106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Nemzet aranya 1-2 az etalon,azokat láttam,23-as szám szintén egyik kedvenc. Az ördög ügyvédjét megnézem ma este,holnap meg jöhet a Stigmata vagy Angyalok háborúja :) Köszi! -
goldmember #81737 akkor ne is vágj bele -
Rony94 #81736 "Az Ördög ügyvédje"
Ezt lehet megnézem, köszi szépen. De nem Al Pacino miatt. Annyira nem bírom azt a csávót. :S -
Stigmata
Máig az egyik leghátborzongatóbb thriller számomra... van benne vallás, misztikum dögivel és izgalom is. Gabriel Bryne-ra mintha ráöntötték volna a szerepet és elgondolkodtató film is ugyanakkor.
A 23-as szám
Rejtélyfejtős oknyomozós gondolkodós thriller Jim Carrey-vel, ez is elmegy egynek.
Angyalok háborúja I-V
Christopher Walken brillíroz a gonosz angyal szerepében, szövevényes vallási témájú thriller ez is. Nem különösebben rejtvényfejtős de izgalmasnak izgalmas.
Az Ördög ügyvédje
Ez meg Keanu Reeves szerintem egyik legjobb filmje... méltatlanul kevés szó esik róla pedig Al Pacino-val mesterit alkottak.
-
A nemzet aranya 1-2 (Nicolas Cage) -
Hali,"A Da Vinci kód" című filmhez hasonló szerkezetű filmeket keresnék,tehát van benne egy kis történelem,misztikum,és izgalom,a másik Dan Brown könyvadaptációt is láttam. Köszi a tippeket előre :) -
-
Amerika kapitánynak sincs különösebb szuperképessége, a szérum felturbózta ugyan az erejét a rugalmasságát és gyorsaságát, de csak alig erősebb mint egy átlagember... Sólyomszemet és Fekete özvegyet leszámítva szvsz a Bosszúállók leggyengébb tagja.
Vasfickó is csak a páncélja miatt jó, ő sem szuperképességű... Thor és a zöld pasas ér egyedül valamit önmagában.
-
Sparks (2103)
Állt ez a film 7.2-n is imdbn. Demiééééeeeeéért?
Aki jót akar kerülje el messzire.
Vannak "szuper" hőseink akiknek szinte nincs semmilyen szuper képessége - na jó van, de sikerült úgy tálalni (ala Watchmen) hogy szimpla hétköznapi semmirekellők. Van egy kelkáposztafőzelék bonyolultságú sztori egy ötforintba kerülő cgi mozzanat - ultrakínos, ráadásul visszajátszák párszor - és tűz meg robbanások mindez egy külön layeren.
2.7/10 -
Nekem meg tetszett az amcsikapcsi 1 is (pedig többször láttam), meg a TórKettő is (pedig azt még többször láttam). -
énis meg vagyok lepődve ezen, az amerika kapitány 1 és a thor 2 a leggyengébb marvel filmek között tartom számon. -
hát az első rész erős középszer volt, annál csak jobb lehet. állítólag nem egy tipikus sablon superhero movie mint eddig a többi marvel film. -
Inquisitor #81726 A Coraline elég súlyos darab, ne tévesszen meg, hogy animációs film. A mondanivalója meg a szimbolika miatt viszont tényleg olyanoknak ajánlható, aki szeret a dolgok mögé látni és nem kell a szájába rágni mi miért és hogyan. -
nekünk már át van véve rá a jegy, csak el kell menni :D -
hiper KOCKA #81724 Ha csak annyira lesz jó mint az első rész, vevő vagyok rá. -
Most olvasom hogy a Winter Soldier nagyon jó kritikákat kapott, már most a legjobb Marveles filmként tartják számon, szóval bizakodva várom, Usa-ban 75 millióval nyitott az első hétvégén, ami elég jó kezdésnek számít és mivel még nem hangzott el negatív kritika sem róla (ami szintén ritka) el merem hinni hogy tényleg odavág a film.
Mindenképp moziban kell megnézni. -
Ki ez a mókus? -
Valóban az egyik legjobb, leghatásosabb filmzenével rendelkezik, ezt nem lehet vitatni. -
Rony94 #81720 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én is borzalmas filmnek tartom, DE olyan szempontból, hogy többé nem nagyon van kedvem megnézni, annyira depresszív az egész. Emlékszem, rendesen elrontotta a hangulatomat aznap. Egyébként remekül összerakott film, a theme music-tól meg azóta is kiráz a hideg. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Spoilerba írom csak flém elkerülése végett, borzalmas filmnek tartom, Leto-t pedig ki nem állhattam benne. -
Rekviem egy álomért kimaradt? -
frozen
magyar szinkronnal néztem, a betétdalok hozták a minőséget amolyan diznisen, de nemjött be ez a vonal, azthittem grandiózusabb lesz a történet. a csajról nem tudjuk miért van ez az ereje, meghalnak a szülők 1 pár másodperces jelenetben, antagonista úgy igazán nincs is, nincs sem katarzis, sem semmi. trollok mi az istennek kellettek bele, te jó ég el nem tudom képzelni. csak viszik előre a dalokhoz a filmet, kb. ez a felépítése is, ez így nagyon furcsa elegy volt... mint egy homogén tejberizs az egész mű, az elejétől a végéig ugyan azon a pulzusszámon fut, majd hopp: na akkor itt amúgy vége lesz.
pozitívum hogy végre viszont itt a disney hercegnők már fejlődtek: a "nem mehetsz hozzá valakihez akit most ismertél meg" azért mekkora jó fricska már :) tetszett. okosabb lett az egész mű, végre nem csak egy egyszerű szerelmi történet, hanem a szeretetről-családról szól.
a hóember és a szarvas is hozta a kawai faktort.
nekem még mindig a pocahontas és a lion king a kedvencem.
de! nem volt ez rossz annyira, legalább edződöm ha kis gyerekem lesz végig tudom majd ülni az ilyeneket. hajrá dizni jó lesz ez. -
Schimanski #81716 -
Penumbra (2011)
Nem sok argentin filmet láttam, de most kifejezetten jól esett a spanyol szinkron a sok angol nyelvű film után. És magával a filmmel sem lett volna bajom ha a végén megmagyarázzák hogy mi is történt akkor, mit láttunk, mi volt a lényeg, mert speciel nem értettem a film végi poént.
Igazából sok kérdés maradt megválaszolatlan, csak annyit lehetett levágni a sztoriból hogy minden dolognak ami történik, a rejtélyes napfogyatkozáshoz van köze, amelyet egy szobában dekkolva vár pár ember...
Rejtélyes misztikus thrillernek szánták a filmet, és ez a vonulat működik is odáig míg le nem zárul a film a nagy értelmetlenséggel, vagyis hogy nem is lett megmagyarázva semmi. Előre is elnézést kérek azoktól akik értették miről van szó, én nem nagyon.
A főszereplő csaj aranyos, ráillett a szerep, a többiek is rendben vannak, bírtam az akcentusukat. Rájöttem hogy szeretek spanyol nyelven filmet nézni. Csak sajna így olvasni is kellett a film alatt, de nem vészes mert nem kamaradrámáról van szó, nem dumálják végig az egész filmet, és némi akció is szerepet kap benne.
És ebben hatalmas mínuszt adok a készítőknek, hogy szándékosan feltuningolják a néző agyvizét, mert végig "el sem tudom képzelni mi fog ebből kisülni" érzésed támad, és tűkön ülve várod hogy na most akkor mit hoznak ki ebből az egészből... és kiderül hogy a nagy semmit. Kár érte... pedig szívesen vettem volna valami magyarázatot, de lehet csak én voltam láma, és nem olvastam a sorok között.
Így, értelmes magyarázat nélkül csak: 5/10
Ha érthetően megmagyarázták volna a végét 8/10-t is adnék rá.
-
-
Mr. Nobody
Úúúristen milyen nehéz lehet egy ilyen filmet megrendezni. Elképesztően összetett és néhol kaotikus, de egy percre sem fullad unalomba a nem csekély 2 és fél órás játékideje alatt. Jared Leto-t nem csíptem egészen a Dallas Buyers-ig, de innentől már odafogok figyelni rá, ha ismét filmezésre adja a fejét. Nem mindenkinek ajánlható darab, de aki szereti és vágyik kicsit a különlegesre, és még nem látta, az nézze meg. -
meg is nézem akkor
-
Hoz_Hun #81711 Én!
Nagyon jó, nagyon szeretem (meg is vettem magamnak a blurayes 3Ds változatot :) ). Inkább bábfilm mint animációs film. 6-8 éves kor alatti gyerek félhet rajta, szóval előbb tanácsos szülőknek megnézni.
Neil Gaiman novellájából készült. Azt is ajánlom (rövid, 1-2 óra alatt letudható). -
valaki látta közületek a "Coraline és a titkos ajtó" című animációs filmet? Jókat olvastam róla -
[2013] - "7-beon-bang-ui seon-mul" (Miracle in Cell 7) - 910
Fenomenális kiskölyök (Kal So-Won, 7 éves), elképesztő apuka szereplő. A sztori elkap, megérint, kicsavar, nem hagy reakciók nélkül előtte ülni.
Volt egy olyan film, hogy "I am Sam"?... Ezután a film után azt csak félmosollyal tudom illetni. Pedig azt is szeretem.
Ja, és biztosra veszem, hogy a koreaiakat nem érdekli, hogy Oszkár meg nem gyütt... ;-)
A film vége kicsit szirupos lett [amolyan amerikai], de egye-fene, az a 9 pont jó helyen van.
[1999] - Shiri - 7/10
Az 1950 óta külön világ, Észak és Dél közeledni látszik egymáshoz. Enyhülni látszik a feszült viszony, a két miniszterelnök együtt jelenik meg egy sporteseményen a hamarosan megrendezésre kerülő futball világbajnokság fényében. Egy szakadár kommandónak azonban más tervei vannak a történelem újraírásával kapcsolatban.
A szereposztás kiváló, s bár a 2 órás történet a maga módján, bájosan hozza a 90-es évek akciófilmjeinek stílusát, és várható befejezését, remek szórakozást nyújtott. -
sandor8206 #81708 jó karakterszínész volt -
Őt annyira nem ismertem, Columbo szinkronhangját sajnálom inkább Szabó Gyulát. -
Meghalt Mickey Rooney - 94 évet élt.
"Összesen 340 produkcióban láthatták a mozi- és tévénézők" -
The Last House on the Left
I Spit on Your Grave 1
I Spit on Your Grave 2
Mindig van benne sablonosság, de az nem baj, ez a műfajba belefér, sőt, tisztelgés a többiek előtt. -
Tortured 2010
Hasonló mint a 7 nap, csak itt anyuka és apuka kapja el a gyilkost aki a gyereküket brutálisan meggyilkolta, és beteges kínzásoknak vetik alá, hogy megismerje mit okozott másoknak.
Hűen szemlélteti a film, hogy mennyire állatias szintre le tud alacsonyodni az emberi természet hogy megtorolhassa a sérelmeket amiket elszenvedett, de ugyanakkor megjelenik törvényhozás kritikája is, hiszen rendkívül enyhe ítéletben részesíti a bíróság a gyilkost és a szülők képtelenek elnézni hogy egy ilyen ember pár évet eltöltsön egy luxusbörtönben ahol mindennap netezhet.
A viszonylag ismeretlen színészgárda elfogadhatóan muzsikál, hihető alakítást nyújtanak bár hiányoltam némi eredetiséget, túl sablon mintára zajlott az elfogás jelenet, már szinte másolta a 7 nap-ban látottakét.
Viszont a 7 nappal ellentétben itt van filmvégi poén is, ami szerintem ütött.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nem a gyerekük gyilkosát kapták el és kínozták halálra hanem egy másik elítéltet, akit ugyanazzal az autóval szállítottak, de beütötte a fejét így nem emlékezett semmire és nem tudta hogy elkövette-e amivel a szülők szembesítették -
Erről a filmről csak most premier előtt hallottam először, Nolan filmjeinek operatőre rendezi (első filmjeként hozzáteszem), de eléggé Nolan-es mind-bending sci-fi beütése van. Érdekesnek tűnik.
Transcendence -
lesz még jó pár rész itt :D
hiába írják hogy az utolsó -
hiper KOCKA #81701 ja, eldobna egy gránátot és megölne vele 100 embert... utána meg még a gránát is felrobbanna -
Norris szereplésének azért nem lenne értelme, mert akkor mindenki mást az ellenkező oldalra kéne állítani... és még így sem győznének.
-
Hiába a sok nagy név, unalmas lesz mint az eddigi részek...