[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Penumbra (2011)
Nem sok argentin filmet láttam, de most kifejezetten jól esett a spanyol szinkron a sok angol nyelvű film után. És magával a filmmel sem lett volna bajom ha a végén megmagyarázzák hogy mi is történt akkor, mit láttunk, mi volt a lényeg, mert speciel nem értettem a film végi poént.
Igazából sok kérdés maradt megválaszolatlan, csak annyit lehetett levágni a sztoriból hogy minden dolognak ami történik, a rejtélyes napfogyatkozáshoz van köze, amelyet egy szobában dekkolva vár pár ember...
Rejtélyes misztikus thrillernek szánták a filmet, és ez a vonulat működik is odáig míg le nem zárul a film a nagy értelmetlenséggel, vagyis hogy nem is lett megmagyarázva semmi. Előre is elnézést kérek azoktól akik értették miről van szó, én nem nagyon.
A főszereplő csaj aranyos, ráillett a szerep, a többiek is rendben vannak, bírtam az akcentusukat. Rájöttem hogy szeretek spanyol nyelven filmet nézni. Csak sajna így olvasni is kellett a film alatt, de nem vészes mert nem kamaradrámáról van szó, nem dumálják végig az egész filmet, és némi akció is szerepet kap benne.
És ebben hatalmas mínuszt adok a készítőknek, hogy szándékosan feltuningolják a néző agyvizét, mert végig "el sem tudom képzelni mi fog ebből kisülni" érzésed támad, és tűkön ülve várod hogy na most akkor mit hoznak ki ebből az egészből... és kiderül hogy a nagy semmit. Kár érte... pedig szívesen vettem volna valami magyarázatot, de lehet csak én voltam láma, és nem olvastam a sorok között.
Így, értelmes magyarázat nélkül csak: 5/10
Ha érthetően megmagyarázták volna a végét 8/10-t is adnék rá.