[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
[2013] - "The Book Thief" (A könyvtolvaj) - nagyon erős 7/10
Ajánlásra lestem rá. Abszolúte nem bántam meg!
Mindenek előtt, örültem, hogy az egyik szereplő az egyik kedvenc régi filmem főszereplője.
Másodsorban, az ég világ semmit (!) sem tudtam a filmről, és ez nagyon jót tett az élményemnek... mert valami bájos, kedves, komoly történet, furcsa narrációval, és valami elképesztően tehetséges (fő)szereplőnővel (akire, szerintem, érdemes lesz a jövőben odafigyelni, mert bár nem hálivúdi, de jó színésznő lesz - nem mellesleg, már most gyönyörű.)
Érdekes módon, "best supporting actress"-ért kapott díjat, én mégis őt érzem a film abszolút főszereplőjének.
Geoffrey Rush istenien alakít benne, Emily Watson pedig megöregedve is szép, és neki köszönhető a történetben a szinte semmiből előbukkanó legerősebb, legfelkavaróbb, és legfelemelőbb pillanata is a filmek [képek között], és nekem elszorult torok mellett ki is csordult a könnyem, annyira hatott rám.
Nem akarok sokat írni róla, de nagyon erősen, bátran ajánlom mindenkinek, aki már megcsömörlött, megunta a sok hollywoodi CGI-role-baromságot, és az állandóan visszatérő amcsi színészeket, az egy-kaptafa-amcsi sztorikat.
Képek, ahogy szoktam - a második kép az a bizonyos Emily Watsonos jelenetből:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Csak egy kép, a kivágott jelenetekből - a főszereplőnkkel:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!