézted meg? -
Jogász (The counselor)
Botrány fos szar film öncélú erőszakkal, lapos történettel. Senkinek nem ajánlom. 1/10 -
Ender's Game
mondja már meg valaki miért olyan idióták az emberek hogy azt hiszik hogy egy idegen faj csak is valami rovarhoz vagy bogárhoz lehet hasonlatos,meg ez az egész elmélet szent szar és ez bestseller volt,hülyegyerekek sokasága,gondolom mindegyik valami filmes majom csemetéje vagy rokona (Rico vagy ki a Hanna Montanaból különösképpen gáz volt)mellettük Harrison Ford égette magát,jobb lenne ha inkább már nem csinálna semmit ő se,tisztára olyan érzésem volt mint az Utolsó csillagharcos lenne az alap ötlet, csak az sokkal jobb még ma is megnézve.
1/10 -
Szuper plán a magyar neve, hivják még TGP-nek (Très gros plan) meg ECU-nak (extreme close up). -
Nem egy filmben láttunk már ilyet. -
COOLancs #81141 Az egész képernyőn csak az arcot látod. -
A színészek parádésak voltak, a film viszont sajnos felejthető, egyszer nézős kategória. Bár egy 7/10-et nálam azért megért a színészek miatt. -
"maxra fókuszált"
Az milyen?